SBS sonuçları iptal edildi

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
44
2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Ankara İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ise veliler ve öğrencilerin endişe etmelerine gerek olmadığını kaydetti.


Ankara 18. İdare Mahkemesi, 8 Haziran 2013'te 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarını iptal etti.
Bir öğrenci velisi, sınava katılan 718 adayın sonucunun yeniden değerlendirilmesinin puanlardaki standart sapmaları değiştireceği ve bunun da tüm öğrencilerin sıralamasına yansıyacağı gerekçesiyle sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürerek, iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Ankara 18. İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı.
Davayla ilgili ilk incelemesini yapan İdare Mahkemesi, dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.

MEB Hukuk Müşavirliği, yürütmeyi durdurma kararına Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz etmiş, itirazı görüşen Ankara Bölge İdare Mahkemesi, itirazı reddetmişti.

Davayla ilgili ilk incelemesinde SBS sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı veren Ankara 18. İdare Mahkemesi, davayı esastan da sonuçlandırdı.

Mahkeme, SBS sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarını iptal etti.

MÜSTEŞAR TEKİN: KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, mahkemenin Seviye Belirleme Sınavı kararı ile ilgili canlı yayında konuştu. 24 TV canlı yayınında "Yargı kaos oluşturacak bir zamanda karar verdi" diyen Yusuf Tekin, "Sadece 103 öğrenci için düzeltme yapıldı. Herhangi bir öğrencinin sınavının iptal olması söz konusu değildir. Hiç kimse mağdur olmayacak" dedi.

BİR DEĞİŞİKLİK, FARKLILIK YOK

Tekin, AA'ya yaptığı açıklamada ise "Ankara 18. İdare Mahkemesinin SBS kararına ilişkin yapılması gerekenlerin, yürütmeyi durdurma kararı sonrasında yapıldığını belirterek, "Dolayısıyla genel olarak herhangi değişiklik, farklılık söz konusu değil. Bugünkü karar, o gün verilen yürütmeyi durdurmanın nihai kararı" dedi.

Tekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Temmuz'da yapılan SBS yerleştirmelerine ilişkin 2 dava açıldığını anımsatarak, 15 Ocak'ta 2014'te Ankara'daki İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlattı.

Milliyet
 
Ne ilginç ya kolay mı sanıyorlar o stresin ne demek olduğunu? Madem altından kalkamıyorsun bir şeyin sistemi değiştirmek zorundasın. Yani kocaman bir ayıp kaç yıldır insanların güvenleri yerle bir bu konuda..
 
X