Saygı kendiliginden mi olusur? Evlenemiyorum!

daha once evlilik yasamadim. uzun bir iliskim oldu. orada karsimdaki de dominantti ben de. benim de işim cok stresli, yogun..eve gelince sinir çıkıyor tepemden..karsimda daha olgun, benim kafami dagitabilecek birini ariyorum o da arayip canim, cicim muhabbetine girince ya da alakasiz bi konuyu konusmak isteyince delleniyorum. frekans mi tutmuyor, saygim mi yok hic bilmiyorum. biraz dinleneyim, yemegimi yiyim, sonra kendime gelip arayip Özür diliyorum, yaninaa gidiyorum, surprizler yapiyorum.
Ay kusura bakmayın, konuda çocuklarıma baba olacak derken ben gelecekten bahsettiğinizi düşünmemiştim. Sanki çocuklarınız varmış gibi algıladım. Çok pardon, sizde kendimi gördüm. Bence sevgisizlik değil, tahammülsüzlük bu. Genel olarak hayata tahammülsüzlük. Arkadaşlarınızla ilişkiniz nasıl?

Ay kusura bakmayın, konuda çocuklarıma baba olacak derken ben gelecekten bahsettiğinizi düşünmemiştim. Sanki çocuklarınız varmış gibi algıladım. Çok pardon, sizde kendimi gördüm. Bence sevgisizlik değil, tahammülsüzlük bu. Genel olarak hayata tahammülsüzlük. Arkadaşlarınızla ilişkiniz nasıl?
önemli degil :) arkadaslarimla cok uyumluyum yani onlara sinirimi gostermisligim yoktur. nazimi çekenlere patliyorum hep :( kardesime, anneme, babama..onlar bildikleri icin huyuma giderler hep. sabah karsima hic cikmiyolar :( bir de mesela ben onun yanina giderken bakimli olmak icin ugrasmiyorum, suslenmiyorum..acaba beni her halde sevdigi izlenimi verdigi icin mi ki?

önemli degil :) arkadaslarimla cok uyumluyum yani onlara sinirimi gostermisligim yoktur. nazimi çekenlere patliyorum hep :KK43: kardesime, anneme, babama..onlar bildikleri icin huyuma giderler hep. sabah karsima hic cikmiyolar :KK43: bir de mesela ben onun yanina giderken bakimli olmak icin ugrasmiyorum, suslenmiyorum..acaba beni her halde sevdigi izlenimi verdigi icin mi ki?
Kaybetme korkun yok
O kadar eminsin ki seni sürekli çekecek seninle evlenmek isteyecek her şeye rağmen filan
Ama yanılıyorsun
Br arkadaşım da öylwydi çocuğa öylee rahat davranırdı öyle umursamazdı trip atar herşeye kıza parmağında oynatırdı vs sonra çocuk yeter ben bunlari çekmek istemiyorum dedi bir gün en sonunda sevdiğim halde içim acıya acıya bu ilişkiyi bitireceğim dedi ve yaptı.kız ağladı mektuplar yazdı evinin oralara kadar gitti sürekli adını sayıkladı ama iş işten geçti...
Bence o da şımarmıştı sadece ilgi çokluğundan şu an sen de öylesin..kıymet bil sonra çok pişman olursun..
Ya da sevmitorum eminim diyorsan bırak gitsin en azından yazık çocuk da gerçek aşkı bulsun istediği gbi gönlüne göre

