Sayın hocam cevaplarmısınız nolur

Ghhg1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
878
200
103
33
Hocam ben 15 yasımdan beri falan polikistik overim su an 26 yaşımdayım yıllarca aralıksız dogum kontrol hapı kullanarak adet gördüm artık bu hapları kullanmaktan bıktım ve bıraktım ama şimdi 3 ayı geçti adet olamıyorum, artıkevliyim ve bu konu beni artık çok üzüyor merak ettiğim doktorlardan cevabını tam olarak alamadıgım bir kaç soruyu size sormak istiyorum cevaplarsanız cok sevinirim
Pkolular yumurtlayamıyo mu yoksa yumurta catlatma sorunu mu var?
Dogum kontrol hapları kullanmazsam kistlerim büyür mü?
Dogal yollardan cocuk sahibi olma ihtimalim zor mu?henüz çocuk istemediğim halde korunmayı bırakmalımıyım şimdiden?
Agnucaston adlı ilaç adwt düzensizliğine çok iyi geliyormuş diye duyuyorum sizin fikriniz nedir bu konuda
Nerdeyse herseyi denedim kurtuşamıyorum bu rahatsızlıktan cok üzülüyorum normal bir bayan gibi düzenli adwt görmek istiyorum artık şimdiden cok tsk ederim size
Son olarak sayın hocam bitkisel kürlerle şifa buldum diyenleri cok duyuyoruz bu konuda fikriniz nedir olumlu karsılıyorsanız önerebileceğiniz kürler var mı

Son düzenleme:
Hocam ben 15 yasımdan beri falan polikistik overim su an 26 yaşımdayım yıllarca aralıksız dogum kontrol hapı kullanarak adet gördüm artık bu hapları kullanmaktan bıktım ve bıraktım ama şimdi 3 ayı geçti adet olamıyorum, artıkevliyim ve bu konu beni artık çok üzüyor merak ettiğim doktorlardan cevabını tam olarak alamadıgım bir kaç soruyu size sormak istiyorum cevaplarsanız cok sevinirim
Pkolular yumurtlayamıyo mu yoksa yumurta catlatma sorunu mu var?
Dogum kontrol hapları kullanmazsam kistlerim büyür mü?
Dogal yollardan cocuk sahibi olma ihtimalim zor mu?henüz çocuk istemediğim halde korunmayı bırakmalımıyım şimdiden?
Agnucaston adlı ilaç adwt düzensizliğine çok iyi geliyormuş diye duyuyorum sizin fikriniz nedir bu konuda
Nerdeyse herseyi denedim kurtuşamıyorum bu rahatsızlıktan cok üzülüyorum normal bir bayan gibi düzenli adwt görmek istiyorum artık şimdiden cok tsk ederim size
Son olarak sayın hocam bitkisel kürlerle şifa buldum diyenleri cok duyuyoruz bu konuda fikriniz nedir olumlu karsılıyorsanız önerebileceğiniz kürler var mı

Polikistik over sendromunda hormonal düzensizlik arttıkça kadının yumurtlaması da bozulduğundan malesef yumurtlama çatlamamasından çok yumurtanın olgunlaşamaması durumu söz konusudur. Doğum kontrol ilaçları sadece düzenli adet görmenizi sağlamak ve hormonlarınızı normale döndürmek için kullanılır. Malesef bu ilaçların tedavi edici bir etkisi olmadığından bu ilaçları kestiğiniz an adet düzensizliği şikayetleriniz geri gelecektir, nitekim sizde de böyle olmuş. Polikistik over sendromunda bahsedilen kistler sanıldığının aksine oldukça küçüktür 10 mm’nin altındadır. Bu sebeple büyüme riskleri yoktur, hapı kullansanızda kullanmasanızda boyutları hep küçük olarak devam edecektir. Henüz çocuk istemiyorsanız doğum kontrol ilacı kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu sayede hem adetlerinizin düzeni devam eder hem de korunmuş olursunuz. Gebe kalmaya karar verdiğinizdeyse ilacı kestiğinizde halen adet düzensizliğiniz devam etmekteyse vakit kaybetmeden üreme tıbbıyla uğrşan bir uzmana başvurmanız hamile kalmanız açısından faydalı olacaktır. Bu hastalığın malesef kesin tedavisi bulunmamaktadır. Hastanın en çok şikayeti hangi bulgudan yanaysa ona yönelik tedavi yapılacaktır. Bitkisel tedavilern hepsine tamamlayıcı tıp olarak bakmaktayım. Tek başına asla işe yaramayacaktır, tıbbi tedavinin yanında bunları kullanmanızın bir zararı olmayacaktır.

