Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Ya kusura bakmada haykelden anladığın Atatürk mü gerçekten 😵 hayir sanat adı altında yapılan şekilsiz anlamsız hayallerden bahsetmiştim ama neyse siz Atatürk le pkk yi aynı çatı altına toplamış insanlarsınız şaşırmadım anlamamaniza
Dinazor heykeli gibi mesela degilmi?

Kilincdaroglunun sicilini, gecmisini hiç mi arastirmadaniz. Insan utanır bu yorumu yazmaya.
Inanin vizyon sahibi, guzel planları olan biri Erdoganin karsisina gecse o kisiye ben de oy veririm.
Ama ne kisiligi ile, ne de vizyonuyla bu kisi Kilicdaroglu olamaz.
niye utancakmisim yaaa ben rahat bir hayatmi yasiyorum utanmasi gereken benmiyim birde neymis kk gecmisi anlatinda bizde bilelim ben diyorum rahat bir hayat sartim yok bazilari gibi yedigim onde yemedigim arkamda gibisinden bir yasantim yok diyorum kalmis bana utanmiyomusun diyo etrafiniza donun bir bakin insanlar ne halde

Geçti, Sinan Oğan ama hiçbiriniz nasıl olsa kazanamaz diye oy vermediniz. Bu kafayla daha bize çok çektirirler.
Dahasi o'su bu'su yok.Turk siyaset tarihinde bu secim Erdoganin da Kilicdaroglunun da son secimiydi.Erdogan,bu son secimin,bir sonraki secimde olmayacagim diye kendi de soyluyor.Ee zaten Kilocdaroglunun chp icindeki siyasi hayati bence bu secimle son buldu.Bundan sonrasi nasil sekillenir seneler icinde gorecegiz omrumuz el verirse.

Bütün kadınları özgürlükçü düşünmeyin ; işe gidiyorsun, pantalon giyiyorsun, kafan gözün açık sizin yüzünüzden musibetler afetler geliyor başımıza diyen komşum var benim. Siteden çıkarken eşimle elele tutuştuğumuz için bize ahlaksız dedi, insanların ahlakını bozuyormuşuz. Kız çocukları neden karma okula gidiyormuş, evimizde neden televizyon varmış, bunları birebir yaşadım ben. Cumhuriyetten memnun olmayan çok kadın var sayıları hiç az değil maalesef :KK43:
Benim de konya da böyle bir (hemen hemen hepsi)komşum vardı.
Yeni evliydim İstanbuldan taşınmıştık oraya.her şeyime karisiyorlardi. Bir keresinde ailemin yanına gidecektim. Bilmem kaç km sonra kocasiz gidersem nikah düşüyormuş.
Makyajımı sadece kocama yapmaliymisim.
Bir kere hepsini kahvaltiya cagirmistim.(yalnizlik neler yaptiriyor). Masada yemek cok gunah diyip yere hazirlatmislardi.
o zaman toy sayilirdim hiç cevap vermiyordum(2006)
Oyy daha neler var ancak ömrümde duymadığım yuh diyeceğiniz ne ahlaksizliklarda duydum 10 yıl boyunca .
Çok az da olsa genelleme dışında tutacağım arkadaşlarım da vardı tabir

Aa olurmu onlar okumuş,bilim adamı olmuş, seküler, elit ,cumhuriyetçi,laik..diğer %50 ise cahil geri zekalı..siz bu ayrımcılığı yaptığınız sürece sittin sene KAZANAMAYACAKSINIZ..deprem bölgesi Tayyibe verdi diye depremzedelere küfreden, iyi olmuş diyen zihniyet KAZANAMAYACAK..Abd AB destekledigi ile değil halkın desteği ile biyere gelmeye çalışın biraz kendinizi sorgulayın %50 ye hakaret etme yarışına girmeye çalışacağıniza önce partinizi din dusmanlarindan, teröristlerden temizleyin. Sonra elle tutulur projeler vaat edin heykellere karnımız tok..koltuk sevdalısı adayınızı sorgulayın..millete saldırmayı bırakın
Pardon heykellere bir açıklık getirir misiniz ?

