• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SATILIK EV ve bilgi edinme

BABY WORLD

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
238
0
96
İzmir
MERHABA sorunumuz şuki annem vefa t edeli 1 yıl dolmadı babam annem i kaybedişimziden 3 ay kadar sonra evlendi.babam eşini isteği üzerine kendi evinden kirya çıktılar şimdi babam evi satmaya çalışıyor ev kendinin üzerine bu durumda ne
y apabilirim.Ben bu evlendiği şahsın bu durumu planlayarak ve evi sattrırmak düşüncesi ile taşındırttığına ve sonraısnda babamdan boşanacağına eminim bu durumda babamın eşinin geçmişini ne şekilde öğrenebilirim.babamdan önc geçridiği evlilik v.s gibi teşekür ediyorum.

babanız kaç yasında bilmiyorum ama 65 yaş sonrası için devlet hastaneleri veya tıp fakültelerinden sağlık raporu istiyorlar ayrıca haklısınız evladı olarak sonradan gelen bir kadın evi sattırarak paraya ortak olmak istiyor yada konuyu babanızla konuşmanız

bunlara hiç gerek kalmadan yapacagınız işlemi söyluyorum eve AİLE EVİ şerhi koydurmak babanızın haberi olmasına bile gerek yok muhtardan alacagınız evrakla 7yıl ve üzeri aynı ikametgahta bulundugunuza dair tapu dairesinden konulacak şerhle tüm kardeşlerin imzası olmadan o ev satılamaz bu medeni kanunun kadını korumak için koydugu hükümdür

bayanı araştırmak içinde nüfustan harbi iş bitirecek bir ahbap lazım birkaç tuşta bu sonuç alınır bu işlemi memurun yapması kesinlikle yasak ;ama böyle magduriyet durumlarında hanı yazıktır rahmetli annenın emegidir dunkü kadın mı yesin diye yardımcı olunabilir seni tanısam işmi çözerdim keşke suan mumkun olsaydı

"ALINTIDIR "Türk medeni kanununda aile konutu şerhini vermek , sadece EŞLERE ait bir yetkidir .Hem mülkiyet sahibi olan eş , hem de malik olmayan eş aile konutu şerhi verdirebilir .Eşlerin dışında çocukların böyle bir işlem yapması mümkün değildir .Eşlerden malik olmayan eş aile konutu şerhi verse , bile malik olmayan eşin sadece alacak hakkı doğar .Ayrıca medeni kanun malik olmayan eşe, sadece alacak hakkı tanımıştır.Yani davalı eş, evin yarısını mülkiyet anlamında talep edemez."""ALINTIDIR""
Yukarıdaki alıntıdan anlaşılacağı gibi sizin şerh verdirme gibi bir yetkiniz olamaz.Medeni kanun aile konutu şerhi verme yetkisini sadece eşlere tanımıştır.Kaldı ki ev babanıza ait bir ev. Benim tavsiyem miras hukuku veya aile hukuku konusunda uzmanlaşmış bir avukatla görüşmeniz.Ancak saklı pay denen bir miras hakkınız vardır ki kanun tarafından zaten korunmaktadır. Sevgilerimle....

Son düzenleme:
Back
X