Saygı..Ne önemli bir kavram..

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
Selamlar

Canımı sıkan bir konu hakkında daha düşüncelerimi yazmak istedim şimdi.
Acaba sizler ne düşünürsünüz?

Telefonda Yüzünüze telefon kapatılsa,whats updan yazarken karşınızdaki insan sizin cevabınızı bile beklemeden hadi bye! İyi geceler! Yazıp çıksa..En ufak bir tartışma sonunda karşınızdakiler size çık hayatımdan! Defol! Artık yoksun bizim için.. Dese? Kişiler farklı ama yaşanılan durumlar tıpa tıp aynen bu şekilde olsa sizde sinirlenmez misiniz? Bunu çok sevdiğiniz canınız kanınız Anneniz bile yapıyorsa hemde defalarca uyarmanıza rağmen...

Tek istediğim saygı oysaki. Ben hiçbir zaman karşımdaki insan beni yerse bile,ağır laf etse bile sonuna kadar dinlerim onu. Guzellikle kalp kırmadan konuşmamı yada yazışmamı bitirmeye büyük ozen gösteririm. Karşımdaki insanların çoğu böyle yapınca inanın soğudum herkesten. Yabancı olsa hadi kes at ilişkini ama öz ailen bunu yapınca kesip atamıyosun da inanılmaz üzülüyorum..Anneme o kadar rica ediyorum bak ben artık çoluk çocuk sahibi bir insanım bana böyle yapma dediğimde "Ben Anneyim istediğimi yaparım sen bişey diyemezsin" deyince de benim sinir kat sayım tavan yapıyor..

Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım artık. İkaz etmeme uyarmama rağmen tekrarlanıyor. Siz olsanız sizde kırılmaz mıydınız? İnsanlar neden bu kadar tahammulsuz olmuş..

mesafeli olucaksın baska care yok sıksık gorusmeyip konusmayacaksın annen dahi olsa saygılı olmak zorunda ben anneyim istedigimi yaparım ederim durumu yok

Evet çok sevgili Annem bana aynen bunu dedi dün..Surekli küçük bir çocuk gibi terslemeler sozumu kesip atması..Derdimi paylaşmayacakmışım buna hakkım yokmuş..

Ne desem bilemedim canım, çok zor bir durum, başka birisi olsa sil at diyeceğim ama annen, ama annenden olsa böyle davranmaya hakkı yok sen bir bireysin artık. Yüz yüze konuştun mu bu konuyu hiç?

Ne desem bilemedim canım, çok zor bir durum, başka birisi olsa sil at diyeceğim ama annen, ama annenden olsa böyle davranmaya hakkı yok sen bir bireysin artık. Yüz yüze konuştun mu bu konuyu hiç?

Konuşmaz mıyım canım hemde kaç kez. Ama hep bildiği yolda ilerliyor. İnsan saygı bekliyor. Hal böyle oluncada bende kırıcı oluyorum ve vicdanım sızlıyor. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Sağol yorumun için arkadaşım

Konuşmaz mıyım canım hemde kaç kez. Ama hep bildiği yolda ilerliyor. İnsan saygı bekliyor. Hal böyle oluncada bende kırıcı oluyorum ve vicdanım sızlıyor. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Sağol yorumun için arkadaşım

Benim eniştemde böyleydi, kuzenim konuşamazdı bile anneside yok vefat etti. Bir şey demeye çalıştığında direk bağırmaya başlardı. Sonra mektup yazdı enişteme. Baya uuzun 4 sayfa bir mektup. Eniştem çok üzülmüş okuyunca, kuzenim evlendi ama o hala mektubunu saklıyor... Sende yazsan bir şey değişir mi acaba?

Genelde kavga etme noktasina gelmeden mesafe koyarim boyle insanlara.
Tartissaniz da aciklasaniz da meraminizi anlayacak kapasitede olmuyorlar...

