Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Oncelikle Almanlari tanımadan boyle düşünmeniz cok normal. Kusura bakmayın biraz sert olabilir ama onlardaki is ahlakinin zerresi cogu Turkte yok, zaten onlar gibi ilerlemek istiyorsak, onlar gibi disiplinli olabilmemiz lazim.
Ayrıca sanayisi güçlü bir ülkeyle Turkiyeyi kıyaslamak gercekten gülünç, Turkiyedeki insanları yıllarca, yok başörtüsüydü, yok kıyafetiydi, bu tur sorunlardan dolayı yüzlerce kisi üniversite kapılarından döndüğünü benden iyi biliyor olmanız lazim.
Almanya ekonomisi daha cok yurddisina ihracatı sayesinde bu kadar zengin. Ne yazikki bu konuda biz birbirimizle uğraşmaktan gidim gidim ilerliyoruz, ki bu ilerleme su son yüzyıl icinde en cok son 20 yıl icinde gerçekleştiğini sizin benden iyi bilmeniz lazim.
Ama Almanyada 20 yıl önceki almanya degil. Dedelerimiz buraya geldiklerinde, tek maasla hem Almanyadan, hem Turkiyeden ev alabilirken. Suan çift maasla insanlar anca kiralarini ödeyip, sizi catlatan tatillerini yapıyorlar.
Yani suan gercekten global ekonomik kriz var, ama Almanyadaki insanlar sizin kadar asla mağduru oynamazlar.
İlk cümlenizden sonrasını okumaya gerek duymadım.
Ne yazdınız devamında bilmiyorum.
Beni Almanları tanımadan söylediklerimden dolayı eleştirirken siz beni,bilgimi ne kadar biliyorsunuz da eleştiriyorsunuz ki?

Bnde

İnanın evimde televizyon, elimde internet olmasa bile kendi çevremde gördüklerim bana yetiyor. Hiçbir vasfı olmayan biri bi torpil bulup belediyeye girince bütün sülalesini ihya ediyor. Sınav yok, eğitim yok bir bakıyorsun belediyede güzel bir işe yerleşmiş. Geçen bi tanıdık babama dert yanmış, herkese gelince iş veriyorlar benim oğluma vermediler, neymiş illa üniversite mezunu olacakmış diye. Adamın umrunda değil memleket batmış mı çıkmış mı, oğlu kızı işe yerleşsin yeter. Ama lafa gelince biz patates soğan için ülkemizi satmayız, davamızdan dönmeyiz. Tabi dönmezsiniz, dönseniz işsiz kalacaksınız.
Benim kardesimin kocası geçen ay belediyeye ise girdi
Aldığı maaş dudak uçuklatan cinsten.
Tabii kardeşim kocası herkes seviniyor.
Dün söyledi enişteme ve diğer çalışanlara seçimi kaybedersek kendinize iş arayın demişler.
Zaten hükümete oy verdiler ama nasıl panikler görmeniz lazım.
Adamın bir vasfı yok,bir ay düzenli çalışsa 2 ay çalışmaz,yobaz ne desem az kalır enişte beye ama yerini garantiledi şimdi hükümeti garantileme peşinde.
Kendi kardeşim de olsa ben bu bağnaz insanları sevmiyorum.

Siz hizmeti betondan ibaret zannediyorsunuz tabi. Bide bize heykelci derler :KK70: yenGEnC yenGEnC burada birsürü kültürel etkinliklerden, tiyatrolardan vs. bahsetti. Tabi sizin kesimin kültür anlayışı parkta çekirdek çitlemek olduğu için size park lazım. Sahi neden yılın bir gününü beton bayramı ilan etmiyorsunuz? Coşku içinde kutlayın:KK70:
:olamaz:

20 yken bunu düşünmeyene 100 olsun abi dolar.
Sonra bavulları toplayıp Suriye'ye gitsinler bakalım nasıl oluyormuş.
Gerçi Suriye biz bunlari almayız der o kadar kimse istemez kapıda kalırlar.
Olsun 100 de olsun 200 de ama sonra oturup ağlamasın kimse o zaman ekonomi kötü diye. Yıllardır değişmeyen bi iktidar var ülkenin hali içler acısı, bir ay doğal gaz ücreti almadı diye “ adam dünya lideri “ diyen insanlar var ya aklım almıyor.

