Savcıdan 3 caniye en ağır ceza talebi!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Özgecan cinayetiyle ilgili soruşturmada inceleme sona erdi ve bütün deliller toplandı. İddianame otopsi raporunun gelmesiyle tamamlanacak. Edinilen bilgiye göre iddianamede 3 sanık için de ağırlaştırılmış müebbet istenecek.
as.png

Vatan'dan İlker Güngör ve Kenan Butakın'ın haberine göre hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’la ilgili soruşturmada sona gelindi. Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol tarafından yürütülen soruşturma dosyasında tek eksik olan belge Özgecan’a ait otopsi raporu. Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan otopsi raporunun da gelmesiyle birlikte soruşturma tamamlanmış olacak.

‘Canavarca hisle...’

Edinilen bilgiye göre 3 sanık için savcılık makamı TCK’nın 82’ye B maddesi gereğince ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet’ talebinde bulunacak. Bu talebin bulunulmasında ise sanıkların verdiği ifadeler etkili oldu. Suphi Altındöken ifadesinde Özgecan’ın ellerini daha ölmeden kestiğini ifade etmesi ve daha sonra yakması aleyhinde en önemli kanıt.

F. ‘Ellerini kes’ dedi

F.’nin de ağırlaştırılmış müebbet talebi istenmesinin nedeni ise baba-oğulun ifadesi. Baba oğul verdikleri ifade F.’nin Özgecan’ın boğazını ve ardından ellerini kesmesini söylediğini iddia etti.

Ayrıca benzinin temin edilmesi de bir başka delil. Bu iki ifade ve benzin temini onu da Suphi kadar suçlu hale getirdi.

Babanın hırıltı ifadesi delil

Babanın ifadesinde, “Ben kesme işlemlerini görmedim ancak arabanın içinden gelen hırıltı seslerinden anladım. Birisinin genzinden ‘hığğ’ sesi geliyordu” demesi de Özgecan’ın hala yaşadığını gösterdi. Babanın, Özgecan’ı kurtarmak için hiçbir girişimde bulunmaması, onlarla birlikte minibüse binmesi, pasif kalması onu da diğer iki zanlı kadar suçlu kıldı. Ayrıca babanın Özgecan’a ait kitapları ve kıyafetleri ablasının sobasında yaktığını beyan etmesi de kuvvetlendirici delil sayıldı.

39 yıldan önce kesinlikle af yok

3 zanlı TCK’nın 82’ye B maddesi gereğince Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanacak. Hukukumuzdaki en ağır ceza bu.

Ağırlaştırılmış hapis cezasının ömür boyu hapis cezasına göre en belirgin farkı, aflardan yararlanamayacak olması. Aftan yararlanabilmesi için 39 yıl hapis yatmış olması gerekiyor.

O minibüs trafikten çekildi

Özgecan Aslan’ın içinde katledildiği minibüsle ilgili kriminal inceleme tamamlandı ve sahibi Sabri Gülcan’a teslim edildi. Minibüsü teslim alan Gülcan, aracı kapalı bir otoparka koyarak seferlerden çekti. Mersin TOK (Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi) yöneticileri ise aracında yaşanan olaydan dolayı oldukça üzgün olan Gülcan’ın kooperatif üyeliğini iptal ettirerek artık taşımacılık yapmayacağını beyan ettiği öğrenildi.

Üniversite sefer koydu

Gülcan’ın aynı zamanda aracın plakalarını sökerek satılığa çıkardığı ifade edildi. Bu arada Tarsus-Adana arasındaki Özgecan Aslan’ın okuduğu Çağ Üniversitesi’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. ve Tarsus Belediyesi tarafından öğrencilerin rahatça evlerine ulaşabilmeleri için sabah ve akşam karşılıklı olarak birer sefer koyduklarını duyurdu.

Kaynak: Vatan

Bu Ceza onlar icin az bile allah belalarini versin rabbim oyle bi dert versinki o kiza cektirdikleri eziyetinn 10 katini ceksinler...
Universiteninde yeni bir minibüsü sefere kiymalari icin o kizin olmesimi gerektii....

Biz Türkler basimiza kötü bisey gelmeden ne yazıkki tedbir almiyoruz bu bizim en buyuk eksikligimiz....