Anne vb yakinliginiz olan kisilerle kurdugumuz iliskide de sahsen cok takilmamaya calisiyorum. 1-2 kez soylerim, baktim devam ediyor "yaw he he" moduna gecmekten baska bir cozum gelmiyor aklima.

yaş ilerleyince tolerans ve empati sıfıra yaklaşıyor bununla birlikte bir de beklenen ilgi maksimuma çıkıyor.
herkesde var böyle bir model:KK54:

Daha 2. cümleyi okur okumaz (Telefonda Yüzünüze telefon kapatılsa) aklıma yakın zamanda yaşadığım tatsız bir anı geldi.
İşyerimde dahili telefondan dengesizin biri -mesai arkadaşım- telefonu yüzüme kapatmıştı. Bu kişiliğime yapılan saygısızlıktı ve sessiz kalamamıştım. Odasına gidip ki aynı oda da 5 kişi çalışıyorlar saygı çerçevesinde sordum neden kapattığını. Tabi ki kabul etmedi kapatmadım yanlış anlamışsın dedi. Ben daha çok sinirlendim çünkü yalancı konumuna düşürmeye çalıştı beni. Baktım hatasını kabul etmiyor sinirim çığ gibi büyüdü büyüdü...
Sesimi yükselttim, kızdım. Herkes bana hak verirken o şahıs suratıma bile bakmadan sırıtmaya başladı ve daha fazla konuşmaya çalışmanın anlamsız olduğunu düşünüp odayı terk ettim.
Sonra ne mi oldu? Sinirlenince ağlamadan sakinleşemeyen ben lavaboya gidip deliler gibi ağladım. Sonra bir bayan arkadaşım geldi sakinleştirmeye çalıştı. Ardından odama geçtik orda da devam ettim ağlamaya. Sinirlerim yıprandı resmen. Ufacık, basit bir olay gibi görünse de benim için çok saygısızca bir hareketti. Ardından müdürüm geldi. Konuştu konuştu konuştu... Yinede sakinleşemedim. Eve gittim her an aklımdaydı. İlk defa yaşadım çünkü böyle bir olayı. Hemde saçma sapan bir nedenden ötürü.
Tabi arkadaş bozuntusu ertesi gün sabah odama gelip özür diledi. Hatasını anlamış. Bende ağladığımla kaldım.
SAYGI her türlü ilişkide olmazsa olmazımdır. Eğer bir insanın bana karşı saygısızlığını hissetmişsem, yaşamışsam ilişkiyi bitiririm. Bu kişi ister sevgilim olsun isterse bir başkası. Saygının olmadığı yerde ne sevgiden ne de güvenden bahsedebiliriz.

Selamlar

Canımı sıkan bir konu hakkında daha düşüncelerimi yazmak istedim şimdi.
Acaba sizler ne düşünürsünüz?

Telefonda Yüzünüze telefon kapatılsa,whats updan yazarken karşınızdaki insan sizin cevabınızı bile beklemeden hadi bye! İyi geceler! Yazıp çıksa..En ufak bir tartışma sonunda karşınızdakiler size çık hayatımdan! Defol! Artık yoksun bizim için.. Dese? Kişiler farklı ama yaşanılan durumlar tıpa tıp aynen bu şekilde olsa sizde sinirlenmez misiniz? Bunu çok sevdiğiniz canınız kanınız Anneniz bile yapıyorsa hemde defalarca uyarmanıza rağmen...

Tek istediğim saygı oysaki. Ben hiçbir zaman karşımdaki insan beni yerse bile,ağır laf etse bile sonuna kadar dinlerim onu. Guzellikle kalp kırmadan konuşmamı yada yazışmamı bitirmeye büyük ozen gösteririm. Karşımdaki insanların çoğu böyle yapınca inanın soğudum herkesten. Yabancı olsa hadi kes at ilişkini ama öz ailen bunu yapınca kesip atamıyosun da inanılmaz üzülüyorum..Anneme o kadar rica ediyorum bak ben artık çoluk çocuk sahibi bir insanım bana böyle yapma dediğimde "Ben Anneyim istediğimi yaparım sen bişey diyemezsin" deyince de benim sinir kat sayım tavan yapıyor..

Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım artık. İkaz etmeme uyarmama rağmen tekrarlanıyor. Siz olsanız sizde kırılmaz mıydınız? İnsanlar neden bu kadar tahammulsuz olmuş..Konu açılıyor karşınızdaki yazıyor yazıyor tam siz söz hakkı kullanacakken o da ne birden hadi bye! Sizin ne yazacağınızı bile beklemeden böyle bir tavırla karşı karşıya kalıyorsunuz. Üst üste o kadar yaşıyorum ki bu olayları son günlerde artık kimseye merhaba demeye yada bir konu hak. Tartışmaya bile korkar oldum.

