sebep ben miyim ?

Neden takıldığınızı bilmiyorum ama bu biraz duruma göre değişen bir şeydir. Yani üstün zeka dediğimiz olay aslında sonrada olmaz var olanı biraz açığa çıkarmaktır. Çocuklar doğduklarında zeka gelişimleri tamamlanmıştır. Tamamlanan zeka üstüne sosyal çevre faktörü eklenmesi ile açığa çıkar. Yani ilgilendim ve oldu diye bir durum söz konusu değil. İnanın ne ilgilenen aileler biliyorum ama çocuklar üstün zekalı değil.

Cocugumla en keyifli anlarimi bekar anneyken gecirdim , elbette zorlugu var ama bence deger , bambaska bir iliski oluyor anne cocuk arasinda
Bu arada bana sormamissiniz ama atladim soruya kusura bakmayin :)

Benim oğlum da 20 aylıkken benzer durumda idi. Belki de fazlası vardi.Dr bir yere yönlendirmedi.Bu böyle katlanarak devam etti ediyor. Biz de ilgili bir anne babayiz. Aynı zamanda öğretmeniz. Biz bir şey öğretmedik sadece çocuğumuz sorduğunda cevap verdik. Arkadaşlarım Rama gitmemizi söylüyor. Ben de istiyorum ki okulda arkadaşları ile normal bir şekilde ilerlesin öğrensin. Şu anda matematiği 3. sınıf Belkide 4. sınıf düzeyinde.Oglum 1'e gidiyor. Öğretmenine de bahsetmedik kendi farketti. Ben oğlumun üstün zekalı bir çocuk olduğunu düşünmüyorum Sadece fazlaca meraklı.

Öğretmeni yönlendirirse giderim belki. ben çok gönüllü de değilim bu noktada. Çünkü çevremdeki üstün zekalı çocukların nasıl zor büyüdüğünü, yaşadığı sıkıntıları da gördüm.

Sınıfta biraz sıkılıyor haliyle. Biz de müzik dersi ve spor dersi aldıriyoruz bol bol.Cok da mutlu.

Bilemedim şimdi böyle yazınca da biz mi Çok rahatız acaba yanlış mı yapıyoruz?

Cocugumla en keyifli anlarimi bekar anneyken gecirdim , elbette zorlugu var ama bence deger , bambaska bir iliski oluyor anne cocuk arasinda
Bu arada bana sormamissiniz ama atladim soruya kusura bakmayin :)
Estağfirullah çok iyi yaptınız. Ben çocuk için baba eksikliği olur mu diye merak ediyorum aslında bir yandan da. Yoksa babası üzmediği zamanlarda ben daha iyi oyunlar oynuyorum kızımla :)

Estağfirullah çok iyi yaptınız. Ben çocuk için baba eksikliği olur mu diye merak ediyorum aslında bir yandan da. Yoksa babası üzmediği zamanlarda ben daha iyi oyunlar oynuyorum kızımla :)
Bence bu cocuguna gore degisir , her cocuk ayni seyi beklemiyor , benim oglum bir babasi olmasini istiyordu , o donemlerde cok zorlandim , ama genelde mutlu bir cocuktu ve kendi gercegini kabul edip onunla yasiyordu
Ama benim ikinci evliligimde etkisi buyuktur , esimi cok seviyordu ve babam olmasini istiyorum x abinin deyip duruyordu :) simdi istedigi babaya sahip ve hala mutlu bir cocuk

Soruyu anlamadim alkisi tebrigi siz mi istiyorsunuz. Zeka genetiktir gelistirmek kisinin elinde fakat iki yasinda bile olmayan cocuk bunu anne ilgisiyle gelirstirirmi bilmiyorum. Herkesden farkli olarak merak ediyorim daha cok vakit mi gecirdiniz acaba. Bende tek buyutuyorum oglumu onunla vakit gecirmek icin gece calisiyorum butun gunduz onunlayim . Sizin cabalariniz nedir merak ediyorum

Benim bebegim.16 aylik anne ve mamadan baska birsey demiyor ben mi hataliyim bu konuda

Konu sahibi, kusura bakmayın ama sizin konular hep böyle “aman beni de biraz pohpohlayın ya da pışpışlayın” minvalinde oluyor. Eşinizin yanında olmamasından mı, arkadaşsızlıktan mı,doğru düzgün-ilgili bir aileniz olmamasından mı bilmiyorum ama hep bir ilgi devşirme modundasınız burdaki konularınızda:/
Konuya gelince;bence de çocuğun üstün zekalı ya da yetenekli olması dezavantajlı bir durum. Kendinizi tutabilirseniz kimseye bahsetmeyin durumdan,daha da zorlaşır aksi taktirde işiniz.

Bu arada üstün yetenekli ve üstün zekalı kavramları birbirinden farklı diye biliyorum. Bilenler aydınlatabilirse sevinirim.

Ayrica onceki konulariniza da baktim daben gibi yanliz da buyutmemissiniz bakiciniz nerdeyse bir yildir varmis ayrica cakisiyormussinuz da demek ki vakit gecirmekle olmuyor gibi ven gece calsiiyorum gunduz kendim vakit geviriyorum cocukla dolu dolu. Ama benimki yaşıtlarıyla ayni ya da bir tik fazla. Senin cocugun kucuk oldugi icin bence oldukca iyi gibi. Seninle alaklai degil coxukla alakali bence.

Benimki 20 aylık o da öyle. Bazen acaba gecikecek mi konuşması diyorum da buna karar vermek için de çok erken.
Normal yani takılma.
Merak etmeyin diğer gelişim yönleri normalde konuşuyorlar. Benim kızım ilk anneyi 3.5 yaşında söyledi düşünün daha önce konuşmuyordu. Biz de ne doktorlara götürdük. Şimdi 4 yaşına 3 ay var ve sadece 3 ayda öyle bir acildiki şimdi de susturamiyoruz evde sürekli şarkı söylüyor ve bizimle çok güzel konuşuyor.

Zeka öyle ilgilenmekle pek değişebilecek bir şey değil. Belli bir sınırı var ne yaparsanız yapın o değişmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…