Olsun 100 de olsun 200 de ama sonra oturup ağlamasın kimse o zaman ekonomi kötü diye. Yıllardır değişmeyen bi iktidar var ülkenin hali içler acısı, bir ay doğal gaz ücreti almadı diye “ adam dünya lideri “ diyen insanlar var ya aklım almıyor.
İsterse bir yıl ücretsiz yapsın babasının doğalgazıni mi verdi sanki.
Millet kendini sağlama almış deme ki aglamasinlar tabii bundan sonra aglayana bende bir tekme aticam zaten beter olsunlar.

Malum partıden biri cıkıpta ekonomı kötü derse yüzüne tükürürüm net!!

Benim umudum kalmadı yine de gidip zamanı gelince oyumu verip geleceğim.
Kadını gölge olarak gösteren,çocuk için kime göre neye göre çocuk deyip çocuk evliliğini savunan birilerine kadınlarımız nasıl oy verdi. Ne düşündüler geleceği hiç mi düşünmediler anlayamıyorum ben aklım almıyor.
Değişmeyen tek şey değişimdir demiş adını hatırlayamadığım bir filozof burda değişim bile değişmiyor:)

İlk cümlenizden sonrasını okumaya gerek duymadım.
Ne yazdınız devamında bilmiyorum.
Beni Almanları tanımadan söylediklerimden dolayı eleştirirken siz beni,bilgimi ne kadar biliyorsunuz da eleştiriyorsunuz ki?

Yaptiginiz yorumdan belli. Almanlari tanısanız, Boyle bir eliştiride bulunmaktan itina ederdiniz.

