sebepsiz infertlilte için neyapılır???

wqputrsrz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2023
1.375
359
43
bıktım artık yumurta çatlamıyo büyümüyo adet olamıyorum gebe kalamıyorum pcosluyum nedensiz infertilite var ne yapacağım bilmiyorumn 29 yaşındayım lütfen bilgileriniz benimlede paylaşır mısınız

Yumurta büyümüyor catlamiyosa nedensiz infertilite olmaz yanliz.
Gebelik için yumurta geliştirici ilaçlar kullanmayı deneyebilirsiniz yada gene ilac ile asilama deneyebilirsiniz.

Gebelik için yumurta geliştirici ilaçlar kullanmayı deneyebilirsiniz yada gene ilac ile asilama dene

Gebelik için yumurta geliştirici ilaçlar kullanmayı deneyebilirsiniz yada gene ilac ile asilama deneyebilirsiniz.
hayır sebepsiz çünkü yumurtayı ilaçla büyütüp çatlattığı zaman yine gebelik negatif çıktı anlatabildim mi, ilaçsız zaten yumurta büyümüyor çatlamıyor benim . ilaçla olmasına rağmen o zamanlarda negatif. yanii sepesiz

Bi iletişim sorunu oldu. Siz normal ilac olmadan yumurta takibi yaptırıp da yumurtanın gelismedigini yada büyüyüp uygun büyüklüğe gelip catlamadigina doktor kontrolünde denk geldiniz mi. Bu dediğim ilk doktora gidildiğinde doktor çoğunlukla kişinin yaşına ve korunmasız ilişki süresine bakılarak yani ilk zaman ilac vermeden takip eder. Bi bakar kadın normal şekilde yumurta geliştiriyor mu uygun boyuta geldiğinde çatlıyor mu vs diye. Eger hersey normal ise süreç olması gerektiği gibi ilerliyor fakat gene gebelik olmuyorsa bu sefer ilac destekli tedavi ve takibe geçer doktor. Burdaki amaç yumurtayı kaliteli büyütmek ve o kaliteli yumurta yada yumurtaların dollenmesini izlemek. Gene sonuc negatif olursa. Erkeğin semen analizi yapılır oda normalse tüplerin açık olup olmadığına bakılması gerekir. Tüpler açık yumurta ilaçsız şekilde büyüyor çatlıyor semen analizi normal ise işte o zaman gerçek bi sebepsiz infertiliteden bahsedilir. Simdi siz hangi aşamaya kadar geldiniz

Buna sebepsiz denilmez yanlış biliyorsunuz.ilaçsız olmuyorsa zaten en başta yumurtlama sorunu var demek. ilaçla çatlıyorsa çatlamama sorunu var. Ve pcos tedavilik birşey nasıl sebepsiz olsun. Sebepsiz infertilite demek kadın ve erkekte herşey yolunda ama kendiliğinden gebelik oluşmaması demek.

Bende anlatamamistim

Kuzucum ama nedensiz değilki seninki.
Nedensizde herşey yolundadır ama olmaz.
Mesela bende herşey normal hepsi oluyor eşimdede sperm çok iyi ama oluşmuyor.

hiç başka doktora gittinmi?
Bir kaç uzmana danışsaydın bunşarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…