Tokat atar gibi geliyor bana..cümleleriyle dövenler ne kadar çok...

aynı tavrı sende sergile. bir iki üç beş on bak bakalım nasıl dize geliyorlar

Daha 2. cümleyi okur okumaz (Telefonda Yüzünüze telefon kapatılsa) aklıma yakın zamanda yaşadığım tatsız bir anı geldi.
İşyerimde dahili telefondan dengesizin biri -mesai arkadaşım- telefonu yüzüme kapatmıştı. Bu kişiliğime yapılan saygısızlıktı ve sessiz kalamamıştım. Odasına gidip ki aynı oda da 5 kişi çalışıyorlar saygı çerçevesinde sordum neden kapattığını. Tabi ki kabul etmedi kapatmadım yanlış anlamışsın dedi. Ben daha çok sinirlendim çünkü yalancı konumuna düşürmeye çalıştı beni. Baktım hatasını kabul etmiyor sinirim çığ gibi büyüdü büyüdü...
Sesimi yükselttim, kızdım. Herkes bana hak verirken o şahıs suratıma bile bakmadan sırıtmaya başladı ve daha fazla konuşmaya çalışmanın anlamsız olduğunu düşünüp odayı terk ettim.
Sonra ne mi oldu? Sinirlenince ağlamadan sakinleşemeyen ben lavaboya gidip deliler gibi ağladım. Sonra bir bayan arkadaşım geldi sakinleştirmeye çalıştı. Ardından odama geçtik orda da devam ettim ağlamaya. Sinirlerim yıprandı resmen. Ufacık, basit bir olay gibi görünse de benim için çok saygısızca bir hareketti. Ardından müdürüm geldi. Konuştu konuştu konuştu... Yinede sakinleşemedim. Eve gittim her an aklımdaydı. İlk defa yaşadım çünkü böyle bir olayı. Hemde saçma sapan bir nedenden ötürü.
Tabi arkadaş bozuntusu ertesi gün sabah odama gelip özür diledi. Hatasını anlamış. Bende ağladığımla kaldım.
SAYGI her türlü ilişkide olmazsa olmazımdır. Eğer bir insanın bana karşı saygısızlığını hissetmişsem, yaşamışsam ilişkiyi bitiririm. Bu kişi ister sevgilim olsun isterse bir başkası. Saygının olmadığı yerde ne sevgiden ne de güvenden bahsedebiliriz.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Senin hissettiklerini bende yaşadım. Aynı senin gibi düşünüyorum...saygı benim için çok önemli. Daha geçen hafta iki kişi bana saygısızlık yaptığı için silip attım. Saygının olmadığı yerde sevgi asla olmaz ..saygısızlık yapabiliyorsa bir insan böyle kolay senden hazetmiyordur sevmiyordur zaten.
Saygısızlık asla kabul edeceğim bişey değil. Annem bile olsa yerini bilmeli. Ben herkese nasıl saygılıysam sözünü kesmeden sabırla dinliyorsam karşımdaki de öyle olsun isterim..
Sanada geçmiş olsun birdaha yaşamaman dileğiyle.

aynı tavrı sende sergile. bir iki üç beş on bak bakalım nasıl dize geliyorlar

Ahh arkadaşım keşke yapabilsem. Bende bu hassasiyet ince düşünce merhamet olduktan sonra ben asla yapamam ki..Vicdanım sızlar ben öyle yapsam. Ama haklısın denemek lazım ki nasıl bir hismiş anlasınlar.
Çok tşk ederim

"Kişiler farklı ama yaşanılan durumlar tıpa tıp aynen bu şekilde" demişsiniz.
yani size insanlar kronik olarak bu şekilde davranıyor demek ki.

yerinizde olsam "neden herkesle ilişki biçimim buna neden olacak biçimde" diye düşünürdüm.

