Saygi bitmis

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.309
371
323
Almanya
Sokakta yuksek sesle kufurler etti az once esim. Bende karsilik verdim ama uyardim sesini yukseltme. Sevgisi bitmis falan. Ailem bozukmus.
Okadar laflar etti ki cok agir bir kadina karsi...
Bende susmadim tabiki. Yaptigim yemege laf etti. Yinede tabagina koydu bende o yemegi doktum. Allah affetsin sinirden neyapicami bilemedim.

Tartismamizin konusunu bosverin.. ufak birsey olsa bile insanin kalbi kiriliyor. Kacinci bu..
Odaya defol dedi. Bende gitmicem diye inat ettim itti cekti , odaya gittim.

Yarina evi terk etmeyi dusunuyorum cunku olmuyor artik. Her kavgada saygi bitiyor.

Haksizmiyim bilmiyorum, ama soyledigi laflar karsinda neyapabilirim..

Evlilik birlik olmak, hayatı paylaşmak içindir. Herkes herkesle olmaz. Olmuyorsa olmuyordur.

Kendinize saygı duyun ve saygı duymayani mazide bırakın.

Evlilik birlik olmak, hayatı paylaşmak içindir. Herkes herkesle olmaz. Olmuyorsa olmuyordur.

Kendinize saygı duyun ve saygı duymayani mazide bırakın.

Haksiz olsam bile bunlari bir kadin hak edermi sizce?
Kendimi savunarak laflarimi geri soyledim. Susmaliymisim kadinsam..

Sadece eger o adimi atarsam gercekten geri donusu olmicak..

Konulariniza baktım. Bikmistir adam yaşadıklarından. Bir konunuzda kendinizi elestirmissiniz her tartışmada ağzıma ne gelirse sayiyorum hakaretleri diye. sonucun ne olmasını bekliyordunuz?

Detayları bilmiyoruz tabi ama hergün daha beter kavga edenler var tabi bunlar çok mutlu olanlar vs değil ama var senelerce öyle bi şekilde kanlı bıçaklı olsada arada gidenler bunu bilin yani.

İlişkilerde size ne katıyor ne götürüyor buna bakmanız lazım yani bi eşiniz,belli bi düzeniniz vs var karşı taraftada saygısızlık,kavga vs var,hangisi daha baskınsa ona göre kendi yararınıza seçim yapmanız gerekir.

Yani ayrılınca kendi başınıza devam ettirebilecekmisiniz,nasıl hayatınızı idame ettireceksiniz bunları detaylı düşünün harekete geçmeden önce.

Kadinsan susmalisin diye bisey yok tabii de kadin olarak boyle agir hakaretli tartismalara girmemelisiniz. Saygi biter nasil bitmesin ki. Kadin olarak kotu soz duyacaginiz ortami olusturmamak icin sectiginiz kelimelere siz de dikkat etmeli ve eger kocaniz kabalasiyorsa onu daha da kopurtup daha fena seyler duymamak icin susmalisiniz.

Sonra da daha sakin bir zamanda konusmali, derdinizi o zaman anlatmalisiniz. Evliliginiz devam edecekse nasil iletisim kurmaniz gerektigi konusunda gerekirse yardim almalisiniz. Allah yardimciniz olsun.

Simdi okudum hakaret eden, saydiran sizmissiniz kocaniz karsisinda karisini degil agzini burnunu dagitmak istedigi bir sokak serserini gormus gibi hissetmesin sakin.

Haksiz olsam bile bunlari bir kadin hak edermi sizce?
Kendimi savunarak laflarimi geri soyledim. Susmaliymisim kadinsam..

Sadece eger o adimi atarsam gercekten geri donusu olmicak..

Ben hiçbir şekilde eşlerin birbirlerine kufretmesine sıcak bakmiyorum. Evlilik saygı ve sevgi üstünedir. Öyle olacaksa evli olmanın anlamı ne.

Ne kadın ne de erkek bu seviyeye getirmemeli evliliğini ve kimse hak etmez bu durumu. Olmuyorsa karşılıklı oturun konuşun durumu düzgünce.

Detayları bilmiyoruz tabi ama hergün daha beter kavga edenler var tabi bunlar çok mutlu olanlar vs değil ama var senelerce öyle bi şekilde kanlı bıçaklı olsada arada gidenler bunu bilin yani.

İlişkilerde size ne katıyor ne götürüyor buna bakmanız lazım yani bi eşiniz,belli bi düzeniniz vs var karşı taraftada saygısızlık,kavga vs var,hangisi daha baskınsa ona göre kendi yararınıza seçim yapmanız gerekir.

Yani ayrılınca kendi başınıza devam ettirebilecekmisiniz,nasıl hayatınızı idame ettireceksiniz bunları detaylı düşünün harekete geçmeden önce.

Bizde kanli bicaklidaniz bence.. ayrilirsam
Elbet yolumu bulurum.. ortada sadece bir cocuk var.. ondan korkuyorum..

Ben hiçbir şekilde eşlerin birbirlerine kufretmesine sıcak bakmiyorum. Evlilik saygı ve sevgi üstünedir. Öyle olacaksa evli olmanın anlamı ne.

Ne kadın ne de erkek bu seviyeye getirmemeli evliliğini ve kimse hak etmez bu durumu. Olmuyorsa karşılıklı oturun konuşun durumu düzgünce.

Oturup cok konusmayi denedik. Ama belirli bir noktaya gelemiyoruz. Sucsuzum tabiki demiyorum. Sadece olmuyor bu evlilik.. normal hayata iyi bir es ama kavga edinice 2ci dunya savasina giriyoruz sanki.

Evliliğin üç sac ayağı vardır, sevgi, saygı ve sadakat. Bunlardan biri kırılırsa evlilik ayakta duramaz.

İkili ilişkilerde saygı yoksa o ilişkiyi sürdürmenin bir manası da yok. Ortada çocuk var diye birbirine saygısı olmayan iki ebeveyn arasında o çocuğa da yazik. Sağlıklı bir gelişme gösteremez evladınız. İleride aile içinde gördüğu saygısızlığı normal benimseyip, kendi sosyal yaşantısında da yaşayıp, yaşatacaktır. En kısa yol boşanmak. Eşinizle son bir kere oturup konuşun, birbirinizle saygı çerçevesi içerisinde yaşayıp, yaşayamayacağınızi sorun ve ona göre karar verin.

bi ilişkide sadece sevgili değil bu her tür ilişkide küfür ve fiziksel temas girerse işin içine ondan bir daha bir halt olmuyor.

ama siz hep aynı şeyleri yazıp ayrılıcam diyip ayrılmamışsınız. sanki buraya yazarak deşarj oluyorsunuz sadece

Back
X