Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
işte beni kimse zorunda bırakamaz kötünün iyisi diye tercih yapmam ya hep ya hiçciyimdir
Ben 3 aday konuşulunca da (rte kk ince) oyum hiç birine demiştim
son 10 gün kala sinan oğanı keşfettim ve araştırdım dinledim
kesinlikle en iyisi o Eğitimli donanımlı bilgili kibar Türkçü Atatürkçü
benim cumhurbaşkanım o olmalıydı
ama işte siyasi partisi popülaritesi ekranlara çıkarılmaması tanınmamışlığı zaten kazanamaz oyumuz boşa gitmesin zırvası vs.. adı her neyse ondan olmadığı için bu dönem olmadı ama çok fazla oy da aldı
inş gelecek döneme diyim artık
Özel hayatla ilgili tüm konularda bu cümlenizin altına imzamı atarım. Ne münasebet diye karşı çıkarım. Ama benim bakış açımda şuan durum farklıydı. Mecburdum çünkü bir aday beni daha da karanlığa sürükleyecekken, bir aday kısa süreli karanlığa sürükler ama aydınlık ihtimali de vardı. Biz bilgili donanımlı oturmasını kalkmasını bilen liyakatli insanlara o kadar hasret kaldık ki size de hak veriyorum.

Net sonuçları görmeden erken, hala kim önde emin olamiyorum
Sen de haklısın şimdi gördüm ben gece yapılan basın açıklamalarını, öyle hayal kırıklığına uğradım li tekrar bakmamıştım.

Mecliste %50ye ulaşamadı akp şu an onların da işi çok kolay değil. İnşallah burunlarından gelir kazanırlarsa, inim inim inlesinler yasa çıkarırken

Sinan Oğan da aday olmazdi. O ittifak zaten mansuru istiyordu.
Dünde yazmıştım yine yazayım Ogan bir yayında kendisi demişti Mansur Yavaş aday olsaydı ben aday olmayacaktım diye. Mansur Yavaş aday olsaydı şuan çok başka bir gündeme uyanacaktik bu sabah ama kk bile isteye bunu nasıl yaptı aklım almıyor. Mansur Yavasi sevenler, RTE gitsin isteyenler, CHP nin kendi seçmeni herkes CHP ye oy verecekti ve bence oy adeta akardı.

Hayatım boyunca iktidara hiç oy vermedim,vermem.
Chp görüşünde de hiç olmadım.(Olanlara saygım var tabiki)
İlk defa bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan arasında kaldım.
Milliyetçi kesimden biri olarak ana muhalefetin bu seçimdeki tercihi banada yanlış geldi birçok yönüyle.
Benimki biraz şeydi burda yazıp çizdiklerim noktasında Chp sevgisi değil,mevcut düzen nefret ve bıkmışlığı.
Demokrasi geri gelsin diye düşündüm sonra.
Evet benim fikrime hitap etmiyor ama birilerinin gitmesi gerek diye düşünmek istedim.

Sinan Oğan ise yıllardır tanıdığım, sevdiğim ama zayıf gördüğüm biriydi.Görülüyor ki o belirleyici olacak.
İnanmak istediğim tek şey davasını satmasın.Asıl milliyetçileri üzmesin.
Gerçek milliyetçiler sevilmez,tercih edilmez,milliyetçilik kavramı ters gelir belki.Ama asıl milliyetçilerin ülkeye zarar vermeyeceğini düşünüyorum.
"Faşizm'den söz etmiyorum bakın."

Gece çok geç uyudum,geç uyandım bugün.
Hiçbir öngörüm de saldırım da yok.
Çok kaygılı ve çok kırgınım...
Yorgun hissediyorum.

Genel konuşmayalım alıntılayıp yazarsanız daha düzgün iletişim olur diye düşünüyorum.
Herkes kendi fikrini beyan ediyor, ben de kendi fikrimi söyledim. Kime ne zararı olmuş da yanlış aday diye bağrınıyor herkes.
Ülkeye göre aday çıktı o zaman 21 senedir başında, seçilir 14 gün sonra siz de görürsünüz.
Bide ikinci tur varken şimdiden feryat etmemin , adamı gömmenin sadece iktidarda faydası olur diye tahmin ediyorum. Onlar sessizce izler biz de burda konuşur dururuz.
İnşallah sonu istanbul seçimlerine benzer.