Ya abi ben Z kuşağına çok güveniyordum sahi onlar kime verdi ?
Z kusagını bılmıyorumda cahillerin sayısı fazla anlatınca da anlamıyorlar kıtlar çünkü, türememeleri gerekirken, zamanında fazla üremişler sjsjsjsjsjsjsj

yeni yeni tanidigim bir komsum paylasim yapmis wat... uzerinden chp ye oy veren musluman degildir dislayin vb seyler paylasmis .

muslumanlikla siyaseti karistirma birbrine yazdim..sen yanlis anladin kirmak istemezdim yazmis :işsiz:

eee dogruyu soyluyorsan niye paylasimi kaldirdin
acaba benim gibi kac kisiden tepki aldi da kaldirdi .

cvp yazmaya devam etti siyaset sevmem diye , siyaset sevmeyen siyasi paylasim yapmaz dedim ."siyaset dostluk yikar "deyince ozur diledi :işsiz:

ne kadar kolay tutup sallamak . ya soylediginjn arkasinda duracaksin yada paylasim yapmayacaksin 🤷🏻‍♀️

yada rengini belli etmeye korkanlar gibi orta yollu msj atana begeni yapacaksin :KK66:
Benim abim 5 vakit namazını kılıyor ama O da CHPye verdi oyunu. Ona da tepki gösteren oluyor aynı şekilde 🤦🏻‍♀️
Kardeşim de tam tersi AKP seçmeni. Ona gidince haklısın diyorum, diğerlerine gidince Ona da haklısın diyorum. :KK53:İş uzamıyor bu yüzden. Partiler yüzünden kardeşlerimle kavga mı edeceğim:KK69:

Kol gibi vergilerle okullarda bedava kitap yemek tablet dağıttığı için.. hastaneler yaptığı için..savunma sanayi geliştiği için.. dogalgaz petrol keşfi..keşfi yapan sondaj gemileri..beğenmediğiniz iha siha ic8n yol köprü için aklıma gelmeyen milyon şey için az bile saray
Kol gibi vergilerle yaptığı herşeyden yine kol gibi ücret alıyor.
Bedava yemeği hiç görmedim, kitaplar diyorsunz hepsi yetersiz hepimizin çocuğu kardeşi okula gidiyor ve ekstra kaynak kitap alınıyor dünya para, kimse alamıyor.
Hastaneler sıra bulsanız gidersnz ve ücretli bedava mı sanıyorsunz acaba ? Alğımız ilaçlar dünya para yine kimse alamıyor tabi bulabilsek pahaliliktan çoğu karaborsaya düştü.
Yollar, köprüler hepsi benim vergimle yapıldı ve ben yine geçsem de gecmesem de para veriyorum neden veriyorum ?
Zaten ne doğalgaz keşfi biter ne petrol keşfi ama gel gelelim her ay kol gibi fatura gelmeye devam ediyor, bi yola cikcaz çıkamıyoruz biletler pahalı neden pahalı benzin pahali diyorlar. Eeee hani keşifler nerede kaldi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.
Pahalı kiralar millet ev bulamıyor saray az diosunz.
Azıcık düşünün yaa !!!

Zamanında bir saha çalışması yapıyorum, seçim öncesi.
Seçimle alakası yok röportajların, sadece şehir çevre düzenlemesi, sanatın yeri mesele.
Sorumuz şuydu ‘Ankara heykellerini ve anlamlarını biliyor musunuz, beğendikleriniz var mı?’; evet dedi kadın.
Hangi heykel olduğunu sorduğumuzda, rte heykeli dedi, yanımdaki arkadaşım gayri ihtiyari ‘ama onun heykeli yook’ dedi😂
Tabii ki kadından cevap gecikmedi ‘olsa onu beğenirdim, onu diyorum’ diyerek uzaklaştı.

