Saygısızlığın Bu Kadarı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende saatlerdir bunu anlatmaya calisiyorum ama anlayan yok ki hepsi birden saldırmaya başladı. Ya gercekten konuyu bölük pörçük okuyorlar ya da bizi tamamen haksiz empati yoksunu goruyolar zehirlenmeyi goze aldik diyorum umurlarinda bile degil
siz zehirlenmeyi göze aldınız diye alkış mı bekliyorsunuz.... almayacaksınız niye göze alıyorsun zehirlenmeyi bu mu mantıklı olan? göze almak değil sorunu çözmeniz gerektiği söyleniyor size. bacada sorun varsa yapılacak,binadaki aksaklıkları kiracıya mal edemezsiniz deniyor size. siz isterseniz bir baştan okuyun yorumları.

Bende saatlerdir bunu anlatmaya calisiyorum ama anlayan yok ki hepsi birden saldırmaya başladı. Ya gercekten konuyu bölük pörçük okuyorlar ya da bizi tamamen haksiz empati yoksunu goruyolar zehirlenmeyi goze aldik diyorum umurlarinda bile degil

ne münasebet canım zehirlenmeyi göze alıyorsunuz.... tamam engelli insanın durumu zordur ama kendi ailenizide düşünün cam kapı açmakla olmaz o iş ... valla o kadın engelli çocuğundan yüz bulmuş nasılsa çevre beni tutar madur görür arka çıkar diye çirkefligi ele almış... kendisi hiç uzlaşma tarafı değil sizde fazla zorlamayın çıkartın bence evden

siz zehirlenmeyi göze aldınız diye alkış mı bekliyorsunuz.... almayacaksınız niye göze alıyorsun zehirlenmeyi bu mu mantıklı olan? göze almak değil sorunu çözmeniz gerektiği söyleniyor size. bacada sorun varsa yapılacak,binadaki aksaklıkları kiracıya mal edemezsiniz deniyor size. siz isterseniz bir baştan okuyun yorumları.
bende diyorum ki bacanın tamiriyle olacak iş degil cikmasi gerekiyordu kışın :) ama çıkmasın diye katlandık anlatamıyor muyum ya da detay mi atladim yazarken. tamiri şu an icin mumkun degil o dairenin bos kalmasi gerekiyor

İyi de konu sahibi mantıklı bi şey yazmıyorsunuz. Kadının özel bi durumu var ha deyince çıkamaz. Üst katmış balkondan girip çıkmakmış falan mantıklı mı bunlar? Engelli bi evladınızla zorda bi başınıza kaldığınızı düşünün. Binayı öyle bi anlatıyosunuz ki sanki metruk virane. Bakım yapılamazmış. Gayet de yapılır. Farzedin durumunuz başka bi yere çıkmaya uygun değil o zaman napıcaksınız? O sobayı sizin yakmak zorunda olduğunuzu düşünün.

Baştan kadına evin durumu bu, yıkım durumu da var, her an çık diyebiliriz dediniz mi? Ne kolay atıp tutuyosunuz. Bu zamanda ev bulup çıkmak kolay mı hem de bu vaziyetteki bi anne için?

Herkes fikrini söylemekte özgür. Sahsiniza kimse küfür yada hakaret etmiyor fikir söylüyor saygı çerçevesi icinde
tamam belirtilsin bir şey demiyorum ama aşağılayıcı igneleyici ifadeler de var ayrica herkes tek tarafli bakmis olaya. ben detay verdikce izah ettikce anlamamakta ısrar ediliyor neden? Kolayca Çözülemeyecek ve bu kiş cikan bina problemi nedeniyle annem saygisizligi mi hak edicek?

oh ne güzel ya binadaki aksaklıkları giderme birde kiracı için zehirlenmeyi göze aldık de... hanımefendi siz kiracı yüzünden değil aile apartmanınızdaki anlaşmazlıklar yüzünden zehirlenmeyi göze almışsınız...
hanımefendi bir anda cikan problem icin hemen bina mı yıktırılacakti herkes binadan cikacakfi o zaman engelli cocuguyla o komsuda cikardi ee peki sonuc ne? yine kıs ortasinda zor durumda kalicakti ???