evet mesela su

hayran olamiyorum ona, imrendigim ya da kalbimi carptiracak bir tavir bekliyorum ama yok..ama adam gibi adam, yani onurlu, gururlu biri..ben dusunmeden bir cok seyimi dusunur..ailemden cok dusunur nerdeyse..sasirip kaliyorum bazen, birinin bunlari yapmasi gerekiyor senin icin diyor..hakkini veriyorum tabi ki..
ama eksik oldugunu düşündüğüm seyler; ozguveninin cok olmadigi, yaratici olmadigi, beni etkileyen kültürde biri olmadigini düşünüyorum. bazen yaptığı espriler, bana olan utangac bakislari beni rahatsiz ediyor. bunlar disinda bir sey yok bana batan..
Senin bu durumunu yasayan bir de ben varim canim, yalniz degilsin. Ne demek istedigini cok iyi anladim. Ve sana soyleyebilecegim tek sey: tercih meselesi. Bak her seyin farkindasin. İlgili olmasinin, senin belli beklentilerini karsilamasinin, duygularina hitap etmesinin vs. Bir yandan da o sana hayran ama sen ona degilsin. Hani bir alanda da kendisine hayran biraksin istiyorsun ama o kartlari açik oynuyor...
İşte hayran olacagin, elinde avucunda durup durmayacagi belli olmayan, kafasi zehir gibi calisan ama gozu de her an disarda olabilecek tarzda erkekler vardir ya, uc asagi bes yukari anlatmaya calistim, işte sen bu tarz bir iliski mi isterdin yoksa simdiki gibi stabil, bir sonraki hareketini tahmin edebilecegin, kontrolun sende oldugu, guvende hissettigin bir iliski mi...
Suan birlikte oldugun kisi anladigim kadariyla 'efendi, iyi cocuk' tarzinda. Ama sen grinin elli tonundaki Christian tarzinda birini mi isterdin? (Eger kitabi okuduysan). Daha tahmin edilemeyen, kisiligiyle duruşuyla kendisine saygi duyulmasini saglayan, daha motive edici...
Seni dogru anladiysam şunu soyleyebilirim, ben efendi olani tercih ettim. Ama ayni senin gibi her seyin farkinda olarak (!) ve dedigim gibi bu tamamen senin beklentilerinle alakali.
Saygi olusturma kismina gelirsek, onun da biraz geri adim atmasi lazim sende saygi olusmasi icin. Mesela gun icinde arama konusunda falan. Yine de 'ben esim dedigim adama bu kadar rahat davranmamaliyim, o mesafeyi koyabilmeli, bana kendisine boyle davrandirmamayi bilmeli' dersen bu konuda onunla konusabilirsin cunku biraz kendini cekmesi gerek ama gordugum kadariyla o sana cok aşik, sen ona ayni sekilde pek kaptirmamişsin kendini. İnsanin yasadigi iliskinkinin bir degeri olmali, eger o degeri bulamadigini hissediyorsan, karar senin... Hakkinizda hayirlisi olsun =)

Erkek arkadasinin işi ve egitimi seninle denk mi? Bunu ozellikle merak ettim. Senin isin, egitimin ondan daha iyi izlenimi aldim da...

ben saygı hak edilir diye düşünmüyorum.

bence herkese oldukları kişi oldukları için saygı duymalıyız.
elbette o saygıyı sıfırlayanlar da olacaktır, o başka konu.

ama bir insana kötü espri yapıyor diye veya tartışmada üste çıkmıyor diye saygı duymamak o insanla ilgili bir problem değildir, kişinin kendisiyle ilgili bir problemdir.

ben bu konudan pek hoşlanmadım sanırım...

eksik oldugunu düşündüğüm seyler; ozguveninin cok olmadigi, yaratici olmadigi, beni etkileyen kültürde biri olmadigini düşünüyorum. bazen yaptığı espriler, bana olan utangac bakislari beni rahatsiz ediyor. bunlar disinda bir sey yok bana batan..[/QUOTE]