Siz hizmeti betondan ibaret zannediyorsunuz tabi. Bide bize heykelci derler :KK70: yenGEnC yenGEnC burada birsürü kültürel etkinliklerden, tiyatrolardan vs. bahsetti. Tabi sizin kesimin kültür anlayışı parkta çekirdek çitlemek olduğu için size park lazım. Sahi neden yılın bir gününü beton bayramı ilan etmiyorsunuz? Coşku içinde kutlayın:KK70:
Sağol canım.
Yazdım, yine yazarım.
Bak mesela sevgili M modinas
Bu Çarşamba günü saat 8de müze gazhaneyi Hüsnü senlendiricinin konseri var. Bilet yok bir şey yok. Evinden cipsini kolani getir, orada yastiklar oluyor,bağdaş kurup izle.
Sıfır TL
Bahardan sonbahara her çarşamba var bu hava kararinca konseri. Her hafta belediyelerde özel tiyatro oyunları oynanıyor . Tabii hayatında tiyatroya gitmeyen insanlar için bu önemli değil ama ben kendimi zora sokup bilet alırdım. Şimdi listemdeki çoğu oyun zaten geliyor. Hem de kıytırık oyunlar değil, Genco Erkal izledim daha geçenlerde.
Ayrıca Anadolu hisarini yaptılar,yaparken içini gezdirdiler, açıldı konser verdiler, İlber Ortaylınin da olduğu soylesiler yaptılar...
Tek kızdığım şey otobüs ücretlerinin fazla olması, aktarmanin olmaması. Onun dışında kültür sanat alanında İstanbul'u yeniden arşa çıkarttı. Daha iki hafta önce koro festivali oldu, dünyanın cesitli ülkelerinden koro sanatçıları geldi, son gün Türkan Saylan merkezinde efsane bir konser oldu - tabii kj ücretsiz.
Ahh neler neler.
Uzun mesajım da şurada;
Hangi şehirde yasiyorsunuz? Eğer cevabiniz İstanbul ise gerçekten İstanbul'da yaşıyor musunuz??? Yoksa öyle evde oturup TV izleyip boğaz köprüsünü sadece dizilerde mi görüyorsunuz?
Ekrem imamogluna gerçekten sempati beslemiyorum. Bir Rizeli bu ülkeye yetti ikincisine gerek yok🙈 daha geçen bu topikte 10 lira bastığım İETT kartını eleştirdim. Yani partizan olacak son insan olabilirim.
Ama adamın yaptığı özellikle kültür sanat alaninda tonla şey var. Sizin ilginizi çekmiyorsa bu sizin probleminiz.
Örneğin normalde biletin 300 liradan başlayacağı çok önemli temsillerin - müzikal olur opera olur, dans gösterisi olur- prömiyer gösterisini halka açık,biletsiz yapıyor. Son yıllarda harbiye açık havada bedava izlediğim kaliteli yapimalrin haddi hesabı yok. Zülfü livaneli'nin danslı muzikalinden sonra hep beraber ey ozgurluk şarkısını mi soylemedik,aşık Veysel türkülerini Can bomomadan,Paul Dvyer'den mi dinlemedik. Takip edene neler neler var...
Ayrica her hafta üç gun İBB ilce kültür merkezlerinde özel tiyatro oyunları ücretsiz oynuyor. Normalde arka sıra biletleri 150 liradan başlayan oyunlara bakırköy cem karacada ,fatihte gidiyorum her fırsatta.
Koltuk senin diye bir uygulama getirdiler, 24 yaş altı öğrenciler büyük konser mekanlarında bekliyorlar. Konser basladiktan sonra boş koltuklara sırayla alınıp bedava izliyorlar😍😍😍
İBB miras adı altında çeşmeleri,tarihi eserleri yeniliyor. Kent bilinci gelişsin diye içeride ücretsiz gezi yaptiriyor. Ben mesela Rumeli hisarina, Anadolu hisarina , bukaleon sarayına gittim. Şimdi acilmalarini heyecanla bekliyorum.
Yine Kent kulturunu hissetmek için şehiriçi geziler yapılıyor. Ben birkaçına katıldım,çok memnun kaldım. Üstelik katılanlara harita,defter,sandviç,meyve ve içecek veriyorlar😇
Şehirde tinerci mekanı olan yerleri restore edip actilar. Misal Fatih Kara suları. Önünden gecmeye korkardık şimdi içeride film gosterileri oluyor,armut koltuklarda oturup izliyorsun, patlamış mısır ikram ediyorlar. Yaz boyu ücretsiz konserler oldu, dünya kupasi zamanı maclar yayınlandı.
Bukaleon sarayı da açılacak çok yakında,orası da harika bir yer olacak.
Şerefiye sarnıcı açıldı, içeride klasik müzik konserleri oluyor o buyulu atmosferde, o da bedava 😇😇 1453 müzesinin içinde de bir iki resital dinlemiştim,bunlar da var.
Ayrica adımbasi kütüphaneler açtı, İBB kütüphane yazarsanız görürsünüz,elliden fazla kütüphane var. ben öğrenci olmadigim için çok girmiyorum ama geçen sene yeni açılan bir tanesine gitmiştim, gerçekten de yok yok yani. İstanbullu biri için bir nimet. Ve yenileri açılıp duruyor.
150 ilçeye 150 kreş demişti, 56 tanesi açılmış. Normal kreşlerin 2 bin lira olduğu zamanda arkadaşım 600 liraya oraya veriyordu. Şimdi güncel fiyatina baktım, mahallemin kreşi 4 bin liraya çıktı, İBB de 940 olmuş .
Keşke bedava olsa ama hiç yoktan iyidir.
Kreş demişken 0-4 yaş annelerine ulaşım ücretsiz.
Sokakta kalan vatandaşlara hostel gibi 'gecici barınma yeri' açtılar
Adalardan kalkmaz denen faytonlari kaldırdılar,elektrikli ulaşım getirdiler.
Engelli herkese ve ailesine bir haftalık tatil hizmeti veriyorlar,
Meydanlarda ucretsiz internet var.
Bir sürü metro yaptı (mesela benim evimin mahallesinden geçen metroyu onlar yaptı)
Deniz ulaşımını arttırma vaadi vermişti, gerçekten de her sene yeni deniz yolları açılıyor. Bu kış 7 rota eklendi. Kadikoyden avcılara metrobüs+minibüs iğrenç iğrenç gitmek yerine artık vapurla geçiş yapılıyor,en basiti.
Ve daha neler neler...

