Savcılık bu konuyla ilgilenir mi? İhmalkarlık yok mu?

Jalopi, cimer aracılığıyla yazmalısın o da olmazsa, kamu denetçliği. ben de ilk telefon açtığımda, biz ilgilenmiyoruz demişlerdi. bu ülkede işini bilen insanı bulmak çok zor. herkes sırtını birilerine dayamış.

kamu denetciligini bilmiyorum. orda sistem tam olarak nasıl işliyor. kurallar ve var bazı seyler ama kimse uygulamıyor ki. ben o yaşadığım sıkıntı da yetkili biriyle görüşmek istediğimi söyledim. adam benim yetkili diyor. adını sordum şikayet edeceğimi soykedim.o kadar rahat şikayet et diyor ki. çünkü biliyor hicbirsey olmayacağını.

şikayet mekanizması işlemediği için bu kadar çok şiddet olayı da oluyor. insanlar öfkesine hakim olamiyor. o gün ben de sinirimden kudurdum. eşimden çıkardım hırsımi. özele verdik bir de bir sürü para ve taksiye. o şekilde bana zararı olmuş oldu. daha çaresiz durumda olan insanlar var yd daha kendine hakim olamayan insanlar var.

doktorların ve sağlık calisanlarinin da işi çok zor. onlar kendi içlerinde de zaten çok sıkıntı yaşıyormuş. hatta bir asistan hekim başka hekimi öldürdü geçenlerde. ama yine de şu şikayet mekanizması işlese. ne bilim en azından bir puanlama yapılsa da belli bir puana ulusana inceleme başlatılsa. bu tarz şeyler olsa keşke..

gerçi millet adam öldürüyor gene doğru düzgün cezalar olmuyor benimki de laf işte.

iyi ve ahlaklı insnlara sabretmek düşüyor sadece.

kamu denetciligini bilmiyorum. orda sistem tam olarak nasıl işliyor. kurallar ve var bazı seyler ama kimse uygulamıyor ki. ben o yaşadığım sıkıntı da yetkili biriyle görüşmek istediğimi söyledim. adam benim yetkili diyor. adını sordum şikayet edeceğimi soykedim.o kadar rahat şikayet et diyor ki. çünkü biliyor hicbirsey olmayacağını.

şikayet mekanizması işlemediği için bu kadar çok şiddet olayı da oluyor. insanlar öfkesine hakim olamiyor. o gün ben de sinirimden kudurdum. eşimden çıkardım hırsımi. özele verdik bir de bir sürü para ve taksiye. o şekilde bana zararı olmuş oldu. daha çaresiz durumda olan insanlar var yd daha kendine hakim olamayan insanlar var.

doktorların ve sağlık calisanlarinin da işi çok zor. onlar kendi içlerinde de zaten çok sıkıntı yaşıyormuş. hatta bir asistan hekim başka hekimi öldürdü geçenlerde. ama yine de şu şikayet mekanizması işlese. ne bilim en azından bir puanlama yapılsa da belli bir puana ulusana inceleme başlatılsa. bu tarz şeyler olsa keşke..

gerçi millet adam öldürüyor gene doğru düzgün cezalar olmuyor benimki de laf işte.

iyi ve ahlaklı insnlara sabretmek düşüyor sadece.
Ben direk sağlık şikayet hattını arayıp dilekçe yazdırıyorum bana telefon ile dönüyorlar. Böyle böyle bu şikayetle ilgii bunları yaptık diye.

Ben direk sağlık şikayet hattını arayıp dilekçe yazdırıyorum bana telefon ile dönüyorlar. Böyle böyle bu şikayetle ilgii bunları yaptık diye.

onu da yaptım ama iste alakasız cevap verdiler. işte uzman olan dal bulunmayabilir mis acilde falan filan gibi. bana dönen kişiyle de uzun uzun konuştum. ama bir yere varmadı kinusma . ısrarla sordum veri giriş elemanı hastayi reddetme hakkı var mı diye. yuvarlak cevaplar verdi hem. hekimin reddetme hakkı vardı sanırım. hani doktor görse de buna da çocuk hekimi bakması gerekiyor vs dese anlayacagim. bunu da dönen kişiye çok soyeldim ama sonucu olmadı.

daha komiği hastasına bakmak yerine önce yakinlarini muayene edip sonra o yakınlarını tek tek başka branşlar ve barkod almalar için onlarla giden bir doktora denk geldim. baya bir bekletti bizi. baktım gelevegi yok işten de izin almıştım. hem hastaneye şikayet ettim hem bakanlığa.