Canım öyle görünüyor ki sen bu insanı gerçekten eksik gördüğün için bu tavırlar içindesin. Malesef bu kısır bi döngü; sen onu ezdikçe onun özgüveni azalıyor senin bulunduğun ortamlarda özellikle. Özgüven olsun ister insan kocasında. O yanındayken işte bu benim kocam diyesi gelsin ister. Sen karşındaki düzgün bir insan olmasına rağmen bunları diyemiyorsun. Malesef hem senin huyun yüzünden hem onun senin karşında güçlü olamaması ve pasif kalması yüzünden bu ilişkinin rengi bu olacak hep. Böyle oldukça sen kızıp yıkacaksın, o da ezildikçe ezilecek. O ezildikçe sen daha çok sinir olacaksın. Bir de sen arama desen de araması, senin dışında olayların gelişip ailelere varması.. Bunlar iyi şeyler değil. İnsan evlilikte daha özgür olmak istiyor. Sevgiliyken arasın sorsun ama evliyken bunların olması, sana emrivakiler yapılması sinirlendirmiyor çileden bile çıkarabiliyor. Benim merak ettşğim birşey var. Sevgilin sana karşı böyle bir tavır içindeyken başkalarına karşı nasıl? Ailesine, arkadaşlarına, iş çevresine... Eğer orda ağır, sözünü dinleten, özgüveni yerinde bir karakterse değişir durum.

merhaba, öncelikle şunu soyleyim ben her guzel günde,aklimda bir sorun yaratan , bütün gun ona üzülen biri, simdiye kadar hic tam anlamiyla sukretmis ve kendini mutlu etmis biri değilim malesef.her seyde bir kusur mutlaka bulurum.
neredeyse bir yıldır bir iliskim var. Ailesi, kendisi o kadar iyi ki..cocuklarima baba olacak, evine sahip cikacak, beraber oldugumda sıkılmadığım, her anlamda bana denk ve beni mutlu etmek icin çırpınan biri..
Ancak sanırım ben bu cocuga saygi duymuyorum. sanirim diyorum çünkü taktir ettigim cok özelligi var, cok sabirli, güçlü duran bir adam. ama bazen konusurken ;üfff sacmalama yaa diyip sinir olmuslugum, bu ne salak bi espri diye icimden soylemisligim, ya da sesimi ona korkmadan ne bileyim incitecegimi dusunmeden yukseltip malesef azarlamisligim oluyor. sonrasinda ozur dileyip cok pisman oluyorum ama kendimi tutamiyorum kahretsin ki..evlilik karari veremiyorum ki aileler tanisti. daha onceki konumda bahsetmistim emrivaki gelisti her sey, ben biraz daha zamana yayilmasi taraftariydim..size sorum şu; saygi kendiliginden mi olusur? bu adam bu saygiyi bende olusturamamis mi? yoksa ben en ufak ayrintilari takip yine bir kulp bulup hayatimi zehir mi ediyorum? lutfen cevaplarinizi esirgemeyin..:KK43:
Bence de evlenmeyin sakın çocuğun başını yakmayın..Yazık günah çocuğa..

eksik oldugunu düşündüğüm seyler; ozguveninin cok olmadigi, yaratici olmadigi, beni etkileyen kültürde biri olmadigini düşünüyorum. bazen yaptığı espriler, bana olan utangac bakislari beni rahatsiz ediyor. bunlar disinda bir sey yok bana batan..

