Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Yüzüncü yılını kutluyoruz cumhuriyetin,neden seksen sene yapılmadı,onu sorgulayın bir.Biz seksen senede yapılamayanı ,yirmi yıla sığdırdı diyoruz,siz zaten yapmalıydı.Yıllarca yapılmamış size onu anlatmaya çabalıyoruz.Cidden Erdoğan ne kötülük etti size,ben de bunu anlamıyorum.
Kimi gelecek yok kadınları eve hapsediyormuş,saçmalık ya.Kadın istihdamı on milyona dayanıp yüzde otuzla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.Çalışan kadınların çocukları için annaneye,babanneye maaş bağladı .Bu Erdoğan mı kadınları eve tıkıyor . Hadi kız da bari yiğidi öldür ,hakkını böyle göre göre yeme.
Hangi tarihte cocuklara tecavüzde "cocugun rızası vardı" dendi?
Hangi tarihte kadınların vahşice katledilmesi arttı?
Hangi tarihte adalet "bir kereden bir sey olmaz" sözüyle yıkıldı?
Hangi tarihte hayvan katliamları arttı?
Ve yine soruyorum hangi tarihte dolar bu kadar yükseldi?

Ülkeyi düzlüğe çıkarabilecekse niye çıkarmıyor ya da niye batırdı?

Diğer adayların ne yapıp yapmadığını göremezsiniz ki malum 22 senedir iktidar aynı, muhalefet olarak icraat yapamazlar😂
Dört yıldır bunca büyükşehir belediyesi yönetiyorsunuz.İstanbul Belediyesi'nin bütçesi altı bakanlığa eşit galiba ,yanlış hatırlamıyorsam.Kaç açılışa gitti sahi Kılıçdaroğlu?
Hatırladım bir çeşme açmışlardı baba oğul ,musluğu çevirince su akıyordu.

Bir biz göremedik çöpten yemek toplayanı,hep sizin çevrenizde galiba.
Yapmayın her çöp başında bekleyen insanlar var.
Pazarda insanlar toplanınca yerlerden toplayan insanlar var.
Market önlerinde bekleyip dilenen insanlar var.
Fırında askıda ekmek bekleyen onlarca insan var.
Birini bile gormediyseniz göz doktoruna randevu alın acilen.
Gerçi şuan randevu baksanız en 2. Seçime kadar randevu bulamazsınız ama neyse.

Dört yıldır bunca büyükşehir belediyesi yönetiyorsunuz.İstanbul Belediyesi'nin bütçesi altı bakanlığa eşit galiba ,yanlış hatırlamıyorsam.Kaç açılışa gitti sahi Kılıçdaroğlu?
Zamanında rte nin yanlış yaptıklarını düzeltmekle meşguldür belki?
20 küsür yılın yanında 4 ün lafı mı olur, aşkolsun😂
Malum, yenisini yapmak kolaydır ama zor olan yanlışları düzeltmektir, hep!

Bir biz göremedik çöpten yemek toplayanı,hep sizin çevrenizde galiba.
Gidin pazarlara o zaman gözünüzle görürsünüz yoksa bilemem.
Benim çevrem son derece iyi bir kesimdir,iyi bir yerde oturuyorum varoşda değil neyseki,tesadüfe bakın ki dışarı çıkınca görüyorum bende fırından askıda ekmek alanıda biliyorum

1.turda biteceği zaten şüpheliydi. Neden şimdi bu vazgeçiş? Arkadaşlar kendinize gelin. Azımsanacak bir oran değil 2.tur için umudunuzu yitirmeyin. Adayımızın arkasındayız. Kılıçdaroğlu cok calıstı hiç olmadıgı kadar yetkinlik kazandı. Olumsuzluklar olsa da bize 2 aydır harika duygular yaşattı umudumuz yeşerdi. Ve her ne olursa olsun umudumuzu diri tutalım.Yazmayan arkadaşarım aynı duygular içşndeyiz ama karamsarlıga düşmek yok şimdi daha cok isteyelim daha sıkı sarılalım.
Aynen herkes neden bi umutsuzluğa kapıldı ki herkes sanki erdoğan kazandı

Evet sizin sırf muhalif olduğunuz için burun kıvırdığınız hizmetler önemli benim için.İnsanlar icraat yapan kişiyi seviyor.Hangi başarısı var Kılıçdaroğlu nun,ite kaka CHP'nin başında kalmaktan başka.Beğenmediğiniz hastaneler ,hızlı trenler ,yollar,savunma sanayine bakıyor insan bir de sizin Kılıçdaroğlu na.
Bugünkü ekonomik problemleri görmediğimizi mi sanıyorsun,ülkeyi yeniden düzlüğe Erdoğan ın çıkaracağına yürekten inanıyorum.Eksikleri var mı tabi ki yaptığı iş kolay değil.İsteyerek milletinin aleyhine tek bir kötülük yapmayacağına inancım tam.Bu yüzden kendisi bırakmadıkça biz onu asla yalnız bırakmayız.
Cünküü 20 senedir yönetimde RTE var huhuu duyuyor msunuz Kılıçdaroğlu henüz seçilemedi ya hükümet olamadı ya hani diyorum ki hastahaneyi, hızlı treni bir muhalefet başkanı nasıl yapsın? Neden yapsın? Yönetimde olan yapacak tabi ki. Bunları uyurken falan mı yazıyorsunuz yahu.