umarım inşallah
meraktan soruyorum neden negatif geldi konuşma tarzı
Siyasetci dedigin biraz yumusak konusur
Cok dan dun geldi konusma tarzi
birde cogunlukla kendi hedeflerinden cok diger partileri elestirme yonunde konusuyor
Altin gunune cagrilmamis komsu tribiyle konusuyor daha cok
Cumhur ittifaki da oyle mesela
Mitinglerde hep karsi tarafi karalama kampanyasi
Cunku vaadleri uzun tutsa secmenin uyanmasindan "o zaman simdi niye yapmiyor bu zamana kadar niye bekledi" diye aydinlanmasindan korkuyor
Karsi tarafa sovunce secmen de gaza geliyor haliyle
Bizim secimler hep bi mahalle kavgasi tadinda
Oğani cumhura daha yonelmis hissediyorum bu yuzden
Umarim yanilirim
Ama gercek olursa da sasirmam gibi

bende çok merak ediyorum oğana oy veren olarak
oğan teröristlerle iş birliği yapanla işim olmaz dedi
tutumunu çok merak ediyorum
ve 2.turda etkisi çok büyük aşikar ortada
Hdp terörmüş de hudapar neymıs Hizbullah kimmiş pekı ben oraya takılıyorum
Ikı tarafada kaymasın o zaman

Bütüncül, kucaklayıcı, herkesi kapsayıcı yaklaşımın sonucu bu seçim.

Demokrasi demokratik yollardan gelmez, ben bunu bir kez daha anladım. Şimdi burada bazı arkadaşlarım alınmasın ama sürekli hümanist takıldılar, hepimiz kardeşiz alt metinli konuştular. Şu an ne yapıyorlar; Bundan sonra açım diyene acımam falan diyorlar. Demek ki neymiş hümanizm de bir yere kadarmış. Biz bu kadar saygılı olduğumuz için bizi kışkırtıp kışkırtıp siygi diyiciksiniz dediler. Biz bu kadar hümanist takıldığımız için tepemize çıkıp bizi banlattılar. Sinir olduğumuzla kaldık. Bundan sonra saygı diye gelen akp seçmenine “saygı kim? Soyadı ne?” Derim. Net. Dalga geçmeyecekmişim öyle mi? İtin bir tarafına bile monte ederim icabında. 😏

İkinci tura kalmasını kimse istemezdi
Ancak yine de son şans olarak görmemiz gerekiyor bence.
Şuan biz Kılıçdaroğlu olmasaydı höy höyyy yaparken, onlar ikinci turu garantilemek peşinde.
Muhalefet birbirine düşerken, atı alan Üsküdar’a varacak böyle devam ederse 14 gün sonunda.
Oyların peşini bırakmamaları belki birilerinin bakışını değiştirir. Ben twiterdan savaşmaya devam edeceğim. Tüm çabam çoğulcu demokrasiye geri dönmek için.

Oğan'in oyları niye akpye kaysın? Ana meseleleri mülteci sorunu. Sorunun sebebi belli. Oğan MHP'den gönderilmiş biri. Simdi niye o partiyi desteklesin? Sadece anlamak için soruyorum. Hangi sebeple akpye vereceğini düşünüyorsun?
O destekler demiyorum ki, seçmeni kayar diye düşünüyorum. Oğanın kemik bir kitlesi yok henüz. Hdp ortaklığı yalanı yüzünden tercihlerini mülteciler lehine de kullanabilirler. Ben en kötü senaryoyu söyledim ama gerçekleşmesi muhtemel senaryo maalesf bu bence

Niyet alay etmekse kendisiyle alay etmeli. İlk turda silip süpürmeye alışmış bir parti için ikinci tura kalmak daha üzücü 😌
Bide %49 buçukta kaldılar ya
işte beni kimse zorunda bırakamaz kötünün iyisi diye tercih yapmam ya hep ya hiçciyimdir
Ben 3 aday konuşulunca da (rte kk ince) oyum hiç birine demiştim
son 10 gün kala sinan oğanı keşfettim ve araştırdım dinledim
kesinlikle en iyisi o Eğitimli donanımlı bilgili kibar Türkçü Atatürkçü
benim cumhurbaşkanım o olmalıydı
ama işte siyasi partisi popülaritesi ekranlara çıkarılmaması tanınmamışlığı zaten kazanamaz oyumuz boşa gitmesin zırvası vs.. adı her neyse ondan olmadığı için bu dönem olmadı ama çok fazla oy da aldı
inş gelecek döneme diyim artık
gelecek döneme oy kullanma hakkımız olursa o zaman düşünürüz

Dünde yazmıştım yine yazayım Ogan bir yayında kendisi demişti Mansur Yavaş aday olsaydı ben aday olmayacaktım diye. Mansur Yavaş aday olsaydı şuan çok başka bir gündeme uyanacaktik bu sabah ama kk bile isteye bunu nasıl yaptı aklım almıyor. Mansur Yavasi sevenler, RTE gitsin isteyenler, CHP nin kendi seçmeni herkes CHP ye oy verecekti ve bence oy adeta akardı.
mansur yavasda aday olsa yine degisen bisey olmayacaktiki yine calacaklardi oylari adamlar ne yapip edip kendilerini kazanmis olarak ilan ediyollar daha %1 oy acilmis ama sonuca bakinca rte %60 önde ne hikmetse sonrasinda niye %50nin altina dustu acaba mansur yavasta aday olsa imamogluda olsa sinan oganda olda incede olsa cumhur ittifaki gayet guzel yapiyo ne yapiyollarsa artik son dakikasina kadar calisan millet ittifaki ve hic ugrasmayan cumhur ittifaki nasil olsa kazanacam havasinda adamlar isini biliyo hic haklari olmayan biseye sahip olmaya calisiyorllar