Canım öyle görünüyor ki sen bu insanı gerçekten eksik gördüğün için bu tavırlar içindesin. Malesef bu kısır bi döngü; sen onu ezdikçe onun özgüveni azalıyor senin bulunduğun ortamlarda özellikle. Özgüven olsun ister insan kocasında. O yanındayken işte bu benim kocam diyesi gelsin ister. Sen karşındaki düzgün bir insan olmasına rağmen bunları diyemiyorsun. Malesef hem senin huyun yüzünden hem onun senin karşında güçlü olamaması ve pasif kalması yüzünden bu ilişkinin rengi bu olacak hep. Böyle oldukça sen kızıp yıkacaksın, o da ezildikçe ezilecek. O ezildikçe sen daha çok sinir olacaksın. Bir de sen arama desen de araması, senin dışında olayların gelişip ailelere varması.. Bunlar iyi şeyler değil. İnsan evlilikte daha özgür olmak istiyor. Sevgiliyken arasın sorsun ama evliyken bunların olması, sana emrivakiler yapılması sinirlendirmiyor çileden bile çıkarabiliyor. Benim merak ettşğim birşey var. Sevgilin sana karşı böyle bir tavır içindeyken başkalarına karşı nasıl? Ailesine, arkadaşlarına, iş çevresine... Eğer orda ağır, sözünü dinleten, özgüveni yerinde bir karakterse değişir durum.[/QUOTE]
iş yerinde de, ailesinde de o kadar sabirli, iyi niyetli ne bileyim inciticem birini diye akli çıkıyor. ama annesi istemedigi bir seyi asla yaptiramiyor mesela..askerdeyken komutani küfür etti diye yumruk atmış ona, ceza almis aylarca uzatmis. duyunca şok oldum. yani biri karsisinsa haksızlıga ugradiginda hakkinj ariyor ya da mantigina yatmiyorsa annesine bile sus diyebiliyor. ama annesini kirmamak icin saatlerce telefonda onu dinlediğini biliyorum. her seye tamam anne diyip duruyor. sonra bana napayim hic birini yapmicam ama uzeyim mi simdi diyor. aslinda böyle olmasi beni de uzmeyecegini gösteriyor ilerde ama ifadesi o kadar yumusak ki..o ses tonu, vucut dili, iyi niyetiyle birlesince..saygi uyandirmiyor iste..inşallah sorun bendedir yine diyorum.

[/QUOTE]
iş yerinde de, ailesinde de o kadar sabirli, iyi niyetli ne bileyim inciticem birini diye akli çıkıyor. ama annesi istemedigi bir seyi asla yaptiramiyor mesela..askerdeyken komutani küfür etti diye yumruk atmış ona, ceza almis aylarca uzatmis. duyunca şok oldum. yani biri karsisinsa haksızlıga ugradiginda hakkinj ariyor ya da mantigina yatmiyorsa annesine bile sus diyebiliyor. ama annesini kirmamak icin saatlerce telefonda onu dinlediğini biliyorum. her seye tamam anne diyip duruyor. sonra bana napayim hic birini yapmicam ama uzeyim mi simdi diyor. aslinda böyle olmasi beni de uzmeyecegini gösteriyor ilerde ama ifadesi o kadar yumusak ki..o ses tonu, vucut dili, iyi niyetiyle birlesince..saygi uyandirmiyor iste..inşallah sorun bendedir yine diyorum.[/QUOTE]
kendinden eksik ve aşağıda görüyorsun çok bariz.
saygı sonradan oluşmaz da zaten.
hep olmalıydı aranızda.
aşk sevgi vs. kuvvetli hislerin olsaydı zaten bu şekilde tanımlayamazdın bu adamı asla.
üzgünüm ama bu hislerle evlenmeyin derim ben.
şimdiden bunları hissediyorsan ileride tahammülün hiç kalmayacaktır.
ona da yazık.
ayrıca sevgilini takdir ettim.insanları kırmamak için sonsuz çaba gösterebilmek herkesin harcı değil.
bu arada söylemeden edemeyeceğim işim yoğun stresli diyorsun.ailen seni alttan almış tolerans göstermiş olabilir ama
bunu herkes yapacak değil sana.bi gün olur,bi dönem olur anlayış gösterilir.
ama hergün hergün ben yoğunum stresliyim bana tahammül edin modunda olursan işin zor.kimse kimseyi sürekli bu şekilde taşımak zorunda deil.

