• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz İnfertilite Teşhisi Konulan Sonradan Bir Sorunla Karşılaşan Varmı?

DeliMavi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
1.287
7
681
İstanbul
selam kızlar benim size sorum şu,doktorlar sebepsiz infertilite diyor ama yinede içimiçimi yiyor.acaba doktorların atladığı araştırılması gereken başka bir durum varmı?sonradan böyle birşey yaşayan oldumu,bir sorun çıktımı?cevaplarınızı bekliyorum...

canım bende senin gibi düşünüyordum kaçtane doktora gittim diyorum belki biri bulamıyor sorunu diğeri fark eder belki diğer doktor farklı şey söyler....
ama hiç biri fark etmedi hepsi aynı şeyleri söyledi hiçbir sorun yok olur inşallah insan bazen kuşkuya kapılıyor ama o kadar doktorda yanılmaz diyorum gittğim yerler iyi doktorlardı. şimdi amerikan has. gidiyorum dok. bülent urman bu konuda çok başarılı bir doktormuş oda aynı şeyleri söyledi. 1 defa tüp bebek denedik negatif 2. yarıda kesildi anlaşılmayan nedenden.....

yani anlayacağın canım öyle bir sınavdan geçiyoruzki inşallah mükafatını en kısa zamanda rabbim nasip edecek bizlerede yavrularımızı kucağımıza aldığımız günleride göreceğiz hayırlısıyla önemli olan sabırla bu yollardan geçmek rabbim kimsenin duasını boşa çevirmezmiş bizlerinkinide kabul edecek inanıyorum sabır sabır sabır.....

canım doğru söylüyorsun ama,insan yinede bir yerde eksik varmış gibi hissediyor.3yıllık evliyiz,bir kere aşılama denedik negatif,artık son çare ekimde tüp bebek düşünüyoruz.inşallah doğal yoldan hamile kalabilirim.sabretmekten başka çare yok,siz kaç yıldır bekliyorsunuz?dilerim kısa zamanda bebek sahibi oluruz:Saruboceq:

Son düzenleme:
canım biz 5 yıldır bekliyoruz 3 defa aşılama negatif 1tüp bebek negatif 2. tüp bebek tedavisi iptal oldu. dedim ya canım öyle bir sınavdan geçiyoruzki inşallah mükafatını alacağız bebişlerimizle.....

selam kızlar bu benim de aklıma takılan bi soruydu gerçekten sebep yok mu acaba diye çok düşündüm araştırdım özelinden üniversitesine gitmediğim dr.hastane kalmadı ama sonuç sağlıklısınız hiçbi problem yok şeklinde ki birbirine benzeyen cevaplardı.benimde 3 negatif aşılamam ve 1 negatif tüp denemem oldu 6 yıldır uğraşıyorum.inşallah epimiz hakkında hayırlısı olsun:)

anjel peki neden aşılama ve tüp bebek tutmadı?doktor bize tüp bebek için şanslı adaylardansınız dedi,ama tutmayabiliyorda:(demekki Allah verirse olucak,doktorlarda aracı sadece hayırlısı olsun.dua etmekten başka çaremiz yok kızlar....

anjel peki neden aşılama ve tüp bebek tutmadı?doktor bize tüp bebek için şanslı adaylardansınız dedi,ama tutmayabiliyorda:(demekki Allah verirse olucak,doktorlarda aracı sadece hayırlısı olsun.dua etmekten başka çaremiz yok kızlar....

canım nedenini dr.da bilmiyo bizden o kadar umutluydu ki negatif sonuç alınca nerdeyse benden daha büyük hayal kırıklığına uğradı diyebilirim çok iyi bir dr ve insandı ben de aynı soruyu sordum embryoların gelişimi o kadar güzel olmuştu ki beklediğimin en süt seviyesi demişti sonuçta tıbbın yetersiz kaldığı durumlar da oluyor bu da onlardan biri herşey dört dörtlükken olmaması takdiri ilahi diyorum ben ama kısmet galiba demek ki bizim için hayırlı zaman değilmiş inşallah sizin ilk denemenizde tutar ve bu kadarla kalırsınız tatlım allah herkesin kalbine göre versin opuyorumnanaktan:Saruboceq:opuyorumnanaktan

