Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Ben kardeşim 18 yaşında KK a verdi çoğu arkadasıda aynı düşüncedeydi ben anlamadım bu işten bi şey
Dün geceden beri bu tartışılıyor.
Saadet partisi oylarında eksikli var yani hepsi vermemiş.
Muhalif secmende ogana kayan oylar var.
Gençler genel olarak ogan desteklemis.
Birde 1.5 milyon geçersiz oy var.

Zamanında bir saha çalışması yapıyorum, seçim öncesi.
Seçimle alakası yok röportajların, sadece şehir çevre düzenlemesi, sanatın yeri mesele.
Sorumuz şuydu ‘Ankara heykellerini ve anlamlarını biliyor musunuz, beğendikleriniz var mı?’; evet dedi kadın.
Hangi heykel olduğunu sorduğumuzda, rte heykeli dedi, yanımdaki arkadaşım gayri ihtiyari ‘ama onun heykeli yook’ dedi😂
Tabii ki kadından cevap gecikmedi ‘olsa onu beğenirdim, onu diyorum’ diyerek uzaklaştı.

Fıkra bu kadar.
Aa onu cok begenirlerdi tabi lütfenn o bir şahaser🤢

Okullar için de ayrı eğitim dedi diğer partide. Kadınlar nasıl oy verdi anlamıyorum ben:KK43:

Bütün kadınları özgürlükçü düşünmeyin ; işe gidiyorsun, pantalon giyiyorsun, kafan gözün açık sizin yüzünüzden musibetler afetler geliyor başımıza diyen komşum var benim. Siteden çıkarken eşimle elele tutuştuğumuz için bize ahlaksız dedi, insanların ahlakını bozuyormuşuz. Kız çocukları neden karma okula gidiyormuş, evimizde neden televizyon varmış, bunları birebir yaşadım ben. Cumhuriyetten memnun olmayan çok kadın var sayıları hiç az değil maalesef :(

Aa onu cok begenirlerdi tabi lütfenn o bir şahaser🤢
Mevzu seçim öncesi olunca kadın cevabı hazırlamış, anne adını sorsam rte diyecek.
Öyle öğrenmiş ya da öğretilmiş, sanat falan deyince afalladı zaar, görevini yerine getirme bilinciyle şak diye yapıştırdı.

O zaman 2. Turda oğana giden oylar belirleyecek.
Evet belirleyici olur ama seçmen tam olarak bağ kuramamis olabilir.
Her seçmen ogan ne derse kabul edecek diye düşünmüyorum.
Milliyetçi seçmen,kararsız seçmen karar verecek diye düşünüyorum.
Ama hükümet bu yarış için tüm gücünü ortaya koyacaktır kaybedecek çok şeyleri var.

Bu seçimin kazananı Sinan Oğan, mhp, tip, deva, gelecek ve saadet partileri olmuştur. Kaybedeni akp, iyi parti ve chp olmuştur. Büyükler küçük, küçükler büyük oldu parti bazında. Kendi partisi adına çalışmayan bir parti oldu chp. Yüzde 0,5 oyu olmayan partilerden onlarca vekil soktu meclise.

İyi parti hdpnin desteklediği bir ittifakta bulunarak mhpye oy kaptırdı. Ak partinin zaten oyunun düşeceği belliydi. Hüdaparın olması akp seçmenini etkilemedi, çünkü hüdaparı etkisiz eleman olarak görüyorlar.