İnsan mı bunlar acaba?? Kızın hırıltı sesini duymuş katilin babası ama bir şey yapmamışlar. O minibüsün sahibine ne demeli?? Adamın ne mal olduğunu bilmiyor muydun sen şöfor olarak alırken. Hadi diyelim bilmiyordun insan araştırmadan işe alır mı ya? Herkes suçlu bu olayda herkes!!

Agirlastirilmis müebbet tam olarak ne anlama geliyor ki anlayamadim , bilen varsa anlatsin bi zahmet :oops:

Agirlastirilmis müebbet tam olarak ne anlama geliyor ki anlayamadim , bilen varsa anlatsin bi zahmet :oops:
Ömür boyu hapis demek,aftan da yararlanma yok,aftan yararlanılabilmesi için 39 yıl yatması gerekirmiş,haberin içinde yazıyor,ve cezası galiba tek başına hücrede yatarmış.

iyi olmuşta sadece bu cinayetle sınırlı kalmasın,bütün canilere gelsin lütfen bu cezalar bu caniler aramızda dolaşmasın.

Ömür boyu hapis demek,aftan da yararlanma yok,aftan yararlanılabilmesi için 39 yıl yatması gerekirmiş,haberin içinde yazıyor,ve cezası galiba tek başına hücrede yatarmış.

okudum o kismi ama ben cezanin sadece bi kismini yazdilar sandim , daha beter bi ceza beklerdim yani bukarmiymis , bana sorarsaniz az onlar icin

İfadelerin en ince ayrıntısına kadar yayınlanması ne kadar doğru acaba. Ailenin bunları okuduğu zaman ne hale geleceklerini düşünemiyorum.

Ben de bunu düşünüyorum kaç gündür. İnşallah ailesi okumuyordur bu ifadeleri.

okudum o kismi ama ben cezanin sadece bi kismini yazdilar sandim , daha beter bi ceza beklerdim yani bukarmiymis , bana sorarsaniz az onlar icin
ağırlaştırılmış müebbetin diğerinden tek farkı suçluların yaptıkları etkinliklere hiçbir zaman katılamayacaklar yasak yani.Hani mahkumlar içeride maket gemiler felan yapıyorlar ya.tüm sosyal faaliyetler yasak.

İnsan mı bunlar acaba?? Kızın hırıltı sesini duymuş katilin babası ama bir şey yapmamışlar. O minibüsün sahibine ne demeli?? Adamın ne mal olduğunu bilmiyor muydun sen şöfor olarak alırken. Hadi diyelim bilmiyordun insan araştırmadan işe alır mı ya? Herkes suçlu bu olayda herkes!!

İnsan falan değiller şeytan bile değiller şeytandan beter yaratık bunlar! İçerde gencecik bir kız can çekişiyor ve sen oturmuş ne yapalım diye sohbet ediyorsun.. Bu dünyada ne ceza verilirse verilsin yetmez. Temennim Allah bu yaratıklara hakettikleri asıl eziyeti öbür dünyada yaşatsın.

İnsan falan değiller şeytan bile değiller şeytandan beter yaratık bunlar! İçerde gencecik bir kız can çekişiyor ve sen oturmuş ne yapalım diye sohbet ediyorsun.. Bu dünyada ne ceza verilirse verilsin yetmez. Temennim Allah bu yaratıklara hakettikleri asıl eziyeti öbür dünyada yaşatsın.
Ben şok oldum açıkçası. "ARMUT DİBİNE DÜŞERMİŞ" lafı bunlarda vuku bulmuş!!

Dilerim müebbet hapis cezasını alırlar ve bu ceza hafifletilmez. Onlar cezaevine bi girsinler daha çok şey gelir başlarına.. Caniler sizi...

39 yıl da az bence, 39 yılş dediler ya kesin 39 . yılda çıkarlar.

63 yaşımda inşallah nasip olur sonucu görmek

icim azda olsa rahatladi.
Af nasip olmadan cesetleri cikar insallah.
Gun guzu gormesinler artik.
kotu oldm ya, hirilti sesleri geliyoms.....

Bunlara ve bunun gbilere yaşamak haram yaa. İçerde yiyip içip yatacak bunlar. Devlet yine besleyerek bunları. Aç susuz Kalsınlar tek kişilik odalarda önlerine kemik atsınlar bunların allah belalarini versin. Tüm Türkiye sizin gebermeniz içn dua ediyo lanet olsun size.

X