iş yerinde de, ailesinde de o kadar sabirli, iyi niyetli ne bileyim inciticem birini diye akli çıkıyor. ama annesi istemedigi bir seyi asla yaptiramiyor mesela..askerdeyken komutani küfür etti diye yumruk atmış ona, ceza almis aylarca uzatmis. duyunca şok oldum. yani biri karsisinsa haksızlıga ugradiginda hakkinj ariyor ya da mantigina yatmiyorsa annesine bile sus diyebiliyor. ama annesini kirmamak icin saatlerce telefonda onu dinlediğini biliyorum. her seye tamam anne diyip duruyor. sonra bana napayim hic birini yapmicam ama uzeyim mi simdi diyor. aslinda böyle olmasi beni de uzmeyecegini gösteriyor ilerde ama ifadesi o kadar yumusak ki..o ses tonu, vucut dili, iyi niyetiyle birlesince..saygi uyandirmiyor iste..inşallah sorun bendedir yine diyorum.[/QUOTE]
kendinden eksik ve aşağıda görüyorsun çok bariz.
saygı sonradan oluşmaz da zaten.
hep olmalıydı aranızda.
aşk sevgi vs. kuvvetli hislerin olsaydı zaten bu şekilde tanımlayamazdın bu adamı asla.
üzgünüm ama bu hislerle evlenmeyin derim ben.
şimdiden bunları hissediyorsan ileride tahammülün hiç kalmayacaktır.
ona da yazık.
ayrıca sevgilini takdir ettim.insanları kırmamak için sonsuz çaba gösterebilmek herkesin harcı değil.
bu arada söylemeden edemeyeceğim işim yoğun stresli diyorsun.ailen seni alttan almış tolerans göstermiş olabilir ama
bunu herkes yapacak değil sana.bi gün olur,bi dönem olur anlayış gösterilir.
ama hergün hergün ben yoğunum stresliyim bana tahammül edin modunda olursan işin zor.kimse kimseyi sürekli bu şekilde taşımak zorunda deil.[/QUOTE]
haklisiniz. etrafumdakileri uzmek, uzunce pisman olup kendimi yemek o kadar zor ki..kimseye bunu yapmaya hakkim da yok. kendimi bu manada torpulemem gerek kesinlikle. ya da iliski icinde bulunacagim insanin buna hic izin vermemesi gerek saygi duyabilmem icin..kendini ezdirmemesi ve en azindan fikirlerine saygi duyabildigim, davranislarini takdir ettigim biri olmali sanirim..cok uzgunum..

[/QUOTE]
haklisiniz. etrafumdakileri uzmek, uzunce pisman olup kendimi yemek o kadar zor ki..kimseye bunu yapmaya hakkim da yok. kendimi bu manada torpulemem gerek kesinlikle. ya da iliski icinde bulunacagim insanin buna hic izin vermemesi gerek saygi duyabilmem icin..kendini ezdirmemesi ve en azindan fikirlerine saygi duyabildigim, davranislarini takdir ettigim biri olmali sanirim..cok uzgunum..[/QUOTE]
yumuşak karakterli bir insan mış sevgilin.
aslında sen uyum gösterebilseydin muhtemelen sorunu az bir evlilik hayatınız olurdu.
açıkcası dominant bir kararterdesin ve şansına da ailen sevgilin seni alttan almış hep.
bazıları da yazmış ya açıkcası başka tanımlayacak kelime de yok alınma ama şımarıklık bu.
onlar seni taşıdıkça sen alışmışsın el üzerinde tutulmaya.
neyse kendinin farkındaymışşsın zaten:))
asıl mevzuya gelecek olursak ta masesef bu adamla bu hislerle bu ilişkiye devam etme.

