Savcılık bu konuyla ilgilenir mi? İhmalkarlık yok mu?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Yaşadığım bir komşu gürültü sorunum vardı. Cimer üstünden aktarılan şikayetlerimin komşumun tanıdığı zabıta amirine düştüğünü öğrendim. Komşum isim vererek bunu bana kendi söyledi. Ailem tedirgin olduğu için tüm şikayetlerimi "uzlaştım" diyerek haziran ayından geri çektim. Evden de ayrıldım, eve geri döndüm. Evde basket oynuyor hayvanlar. Cimere komşumun tanıdığı o zabıtanın ismini vererek, bu adam kim, görevi ne, bir daha şikayetlerimle ilgilenmesin diye bir dilekçe yazdım. Buna cevap vermeden, siz şikayetinizi geri çekmişsiniz, evsel gürültüye zabıtaca yapılacak yasal bir işlem yoktur diye cevap verilmiş. Oysa haziran ayında yazılı olarak tespit edilirse işlem yapılacaktır diye cevap verilmişti.

İl çevre müdürlüğünü aradım, belediyenin konusu ilgilenmek zorunda dediler. Anladığım kadarıyla bu zabıta amirini ele vermemek için şikayetimi bu şekilde kapattılar. Haziran ayında ve şimdi verilen cevapla beraber savcılığa gitsem beni dinler mi?

Kabahatler kanunu madde 36 da zabıta ilgilenir diyor.

Bana verilen cevaplarda zıtlık yok mu? Ben mi yanlış anlıyorum?

Savcılığa gidebilirsin. Kendisi dosyayı açar, ama büyük ihtimal ile takipsizlik kararı verir. Genelde ‘komşu gürültüsüne’ yapılacak yasal bir işlem yoktur. En fazla aranızda uzlaşın derler. Hele bu komşu ev sahibi ise hiç birşey yapılamaz. Zabıtaya gelince, komşunla ilişki bağlarını ıspat etsen bile bir kılıf uydurur bu olayın üstünü örterler gibime geliyor.

G Gokcentigin , ben komşumu değil zabıtayı şikayet etmek istiyorum. Komşumun beni rahatsız etmesinin sebebi o adama güvenmesi, açık açık söyledi bunu. Zabıtanın verdiği cevaplar çelişkili değil mi? O zabıta amirinin ne zamandan beri orada olduğunu, diğer zabıtaların komşumu uyarırken kurduğu cümleleri ve amir olan arkadaşına bu zabıtaları şikayet ettiğini söyledi.

G Gokcentigin , ben komşumu değil zabıtayı şikayet etmek istiyorum. Komşumun beni rahatsız etmesinin sebebi o adama güvenmesi, açık açık söyledi bunu. Zabıtanın verdiği cevaplar çelişkili değil mi? O zabıta amirinin ne zamandan beri orada olduğunu, diğer zabıtaların komşumu uyarırken kurduğu cümleleri ve amir olan arkadaşına bu zabıtaları şikayet ettiğini söyledi.

Tabi bu durumda siz haklısınız. Zabıta tanıdığı olduğu için resmen komşunuzun tarafında olmuş. Böylelikle tarafsızlığını Bir devletin memuru olarak koruyamamış. Bir hukukçu olarak diyorum bunların ispatı çok zor şeyler. Yani bir dosya hazırlayıp savcılığa gitseniz bile takipsizlik kararı çıkarır (benim tahminim). Sebebi ise devlet mahkemelerin bu dönemde çok aşırı yoğun olmaları ve böyle ‘küçük’ şeylerle meşgul olmak istememeleri. Tabi siz takipsizlik kararına mahkmeye başvurup itiraz edebilirsiniz. Bu durum böylelikle uzayıp gider (tabi komşunuzun ve tanıdığı zabıta’nın canını sıkmak için iyi bir yöntem:KK48:.

Diyelim ki savcı yaman biri çıktı. O zaman dosya nın araştırılmasına karar verir, ama sonucunda ispatı zor birşey olduğu için yine dosya yı kapatır diye tahmin ediyorum. Şöyle birşey var; bizim devletimiz kendi memuruna tutumluluğu ile bilinir. Memur, dediğiniz şeyi inkar ederse savcı ona inanır.
Tabi yine de siz bilirisiniz. Bir hukuk devletinde yaşıyoruz ve dava etmek sizin en büyük temel haklarınızdan biri.