Her iki taraf da Türk milliyetçilerine muhtaç hâle geldi. Akp artık mhpyi yavru değil kardeş görmek zorunda. Kılıçdaroğlu öcalanı serbest bırakacağız diyen, bizim istemediğimiz hiçbir şey olmaz bu ülkede diyen hdplilerin sesini kısmak zorunda. İkinci tur milliyetçi seçmenin kararına kaldı. Bu kendi adıma çok sevindirici. Her iki tarafa da güzel bir ders oldu.
Mansur yavaş aday olsaydı ilk turda bitmişti bu iş. Hdp ne erdoğanı ne Mansur’u desteklemeyeceği için kendi adayını çıkarırdı. Mansur yavaş akpden de oy çalardı, mhpden de.
Ben muhalif bir seçmen olarak Kılıçdaroğlu ve chpsini çok başarısız buluyorum. Bunca birleşime rağmen bitiremedi bu işi. Türk siyasetini hiç doğru okumadılar. Bu ülkede sol siyasetin gücü uzun yıllardır zayıf. Cumhuriyet bayramını kutlamayan barış atay vblerinin bulunduğu tip vb oluşumların karşılığı bu kadarcık işte. Fetöcüler de zaten onları hapisten çıkaracak, khklıları geri döndürecek diye destek verdi. Bu destek de çok azdı, insanlarda ciddi bir fetö karşıtlığı var, bunu göremedi.
Chp sadece iyi parti ile ittifak yapsa ve hdp ile arasına sınır çizse daha milli ve ılımlı bir yol haritası izlese idi şuan galipti. Merak akşenerin haklı olduğu da ortaya çıktı. Bu seçimi Erdoğan alır tahminim, bir sonraki seçime sağ çıkmaz Erdoğan gibi görünüyor. chp şuanki kadrosu ile Erdoğan olmasa da kazanamaz. Atatürk’ün milliyetçi görüşüne biran önce dönmesi gerekiyor bu partinin.
Seçimin ikinci tura kalması erdoğana da güzel bir ders oldu. Kınadığı şeyi yapmayacak hüdaparla bir olmayacaktı. Ekonomiyi bu kadar bozmayacaktı.
Akpnin oyunun çok düşeceğini biliyordum geçen yıldan, Erdoğan bu nedenle son bir yıldır çok fazla şeyi cbaşkanı kararnamesine bağladı zaten. Mecliste geçiremezse kendisi halledecekti. Bu süreçte çok eleştirilse de ben yeniden refah partisi genel başkanını da başarılı buldum. Hem başka partinin listesine kaynak yapmadan kendi başarısı ile meclise girdiler hem de mutabakat metninin ciddi arkasında durdular. Onlardan gelecek oyun da farkına vardı Erdoğan. Artık o metnin her maddesini olmasa da çoğunu uygulamak zorunda kalacak. Yani akpnin bir elinden mhp bir elinden yrp tutacak.
Bu iki hafta bol bol gençlere vaatler dinleyeceğiz. Teröre de tü kaka sözlerini de bol bol duyarız. Hayırlısı olsun ülkemiz adına

Muhteşem yorumlamişsiniz 👏

Ekonomiyi kilincdarogluda götüremez, çünkü suan dünyada global bir kriz mevcut. Enflasyon sadece Turkiyede yok, Avrupanin her yeri bu konuda suanda mağdur. Kilincdaroglu hangi mantıklı planıyla bu durumu düzeltecekmiş?
en azindan kilicdaroglu hak yemez erdogan napiyo fakir ac susuz evsiz barksizken kendileri sarayalarda sefa süruyo millet ne halde haberi yok ben niye eti kiloyla alamiyom niye ben meyve yiyemiyom niye ben sebzeyi sayarak aliyom niye peynir alamiyom benim hakkim degilmi birde cikiyo şu zamanda kimse ac demesin diyo tok acin halinden nerden anlasin iste anlamaz

Bende beklemiyordum normal değil aklım almiyor 🤦

Gözümüzden kaçan şu ki mhp nin gençlik kolları çok etkin çalışıyor, biraz dizilerin etkisinde biraz da kabadayılık seven gençler arkalarından gidiyor. Sağ partilerin en başarılı olduğu alan gençlik kolları, okullardan başlayıp eğitiyorlar sonrada onlar için vazgeçilmez oluyorlar. Maalesef bu gençlik kolları meselesi hiç bir zaman önemsenmedi ama hatırı sayılır kitleler yarattılar zaman içinde

Neden? Bizden aldıgı kol gibi vergilerle görevlerini çala çırpa yerine getırdiği için mi?
Kol gibi vergilerle okullarda bedava kitap yemek tablet dağıttığı için.. hastaneler yaptığı için..savunma sanayi geliştiği için.. dogalgaz petrol keşfi..keşfi yapan sondaj gemileri..beğenmediğiniz iha siha ic8n yol köprü için aklıma gelmeyen milyon şey için az bile saray

Bütün kadınları özgürlükçü düşünmeyin ; işe gidiyorsun, pantalon giyiyorsun, kafan gözün açık sizin yüzünüzden musibetler afetler geliyor başımıza diyen komşum var benim. Siteden çıkarken eşimle elele tutuştuğumuz için bize ahlaksız dedi, insanların ahlakını bozuyormuşuz. Kız çocukları neden karma okula gidiyormuş, evimizde neden televizyon varmış, bunları birebir yaşadım ben. Cumhuriyetten memnun olmayan çok kadın var sayıları hiç az değil maalesef :KK43:
Başka türlüsünü bilmiyor ki. Bilen de koca, aile, sülale, çevre engelini aşıp da o hayata erişemeyeceğinden hırs yapıyor kin tutuyor.