merhaba kizlar ben de sebepsiz infertilite grubundaydim galiba aci bir sonla ciktim bu gruptan. 22 ay sonra dogal yoldan hamile kaldim ama bebegim 10. haftada kalbi durdu ve aldilar ne yazikki!! bir hafta oluyor yerde miyim gokte mi, hamile kalmam da kaybetmem de bir ruyay miydi? kisacasi kotuyum hem de cok kotu....
bana da akliniza gelen genetik test haricinde tum testler yapildi spermimiz bol, yumurtlamam cok iyi ve duzenliydi...
simdi ne denir bilmiyorum ama sizden rica ediyorum duanizi "saglicakla kucagima alabilcegim bir gebelikse Allahim nasip et" diye yapin, inananin bu kadar bekleyis ve acidan sonra boyle bir son cok yikici....belki faydasi olacaksa hamile kaldigim ayin en az stres yaptigim ay oldugunu cok aklimda olmadigini soylemem gerekir.
Allah tez zamanda saglikli hamilelikler nasip etsin...amin.

merhaba kizlar ben de sebepsiz infertilite grubundaydim galiba aci bir sonla ciktim bu gruptan. 22 ay sonra dogal yoldan hamile kaldim ama bebegim 10. haftada kalbi durdu ve aldilar ne yazikki!! bir hafta oluyor yerde miyim gokte mi, hamile kalmam da kaybetmem de bir ruyay miydi? kisacasi kotuyum hem de cok kotu....
bana da akliniza gelen genetik test haricinde tum testler yapildi spermimiz bol, yumurtlamam cok iyi ve duzenliydi...
simdi ne denir bilmiyorum ama sizden rica ediyorum duanizi "saglicakla kucagima alabilcegim bir gebelikse Allahim nasip et" diye yapin, inananin bu kadar bekleyis ve acidan sonra boyle bir son cok yikici....belki faydasi olacaksa hamile kaldigim ayin en az stres yaptigim ay oldugunu cok aklimda olmadigini soylemem gerekir.
Allah tez zamanda saglikli hamilelikler nasip etsin...amin.

canım inan ki çok üzüldüm,Allah tez zamanda tekrar hamile kalmanı ve bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip eder inşallah:Saruboceq:

Arkadaşlar ben yanlızca şunu düşünüyorum sebepli sebepsiz erkek yada kadın yapılan şey yumurta geliştirici iğne çatlatma iğnesi aşılama veya tüp bebek tek yöntem bunlar olduğuna göre ( erkeğin spermsiz yada kadının tüplerinin tıkalı olduğu yada yumurta üretimi olduuğu şeker troid gibi ekstrem durumlar hariç) doktorlar çokta kurcalamıyor sebeple ilgili. Benim bunca yıllık yaşadığım tecrübe bu çünkü sorun çözme konusunda tıp okadar yol katedmedi iki çözüm var aşılama sonra tüp tek önerdikleri bu allah sonuç nasip etsin yeterki. Yani nedene pek ağırlık vermiyorlar malesef.

Arkadaslar ben 3 aşılama- 2 tüp bebek detavisi oldum malesef hiç gebelik oluşmadı.. doktorumu degiştirdim oda histeroskopi yaptı rahimde cöküklük ve hafif yapışılklık var imiş onu ameliyatla düzeltti.. genetik testlerimizi de yaptırdık temiz sadece MTHFR de homozigot mutant cıktım doktor filıc asit verdi....simdi ben halen sebepsiz sınıfında mıyım ?

merhaba bizimde yıllardır sebepsiz dendi fakat eşimde morfoloji sıfırmış bunuda tüp bebek merkezleri önemsemezmiş şimdiyekadar biz kimse deemdi ben arastırmalar sonucu eşinin sperminde morfoloji bozukluk olanların hamile kaldıgını cok nadir duydum

slm kızlar bana da aynı sebebsiz dediler,3 aşilama yaptırdım önceden rahim filim çektirdim bir kaç ay doktorum takib etti.Sonra 3 aşilama.Olmadı.3 sene uraşiyorus.Son dedi sebebsiz dedi şimdi tüp bebek dedi ve son dedi laparoskopi yapalım dedı.Filimde her şey temiz ama bakalım.Laparoskopi sonuçu tüplerim kapalıymiş.Sol tüpümü açtılar sağ açamadılar.Ben şok geçirdim.3 sene her şey çok güzal dediler ve boyle ...ve üstelik3 sene boşuna her şey yapıldı.Laparoskopiden sonra gene 1 aşilama oldum ama oda tutmadı.Şimdi doktor sadece tüp dedi.Ama bende tükendim.Artık ne gücüm ne sinirim nede sabırım kaldı.Sadece bunu biliyorum tüp yapı de o da tutmasa ben kaldıramam bunu.iki ay kendımi su akıntısına braktım .Artık olucaksa olsun inancim kalmadı..

