Sebepsiz mutsuzluk..neden Mutlu olamıyorum:(

Dilruba2387

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
226
73
18
37
Herkese iyi akşamlar..arkadaşlar her şeye sahibim fakat bir türlü Mutlu olamıyorum.maddi durumumuz iyi.altı aylık dünyalar tatlısı bir kız evladım var.eşimle ufak tefek problemlerimiz olsa da ortada abartılacak sorunlarımız yok.ailemle arası iyi beni sever saygılıdır.eşimin ailesi ile aram iyidir.üniversite mezunuyum fakat çalışmıyorum.kpss ye defalarca girmeme rağmen nasip olmadı.aslında o da büyük etken .üni bitirince bir yıl sonra evlendim.çalışmayı çok istedim fakat olmadı.bulunduğum şehirde özel şansım da yok.evde oturmak da mutsuz ediyor beni fakat bu kadar mı mutsuz eder.doğum sonrası hele hiç bir şey yapmak istemiyorum .bebeğimi eşimi çok seviyorum.ama onlarla ilgilenirken bile içimde Bi sıkıntı var.hep Bi kaygı hep Bi mutsuzluk...psikoloğa gitmeyi düşündüm .fakat nedeni yok bu mutsuzluğumun.kimsreye de söylemedim çünkü elle tutulur bir neden yok ortada.öyleyse neden hep içim sıkılıyor,hiç bir şeyden zevk alamıyorum alsam da anlık..neden böyleyim bilmiyorum:(

Kendinden zor durumda olanlara git. Onlarin içine gir. Suriye li bir aile bul ya da yetim cocuklara ulaş. Ya da gönüllü hayır derneklerinde bulun haftanin belli saatlerinde. Inanki en iyi ilaç bu oluyor çoğu derde. Çünkü kendini çok yeterli yetistirip bir ise yaramama psikolojisi insanı mahvediyor...

Kendinden zor durumda olanlara git. Onlarin içine gir. Suriye li bir aile bul ya da yetim cocuklara ulaş. Ya da gönüllü hayır derneklerinde bulun haftanin belli saatlerinde. Inanki en iyi ilaç bu oluyor çoğu derde. Çünkü kendini çok yeterli yetistirip bir ise yaramama psikolojisi insanı mahvediyor...
Kesinlikle o kadar çilesini çektim .üni yi derece ile bitirdim .ama evdeyim :(

Çalışmamak insanın psikolojisini bozar. Ama bebeğiniz için evde olduğunuzu bilmek sizi rahatlatmali. Buna geçici gözle bakınca sorun yok. Kreşe başlayınca siz de ise başlarsınız. Siz mutlu oldukça bebeğiniz de mutlu olur.

Senin durumunda olan arkadaslarim vardi iki tane. bu sıkıntılı süreci biri dernekler yardımıyla daha kolay atlatti. Su an ise başlasan bile hem bebeginden ayri kalmak hem de yeni isin temposuna ayak uydurma zorlugundan yine mutsuz olursun. Kendini sosyal ortamlardan cekmemeye çalış. Insanlarin ise giremediğini dusunmesini de umursama. Sadece hayatında öncelik değişikliği yaptigini ve sırası gelince herseye yetebilecek biri olduğunu unutma. Bazen güçsüz duseriz biz kadinlar bu halin normal. Bebeğine odaklan çokca sukret haline rahatlatir seni :dondurma::halay:

Ayni benim gibisiniz. Onumuzdeki hafta dugunum var ve nisanlimi sevmeme ragmen mutlu olamiyorum. Dugune dogru duzgun hazirlanamiyorum bile.

Sizin gibileri anlamiyorum. Herseye sahip oldugun icin mutsuzsun. Bir hayalin amacin kalmamis.

Her sey yolunda oldugu icin mutsuz hissediyorsun. Kimse mutluyum demez mutluydum ya da mutlu olacagim der anın mutlulugunu yakalamayi bilemiyoruz. Biz Turkler dram insaniyiz ve uzun süre mutlu olmaya alışkın degiliz. Dizilerimiz bile utopik sikintilar ve mutsuzluklar yaşanırsa tutuluyor.

Konu sahibi her şeye sahip değil ki..
Okumuş mezun olmuş ama hiç mutlu bir iş deneyimi olmamış. Üretme mutluluğunu yaşayamamış olmanın verdiği bir eksiklik var yaşamında.
Kesinlikle gönüllü de olsa birilerine faydali olmalı. Ise yarar hissetmelisin konu sahibi.
Dernek iyi fikir..

Bence mutsuzlugun sebebi tam da bu
Icinde ukte kaldi
Hicbirsey mutlu olmana sebep degil
Sana bir soru
Meslegini yapsaydn mutsz olur muydn?
OlmaZdım.tam tersi çok Mutlu olurdum .üstelik hak ediyordum .benden daha az çalışanlar nerelere geldi..

OlmaZdım.tam tersi çok Mutlu olurdum .üstelik hak ediyordum .benden daha az çalışanlar nerelere geldi..
Simdi anladinmi neden mutlu olamadigini
Bebegini buyutunce calisirsin yine takma birşeyi kafana bebegin buyuyunce elinden geleni yap meslegini yapabilmek icin

Hem ben çalışsaydım daha rahat Bi yaşantımız olurdu.eşimden para istemek çok zor geliyor .28 yasındayım geç kalmışlık korkusu da var hem:(

Hamilelik. Doğum. bebek bakımı. evde uzun vakit geçirmek. Kendinden çok başkalarına vakit ayırmak. kendini unutmak. ise yaramadığını düşünmek. geride kaldım geç kaldım başaramadım hissi. Yaşım geçiyor telaşı. Hepsi çok normal. 6 aylık bebeğiniz var size çok ihtiyacı olacak. Hayli hareketli ve önemli 3 yıl var önünüzde. Gelişimi için çok önemli olan 3 yıl.. tadını çıkarın.. ise gitmemek calismamak demek değil.. 28 yaşımda anne oldum şimdi 32 yim.. kızım krese başladı.. asla pişman olmayacağım 4 yıl geçirdim ise gitmeyerek ama çooook çalışarak.. kızım için kızımla çok çalıştım :) hicbirsey kacirmiyorsunuz sağlıkla geçen hergün kâr.. herkesin kendi hayatı kıyas yapmadan sizinkinin tadını çıkarın..

Merhaba hormon tahlili yaptırın bence serotonin salgınız düşük olabilir.... emzirme yoksa Dr fluoksetin uygulayabilir ya da psikiyatrik terapi alabilirsiniz. ..ama her ne olursa olsun hafife almayın. ...geçmiş olsun. ...

Back
X