yani gereğinden fazla alttan alan bir tip misiniz? gerektiği zaman tavır koyamayan biri misiniz? sınırlarınız mı yok?
ya da watsap yazışmalarında insanları bunaltıyor musunuz?
ısrarcı ve insanların üzerine fazla düşen biri misiniz?
fazla mı pasifsiniz?

saygı verilmez alınır. hayatınızla ilgili yaptıklarınız nedeniyle insanlar size saygı duyar. asgari ücretle temizlik yapan bir insansanız mesela, çalışkan, sevilen, dürüst, tuttuğunu koparan, neşeyle hayata bağlı bir insan iseniz, insanlar size saygı duyar. ama örneğin koca ve baba sözünden çıkmayan, gerektiğinde tavır koyamayan, ezik, başkasının lafıyla hareket eden, okuma imkanı varken okumayan, üretme imkanı varken üretmeyen biri iseniz, saygı duymuyor olabilirler.

özetle; size kimin ne kadar saygı duyacağını sizin davranışlarınız belirler.
kendinizi sorgulayın.
kırıcı davrananlara da tavır koyun.
tek dayanağınız ve hayatınızın mimarı kendiniz olun.

Ahh arkadaşım keşke yapabilsem. Bende bu hassasiyet ince düşünce merhamet olduktan sonra ben asla yapamam ki..Vicdanım sızlar ben öyle yapsam. Ama haklısın denemek lazım ki nasıl bir hismiş anlasınlar.
Çok tşk ederim

bir de ben bu bakış açısını sevmiyorum.
"başıma gelenler hep benim iyiliğimden ve merhametimden" deniyor ya, "ne çektimse iyiliğimden" deniyor ya yanlış.
herkes kötü, bir siz mi iyisiniz?
bu sadece bir kılıf.
bu bakış açısıyla çözüm bulamazsınız.

Tolere edebildiğim pek çok şey var; ancak saygı asla bunlardan birisi değil.
Saygısızlık olunca işin için de gözüm pek bir şey görmüyor.
Mümkün oldukça araya mesafe koyuyor ya da görüşmüyorum.
Elbette ki iş aile olunca, o seti çekmek kolay değil. Yine de ufaktan ufaktan mesafemi koyuyorum.

"Kişiler farklı ama yaşanılan durumlar tıpa tıp aynen bu şekilde" demişsiniz.
yani size insanlar kronik olarak bu şekilde davranıyor demek ki.

yerinizde olsam "neden herkesle ilişki biçimim buna neden olacak biçimde" diye düşünürdüm.

yani gereğinden fazla alttan alan bir tip misiniz? gerektiği zaman tavır koyamayan biri misiniz? sınırlarınız mı yok?
ya da watsap yazışmalarında insanları bunaltıyor musunuz?
ısrarcı ve insanların üzerine fazla düşen biri misiniz?
fazla mı pasifsiniz?

saygı verilmez alınır. hayatınızla ilgili yaptıklarınız nedeniyle insanlar size saygı duyar. asgari ücretle temizlik yapan bir insansanız mesela, çalışkan, sevilen, dürüst, tuttuğunu koparan, neşeyle hayata bağlı bir insan iseniz, insanlar size saygı duyar. ama örneğin koca ve baba sözünden çıkmayan, gerektiğinde tavır koyamayan, ezik, başkasının lafıyla hareket eden, okuma imkanı varken okumayan, üretme imkanı varken üretmeyen biri iseniz, saygı duymuyor olabilirler.

özetle; size kimin ne kadar saygı duyacağını sizin davranışlarınız belirler.
kendinizi sorgulayın.
kırıcı davrananlara da tavır koyun.
tek dayanağınız ve hayatınızın mimarı kendiniz olun.

Ben zaten çevremde sevilen ve saygı gören biriyim. Bana saygısızlık yapan iki arkadaş da bana karşı içinde kötülük besleyen,içi fesat kıskanç olanlardı. İkiside yuzunu gösterdi bana. Saygı insanın karakteriyle de alakalıdır
Öyle insanlar varki saygısızlık yapmayı çok sever. Ailesinden terbiye almamıştır. Karakteri sıfırdır. Saygısızlık yapmak ruhlarında vardır.
Bunuda yazmayı unutmuşsunuz.

X