slm kızlar bana da aynı sebebsiz dediler,3 aşilama yaptırdım önceden rahim filim çektirdim bir kaç ay doktorum takib etti.Sonra 3 aşilama.Olmadı.3 sene uraşiyorus.Son dedi sebebsiz dedi şimdi tüp bebek dedi ve son dedi laparoskopi yapalım dedı.Filimde her şey temiz ama bakalım.Laparoskopi sonuçu tüplerim kapalıymiş.Sol tüpümü açtılar sağ açamadılar.Ben şok geçirdim.3 sene her şey çok güzal dediler ve boyle ...ve üstelik3 sene boşuna her şey yapıldı.Laparoskopiden sonra gene 1 aşilama oldum ama oda tutmadı.Şimdi doktor sadece tüp dedi.Ama bende tükendim.Artık ne gücüm ne sinirim nede sabırım kaldı.Sadece bunu biliyorum tüp yapı de o da tutmasa ben kaldıramam bunu.iki ay kendımi su akıntısına braktım .Artık olucaksa olsun inancim kalmadı..

canım seni çok iyi anlıyorum sakın bozma moralini,benimde 3 yıldır olmuyor.inan yıllarca bekleyen var biz halimize şükredelim.anlamadığım rahim fliminde tüpler tıkalı olsa anlaşılır,seninki niye anlaşılmamış.ayrıca bende kısmetse ekimde tüp bebek düşünüyorum.inşallah bir an önce kavuşuruz bebeklerimize,ama tutmazsa tedaviyi asla bırakmam.sende tğp bebk tedeavisine başla bence,olursada hayırlısı olmasada.bence hiç üzülme biz bu hayatta sabır sınavına tutuluyoruz,inan başarılı olursak Allah hepimizi hayırlı sağlıklı bebeklerle mükafatlandıracaktır.zor ama biraz daha sabır.herşeye inat gülümsemekten vazgeçme:lepi:

bize de sebepsiz demişlerrdir 2,5 yıldır tesadüfen pelvik mrı da çikolata kisti çıktı hangi doktora gittiysem hiç bir sorun yok demişti bu ne iş anlamadım..keşke bu kadar peşin hükümlü olmasalar da laparoskopi yapsalar..harcadığım paraya mı acıyım boşa geçen zamana mı ah ah

arkadaşlarrr acaba başka bi sorunmu var dedikçe beyniniz hükmediyor bence vücuda çünkü sonuçta allah ol diyecekte olacak ben okadar çok duydumki eşinde hiç sperm olmadan hamile kalan ama herşey çok iyiyken senelerce uğraşan biraz kafa dağıtsanız acabamı demeseniz belkide kendinden gelir sonuç olarak dr lara güvenmekten başka çaremiz yok onlar sorun yok diyosa yoktur inşallahhh

ve ben bunu çok düşündüm ve artık yendim şimdi hiç aklımın ucuna bile gelmiyo bebek meselesi o yüzden bukadar rahat konuşuyorum 3 yıldır uğraşıyuorum olmuyo işte ama olacak bunu biliyorum inanaıyorum er yada geç rabbim sabrımın mükafatını verecek ama o nezaman hayılı kıldysa ozaman

şimdi bi rahatlayın bizde hiç bi sorun yok bebeğimiz olacak diyip beyninize hükmedin bence olacak eminimmmmkaydirigubbakcemile2

çok yazdım özür dilerimm:kedi:

bence de en iyisi bütün incelemeleri yaptırdıktan sonra işi allaha bırakmak tabiki ama iyi incleenmek gerek doktor isityosa mutlaka lap yaptırın..

Merhaba arkadaşım. İlk gittiğim doktor banada sebepsiz infertilite demişti ve bana hiçbir ilaç tedavisi yapmadan direk 2 kez aşılama yaptı ve aşılamalar tutmadı. Ardndan başka doktora gittim ve gittiğim doktor bana demirimin ve progesteron hormonumun düşük olduğunu söyledi.

Back
X