haklisiniz. etrafumdakileri uzmek, uzunce pisman olup kendimi yemek o kadar zor ki..kimseye bunu yapmaya hakkim da yok. kendimi bu manada torpulemem gerek kesinlikle. ya da iliski icinde bulunacagim insanin buna hic izin vermemesi gerek saygi duyabilmem icin..kendini ezdirmemesi ve en azindan fikirlerine saygi duyabildigim, davranislarini takdir ettigim biri olmali sanirim..cok uzgunum..[/QUOTE]
yumuşak karakterli bir insan mış sevgilin.
aslında sen uyum gösterebilseydin muhtemelen sorunu az bir evlilik hayatınız olurdu.
açıkcası dominant bir kararterdesin ve şansına da ailen sevgilin seni alttan almış hep.
bazıları da yazmış ya açıkcası başka tanımlayacak kelime de yok alınma ama şımarıklık bu.
onlar seni taşıdıkça sen alışmışsın el üzerinde tutulmaya.
neyse kendinin farkındaymışşsın zaten:))
asıl mevzuya gelecek olursak ta masesef bu adamla bu hislerle bu ilişkiye devam etme.[/QUOTE]
cok dogru bir sey soylediniz. benim gibi dominant olmaya biri bu insanla bir ömür huzurlu bir evlilik yasardi..kismet :((( teşekkür ederim, soylediklerinizin hepsini dikkate alacagim

merhaba, öncelikle şunu soyleyim ben her guzel günde,aklimda bir sorun yaratan , bütün gun ona üzülen biri, simdiye kadar hic tam anlamiyla sukretmis ve kendini mutlu etmis biri değilim malesef.her seyde bir kusur mutlaka bulurum.
neredeyse bir yıldır bir iliskim var. Ailesi, kendisi o kadar iyi ki..cocuklarima baba olacak, evine sahip cikacak, beraber oldugumda sıkılmadığım, her anlamda bana denk ve beni mutlu etmek icin çırpınan biri..
Ancak sanırım ben bu cocuga saygi duymuyorum. sanirim diyorum çünkü taktir ettigim cok özelligi var, cok sabirli, güçlü duran bir adam. ama bazen konusurken ;üfff sacmalama yaa diyip sinir olmuslugum, bu ne salak bi espri diye icimden soylemisligim, ya da sesimi ona korkmadan ne bileyim incitecegimi dusunmeden yukseltip malesef azarlamisligim oluyor. sonrasinda ozur dileyip cok pisman oluyorum ama kendimi tutamiyorum kahretsin ki..evlilik karari veremiyorum ki aileler tanisti. daha onceki konumda bahsetmistim emrivaki gelisti her sey, ben biraz daha zamana yayilmasi taraftariydim..size sorum şu; saygi kendiliginden mi olusur? bu adam bu saygiyi bende olusturamamis mi? yoksa ben en ufak ayrintilari takip yine bir kulp bulup hayatimi zehir mi ediyorum? lutfen cevaplarinizi esirgemeyin..:KK43:
Sorun sende bende yaklaşık bu yapıdayım fazla dik yetişmişiz

Bak bunlar güzel şeyler aslında. Son bişey sorucam soruldu mu bilmiyorum. Özür dilerim ikinci kez soruyorsam. Senin ondan kariyer veya maddi üstünlüğün var mı? Benim bir erkek arkadaşım vardı yıllar önce. Çok duygusal çok iyi benden önce beni düşünen şöyle böyle işte. Büyük hatalarım oldu. Tabi k yüz kızartıcı şeyler değildi ama başkası olsa alıp karşısına iyice haddini bildirirdi. Ama o bana susuyordu, görmemiş bilmiyor gibi... Benim ondan kariyer ve maddi olarak üstün olmam ailesine karşı daha hoşnut ediyordu onu ve çok emrivaki bir şekilde ailesini ilişkinin içine sokuyordu. Annesi benim anne-baba-abi dememi bekliyordu aile üyelerine. Sık sık aramak aranmak istiyordu. Sonra benim ailem de girince işin içine olmayacağı anlaşıldı ve bu iyi adam ailemle ilgili kötü düşüncelerini, benim hatalarımı bir bir saydı bana. Elbette senin erkek arkadaşınla mukayese edilecek şeyler değil bunlar. Senin erkek arkadaşın çok daha normal davranışlar sergiliyor. Bi taraftan da her ihtimali göz önünde bulunduralım istiyorum karar verebilmen için