dönüş yaoan kadın bana diyor ki gidip doktora sorsaydiniz neden gelmediğini diyor. bunu sorması gereken ben miyim dedim. bunu sorması bunun soruşturmasını açması gereken kişi hastane yönetimi veya bakanlık değil mi. kaldı ki kamera görüntülerinde falan ne yaptığı gayet açıktır. hadi bizden önce aldı uzun uzun muayene etti neyse. bırak bari barkodlarini da kendileri alsın peşlerinde ne dolasiyorsun. bir genç kadın ve yanında da bir erkek. yaşlı veya hasta da değil birlikte dolaştığı insanlar.

onu da yaptım ama iste alakasız cevap verdiler. işte uzman olan dal bulunmayabilir mis acilde falan filan gibi. bana dönen kişiyle de uzun uzun konuştum. ama bir yere varmadı kinusma . ısrarla sordum veri giriş elemanı hastayi reddetme hakkı var mı diye. yuvarlak cevaplar verdi hem. hekimin reddetme hakkı vardı sanırım. hani doktor görse de buna da çocuk hekimi bakması gerekiyor vs dese anlayacagim. bunu da dönen kişiye çok soyeldim ama sonucu olmadı.

daha komiği hastasına bakmak yerine önce yakinlarini muayene edip sonra o yakınlarını tek tek başka branşlar ve barkod almalar için onlarla giden bir doktora denk geldim. baya bir bekletti bizi. baktım gelevegi yok işten de izin almıştım. hem hastaneye şikayet ettim hem bakanlığa.

dönüş yaoan kadın bana diyor ki gidip doktora sorsaydiniz neden gelmediğini diyor. bunu sorması gereken ben miyim dedim. bunu sorması bunun soruşturmasını açması gereken kişi hastane yönetimi veya bakanlık değil mi. kaldı ki kamera görüntülerinde falan ne yaptığı gayet açıktır. hadi bizden önce aldı uzun uzun muayene etti neyse. bırak bari barkodlarini da kendileri alsın peşlerinde ne dolasiyorsun. bir genç kadın ve yanında da bir erkek. yaşlı veya hasta da değil birlikte dolaştığı insanlar.
Bana yapılan dönüş uyarı yapıldı doktorasını tarzında oldu. Öyle olsa bende çok sinir olurdum. Siz kabul etmeyip tekrar dilekçe doldurun. Ben kabul etmiyorum tekrar dilekçe yazdırmak istiyorum hem sizin kurum hem hastane ve doktor için deyin.
Birde konuşurken kişisel gibi değil de sizde calisansiniz tabi ben kurumlar için konuşuyorum tarzi konusursaniz daha çok yardimci oluyorlar

A Aydeniz90 , bu ülkede sizin benim gibi onurlu, medeni insanlara yer yok. sizin tanıdığınız yanlış yapmış. o kanun maddesinden sorumlu kişi olarak polis ve zabıta var. ben çevre bakanlığını arayıp sordum, zabıtanın işi, nasıl ilgilenmiyorlar, gidin kendi belediyenizle konuşun dedi. benim anlamadım aynı belediye farklı tarihlerde nasıl farklı cevap verebiliyor?
Malesef canım öyle bizde onurumuzla elimiz belaya girmesin diye evi satmaya çalışıyoruz binbir zorluklarla aldığımız evi.Bana yaptıklarını anlatmak dahi istemiyorum sinir sistemlerim bozuldu sakinleştirici kullandım 2 senedir bilerek yapiyorlar artik gürültüye dayanamıyoruz artik.Evi satıp kurtulacağım için biraz daha rahatim artik.Rabbime havele ettim.Ben çektim o çekmesin versin cezasını.Bide bana iftira pislik atıyorlar.Komşular bile apartmanın içinden geçerken duyuyalarmış çıglık çıglığa koşmalarıni gürültüleri apartmanın içinde.Komşular evi satmami istemeseler bile bana hak veriyorlar çekilecek gürültü deyil diyorlar.Allah sabır versin diyorlar

A Aydeniz90 , komşular sizi düşünüyorsa neden size şahit olmuyorlar? Böylece evinizi satmanıza gerek kalmaz. Benim komşularım onların tanıdığı olduğu için ses çıkarmıyorlar.

Bızım ulkede tecavuzculer esını oldurenler bıle yeterlı cezayı almıyorken buna bısey yapacaklarını hıc sanmıyorum. Bosuna kendını yorma evı degıstır bence en guzel mustakıl ev ya okadar cok komsu mevzusu varkı ınsanlar bırbırıne dusman olmus ve dusuncesızler artık

C Cakiltasinsm , konu basit bir komşu gürültüsünden çok bir memurun görevini savsaklaması, benim bilgilerimi şikayetçi olduğum kişiyle paylaşması. Sokakta birini şikayet etsem demek ki bu adam benim evimi, adresimi, telefon numaramı verecek ve bu adam hangi hakla " bana bir daha şikayetçi olma" diye akıl veriyor? Devlet memuruna güvenerek şikayet ediyoruz değil mi? Hayatımızı tehlikeye atacaklarsa işgal etmesinler o koltuğu.

