Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Siz Cumhuriyetin 100.yılını iyi kutlamak istemiyor musunuz? Bakın bir sürü projeler var hiç mi okumuyorsunuz haber
Atsana YENİ projelerini, ben sadece hakaret ve lgbt iftirası görüyorum. Şunu bunu yapacağız demiyor hiç. Bi mülakatı kaldıracağız çıktı ağzından başka da bir şey yok. Togg siha doğal gaz eski proje yapmışlar bitmiş, yenileri de görelim.

Orası öyle davet edildik zamanında....
Ama almanya da da milyonlarca mülteci var ve hâlâ da gelmeye devam ediyorlar ve edecekler de....
Ama ırkçılık yapmak hiç güzel birsey değil...
Dünya da herkesin güzel ve rahat yasamaya hakkı var....
Hic kimse keyfine ülkesini huzurunu toprağını bırakıp gitmez...
Empati kuralım lütfen...

Bağırıp çağırmadan, azarlamadan, mahalle kıraathanesindeymiş gibi dayılanmadan, hakaret ve küfür etmeden, sataşmadan iki cümle kuramıyor. Yahu devlet erkanı dili mi bunlar? İki kelimeyi bir araya getirip promptersiz konuşamayan adamı yüceltiyorlar. Böyleleriyle tartışılmaz, tartışacak kültürü ve bilgi birikimi yok, sadece bağırıyor ve şahsen benim migrenimi tetikliyor, huzursuz hissediyorum.

Bu kadar kültürsüzlük, bilgisizlik ve avamlık ancak Ortadoğu’da prim yapar; liderlik vasfı olan, vizyonlu şeklinde betimlenebilirdi zaten. Bir de ölüp bitip, ayılan bayılan var Erdoğan bağırdıkça, evlere şenlik(!) Bunlar hayatları boyunca bağırılmış, itilip kakılmışlar. Erdoğan’ı sevenlerin hayatlarındaki erkek otorite figürleri de onun gibi, aile içinde herkes birbirine bağırıp çağırıyor sanırım. Kocası bağırır, babası bağırır, sürekli azarlanır; normal olduğunu düşünüyorlar.

Halam en az 35 yillik ogretmen basortusu ile okumus gorevine basortusu ile baslamis ..hic bahsetmedi boyle seylerden egitimci olmasina ragmen :) ailemde bir cok kisi basortulu bende dahil .
Basortusu konusunda yanlisin var,ben lisede kapandim okula girince aciyorduk,sonra universiteye gittim yine yasakti,kampuse girerken ortumuzu actiriyorlardi,sonra atandim, okulda yine yasaktion yildir basortuyle girebiliyorum derslere.

Malesef bu ulkenin en buyuk kara lekelerinden biridir basortusu, basortusunu acmak istemeyen cok kisi okulu birakmak zorunda kaldi,kimisi de benim gibi okulda, istemeye istemeye acmak zorunda birakildi

Eminim Ataturk yasasaydi laiklik adi altinda asla boyle bir seye musade etmezdi,onun icin egitim herseyden onemlidir cunku.