İkinci turda oy kullanmayacağıni söyleyen arkadaşlarım.cekimser olanlar,ikisine de oy vermek istemiyorum diyenler.
Dilini bilmediğimiz insanlar bizim adımıza karar verecek.

Defolup gitsinler artık ülkelerine.
Kolaymı kaç yıllık belediyeyi düzene sokmak lazım demi.
Bütçe demişken en yüksek payı diyanet alıyor biliyorsunuz demi,malum her sokakta var nasılsa.

Cünküü 20 senedir yönetimde RTE var huhuu duyuyor msunuz Kılıçdar oğlu henüz seçilemedi ya hükümet olamadı ya hani diyorum ki hastahaneyi, hızlı treni bir muhalefet başkanı nasıl yapsın? Neden yapsın? Yönetimde olan yapacak tabi ki. Bunları uyurken falan mı yazıyorsunuz yahu.
Onlar heeep derin bir uykuda.
Ya da hipnoz ya da çeşitli sendrom, bilmiyorum.

Cünküü 20 senedir yönetimde RTE var huhuu duyuyor msunuz Kılıçdaroğlu henüz seçilemedi ya hükümet olamadı ya hani diyorum ki hastahaneyi, hızlı treni bir muhalefet başkanı nasıl yapsın? Neden yapsın? Yönetimde olan yapacak tabi ki. Bunları uyurken falan mı yazıyorsunuz yahu.
Bir arada zamları ekrem yapıyor diyen süzme bir vatandaş vardı

Gidin pazarlara o zaman gözünüzle görürsünüz yoksa bilemem.
Benim çevrem son derece iyi bir kesimdir,iyi bir yerde oturuyorum varoşda değil neyseki,tesadüfe bakın ki dışarı çıkınca görüyorum bende fırından askıda ekmek alanıda biliyorum
Ben bunlarda vicdan,merhamet olduğunu düşünmüyorum.Bunlara göre herkes yiyip,içip,gezip tozuyor.Kimsenin çöpten yemek topladığına inanmıyorlar.

Hangi tarihte cocuklara tecavüzde "cocugun rızası vardı" dendi?
Hangi tarihte kadınların vahşice katledilmesi arttı?
Hangi tarihte adalet "bir kereden bir sey olmaz" sözüyle yıkıldı?
Hangi tarihte hayvan katliamları arttı?
Ve yine soruyorum hangi tarihte dolar bu kadar yükseldi?
Bunların altında yatan pek çok sosyolojik olay var.Çocuk olayları sizin vehimleriniz,kadın cinayetleri kadınların iş hayatına atılıp kendi kendine ayakta durabildiğini gördüğünde eşlerinin eziyetlerine anneleri gibi sessiz kalmamasının sonucu maalesef.Ne yaparsan yap kafasına koyan koyduğunu yapıyor.Amerka okullarda onlarca körpecik yavrusunu kaybediyor,neden engel olamıyor.
Bunlar bir anda olmadı emin olun.Bir anda çözülecek problemler değil

Almanya her iki dünya savaşında büyük zararlar almış ama çok kısa sürede toparlanmış bir ülke.
Neye borçlu araştırın derim.
Bu sadece bir örnek...

Oncelikle Almanlari tanımadan boyle düşünmeniz cok normal. Kusura bakmayın biraz sert olabilir ama onlardaki is ahlakinin zerresi cogu Turkte yok, zaten onlar gibi ilerlemek istiyorsak, onlar gibi disiplinli olabilmemiz lazim.
Ayrıca sanayisi güçlü bir ülkeyle Turkiyeyi kıyaslamak gercekten gülünç, Turkiyedeki insanları yıllarca, yok başörtüsüydü, yok kıyafetiydi, bu tur sorunlardan dolayı yüzlerce kisi üniversite kapılarından döndüğünü benden iyi biliyor olmanız lazim.
Almanya ekonomisi daha cok yurddisina ihracatı sayesinde bu kadar zengin. Ne yazikki bu konuda biz birbirimizle uğraşmaktan gidim gidim ilerliyoruz, ki bu ilerleme su son yüzyıl icinde en cok son 20 yıl icinde gerçekleştiğini sizin benden iyi bilmeniz lazim.
Ama Almanyada 20 yıl önceki almanya degil. Dedelerimiz buraya geldiklerinde, tek maasla hem Almanyadan, hem Turkiyeden ev alabilirken. Suan çift maasla insanlar anca kiralarini ödeyip, sizi catlatan tatillerini yapıyorlar.
Yani suan gercekten global ekonomik kriz var, ama Almanyadaki insanlar sizin kadar asla mağduru oynamazlar.

