Savant

Fahriye

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2007
285
23
SAVANT Nedir?: Savantın kelime anlamı "bilgin" olarak cevrilebilir.Savantlar sadece bir veya birkac konu üzerine düsünebiliyor ve o konuda ileri derecede basarı gösterebiliyorlar.savantların bircogu engelli. bircoguda otistik veya otizmin daha hafif bir turu olan Asperger sendromundan mustarip. bazı bilim adamlarının iddiasına göre bu hastalıgın belirtilerine Mozart, Beethoven,Newtonve Einstein gibi dahilerdede rastlanmıstır.

KİM PEEK(yagmur adam): 55 yasındaki savant 12.000 kitabı ezberlemiş.Aynı anda iki sayfayı;birini sag digerini sol gozuyle paralel okuyabiliyor. ancak gunluk hayatta babasına muhtac.

STEPHEN WİLTSHİRE: Roma uzerinde helikopterlerle yanlızca bir kez uctuktan sonra üç gun içerisinde sehrin 5 metre kare buyuklukte panoromik bir resmini yapmıs. tabloda binaların pencere sayılarına kadar tum detaylar mevcut.

Kim Peek - The Real Rain Man

Gercek Yagmur Adam. Dustin Hoffman`in muhtesem filmi olan, RainMan(Yagmur Adam) filmini hatirlarsiniz. Oradaki rolünde, Dustin Hofman bir otistigin hayatini canlandirmisti. Iste bu rolü icin asagidaki Kim Peek`i örnek almis. Kim Peek`e yürüyen kütüphane diyebiliriz. Öyle güclü hafizasi var ki, okudugu hicbir seyi unutmuyor.

[youtube]k2T45r5G3kA[/youtube]​
 
Aylar önce Arte`de seyretmistim.Cok ilgimi cekmisti. Tesadüfen bu programdan kücük bir görüntü nette buldum

Savantlara bir örnek daha... Buda Matematik dehasi..
Google ya da youtube`de bulamadigim icin video görüntülerini direk link vermek zorunda kaldim.
 
X