önemli degil :) arkadaslarimla cok uyumluyum yani onlara sinirimi gostermisligim yoktur. nazimi çekenlere patliyorum hep :KK43: kardesime, anneme, babama..onlar bildikleri icin huyuma giderler hep. sabah karsima hic cikmiyolar :KK43: bir de mesela ben onun yanina giderken bakimli olmak icin ugrasmiyorum, suslenmiyorum..acaba beni her halde sevdigi izlenimi verdigi icin mi ki?
Aynen sevdligi icin .Ayrilirsan pisman olursun
.BU YAsimin tecrubesitle soyluyorum.Huzur cok onemli.ilerde bu konuda cok yipranirsan anlarsin beni.Senin bege digin seni mutlu edecek sevecek diye birsey yok.

Bak bunlar güzel şeyler aslında. Son bişey sorucam soruldu mu bilmiyorum. Özür dilerim ikinci kez soruyorsam. Senin ondan kariyer veya maddi üstünlüğün var mı? Benim bir erkek arkadaşım vardı yıllar önce. Çok duygusal çok iyi benden önce beni düşünen şöyle böyle işte. Büyük hatalarım oldu. Tabi k yüz kızartıcı şeyler değildi ama başkası olsa alıp karşısına iyice haddini bildirirdi. Ama o bana susuyordu, görmemiş bilmiyor gibi... Benim ondan kariyer ve maddi olarak üstün olmam ailesine karşı daha hoşnut ediyordu onu ve çok emrivaki bir şekilde ailesini ilişkinin içine sokuyordu. Annesi benim anne-baba-abi dememi bekliyordu aile üyelerine. Sık sık aramak aranmak istiyordu. Sonra benim ailem de girince işin içine olmayacağı anlaşıldı ve bu iyi adam ailemle ilgili kötü düşüncelerini, benim hatalarımı bir bir saydı bana. Elbette senin erkek arkadaşınla mukayese edilecek şeyler değil bunlar. Senin erkek arkadaşın çok daha normal davranışlar sergiliyor. Bi taraftan da her ihtimali göz önünde bulunduralım istiyorum karar verebilmen için
Evet maasim onun iki katindan fazla..egitim durumumuz o da ben de lisans mezunuyuz ama ben iki üniversite okudum, yuksek yaptim v.s. baslarda aklima geliyordu hatta bizi tanistiran kisi ikimizin yaninda; hadi iyisin h..., kızın gelecegi parlak demisti..onda sadece gülmüştü..ama tanidikca maasimi v.s onemsemedigini anladim. yani tv de gördüğü bir ornekte soyle dedi mesela; bu nasil erkek kadinin parasiyla ev gecindiriyor utanmaz.. sonucta beraber gevindiricez ne alaka dedim;evimi gecindiririm maasina ne istersen yaparsın dedi, ama evlenince ne olur bilemem. ha ailesi konusunda ben de bu konuda mutlu olduklarini biliyorum. hatta annesi sunu derken duydum; kacirmayalim kizi bir an once bi yüzük takalim..egitim durumu etkiler mi bilmiyorum ama, keske dunyaya bakis acisi, olaylari yorumlayisi benden daha genis olsaydi :( o zaman saygi duyabilirdim kesin

Bisey diyim mi Saygı önemli yalnız sen biraz daha zamana yayılması taraftarıymışsın ve emrivaki gelişmiş herşey..

Evlilik kararında kadının kararı daha önemli çünkü evin huzurunu kuracak kişi o. Sonradan da saygıyı oluşturmak zor olur, hatta imkansız. Biraz isteklerini söyle, tabiki de en ufak ayrıntıyı bile takipte olacaksın. Anne olunca çocuğunu o en ufak detaylarla büyüteceksin zaten. Ama kendinle konuş şımardım mı diye.. Birazda şımarıklık olmuş herhalde..

Adamı da huysuzlukla kaçırma sana değer veriyor, koruyor, anlıyor ve dinliyorsa hele..

Back
X