Babam yaşasaydı öğrenirdim Sinan Oğan’ın tavrını. Ama internetten okuduğum kadarıyla 2015’te Mhp’den ihraç edilmiş. Sonra dava açmış, geri dönmüş. 2017’de bir daha ihraç edilmiş.
Benim babamı ihraç ettiler. Bahçeli sivri olan hiç kimseden hazetmiyor. Babam 50 sene gönül verdiği parti ile köprüleri yaktı. Giderken de “Bin Bahçeli’yi cebimden çıkarırım” diye posta koydu ❤️
Ben bugün gençlik kollarından arkadaşımı arayım da hangi tarafa daha yakınmış bir öğreneyim.
Lütfen bana da derseniz sevinirim
araştırmasını severim
özel mesaj bile atsanız olur
Kürtlerin oyunun belirleyici olmadığını gördük.
aynen öyle
Özel hayatla ilgili tüm konularda bu cümlenizin altına imzamı atarım. Ne münasebet diye karşı çıkarım. Ama benim bakış açımda şuan durum farklıydı. Mecburdum çünkü bir aday beni daha da karanlığa sürükleyecekken, bir aday kısa süreli karanlığa sürükler ama aydınlık ihtimali de vardı. Biz bilgili donanımlı oturmasını kalkmasını bilen liyakatli insanlara o kadar hasret kaldık ki size de hak veriyorum.
teşekkür ederim
ben bu konu açıldığında ilk yazanlardandım o zaman yazmıştım
kime oy vermeyeceğimi biliyordum şahsi meselelerim vardı
benim biraz farklı ondan dolayı :)
Siyasetci dedigin biraz yumusak konusur
Cok dan dun geldi konusma tarzi
birde cogunlukla kendi hedeflerinden cok diger partileri elestirme yonunde konusuyor
Altin gunune cagrilmamis komsu tribiyle konusuyor daha cok
Cumhur ittifaki da oyle mesela
Mitinglerde hep karsi tarafi karalama kampanyasi
Cunku vaadleri uzun tutsa secmenin uyanmasindan "o zaman simdi niye yapmiyor bu zamana kadar niye bekledi" diye aydinlanmasindan korkuyor
Karsi tarafa sovunce secmen de gaza geliyor haliyle
Bizim secimler hep bi mahalle kavgasi tadinda
Oğani cumhura daha yonelmis hissediyorum bu yuzden
Umarim yanilirim
Ama gercek olursa da sasirmam gibi
Ümit Özdağ ile mi karıştırıdnız evet o dan dun biri ben hiç dan dun konuşmasına denk gelmedim sayın oğanın
hatta babala tv de bir kadın arkadaş resmen tahrik etti ( dersim tunceli vs.) konuşmasıyla ne cevap verecek çok merak ettim
o kadar güzel cevabını verdi ki anlatamam çok kibar saygılı akıllı ve kurnazca bir cevaptı

Kürtler Mansur Yavaş'a oy verirdi zaten. AKP'li olan zaten AKP'li ama akp gitsin isteyenler gayette desteklerdi Yavaş'ı.
AKP gitsin isteyenler CHP ye oy vermiştir ki
Sonucta degısım istiyor adama takılır mı hıc, akıllı isı mi bu

CHP seçmeni benim abicim. 7 göbek çhplı diye bisey olsa o ben ve ailem olur. CHP benim için bitti. Kilicdar gitmeden daha da benden oy çıkmaz chpye.
Beğenmediğimiz hüdapar bile akpden 3 vekil çıkarabilmiş. Bunlar 30 küsur vekil verdi ya. Güzel kucaklaşılmış maşallah beğendim.

mansur yavasda aday olsa yine degisen bisey olmayacaktiki yine calacaklardi oylari adamlar ne yapip edip kendilerini kazanmis olarak ilan ediyollar daha %1 oy acilmis ama sonuca bakinca rte %60 önde ne hikmetse sonrasinda niye %50nin altina dustu acaba mansur yavasta aday olsa imamogluda olsa sinan oganda olda incede olsa cumhur ittifaki gayet guzel yapiyo ne yapiyollarsa artik son dakikasina kadar calisan millet ittifaki ve hic ugrasmayan cumhur ittifaki nasil olsa kazanacam havasinda adamlar isini biliyo hic haklari olmayan biseye sahip olmaya calisiyorllar
Haklısınız ne diyebilirim ki.. Sadece köklü değişiklik madem istiyorduk önce CHP kendi içinde yapsaydı keşke değişikliği bir de öyle deneseydik. HDP ye yanasmasaydi gibi gibi gibi...

Back
X