Hocam cevaplarınız için cok cok tsk ederim Son olarak değerlerimi yazsam yorum yaparmısınız benim içşn cok önemli lütfen
E2 232
FSH 6,56
Lh 13;79
Testesteron (serbest) 0.48
Tsh 2.01
Polikistik overim hocam bu sonuçlar nasıl sizce? Lütfen cevap verin bir de bu sonuclarla gebe kalınabilir mi?
Sonuçlarımda yüksek cıkan ve ya düşük cıkan sonuclar varsa nasıl dengeleyebilirim?
Şimdiden cok cok tsk ediyorum sevgiler saygılar

hocam hormon testi 3 bucuk aydır regl olamıyorum o zaman yapıldı yani en son adet tarihimden 3 ay falan geçti tahlil yapıldıgında belki sonucu yprumlamada farkeder diye belirtmek istedim)

Hocam cevaplarınız için cok cok tsk ederim Son olarak değerlerimi yazsam yorum yaparmısınız benim içşn cok önemli lütfen
E2 232
FSH 6,56
Lh 13;79
Testesteron (serbest) 0.48
Tsh 2.01
Polikistik overim hocam bu sonuçlar nasıl sizce? Lütfen cevap verin bir de bu sonuclarla gebe kalınabilir mi?
Sonuçlarımda yüksek cıkan ve ya düşük cıkan sonuclar varsa nasıl dengeleyebilirim?
Şimdiden cok cok tsk ediyorum sevgiler saygılar

Bu test eğer adetinizin ikinci yada üçüncü günü yapıldıysa östrojen hormonunuz beklediğimizin üzerinde çıkmış bu da o ay yumurtalıklarınızdan birinde kist mevcut demektir. Size önerim kadın doğum uzmanınıza başvurarak kisti tespit ettirmeniz ve gelecek ay kaybolduğundan emin olabilmek için takip ettirmenizdir. FSH değeriniz kistten dolayı beklenilden düşük çıkmış olduğundan yumurtalık rezervinize baktırmanızı ve eğer yaşınız ileriyse bebek için artık bir tedaviye başvurmanızı öneririm.

Bu test eğer adetinizin ikinci yada üçüncü günü yapıldıysa östrojen hormonunuz beklediğimizin üzerinde çıkmış bu da o ay yumurtalıklarınızdan birinde kist mevcut demektir. Size önerim kadın doğum uzmanınıza başvurarak kisti tespit ettirmeniz ve gelecek ay kaybolduğundan emin olabilmek için takip ettirmenizdir. FSH değeriniz kistten dolayı beklenilden düşük çıkmış olduğundan yumurtalık rezervinize baktırmanızı ve eğer yaşınız ileriyse bebek için artık bir tedaviye başvurmanızı öneririm.
Hocam yasım 25 bu tahlil de adet dönemimde yapılmadı adet görmeyeli 4ay olmustu bu test yapıldıgında yani adet görmedim bir dönemde yapıldı hocam yorumdan cok korktum

Bir de hocam doktor bu sonuclara iyi deyip yolladı beni ultrasonda baktı dediğine göre kistlerim az ve küçükmüş polikistik overim diye doktor doktor gezme telaş yapma brsyın yok dedi yolladı beni sizce baska doktora görünmeliyim bu hormon testi de adetli değilken yapıldı hocam

Back
X