Ben aslında o memur ya da komşum ceza alsın diye uğraşmıyorum.Ben istiyorum ki, bir yetkili bu kızın sorduğu X isimli amir kim ya, diye bir sorsun, belki biraz endişelenir adam. Cimerden iş çıkar sanmıştım ama şikayetim zabıtaya yönlendirilip yine zabıta tarafından kapanmış.

Valla benim evimin bulunduğu yere bakan zabıta amiri çok yakın akrabam sadece bir iki kere üsttekilerden çok rahatsız olduğumu söyledim zabıtanın yapacağı bişey yok gelip ikaz ediyoruz sonrasında kavga çıkıyor dedi sizde kavga falan edersiniz olay büyür dedi. Zabıta memurunu bile ikaza göndermedi.Bizde gürültüden dolayı evi satıyoruz zaten kredimiz bile bitmeden.Ben hiç bir zaman ne üsttekilere ne komşulara buraya bakan zabıta amiri benim yakın akrabam demedim sonra işte akrabasıyla bizi korkutmaya çalışıyor falan demesinler diye hiç kimse bilmiyor.Ama bizi canımızdan bezdirdiler evi satıyoruz onlarda oturamasınlar inşallah

A Aydeniz90 , bu ülkede sizin benim gibi onurlu, medeni insanlara yer yok. sizin tanıdığınız yanlış yapmış. o kanun maddesinden sorumlu kişi olarak polis ve zabıta var. ben çevre bakanlığını arayıp sordum, zabıtanın işi, nasıl ilgilenmiyorlar, gidin kendi belediyenizle konuşun dedi. benim anlamadım aynı belediye farklı tarihlerde nasıl farklı cevap verebiliyor?

Komşu gürültülerine kimse bir şey yapmıyor.Karşımızdaki erkek apartında her gece içki show ve balkona çıkıp gecenin bir yarısı şarkı söyleme partisi vardı.Yetkili merciler hiç ilgilenmediler en sonunda baüırdım aparta gidip görevliyle konuştum öyle biraz biraz sustular.

Yaşadığım bir komşu gürültü sorunum vardı. Cimer üstünden aktarılan şikayetlerimin komşumun tanıdığı zabıta amirine düştüğünü öğrendim. Komşum isim vererek bunu bana kendi söyledi. Ailem tedirgin olduğu için tüm şikayetlerimi "uzlaştım" diyerek haziran ayından geri çektim. Evden de ayrıldım, eve geri döndüm. Evde basket oynuyor hayvanlar. Cimere komşumun tanıdığı o zabıtanın ismini vererek, bu adam kim, görevi ne, bir daha şikayetlerimle ilgilenmesin diye bir dilekçe yazdım. Buna cevap vermeden, siz şikayetinizi geri çekmişsiniz, evsel gürültüye zabıtaca yapılacak yasal bir işlem yoktur diye cevap verilmiş. Oysa haziran ayında yazılı olarak tespit edilirse işlem yapılacaktır diye cevap verilmişti.

İl çevre müdürlüğünü aradım, belediyenin konusu ilgilenmek zorunda dediler. Anladığım kadarıyla bu zabıta amirini ele vermemek için şikayetimi bu şekilde kapattılar. Haziran ayında ve şimdi verilen cevapla beraber savcılığa gitsem beni dinler mi?

Kabahatler kanunu madde 36 da zabıta ilgilenir diyor.

Bana verilen cevaplarda zıtlık yok mu? Ben mi yanlış anlıyorum?

Valilik Cimer e gidin, sikayet ettiginizi fakat isim bildirildigini gorevi kotuye kullandigini soyleyin
Ismi veren de zabita da para cezasi alir.
Cimer e yazarsaniz yine ayni kisiye duser
Ben cimer sorumlusuyum
Gerekirse daksil cekip birimlere gizli veriyorum
Gorevin vicdani sorumlulugu baska birsey sizi fena kandirmislar

Ben aslında o memur ya da komşum ceza alsın diye uğraşmıyorum.Ben istiyorum ki, bir yetkili bu kızın sorduğu X isimli amir kim ya, diye bir sorsun, belki biraz endişelenir adam. Cimerden iş çıkar sanmıştım ama şikayetim zabıtaya yönlendirilip yine zabıta tarafından kapanmış.

