kizlar bu tarifi surekli yapiyorum.
suyunu biraz fazla koyuyorum ki yemegin suyunu corba gibi kasik kasik icebilelim, cunku cok yararli.
cok guzel bir yemek begeneceginizden eminim=)
fotograf sari cikti, yemegin suyu da sari gorunuyor cunku tepemdeki i$IK sariydi kizlar kusura bakmayin.
Kemikli et kullanirsaniz bu yemek cocuklariniz icin daha da saglikli olur.
Eger et hic yagsiz olursa yemegin tadi cok guzel olmayabilir cunku yaglar her ne kadar sagliksiz olsa da yemege tat veriyorlar.
Et yemegi olmasina ragmen bu yemege et suyu bulyon koyuyorum cunku suyunu corba gibi ictigimiz icin bulyon koyulmadigi zaman yemegin suyu insana tatsiz gelebiliyor.
Arzuya gore yemege kucukce kesilmis kereviz de eklenebilir.
Yemegi sicak sicak corba gibi servis eder ve yanina bir de pirinc pilavi yaparsaniz tadindan yenmez!
dilediginiz miktarda dana eti(bazi parcalari kemikli olmali)
patates
havuc
et bulyon
karabiber
gerekirse tuz
Once dana etini kusbasi parcalara ayiriyoruz, fazla yaglarini da aliyoruz ama etin tum yaglarini da almiyoruz tabii ki. Yoksa yemegimizin lezzeti az olur.
Dogradigimiz etleri yikayip ''celik'' bir tencereye aliyoruz. Tencere kapagini kapatip kisik ateste etleri haslamaya birakiyoruz.
Etler suyunu cekene kadar arada bir etleri karistiriyoruz.
Etler suyunu cektiginde etleri ateste biraz daha ceviriyoruz ve etlerin biraz kizarmasini sagliyoruz. Hem etler kizarinca tencerede kalan minik et parcalari bu yemegin suyun icinde dagiliyor ve yemege lezzet katiyor, ayrica yemek suyuna kivam veriyor:)
Etler kizardiktan sonra etlerin uzerini 2-3 parmak gececek kadar su ekliyoruz. Suyu ,etin miktarina gore goz karari ayarlarsaniz cok iyi olur.
Etler orta ve kisik ates arasindaki isida yavas yavas guzelce haslanacak. Etlerimiz iyice pisince yani yaklasik 40 dakika sonra soyup dort parcaya boldugumuz patatesleri ve halka halka dogradigimiz havuclari da tenceremize aliyoruz ve yemegimize bir de karabiber ve et bulyon ekliyoruz (ben 1.5 bulyon koyuyorum).
Bulyon kullandigimiz icin tuz koymaniz gerekmeyebilir ama arzuya gore ekleyebilirsiniz.
Patatesler ve havuclar pistiginde yemeginiz hazir=)