Onlar heeep derin bir uykuda.
Ya da hipnoz ya da çeşitli sendrom, bilmiyorum.
Kılıçdaroğlu neden hızlı tren yapmamıs neden hastane yapmamıs neden yol yapmamıs? Yahu bunlar hükümetin GÖREVLERİ. Kol gibi vergi alınıyor aldıgmız havadan bile neredeyse vergi kesilecek tabiki hizmet edecek. Yapmayacaksa KOL KADAR VERGİ nereye gidicek?

Cidden Erdoğan ne kötülük etti size,ben de bunu anlamıyorum.

Erdoğanın bana kötülüklerini sayayım. Her geçen gün fakirleşiyorum. Erdoğan sayesinde. Devletin parası diye bir şey yok. O çalışanların emekleriyle olan para. Yani bizim paramız. Bizim paramızı katekullilerle 5li çeteye yedirdi, kendisi gelirken sadece 1 altın alyansı olan adamın şimdi karun gibi zenginleşti. Kendi ekonomiden anlamazken ekonomiyi inatla yönetip beni iyice fakirleştirirkem kötülük yaptı.

Liyakat yerine sadakat dediği içanda binlerce insana kötülük yaptı.

Adalet yerine sadakat dediği anda binlerce insana kötülük yaptı.

Ahı var insanların. Ah kimsede kalmaz diye düşünüyorum. Siz de hala ve hala "ne kötülük yaptı" diyorsunuz. Yahu hayatımızı mahvetti daha ne yapsın? Yani ben çok merak ediyorum. Bir devlet memuru, bir yönetici daha ze ne kötülük yapabilirdi? Yani afedersiniz eğer beklediğiniz cevap yatırıp sevdi dememizse onu kelime anlamı olarak yapmadı şimdi Allah için :p yani bana kendisi gelip işkence yapmadı :p öyle bir şey bekliyorsunuz sanırım kötülük deyince.

Kimse kusura bakmasın ben kilometrelerce yapılan yolları hergun gidip gelmiyorum.
Akşam yemeğine o yolları getirmiyorum.
Yapılan milyon dolarlık hastanelere hergun gitmiyorum hatta şehrimize yapılan şehir dışındaki hastaneye bir kez annem için gittik 5 yilda bir.
Havaalanı yapılmış nereye gidiyorum ki uçağa bineyim evden dışarı adım atmaya para kalıyor mu.
Eğitimde para vermiyormusuz ben lise öğrencisi çocuk okuyorum onun masrafını karşılayın diye kendime bir çorap almıyorum.
Çocuğum meslek sahibi olsun diye okutuyorum mesleği olsa ne olacak sanki ise baslayabilecek.
Ekonomik kriz dünyada varmış bana ne dünyadan ya ben kendi kirama bakarım,faturma bakarım,borcuma bakarım.

Bunların altında yatan pek çok sosyolojik olay var.Çocuk olayları sizin vehimleriniz,kadın cinayetleri kadınların iş hayatına atılıp kendi kendine ayakta durabildiğini gördüğünde eşlerinin eziyetlerine anneleri gibi sessiz kalmamasının sonucu maalesef.Ne yaparsan yap kafasına koyan koyduğunu yapıyor.Amerka okullarda onlarca körpecik yavrusunu kaybediyor,neden engel olamıyor.
Bunlar bir anda olmadı emin olun.Bir anda çözülecek problemler değil
O sosyolojik olay caydırıcı ceza olmasın sakın?
Misal, birine zarar verdiğinizde günyüzü görebiliyorsanız, yapmaya devam edersiniz sonucu yok çünkü.
Çocuk eğitiminde de bu böyledir, hayır hayırdır.
Bir kere hayır dediğinize evet derseniz, geçmiş ola.

Evet sizin sırf muhalif olduğunuz için burun kıvırdığınız hizmetler önemli benim için.İnsanlar icraat yapan kişiyi seviyor.Hangi başarısı var Kılıçdaroğlu nun,ite kaka CHP'nin başında kalmaktan başka.Beğenmediğiniz hastaneler ,hızlı trenler ,yollar,savunma sanayine bakıyor insan bir de sizin Kılıçdaroğlu na.
Bugünkü ekonomik problemleri görmediğimizi mi sanıyorsun,ülkeyi yeniden düzlüğe Erdoğan ın çıkaracağına yürekten inanıyorum.Eksikleri var mı tabi ki yaptığı iş kolay değil.İsteyerek milletinin aleyhine tek bir kötülük yapmayacağına inancım tam.Bu yüzden kendisi bırakmadıkça biz onu asla yalnız bırakmayız.
Kilicdaroglu başa geçti ülkeyi ne zaman yönetti de başarısız oldu ben mi bilmiyorum herhalde o zamanlar benim beyin ölümüm gerçekleşmiş olacak ki hiç hatırlamıyorum

Back
X