Evet şeriatın ne olduğunu biliyorum. Ama vaadedenler bilmiyor. Gidip şeriat ile yönetilen ülkelere bakabilirsiniz başımıza ne geleceğini kestirebilmek için. Ayrıca burası Müslüman değil Laik bir ülke, yani Müslüman olmayanları da zorla şeriat ile yönetmek ne kadar adil ve etik sizce. Bir ateist kalkıp zorla bize böyle bir şey yapsa dünyayı yıkarsınız. Yenilmesi ihtimali olan kendi hakkınız, savunulması gereken kendi dininiz olmayınca sessiz mi kalıyorsunuz? Bu nasıl müslümanlık?
Şu an ülkenin başından bir diktatörü, 21 senedir gitmeyen, gönderilemeyen bir adamı, halkına sesleniş dili hakaretten ibaret olan kaba saba birini, dış politikada bir çok yanlışı olan, ekonomiden anlamayan, fetöyü ülkeye tanıtan ve samimiyet seviyesini ayarlayamayıp darbeye neden olan, yanlışından ders çıkarmayıp aynı şeyi şimdi hüdapara yapan bir adamı göndermeye çalışıyoruz biz. Sinan Oğan adını 5 senede Kılıçdaroğlundan daha güvenilir, daha oy verilesi hale getirseydi onu desteklerdik. Evet şu an tek amaç Tayyibin gitmesi, çünkü 5 sene sonra seçimin olup olmayacağı bile meçhul o tekrar kazanırsa. 5 sene yönetmesi için Kılıçdaroğluna şams verdiniz diyelim, en kötü naparsınız biliyor musunuz, bir sonraki seçimde basarsınız tekmeyi. 22 yıllık köklü sultanlığa benzemez o zaman
Birden şeriat gelemez diyorlar. Gelir efendim.Dsö pandeminin bittiğini açıkladı. Neden müzik yasakları hâlâ devam ediyor bir fikriniz var mı? Çünkü canı öyle istiyor birinin. Yarın öbür gün, aynı birilerinin canı ya diz üstü kıyafet giymeyi yasaklamak isterse. Sonra bilek üstü. Yapamaz diyebilir misiniz? İttifak halinde olduğu adamlar anayasayı değiştirmek istiyor. Bunca zamandır iktidardaydı, ne zaman böyle bir şey söz konusu oldu. Hüdapar gelince.
Son olarak Chp pkk ile ittiafak oldu diyen arkadaşlar. PKK kendi oyuyla meclise girdi, bu zamana kadar ne yaptıysa kendi tabanıyla yaptı. %10luk bir kürt oyu var. Hüdapar ise meclise AKP ittifak oyuyla gitti, kendi yüzdelik oyunu görseniz kıçınızla gülersiniz. Kim teröristle ittifak halinde bir araştırın bakalım. Desteklemek ittifak demek değildir. İyi parti Chp ile ittifaktır, ama Hdp değildir. Sadece desteğini belirtmiş bir partidir. Zamanında Akpye de destek çıktığı gibi.

Asgari odeme tutari da %10 olmuş.
Yakinda bireysel krediye de sınır gelecek.
Kredi risk primi 15 yil sonra 800 ü gecmis.
Uzuluyorum ya sadece uzuluyorum.O bu su secilemedi diye degil.

Aynı seylerı dusunyorum,
neden bız dışarıda bir kahve içsek mi derken kırk kere düşünüyoruz?
hadi dıyorum bız ıkı kısı calısıyoruz ya tek çalısan ıkı-uc cocugu olanlar nasıl geçiniyor?
bazen dıyorum tamam dusunme demekkı herkes cok memnun , demekkı ben abartıyorum ..
sonra bakıyorum markete ınsanlar bır sey alırken en ucuzunu secmeye calısıyor keza bende oyle aktuel kovalıyorum..
sadece maddiyatda değil konu,
kimseyi körü körüne savunmam asla , savunmadım da ..
ama 21 senelık yönetimde + / - görebilmek çok önemli..
zam alıyoruz alım gücümüz çok düştü, enflasyon desen tırmanışta , tüp kuyruğu derlerdi, şimdide ucuz baklava, et ,ekmek kuyrukları yok mu ?
çok ayrıştırmacı bir politika var ve bu bizi yok edebilecek düzeye çıkıyor.. umarım oyle olmaz..
Önceden kürt-türk-alevi-çerkez kardeşiz derdik ki vatan birliğini koruyan herkes kardeştir. ama şuan çok bambaşka bır yere geldi olay herkes birine saldırmaya çalışıyor,
KK ya oy verenler terörist, Erdoğana oy verenler vatansever oldu.
eskiye bir bakıp çözüm süreci zamanını açıp okumak gerekli, ne ifadeler kullanılmış o zaman yönetimde kimler varmış.
oh herkes evının önü temiz görünsün istiyor ama arkadaki çöpleri kimse görmüyor ne de çabuk unutulmuş.

kim olursa olsun Vatan ,millet birliğimiz bozulmasın.

Tabii ki tekrar kılıçdaroğlu ülkenin bu duruma gelmesinde hiçbir zaman payım olmadığı için şükürler olsun. Lütfen çocuklarımızın geleceğini düşünelim. Gençlerimizin. Bunlar iyi günlerimiz. Daha kötü günler yaşamayalım. Nolur gözlerinizi açın nolur

Herkesi kestirip atamıyorsunuz maalesef, iş çevrenizde , oturduğunuz yerde hatta akrabalarınızın içinde çeşit çeşit görüşten insan var. Tabi ki bir mesafe giriyor aramıza ister istemez ama benim insan olarak düsturum kimseyi dışlamamaktır, samimi olmam ama sen şusun diye de incitmem. Zorunlu incittiğim durumlar olmuştur ama yapmamaya çalışırım

