Sat'la uyumlu olmayan gebelikler

tulperde

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
6.949
13.852
448
Selam kızlar ben şimdiye kadar 3 defa doktor kontrolüne gittim üçünde de sat'la uyumlu değildi şöyle ki; ilk kese göründüğünde doktor 4 gün geri demişti. İkinci gittiğimde bebek göründüğünde 8 gün geri demişti son gittiğimde ise 2 gün geriydi. Böyle olunca da ikili teste ne zaman gitmem gerektiğini hesaplayamıyorum. Erken gidersem test zamanı gelmemiş olabilir, geç gidersem bebeğim haftasını yakaladıysa ya da ileri gittiyse bu sefer de test tarihini kaçırmış olabilirim çıkamadım işin içinden. Sizce ne zaman gideyim? Şu an sat a göre 11+5 im.

Doktorun sana ne zaman gelmen gerektiğini söylemedi mi? Benim öyle olmustı tarama testinden bir önceki muayenede su tarihte tarama testi için perinatalogdan randevu alman lazım demişti.

Engelli çıkarsa aldiracak misin? Aldirmayacaksan hic yaptirma bari

Doktor 3 hafta sonra gel dedi ama bebeğim ya satı yakalamış olursa o zamana da geçmiş olacak ikili test zamanı

Doktor 3 hafta sonra gel dedi ama bebeğim ya satı yakalamış olursa o zamana da geçmiş olacak ikili test zamanı
Doktorun onunhesabını yapmıstır canım bnm bebeğimde haftasından önde gitti hep doğana kadar ama doktorun dediği tarihte gittim sorun olmamıstı hatta detaylı ultrasonum da bayrama ve doktorun iZin haftasına gelmişti sonra gitmiştim . İstersen bu sıkıntını bir de doktorunla paylas arayıp sor o ne derse ona göre hareket edersin burda güveneceğin tek kişi doktorun olur.

Herkes de tutturmuş aynı sözler engelli olursa aldıracak mısın o zaman yaptırma :d kimse bir cana kıymak istemez ama doğuncaya kadar aklıma takılacağına sağlıklı olduğunu duyarım içim ferahlar daha iyi değil mi Allah korusun kromozom bozukluğu vs.varsa da ona göre şimdiden önlemler almak lazım diye düşünüyorum şartları ona göre hazırlamak.

Doktor hep bir hafta geriymiş gibi davranarak hareket ediyor son gittiğimde 2 güne düşmüş olmasına rağmen sordum doktora verdiğiniz tarihte satı yakalarsa geçmiş olmaz mı dedim geçmiyor dedi ama 13.haftada olmuş olacağım 13+6 ya kadar yapılabiliyor ama yanlış değerlendirilebiliyormuş 13.haftada ense kalınlığı çıkabiliyormuş

Sırf engelli çıkacak diye mi yaptırmıyorlar insanlar bu testleri.bunu yazarken amacım ortamı germek değilde. Zaten inandığımız için Allaha sığındığımız için Allahım ne verirse kabulumuz tabi ki ama bu testlerde bazı problerin önüne geçebilmek adına Allahın bize dolaylı yoldan yaptığı iyilik değil mi. Sadece engel için mi fetal cerrahi diye bir bölüm var biliyor musun bilmiyorum bir sorun varsa anne karnında bebeğe müdahale edebiliyorlr artık bu sorunlrda bu testler sayesinde ortaya cıkıyor.sorun giderilebilecekse neden olsasa olmasada yapturmam deniliyor anlamıyorum. Bence tıp baslı basına Allahın bir lütfu böyle körü körüne arkayı dönmek yanlıs geliyor bana

O zaman sen içinde rahat etsin istiyorsan hemen randevu al git çünkü 2 güne düşmüş yakalamıs yani haftasını yanlıs anlamadıysam. 13. Haftana kalma.

O zaman sen içinde rahat etsin istiyorsan hemen randevu al git çünkü 2 güne düşmüş yakalamıs yani haftasını yanlıs anlamadıysam. 13. Haftana kalma.
Aynen canım pazartesi gitmeyi düşünüyorum o zaman sata göre 12+4 olacağım bir hafta bile gerilediyse tekrar yine de yaptırabilirim diye düşünüyorum.

Yalnız eşim de izin vermiyor illa doktorun söylediği tarihte gideceğiz diyor benim bu endişelerimi kuruntu olarak görüyor belki de haklı.

Bencede gerideyse yakalarsında ileri olmasın kaçırma haftanı. Anne olmak böyle bir sey dimi bunun için uyuyamazsın bile şimdi be yapcam ben diye. Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah

2li testin tedavi edilebilecek herhangi bir hastaligi anne karninda tespit edemedigini soyledi doktorum ben de yaptirmadim. Renkli ultrasonu kastediyorsaniz o gercekten gerekli tabi. Doğum aninda kalp damar cerrahinin da olmasi gerektigini tespit edebiliyor mesela.. saglikli dogumlar dilerim.

Tabi ki ben zaten genel olarak tüm testlerden bahsettim.çünkü böyle düşünen bir kesim var malesef.bir cok kişinin de önüne engel koyuyor. Destekleyeceğine yaptırma ne gelirse Allahtan diyorlar ki haklılar herseyin sonu Allah. Ama bu da Allahtan bu bulusların ortaya cıkmasıda Allahtan bize yollanmıs bir lütuftur bnm gözümde önemsenmiyecek bir durum bence.

Bencede gerideyse yakalarsında ileri olmasın kaçırma haftanı. Anne olmak böyle bir sey dimi bunun için uyuyamazsın bile şimdi be yapcam ben diye. Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah
Aynen canım ya şimdiden uykularım kaçmaya başladı bile :d sadece bebeğim sağlıklı olsun onu duyayım sanki dünyalar benim olmuş olacak o derece ferahlayacak içim. Amin canım inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin

Canım ben de zaten kan verip o risk değerleriyle bilmem kaçta kaç rakamlarıyla kafamı karıştırmak istemiyorum sadece ense kalınlığının normal ve burun kemiğinin oluştuğunu duysam bile yeter bana içim ferahlar en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…