bende diyorum ki bacanın tamiriyle olacak iş degil cikmasi gerekiyordu kışın :) ama çıkmasın diye katlandık anlatamıyor muyum ya da detay mi atladim yazarken. tamiri şu an icin mumkun degil o dairenin bos kalmasi gerekiyor
yoo siz bu sene oldu geçen senelerde olmuyordu diyorsunuz... tamiride neden mümkün değil.. şimdiye kadar sorun olmamış demekki yeni bir sorun var. ne acaba çok merak ettim neden yapılmıyormuş... ne yapmak gerekiyormuş... çok geçerli bir sebebiniz varsa bilirkişi raporu ile birlikte noter aracılığı ile ihtar çekersiniz kiracıya... ama geçerli değil ise yapılabilirliği olan bir sorun ise siz suçlu çıkarsınız...

tamam belirtilsin bir şey demiyorum ama aşağılayıcı igneleyici ifadeler de var ayrica herkes tek tarafli bakmis olaya. ben detay verdikce izah ettikce anlamamakta ısrar ediliyor neden? Kolayca Çözülemeyecek ve bu kiş cikan bina problemi nedeniyle annem saygisizligi mi hak edicek?
Annenize lafım yok o da kendi evladını düşünüyor. Ama kenidinizi o annenin yerine koyun çaresiz kalınca kadın ne yapsın? Hem tasinicaz diyorsunuz hem de yaz geldi neden bu kin

İyi de konu sahibi mantıklı bi şey yazmıyorsunuz. Kadının özel bi durumu var ha deyince çıkamaz. Üst katmış balkondan girip çıkmakmış falan mantıklı mı bunlar? Engelli bi evladınızla zorda bi başınıza kaldığınızı düşünün. Binayı öyle bi anlatıyosunuz ki sanki metruk virane. Bakım yapılamazmış. Gayet de yapılır. Farzedin durumunuz başka bi yere çıkmaya uygun değil o zaman napıcaksınız? O sobayı sizin yakmak zorunda olduğunuzu düşünün.

Baştan kadına evin durumu bu, yıkım durumu da var, her an çık diyebiliriz dediniz mi? Ne kolay atıp tutuyosunuz. Bu zamanda ev bulup çıkmak kolay mı hem de bu vaziyetteki bi anne için?
Değil işte... Ama böyle bir problemin cikacagini da kimse hesap etmiyor binadakilerin sorumsuzlugu sadece anneme yüklendi ve anneme bagirdi kadin... diger aile uyelerinin kılını kıpırdattığı yok

Annenize lafım yok o da kendi evladını düşünüyor. Ama kenidinizi o annenin yerine koyun çaresiz kalınca kadın ne yapsın? Hem tasinicaz diyorsunuz hem de yaz geldi neden bu kin
Saygısızlık nedeniyle içim kin dolu ve bu saygisizligi bugun siddetlendirerek zehri cektigimiz halde sana hakkimi helal etmiyorum dedi bugun anneme , sadece anneme. bende anneme bu saygisizligi yaptigi icin cok ofkeliyim insanim kusursuz degilim.

Bu arada bina yikım sürecine girecekse niye üst kata çık dedi ki anneniz?
Oraya çıksa birdaha evden çıkmaz
Yaz geldi sobayi ne ara yaktilar?
Bina ne zaman yikilcak
geçen kış yakmışlar o zaman sorun olmuş bu kış yakmayın diye annesi kapıya gitmiş... baca sorununu çözmek içinde binanın yıkılması gerekiyormuş... kiracı boşaltırsa binayı şimdilik yıkmaya gerek yokmuş zaten aile bireyleri ile anlaşmazlıklar mevcutmuş. ha birde kiracı konu sahibinin annesine bağırmış :)

Bu arada bina yikım sürecine girecekse niye üst kata çık dedi ki anneniz?
Oraya çıksa birdaha evden çıkmaz
Yaz geldi sobayi ne ara yaktilar?
Bina ne zaman yikilcak
Bina diger aile uyeleri kabul edilirse yikilir iste olay burda patliyor tum suc annemin uzerindeymis gibi anneme yukleniyor kadin. Yaptir diyor bacalari ama baca yaptirilicak durumda degil maalesef evin diger odalarina da doluyor yani binadan kaynakli bacadan degil

Saygısızlık nedeniyle içim kin dolu ve bu saygisizligi bugun siddetlendirerek zehri cektigimiz halde sana hakkimi helal etmiyorum dedi bugun anneme , sadece anneme. bende anneme bu saygisizligi yaptigi icin cok ofkeliyim insanim kusursuz degilim.
Demek ki annenizin söyleme tarzinda da bişey var bi insan durduk yere bu lafı etmez. İki taraflı da bakıyorum olaya ama sizin bu konuşma tavrınız yazdıklarınız da bana çok normal gelmedi. Demek ki cirkeflige cirkeflik ile cevap veriyrsunuz. Daha fazla yazmicam ama umarım o anne gibi zor bir hayat yasamazsiniz. İyi Akşamlar.

