saygı bekleyen saygısız kayınvalide

zeppe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2010
31
0
86
Ankara
neden insanlar karşısındakini bi konuyla ilgili eleştirir ve kendi mükemmelmiş gibi davranır? her ilişkide her şey karşılıklı değil midir? saygı görmek istiyorsan saygı göstereceksin. ben büyüğüm ben kayınvalideyim deyip işin içinden çıkmayacaksın. saygı sadece büyüklere değil herkes olan olması gereken bir şey. bunu her şeyi bildiğini iddia eden kaynanaya bi türlü anlatamadım. çünkü gerçekten kendinin her şeyi bildiğini kültür abidesi falan olduğunu sanıyor.
eşimle 1,5 senedir evliyiz ve hiç bir şey düzenine girmiş değil. bunun yanın da bana kaprisli ve alıngan diyen oysa kendi buluttan nem kapan kaynananın yaptıkları da cabası. ondan daha fazla bilinmesine tahammülü olmayan, sürekli benim davranışlarımla uğraşıp ben hiç karışmıyorum, kimsenin sebebi olmak istemiyorum diyen bi kaynanaya ne kadar saygı gösterebilirsiniz? ya da nasıl davranırsınız?

bende kayınvalideden çok çektim canım. çözüm mü aramıyom sormuyom artık ayda yılda bir bayramdan bayrama arar hatır sorar kapatırım. mesafa koymadığın sürece tependeler.

heralde benim koyduğum mesafeyi kimse koymamıştır zaman oldu ay oldu aramadım en son bayramda aradım mesela. ve siz diye konuşurum hala ama laf söz anlayana. beni şikayet ediyor kendince anneme ve kendi 75 yaşındaki annesine. sadece saygı bekliyorum diyip yapacağını yapıyor.

aslında bizim eşimle olduğu kadar ailesiyle de sorunlarımız var. nişanlanacağımız zaman başladı aslında o zaman farkında bile değildim. derdim ki bütün gelin kaynana kavga eder biz etmeyiz. büyük konuşmuşum meğer. nişan alışverişine çıktık onlar 4 kişi ben tek. ben de annem de tek olmamı istemezdi ama izin alamadı annem işten o dönem. kaynana ve kardeşleri, bir de görümce. nişanı evde yaptık bütün sülaleri geldi hepsini ağırladık. yeğeninin kız arkadaşına bilmem neye kadar. sonra düğün zamanı yaklaştı ( farklı şehirlerdeydik) siz kartınızı orda bastırın biz de burda bastıralım ayrı olsun dediler. neyse eşim geldi biz davetiye seçmeye gittik babam da var. babam hiç karışmadı siz beğenin dedi. o gün kaynana ve kaynata da kart seçiyolar sözde bizi evlendiriyolar ya. nikah şekeri de seçiyo kaynana. neymiş ancak yetişirmiş de beğenmiş vermiş sipariş. ben eşime tepki gösterdim neden biz seçmiyoruz diye. kaynana bana seçtiğini mesaj atıyo bunu seçtim diye. isterse en güzel en pahalı şeker olsun ben seçemedikten sonra ne işe yRr? ben de iyi dedim ne diyebilirsem başka? anlat anlat bitmicek yaa.

canım bana nikah şekeri bile almadılar. düğün davetiye mi de hiç görmedim kayınpeder seçti aldı dağıttı. hatta düğün salonunu bile görmedim o beğendi. nişanda birşey almadılar zaten. gelinlik almaya da ben kayınvalide kayınpeder birde yengem gittik. 100 lira için istediğimi almadılar. altınları kaynana seçti, o takacak ya:) beyaz eşya alınmıştı değiştirelim dedim bir buzdolabı değişti, ona da bir karış surat yaptı kaynana daha pahalı diye, eşyayı kendimiz aldık geldi beğenmedi yok rengi şöyleymiş, bilmem ne. annemlerin aldıklarına laf çarptı yok halı kalitesizmiş de. (5 yıl önce 300 liraya alınan halıya diyor bu lafı).yazsam yaptıklarını sayfalar yetmez çok iyi anlıyorum seni. ama ne çare hepsi geldi geçti ve biz bir ömür onlara katlanacağız...

seninki de daha ayrı bişey ya. bende de yapılıyo ama bana değil kendilerine yapıyolar sanki. kız tarafı biz değil de onlardı. yok şunu siz alın yok şunu siz şöyle yapın.bir de evlnmeden önce babası arayıp benim durumum yerinde ne gerekiyorsa yapabilirim deyip emri vaki yaparcasına şunu siz yapın edin dediler. sinirim buna zaten. bu düğün öncesinin bir kısmı. düğün sonrası neleri var neleri. eşim sorumsuz oldukça. düğünde takılanları yedi. birazını yani. sonrasında da oğlunun borçlarına istinaden kayınbaba açık açık istemedi de bana şikayet ediyo oğlunu sürekli arıyo vs. maksat takııların parasıyla oğlunun borcu ödensin yoksa haciz gelecek. arabasını satsın dedim eşim için. kayınpeder alıcam altından dedi arabayı.benim takılar sıfırlandı.eşimin ailesini hiç aFFEDEMİYORUM

canım bi aralar k.v deden baya bi dertliydim hastalık sahibi oldum sayesinde aynı anlattığın gibi biriydi o zat hala öyle 2 yıllık evliyim artık aldırmıyorum bazen geliyor taaaaa ama hemen annemi ya da halamı arayıp durumu anı paylaşıp rahatlıyorum ve inan bizden ve yuvamızdan daha kıymetli birşey yok dunyada hele de bu tiplerin değil saygıya allahın kuru selamına bile merhamete bile hakları yok gönlümce takma canım boşver ...
bi kere saygı gösterilmez kazanılır sen kendine olan saygını kaybetme ezdirme kendini tatlım boşverrrrrrrrrrr

hepsi aynı ya benımkı de ole sürekli dedikodumu yapıyo anlamıyorum hıc bı suredı rhıc konusmuyorum uzun zamandır da anne bıle demıyorum hala anlamıs değil hala benı suclu goruyo oğluna bı laf gecıremıyosun karına dıyo allahtan eşim farkında herşeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…