Bunlar sadece benim,sade bir genç olarak bireysel olarak gözümle gorup tanık olduğum hizmetler. İlgi alanıma girenler. Elbet daha fazla yaptığı şeyler de vardır , daha teknik şeyleri basarmistir. benim kültür alanında gördüklerim beni tatmin ediyor.
Elestirelim falan ama "hiçbir şey yapmadı" demek bence nankörlük:)

Para ile kendini satmak denir buna.Mesela o kadar yanlış varken maaşima zam yaptı diye oy veren de aynı benim gözümde.

Aa olurmu onlar okumuş,bilim adamı olmuş, seküler, elit ,cumhuriyetçi,laik..diğer %50 ise cahil geri zekalı..siz bu ayrımcılığı yaptığınız sürece sittin sene KAZANAMAYACAKSINIZ..deprem bölgesi Tayyibe verdi diye depremzedelere küfreden, iyi olmuş diyen zihniyet KAZANAMAYACAK..Abd AB destekledigi ile değil halkın desteği ile biyere gelmeye çalışın biraz kendinizi sorgulayın %50 ye hakaret etme yarışına girmeye çalışacağıniza önce partinizi din dusmanlarindan, teröristlerden temizleyin. Sonra elle tutulur projeler vaat edin heykellere karnımız tok..koltuk sevdalısı adayınızı sorgulayın..millete saldırmayı bırakın
Siz reisini saraylara layık gören hanımefendiydiniz değil mi? Kusura bakmayın kadın mı kız mı olduğunuzu bilmediğim için hanımefendi dedim, umarım gururunuz(!) kırılmamıştır.

Tüm nefretiniz "heykel" değil mi? Öyle ya da böyle 5 sene 10 sene farketmez devran dönecek ızgara hahım. Ve biz o heykeli candan sevenler ve bizim coxuklarımız yavrularımız öğretmen doktor hakim savcı mühendis milletvekili cumhurbaşkanı olunca sil baştan başlamayı da biliriz. Biz o "heykeli" seviyoruz. Acık acık yazın da şurdan bi uçayım üstünüze💋
Ya kusura bakmada haykelden anladığın Atatürk mü gerçekten 😵 hayir sanat adı altında yapılan şekilsiz anlamsız hayallerden bahsetmiştim ama neyse siz Atatürk le pkk yi aynı çatı altına toplamış insanlarsınız şaşırmadım anlamamaniza

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” sözü İyonya’da Efes bölgesinde yaşamış ünlü düşünürlerden Efesli Heraklitos ( Herakleitos) tarafından söylenmiştir. Kendisi Socrates öncesi dönemin önemli filozofları arasında yer almaktadır.

Benim umudum kalmadı yine de gidip zamanı gelince oyumu verip geleceğim.
Kadını gölge olarak gösteren,çocuk için kime göre neye göre çocuk deyip çocuk evliliğini savunan birilerine kadınlarımız nasıl oy verdi. Ne düşündüler geleceği hiç mi düşünmediler anlayamıyorum ben aklım almıyor.
Değişmeyen tek şey değişimdir demiş adını hatırlayamadığım bir filozof burda değişim bile değişmiyor:)
Hüdapar kadın kolları başkanı dedi,sadece kadınların çalışabileceği iş yerleri olması lazımmış, zihniyet bu bunlarda.

Back
X