Ztn sistem budur farkli bir otorite yok
Fakat cimer sorumlularina uyari hep gider, gizlilik esaslarina uyulmazsa para cezasi var

E Esila09 , zabıta bana isim vermedi, komşum şikayetimle ilgilenen kişinin, amirin ismini verdi, ben de cimere bu kişi kim, görevi ne diye sordum ama buna cevap vermemişler. İsim verdiği zabıta, bulunduğum semtteki zabıta amiri oluyor. Odalarına gittiğimde adam bana bir daha cimere yazma demişti. O an anlam verememiştim ama şimdi ortaya çıktı. En iyisi bir de valilikle konuşayım.

Valilik Cimer e gidin, sikayet ettiginizi fakat isim bildirildigini gorevi kotuye kullandigini soyleyin
Ismi veren de zabita da para cezasi alir.
Cimer e yazarsaniz yine ayni kisiye duser
Ben cimer sorumlusuyum
Gerekirse daksil cekip birimlere gizli veriyorum
Gorevin vicdani sorumlulugu baska birsey sizi fena kandirmislar

cimer sorumlusuyum demişssiniz. bende cok haklı olduğum bir konuda yazmıştım. hastaneyle ilgili. yine o hastaneye gönderiliyor şikayet ve alakasız bir cevap geliyor. bunu nasıl aşarız

zabıtalar para cezası yazıyordu eskiden. hala öyle mi bilmiyorum. şikayetinizi geri çekmeyin.

ama görevlerini yapmak istemiyor çoğu. yan insşaat yapılırken balkonumu yıktılar. tutanak tutturmak istedim tutmadı zabıta. yapacaklar konuştuk yapmzlarsa tutarız dediler. ben yine de tutturmak istedim ama yapmadılar. müteahhit de tanıdıktı büyük ihtimal. yaptılar ama çirkince bişi oldu. bir de lutuf yapar gibi yaptılar. ayy unutmuştum hatırlayınca yine sinir oldum

Jalopi, cimer aracılığıyla yazmalısın o da olmazsa, kamu denetçliği. ben de ilk telefon açtığımda, biz ilgilenmiyoruz demişlerdi. bu ülkede işini bilen insanı bulmak çok zor. herkes sırtını birilerine dayamış.

cimer sorumlusuyum demişssiniz. bende cok haklı olduğum bir konuda yazmıştım. hastaneyle ilgili. yine o hastaneye gönderiliyor şikayet ve alakasız bir cevap geliyor. bunu nasıl aşarız

Asamazsiniz sistem bu
Sikayet nereyi sikayet ederseniz oraya gidiyor, kurum kisiye cevap veriyor herhangi bir denetim mekanizmasi yok
Bakanliga mufettis gerektirecek bir konuysa gidin sikayetleri de umursamadilar dersiniz
O kuruma cok sikayet gelirse ciddiye almiyorlar
Ama az olursa ciddiye alirlar

Asamazsiniz sistem bu
Sikayet nereyi sikayet ederseniz oraya gidiyor, kurum kisiye cevap veriyor herhangi bir denetim mekanizmasi yok
Bakanliga mufettis gerektirecek bir konuysa gidin sikayetleri de umursamadilar dersiniz
O kuruma cok sikayet gelirse ciddiye almiyorlar
Ama az olursa ciddiye alirlar

hem bakanlığa hem cimere şikayet ettim ama alakasız cevaplar geldi.

acile oğlumu kulak ağrısı için götürdüm. o hastanede de bazen kulak burun bogazvi nöbetçi oluyor. var mı diye sordum. yok dedi. tamam normal acile açın kağıt dedim. ama anlamaz burdakiler dedi. olsun dedim biraz sınırlı ve sert söyledim. sırf bunun için almıyorum kaydınızı dedi ordaki veri giris yapan eleman. hani doktor reddetse anlayacağım. başka bir suru çocuk muayene oldu yeşil alanda benden önce. başka baksa zamanlarda biz de çok orda yeşil alanda muayene olduk. kişiyi adını vererek şikayet ettim. gelen cevaplar işte acilde uzmanlık alanı bulunmaz vs vs gibi alakasız cevaplar. ben neden uzmanlık alanı yok demiyorum ki. olayın neden o noktaya geldiğini anlatmak için anlatıyorum. adamın neden ego yaptığını abaltmak için. doğrudan kabul etmedi kaydını diye şikayet olustursam neden etmedi diyecekler.
kötü bir hastane zaten. çok şikayet gekiyordur. ama bakanlık da hicbirsey yapmıyor hiçbir zaman.

Back
X