• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Oyları kullanıp eve döneceğiz ve sonuçlar açıklanırken ve açıklandıktan sonra yine evimizde olacağız orası tamam ama ya sonrası?
Neredeyse batmış bir ülkeyi nasıl toparlayacaklar? Bizim hayalini kurduğumuz Türkiye'yi görmeye ömrümüz yeter mi diye düşünmüyor değilim.
Biz ilk adımı atalım gerisi onların işi, yönetmeye talip olan yönetmeyi de becerecektir. Bundan daha kötü olması zor.

Amma yazdınız ya, 2 3 saat ortadan kayboldum dipsiz kuyuya düşmüş gibiyim

Derdim siyasi bir yorumda bulunmak değil. Ancak bu mesajınıza cevap yazmadan edemedim.
Cehaleti bu kadar övmek niye? Okumak, bilgi sahibi olmak, düşünmek, sorgulamak.... Dünyanın en zor ama aynı zamanda en güzel şeyi. Hem kendine hem dünyaya yarar sağlamanın anahtarı bunlar.
Din üzerinden değerlendirecek olursak ilk emri "oku" olan, "hiç mi akletmezsiniz"" sorusunun kutsal kitapta defalarca tekrarlandığı bir dinden bahsediyoruz.
Dünyaya bakacak olursak en gelişmiş ülkeler eğitime en çok değeri veren ülkeler.
Neden, sahiden cehaleti bu kadar övmek neden?
Okuyamamıştır anlarım, ama bir insanın cehaletle, cahil kalmakla gurur duyması.... hayır, bunu anlayamam.
Bu da yetmezmiş gibi kendi cahilliği içinde okumuş, bilgili insanlara saygı duymak yerine onları aşağı çekmeye çalışmak, onların başarılarını küçümsemek.... cehaletin gerçekten ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu göremiyor musunuz?
Ben de bunu anlatmaya çalıştım, anlayacak gibi değildi pes ettim.
Üyenin cehaleti övme sebebine gelirsek de kendisi okuyamamış, herhalde içinde kalmış. Uzanılamayan ciğer mevzusu işte.
Herkes üniversiteye gitmek zorunda değil tabi. Ama gitmeyen de tutup gidenleri kıskanıp küçümseyemez.
2000 yılında doğup da bu denli eğitime karşı olmak garip tabi. Zorunlu 12 yıl eğitime tabi olup da liseyi bile bitirmemek daha da acayip. Hadi diyelim imkansızlık vs. oldu. Ama kendisi hiç şikayetçi değil görüldüğü üzere, bile isteye örgün eğitimi tercih etmemiş. Açık lisenin daha iyi olduğu kanaatinde. :olamaz:

Üyenin cehaleti övme sebebine gelirsek de kendisi okuyamamış, herhalde içinde kalmış. Uzanılamayan ciğer mevzusu işte.
Herkes üniversiteye gitmek zorunda değil tabi. Ama gitmeyen de tutup gidenleri kıskanıp küçümseyemez.
2000 yılında doğup da bu denli eğitime karşı olmak garip tabi. Zorunlu 12 yıl eğitime tabi olup da liseyi bile bitirmemek daha da acayip. Hadi diyelim imkansızlık vs. oldu. Ama kendisi hiç şikayetçi değil görüldüğü üzere, bile isteye örgün eğitimi tercih etmemiş. Açık lisenin daha iyi olduğu kanaatinde. :olamaz:
Selena burada ki çoğu kişiden farklı biri. Okuduğu yazarları yazdı buraya...Kadir Mısıroğlu, Necip Fazıl Kısakürek. Kendisi şeriat istiyor okumamış eğitim almamış diyorsunuz ya. Aslında bence eğitim almış ama farklı bir eğitim. Tabiri caizse bir çeşit beyin yıkama eğitimi.

Yok daha açık liseye de geçemedi ortaokulda.
Eşinin ailesi ile aynı evde yaşıyor.
Hayali üniversiteyi de okuyup başka yerlere gitmek. Bunları kendi yazdı.
Bazen yazdıklarını iki farklı kişi yazıyor hissi uyandırıyor bende.

Selena burada ki çoğu kişiden farklı biri. Okuduğu yazarları yazdı buraya...Kadir Mısıroğlu, Necip Fazıl Kısakürek. Kendisi şeriat istiyor okumamış eğitim almamış diyorsunuz ya. Aslında bence eğitim almış ama farklı bir eğitim. Tabiri caizse bir çeşit beyin yıkama eğitimi.
Ben Selena'nın çıktığı yerden geldim, benzer düşüncelere sahipken Selena'dan bile küçüktüm. Size diktatör lazım kafası inanın hepsinde yoktur, bu kafa yapısından birinin hayrını göremezsiniz, bu dünya görüşünden öte bir olay çünkü, bu tahammülsüzlük, bu benden olmayan yaşamasın kafası, bu kötülük. Artık ben de o kadar masum bakamıyorum bu kızcağıza.

En son Arap şeriatı istemiyorum, başka şeriat istiyorum diyordu. Ben orada koptum. Bakın benim tasavvuf konusunda yetkinliğim yok ama şeriatın da ırka göre değişebilen bir şey olduğunu sanmıyorum. Şer'i ne demek? Din kuralları demek değil mi? Bu nasıl çeşitlenebilir ki? Sorun aslında karşıt fikirli olması değil. Sorun fikirlerini temellendirememesi.
Ben karşıtlığın hayatın kuralı olduğunu düşünüyorum. Benim takıldığım nokta bu değil. Bu şekilde tartışmak keyif vermiyor sadece. Ben diyorum eğitimi niye küçümsüyorsun. Hanım alakasız bambaşka şeyler söylüyor. o_O

Aha selenayı bulduk galiba

Eklentiler

• 876BFCC5-20F6-4BAF-A007-68D61EC0C733.webp
    876BFCC5-20F6-4BAF-A007-68D61EC0C733.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 47
Back
X