C Cakiltasinsm , konu basit bir komşu gürültüsünden çok bir memurun görevini savsaklaması, benim bilgilerimi şikayetçi olduğum kişiyle paylaşması. Sokakta birini şikayet etsem demek ki bu adam benim evimi, adresimi, telefon numaramı verecek ve bu adam hangi hakla " bana bir daha şikayetçi olma" diye akıl veriyor? Devlet memuruna güvenerek şikayet ediyoruz değil mi? Hayatımızı tehlikeye atacaklarsa işgal etmesinler o koltuğu.
Senı anlıyorum ben ama malesef ıste bu ulkede adalet cokta ıyı durumda degıl onu soyluyorum pek bısey yapacaklarını sanmam

A Aydeniz90 , komşular sizi düşünüyorsa neden size şahit olmuyorlar? Böylece evinizi satmanıza gerek kalmaz. Benim komşularım onların tanıdığı olduğu için ses çıkarmıyorlar.
iş ciddiye binince kimsenin şahit falan olmayacağını çok iyi biliyorum.Bana dokunmayan yılan misali.Anca siz gitmeyin onlar gitsin diyorlar.Onlarda asla gitmez biliyorum yüzsüz insanlar.Yüzsüz arsız olmasalar böyle yapmazlar zaten.Savcılık bile bu gürültü olayını ciddiye almıyor halbuki suça teşvik ediyorlar.Biz mı verelim adaletimizi mutlaka birşeyler yapılmalı ceza falan en azından gürültü ispat edildiği takdirde ama oda yok.Ben video çekiyorum

Ben sizin yerinizde olsam Savcılığa gider, ağlardım. Onlar yüzünden evimi satıyorum derdim. Nasıl olsa ücretsiz, denemiş olursunuz. Biz şu an evi satmıyoruz, ailem bana engel olduğu için gitmedim.

O komşunun saçını başını yol, ondan sonra güvensin bakalım zabıtaya. Nasılsa ifade alınıp serbest bırakılıyor. 🤦‍♀️
Hayaller ve hayatlar işte. Tabiki de yapmayın ama sizin de tanıdığınız belediye başkanı, vali veya onları tanıyan biri yok mu?

@Fesleğen kokulu nane, ifade alınıp serbest bırakılmıyor. Olay şöyle oluyor, kamu denetçiliği belediyeye tebligat gönderiyor, diyor ki, bu senin sorumluluk alanın, belediye de cevap veriyor yazılı olarak, evet, şahıslar uyarıldı, tespit edersek adli işlem yapılacaktır. Cezası 153 tl. Sonra ben zabıtaya gidip gürültü devam ediyor, bir gelin bakın, ya da alın size video, diyorum. Onlar da "bizim çok işimiz var, bir daha şikayet etme, zaten bunun bir çaresi de yok" diyor. Sonra ben komşumla tartıştığımda, bu konuşmaların birbir ona aktarıldığını, konuştuğum zabıta amirinin tanıdığı olduğunu öğreniyorum.

Şikayetlerimi geri çekmiştim ama içim rahat etmedi. Bugün bana yarın başkasına. Bu konuştuğum diyaloğu aktardım, o zabıtanın adını verdim ama cevap vermeden şikayetimi kapatmışlar. Bu sefer de biz yasal işlem yapamayız zabıta olarak demişler. 6 ay önce öyle demiyordun ama!

Bu arada bu partili belediye iktidara bağlı olan bir belediye değil. Sözde şeffaf yönetim anlayışı ile yöneteceğiz diyen partili bir belediye. Her şey oy alana kadarmış.

Ben konuyla ilgili savcılık dışında başka kurumlara da başvurdum. Bu şahıs ben gürültüyü değil kendisini şikayet ettiğim halde, biz gürültüye bakmaya geldik, gürültü yok, ismi geçen kişiyi de tanımıyorum demiş. Bir devlet memur nasıl bu kadar rahat gerçeği yansıtmayan şeyler söyliyebiliyor ve hiç kimse de ne yapıyorsun sen demiyor? Moralim çok bozuk gerçekten.

Nereye şikayet edersem edeyim konuyla alakasız cevaplar geliyor. İsmi verilen kişiyi tanımıyorum demiş ama tanımıyorsa neden her şikayetime ayrı ayrı cevap geliyor? Birileri ne yapmam konusunda akıl verirse sevinirim.

Back
X