Komşuluğun, iyi niyetin hakkını verelim dedik, besle kargayı oysun gözünü durumu yaşadık. Bir aile apartmanımız var 20 yıllık ve epey eskidi hâliyle, biz de ailece taşınma kararı aldık önceden taşınmama nedenimiz babannem artık elden ayaktan düşmüştü ve aynı apartmanda annem ve eltileri bakımını üstlendiler.Ölümüm sıcak yatağımda ve oğullarım yanında olsun diyordu öyle de oldu Allah rahmet etsin.

Bu binanın zemin katında oturan bir komşumuz var,binadaki tüm daireler doğalgazlı fakat bu komşunun olduğu dairede teknik bir nedenden ötürü doğalgaz bağlanamıyor gaz kaçağı olabilir diye(bina eski mâlum bir yerde illaki arıza çıkarıyor) bu binayı babam ve kardeşleri 0'dan kendi kazançlarıyla yaptırmışlar ve babannem hep beraber olun birbirinizden güç alın diye yıllardır taşınmalarına razı olmamış bina bakımından kısarak para biriktirmişler şu an herkesin maddiyatı iyi yaza da çıkacağız nasipse lâkin,

Bahsettiğim komşu bu kış soba yakarken bina o kadar kusurlu ki sobanın dumanları bizim eve doldu ve neredeyse zehirlenecektik.Komşumuz epey muhtaç ve sakat çocuğu var diye acıyıp camları açıp biraz idare ettik hatta etmez olaydık! bütün odalara dolunca komşuya gitti annem.

Uyardı, artık burada soba yakılmaz, soba bacası yapılsa bile bina mahfolmuş olduğundan yine dolar, boş kat vardı oraya çık istersen diye teklif etti. Çirkeflik etmiş ben oraya çıkamam sakat çocuğum var düşer merdivenden demiş. Annem bütün ikazları yaptı hatta iyi niyetinden neredeyse zehirlenecektik durumun vehameti bu iken karşılık olarak şunu gördü !! ;

tekrar tekrar ikaz etti çünkü ben napayım diye üste çıkmaya başladı.
Annem de asıl ben ne yapayım çocuklar mı zehirlenseydi demiş. Ne dersen de ben o sobayı yakıcam diyerek anneme bağırmış pis saygısız çirkef.

Anneme yapılan saygısızlıklara tahammül edemiyorum iyi niyetliydi çünkü, tek acıdığım sakat çocuğu ve maddi açıdan kötü olmaları yoksa gidip kapılarına dayanıp ağzıma geleni sayacaktım.
Ne yapılmalı böyle çirkef bir komşuya? Yaz geldi taşinacağız evet ama bu bina yıkım sürecine girene kadar buraya gelen herhangi bir kiracı için banane diyor bu seferde.
Çık git başka daire bul diyoruz zorbalık ediyor.
Ne pis insana denk geldik
Sinirden duramıyorum

Engelli bi cocugu olan anneden bahsediyorsunuz, ustelik yoksul bi kadin. Hani demissiniz ya binanin bakimindan kisip para biriktirdik diye, biraz az biriktirip bakim yaptirsaymissiniz o zaman. Yazik kadin cocugunu dusunuyor, ne dememizi bekliyosunuz ? Sokagz felanmi atin dememiz gerekiyor ?

Engelli bi cocugu olan anneden bahsediyorsunuz, ustelik yoksul bi kadin. Hani demissiniz ya binanin bakimindan kisip para biriktirdik diye, biraz az biriktirip bakim yaptirsaymissiniz o zaman. Yazik kadin cocugunu dusunuyor, ne dememizi bekliyosunuz ? Sokagz felanmi atin dememiz gerekiyor ?
Atmadik zaten kışın da idare ettik ama bu yaz cozum sunmaya calisiyoruz hicbir yöne uzlasmiyor biz napabilirz ki? hele ki annem napabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X