Hayatta kalmak ve yaşamak farklı şeylerdir. Neden her şeyi bu kadar pahalıya alıyoruz? Neden araba almak bizim için lüks birşey? Neden ülkemizi gezemiyoruz bir yabancının gezemediği gibi? Başka ülkeler göremiyoruz? Yaşamak bu mu? Değil. Ekonomik özgürlüğümüz yok. Bitik durumdayız. Ülkemizin güzelliklerini turistler gözlerimizin içine baka baka yaşıyor. Zoruma gidiyor artık. İnanın her gün ağlıyorum. Ülkemiz mülteci kaynıyor. Ürüyorlar durmadan ürüyorlar. Gün sadece bugünden mi ibaret? Sayıları artıyor. Biz azınlık olucaz. Düşünün bunları. Son demokratik seçim olabilir. Kadınlar Atatürk’ün verdiği hakları kaybedebilir. Özellikle kadınların seçimi bu. Nolur uyanın uykudan. Yalvarıyorum.

Mart 2021 rakamlarına göre Almanya'da yaklaşık 800 bin Suriyeli bulunuyor. Bu rakam Suriyelileri, Türkler ve Polonyalılardan sonra Almanya'daki en büyük üçüncü yabancı topluluğu yapıyor. Almanya'daki Suriyeli nüfusunun çok büyük çoğunluğu 2010'dan sonra ülkeye göç eden kişilerden oluşuyor.

Ya ne terbiyesiz seçmenler var anamın üstünde recep tayip Erdoğan'ı görsem anamdan şüphe duyarım diyor ben onun anadı olsam analıkten Red ederim ,terbiyesiz seçmen herif senin gibi oğlum iyiki yok
Terbiyesizlik değil bu. Sapkinlik da degil.Bambaşka birsey bu yazmayacağım.
Düşünsenize bu kişi ile aynı siyasetçiyi desklediginizi.

Bugün ki gazete haberlerini gördünüz mü ?
Almanya göç yasasını değiştiriyor, sözcü de detayları var
Nitelikli göçmen yasasını geliştirmeye çalıştırıyorlar, iş gücüne ihtiyaçları var ama demografik yapılarını bozanları daha fazla almak istemiyorlar, bu ırkçılık değil. Dünyanın her yerinde böyle , bizde bilinen rakam 12 milyon, kayıtsız kuyutsuz kaç milyon var kimse bilmiyor. Almanya sınırından elini kolunu sallaya sallaya geçemezsin ama Türkiye sınırından geçiyorlar. Ülkenin demografik yapısını çoktan bozdular, demografik yapıyı geçtim terör tehlikesi çığ gibi büyüyor. 12 milyon 20 milyon göçmen olmamalı bizim büyüklüğümüzde bir ülkede, o yüzden artık empati yapamıyoruz maalesef. Can güvenliğimiz yok, istihdam sorunumuz var, konut sorunumuz var, kaynak sorunumuz var, sokaklarımız güvenli değil. Ülkemizde gençler gelen ucuz iş gücü yüzünden işsiz ve geleceksiz. Türkiye'de halk değişiyor bizim Avrupa ile kıyasımız mümkün değil. Bu sıkıntı sadece Suriyelilerle ilgili de değil Afganlar, Pakistanlılar,Kenyalılar, Özbekler,Azeriler saymakla bitmez dünyanın her yerinden kontrolsüz göç alıyoruz bunun empatisi olmaz artık

Son düzenleme:
Orası öyle davet edildik zamanında....
Evet dünyada herkesin rahat ve güzel yaşamaya hakkı var
Mesela biz sokaklarda rahat rahat gezmek istiyoruz, korkmadan.
Acaba biri bana saldırır m taciz etmeye kalkar mı diye düşünmek istemiyoruz.
Kendi ülkemizin sokaklarını gezemiyoruz rahat rahat.
Ben İstiklale gitmeyeli 2.5 sene oldu neredeyse. Sebebini söylememe gerek yok sanırım.
Ülkeye Pakistandan bir sürü kaçak geliyor şu sıralar. O ülkede kadın mezarlarına demir kafes yapıldığından haberiniz var mı?
Yeni ölmüş genç kızları mezarlarından çıkartıp tecavüz ediyorlar. Kadının ölüsüne bile rahat yok.

Biz bunlarla aynı ülkede yaşamak zorunda değiliz, bunun adı da ırkçılık değil. Bu konuda da hiç kimseyle empati kuramayacağım. Empati kurmak isteyen alsın empatisini de defolsun gitsin.

Siz Almanya’da bir Alman vatandaşının dükkanını yağmalasanız başınıza ne gelir söyleyin bakalım? Ya da buna cesaret edebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…