Gözümüzden kaçan şu ki mhp nin gençlik kolları çok etkin çalışıyor, biraz dizilerin etkisinde biraz da kabadayılık seven gençler arkalarından gidiyor. Sağ partilerin en başarılı olduğu alan gençlik kolları, okullardan başlayıp eğitiyorlar sonrada onlar için vazgeçilmez oluyorlar. Maalesef bu gençlik kolları meselesi hiç bir zaman önemsenmedi ama hatırı sayılır kitleler yarattılar zaman içinde
Taban kitlesine evet haklısınız ama yeni nesil kusaklarda MHP antipatisi var diye görmüştüm.
MHP içerisinden tamamen kopan degisimi gören kitlenin gittiği gibi geri getirilmesi olarak yorumladım.
Evet eğitimleri konusunda haklısınız TV den tutalım internet oyunlarına kadar ulaşıp kitle yaratıldı ama geri dönüşü çok fazla değil mi?

en azindan kilicdaroglu hak yemez erdogan napiyo fakir ac susuz evsiz barksizken kendileri sarayalarda sefa süruyo millet ne halde haberi yok ben niye eti kiloyla alamiyom niye ben meyve yiyemiyom niye ben sebzeyi sayarak aliyom niye peynir alamiyom benim hakkim degilmi birde cikiyo şu zamanda kimse ac demesin diyo tok acin halinden nerden anlasin iste anlamaz

Kilincdaroglunun sicilini, gecmisini hiç mi arastirmadaniz. Insan utanır bu yorumu yazmaya.
Inanin vizyon sahibi, guzel planları olan biri Erdoganin karsisina gecse o kisiye ben de oy veririm.
Ama ne kisiligi ile, ne de vizyonuyla bu kisi Kilicdaroglu olamaz.

Taban kitlesine evet haklısınız ama yeni nesil kusaklarda MHP antipatisi var diye görmüştüm.
MHP içerisinden tamamen kopan degisimi gören kitlenin gittiği gibi geri getirilmesi olarak yorumladım.
Evet eğitimleri konusunda haklısınız TV den tutalım internet oyunlarına kadar ulaşıp kitle yaratıldı ama geri dönüşü çok fazla değil mi?

Ben bir şeyleri gözden kaçırdığımızı düşünüyorum ve de sol partilerin başına ne gelirse demoratlıktan geliyor. Demokrasi adına olmayacak adamları başımıza bela edip sonra da göndermeye çalışıyoruz. Biz çocuklarımıza şu şudur bu budur kendin seçimini yapacaksın derken onlar şunu seçmezsen hainsin diye büyütüyor. Zaman zaman içimde bir ses diyor ki demokrasi bu ülkeye beş gömlek büyük sonra başka bir ses diyor ki neler düşünüyorsun Atatürk'ten İnönü'den utan. Valla aklımı, duygularımı karmakarışık ettiler. Ama şunu biliyorum bunlar tek atımlık barut ; nasıl ki Özal'dan sonra Anap olmadı bunlarda olmayacak az bir zamanları var. Ancak şu var ki bu ülkedeki kemikleşmiş iki parti yani Chp ve Mhp sürekli bu tongaya düşüyorlar, akıllanmıyorlar. Kökü bağı olmayan tek meselesi çıkar olan birileri hep demokrasi adına hayatımıza giriyor, bunu nasıl çözeceğiz bilemiyorum

Kilincdaroglunun sicilini, gecmisini hiç mi arastirmadaniz. Insan utanır bu yorumu yazmaya.
Inanin vizyon sahibi, guzel planları olan biri Erdoganin karsisina gecse o kisiye ben de oy veririm.
Ama ne kisiligi ile, ne de vizyonuyla bu kisi Kilicdaroglu olamaz.
Geçti, Sinan Oğan ama hiçbiriniz nasıl olsa kazanamaz diye oy vermediniz. Bu kafayla daha bize çok çektirirler.

Back
X