Şaştım :/

benim koca babasına "şerefsiz" der, ama ben "adam" desem darılır. :1:
kardeşlerine de oyle ama sadece o değil ki
ben kardeşlerim hakkında eşime sürekli şikayet ederdim. öküzlükleri mallıkları kalmazdı, o bir salak edi diye demediğimi bırakmadım. yani herkes kendi olana bişeyler diyebilir ama başkasına dedirtmez. buna alışmak şart.

Öyle değil işte.

Bazen insan içinde tutamaz, anlatma ihtiyacı duyar.
Ondan bunları duymak sizin de onları eleştirebileceğiniz anlamına gelmez, moral vermek yerine yangına körükle gitmişsiniz. Ben ailemden ne kadar dert yanarsam yanayım başkası bir şey söylese içim sızlar, tuhaf olurum.
Hoşlanmam yani.

Aklına gelmemiştir, durumu yoktur gibi basit sözlerle geçiştirseydiniz içi rahatlamış olacaktı muhtemelen.

Ben de bizimkilere çok kırıldığımda, üzüldüğümde esime anlatırım. Ama onun yorum yapması zoruma gider, laf söyletmem:) bu farklı psikoloji bence.
Ben de esim kendi ailesi hakkında bı sey söylediği , söylendiği zaman asla yorum yapmam, sadece dinlerim.
Bence sen de oyle yap kendi ailesi söyler anında unutur, sana söyletmez.

Slm kızlar herşeyimi buraya yazıp sizlere içimi döküyorum.... benim erkek arkadaşım askerde 1,5 aya yaklaştı..Erkek arkadaşımın evli kız kardeşide memur bende memurum...Ben erkek arkadaşıma arada sırada paran var mı diye sorarım...Çünkü maaş almıyor orda..Bugün telde konuşurken bana dediki " senden önce kız kardeşimi aradım ödenmemiş bir faturam kaldı 30-40 liralık ödemesini söyledim ama bana paran var mı bir ihtiyacın var mı diye sormadı dedi..Annem babam bile sormuyor dedi.Param var ama sormalarını bekledim" dedi...

Bennde boşver dedim sen çalışırken olduğun yerden şunu getir bunu getir demesini biliyorlar dedim boşver herkes aynı dedim....

Bu dediğim zoruna gitti küçük kız kardeşim dersaneye gidiyor ya ona yardım ediyordur dedi..Çevirdi lafıı..

Madem bunları diyorsa benim dediğim niye zoruna gitti ben olmuş şeyi söylüyorum ki...

Madem kaldıramıyorsan anlatma bana öyle değil mi amaa???

böyle bir durumda bile laf söyletmıyorsa
yandın sen!.:23:

sasiracak birsey yok,
iliskideki en temel kurallardan birini cignemisin, asla karsindaki insanin ailesi hakkinda kötü konusmamalisin.
ben anneme, kardeslerime neler derim... bazen cok kizarim, esime kizginlikla ates püskürürüm.
o bi kerecik bu konu hakkinda yorum dahi yapsaydi cok fena bozulurdum.
aile cok kutsal birsey, iyi olsunlar kötü olsunlar...
sen onlar hakkinda yorum yaparsan sevgilinede senin ailen hakkinda yorum yapma hakkini veriyorsun...

E ama siz de ailesi sömürücüymüş gibi konuşmuşsunuz, bence o kırılmış ve size de teselli bulmak için anlatmış. 40 yıl düşünsem dedikleriniz aklıma gelmezdi ne yalan söyleyeyim :) Sormayı unutmuşlardır vs diye ailenin durumunu kurtarmanız işe yarardı çünkü erkekler partnerleinin de ailelerini en az kendileri kadar sevip saymalarını istiyorlar aynen bizim onlardan istediğimiz gibi ama hayatıma birkaç yıl önce girmiş birinin de ailem hakkında bu şekilde konuşmasına izin vermezdim. (niyetiniz kötü değil anlıyorum ama empati yapmak lazım)

"Sevdiklerime,aileme ben laf söylerim ama başkası asla!"

Çok doğru, bu hep böyle değil midir ? Kadını, erkeği, arkadaşı, akrabası farketmez. Biz söyleriz ama kimseye söyletmeyiz.

Muhtemel konu sahibi, onları boşver ben varım demeye getirmiş ama sevgilisi hepimizin yapacağını yapmış ve laf söyletmemiş.

Son düzenleme:
ne olursa olsun sen el sin,el kızısın..
o yüzden sakın onların işlerine karışma boşver,sadece dinle yorum yapma
senin için ne yapabilirim de o kadar..
o söyler söyler,sonra onlar iyi olur ki bu normaldir,sen kötü olursun..

bu tür konularda yorumsuz kalmak en iyisi....
o kendi çapında teselli beklemiş galiba senden..
eşim ailesi hakkında olumlu yada olumsuz her ne konuşursa konuşsun asla cevap vermem...

Aynı benim eşimin ailesi gibi :9:

Onlarda öyle, düşünmezler.. Yüksekova da askerdi, henüz sevgiliyken.. Kızkardeşi çalışıyor, ondan kontör istemiş..

' Off senle mi uğraşacam yaa ' denilip telefon yüzüne kapatılmış.

Ben oha felan oldum :27: kontör yolladım.. Normalde benden birşey kabul etmezdi, ilk kez mecburen o zaman kabul etti ve çok çok teşekkür etti..

Bu sadece küçücük bir örnek, bunun gibi birçok şey.. Şimdiler de kardeşi evlenecek ve eski umursamazlıklarına devam etmesine rağmen eşim yine de hak etmedikleri kadar iyidir onlara karşı..

Bende aileme laf ettirmem , edilecekse ben ederim ama öz ailem tarafından haksızlığa hiçe sayılmaya gelemem.. Kardeşim olmasına rağmen zor günümde sırtını dönüp yatıyorsa ben tehlike altındayken üç kuruşun hesabını yapıyorsa, bende döndüğümde onlara hak ettikleri şekilde davranırım..

Biraz yapı meselesi herhalde..

kendisi söyler ama senin laf söylemeni istemez.eşim de öyledir ben de öyleyimdir.
evlenmeden önce ablasına gıcıklığını hep belli ederdi ama şimdi ben ufak bir şey bile desem alınıyor :)

Slm kızlar herşeyimi buraya yazıp sizlere içimi döküyorum.... benim erkek arkadaşım askerde 1,5 aya yaklaştı..Erkek arkadaşımın evli kız kardeşide memur bende memurum...Ben erkek arkadaşıma arada sırada paran var mı diye sorarım...Çünkü maaş almıyor orda..Bugün telde konuşurken bana dediki " senden önce kız kardeşimi aradım ödenmemiş bir faturam kaldı 30-40 liralık ödemesini söyledim ama bana paran var mı bir ihtiyacın var mı diye sormadı dedi..Annem babam bile sormuyor dedi.Param var ama sormalarını bekledim" dedi...

Bennde boşver dedim sen çalışırken olduğun yerden şunu getir bunu getir demesini biliyorlar dedim boşver herkes aynı dedim....

Bu dediğim zoruna gitti küçük kız kardeşim dersaneye gidiyor ya ona yardım ediyordur dedi..Çevirdi lafıı..

Madem bunları diyorsa benim dediğim niye zoruna gitti ben olmuş şeyi söylüyorum ki...

Madem kaldıramıyorsan anlatma bana öyle değil mi amaa???

Canım bunda ne var ki, sen evlensen daha ne kıymetli olurlar, şaşmazsın ŞOKa girersin.

Back
X