SATa göre mi,Ultrasona göre mi?

lendita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
58
0
36
İzmir
haftalardır şu konuyu anlayamadım.sat a göre bebeğim ultrasonda 2 hafta geri çıkıyor.biri bebeğin gelişimi geri olduğu için diyor,diğeri döllenme geç olduğu için.ben doğumu hangisine göre yapıcam.bebeğin gelişimi geri çıkıp sata göre doğuran var mı?

ben bu yüzden doğum yapacağım tarihi bile tam bilmiyorum.sata göre 39 ultrasona göre37.zaten zaman daraldı stres basıyor kafayı yemek üzereyim.

bunu bende merak ediyorum. doğum iznine ayrılırken de nasıl olcak sat a göre mi ultrasona mı?

bu sabah aynısını dr sordum benim bebeğimde 2 hafta önden gidiyo ya 2 hafta önce doğurursam ama dr verdiği cvpta sata göre izne çıkıyosun çünkü bebeğin ne zaman doğucağı belli değil diolar aynı durumda geridende gelebilirdi dedi buna göre olsa daha geç izin alman gerekli o zaman dedi sonuç izin için sat

ultrasona göre bazı bebekler ileri bazı
bebekler geri buna göre doğum hesaplanmaz
sat ı baz almamız gerek ki ona göre bile 15 gün önce veya sonra doğabiliyor bebekler.

bende çok merak ediyorum
bence bekleyelim nasıl olsa zamanı gelince bebişler geleceği zamanı bilir benim bebişim de sata göre 4-5 gün ilerden gidiyor ilk doktora gittiğimde sata göre 6 haftalıktı ama doktor 6+4 dedi sağlık ocağına göre doğum 3 kasım burdaki hesaba göre 1 kasım özel doktoruma göre 6 kasım :) en azından kasımın ilk haftası doğuracağımı biliyorum günü o kadar önemli değil doğum iznini doktorun belirlemiyor mu doktor sana şu gün doğum olabilir diye rapor veriyor kurum da ona göre izin veriyor bildiğim kadarıyla ama iyi araştırmak lazım hayırlısı bakalım daha çok var bunu düşünmeye Allah yardımcısı olsun doğumu yaklaşanların...

bendede aynı problem var sata göre bir hafta geride , doktor izne ultrasana göre karar verecek ( ben eminim ki izni mi yakacak bu doktorr)

aynı sorun bende 2 haftadır var ondan önce bütün detaylı vb. ultrasonlarda ya tam aynı çıkıyordu ya da 3-4 gün önde çıkıyordu.geçen tansiyon için daha detaylı ultrasona girdim 36 hafta 5 günlüktü sata göre çocuk 34 hafta 5 g çıktı çok üzüldüm acaba gelişmiyor mu diye dr sormamadım raporu sonra almıştık.inş gelişiminde sorun yoktur.hep 30 mayıstı doğumu bu sefer 16 haziran çıktı. tansiyon olduğu için normal doğumda zorlanacağımı düşündük ve doktorumla sezeyana karar verildi doktorum normalde 30 mayıs doğumun 25inde sezeryan yapabiliriz dedi.ama planlı sezeryan 10 gün önceden yapılıyormuş benimde kafam çok karıştı hayırlısı

Benim sat tarihimle ultrason tarihim arasında da 2 hafta fark var ( bebeğim 2 hafta geriden geliyor.. dr um da her seferinde sat tarihinden emin misin diyor bana?? gıcık oluyorum.. ne gibi sorun yaratabilir bu durum bilen var mı?

Her zaman SAT tarihi baz alinir, asilama tup bebek olmamissa eger…

1-2 hafta onden ya da geriden gelebilir bebek, cunku erken veya gec dollenme olmus olabilir…buna fazla takilmamak gerek.

Yani ayni tarihte son adetini gormus iki kisinin bebeklerinin gelisimi farkli olabilir…ultrasonda farkli gorulebilir.

Is yerinize verecegeniz tarih her zaman doktorunuzun size belirledigi tarihtir. –ki bu genelde SAT a gore belirlenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…