Fıkra bu kadar.
Cahil desem yerinde olur herhalde 🤣🤣🤣

Kol gibi vergilerle yaptığı herşeyden yine kol gibi ücret alıyor.
Bedava yemeği hiç görmedim, kitaplar diyorsunz hepsi yetersiz hepimizin çocuğu kardeşi okula gidiyor ve ekstra kaynak kitap alınıyor dünya para, kimse alamıyor.
Hastaneler sıra bulsanız gidersnz ve ücretli bedava mı sanıyorsunz acaba ? Alğımız ilaçlar dünya para yine kimse alamıyor tabi bulabilsek pahaliliktan çoğu karaborsaya düştü.
Yollar, köprüler hepsi benim vergimle yapıldı ve ben yine geçsem de gecmesem de para veriyorum neden veriyorum ?
Zaten ne doğalgaz keşfi biter ne petrol keşfi ama gel gelelim her ay kol gibi fatura gelmeye devam ediyor, bi yola cikcaz çıkamıyoruz biletler pahalı neden pahalı benzin pahali diyorlar. Eeee hani keşifler nerede kaldi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.
Pahalı kiralar millet ev bulamıyor saray az diosunz.
Azıcık düşünün yaa !!!
Arkadaş hayal dünyasında yaşıyor boşver anlatamazsın, anlamazlar anlayamazlar 😊

Benim de konya da böyle bir (hemen hemen hepsi)komşum vardı.
Yeni evliydim İstanbuldan taşınmıştık oraya.her şeyime karisiyorlardi. Bir keresinde ailemin yanına gidecektim. Bilmem kaç km sonra kocasiz gidersem nikah düşüyormuş.
Makyajımı sadece kocama yapmaliymisim.
Bir kere hepsini kahvaltiya cagirmistim.(yalnizlik neler yaptiriyor). Masada yemek cok gunah diyip yere hazirlatmislardi.
o zaman toy sayilirdim hiç cevap vermiyordum(2006)
Oyy daha neler var ancak ömrümde duymadığım yuh diyeceğiniz ne ahlaksizliklarda duydum 10 yıl boyunca .
Çok az da olsa genelleme dışında tutacağım arkadaşlarım da vardı tabir

Ben bu insanlarla bir mevlüt vasıtasıyla tanıştım, komşularımızdan biri vefat etti kızı beni mevlüte davet etti. Selam sabahımız olan bir teyzeydi sevaptır Kuran dinleyelim, dua edelim diye düşündüm ama öyle bir ortama düştüm ki feleğim şaştı. Diğer komşularla birlikte onbeş dakika icabet ettikten sonra kalkıp çıktık. Koca site herkesi tanımıyorum ama en az elli kadın vardı orada, bu bana kızan hanım hocaymış orada tanıştım x blokta oturuyorum dedi. Sonra asansörde falan bir kaç kez karşılaştık ayak üstü sohbet ettiğimizde oldu, ben komşularımı görüşlerine göre ayırmam onu da ayırmadım ama baktım ki her görüşümde bir şekilde beni tenkit ediyor en son sen benden pek haz etmiyorsun, başına bir musibet gelmesin görüşmeyelim komşum dedim. Ayy ben seni kırdım mı hakkını helal et hiç öyle bir niyetim yoktu dedi. Komşulardan duymuş çok inançlıymışım ama cahilmişim bu konuda öğreneyim diye demiş :) velhasıl çoklar öyle azımsanak bir sayıda değiller ve bu gurup gözlerimin önünde benim kardeşimi içlerine çekti, aynı sitede selamsız kelamsız yaşıyoruz şimdi

Pardon heykellere bir açıklık getirir misiniz ?
Screenshot_20230515_174748_Google.webp

Screenshot_20230515_174800_Google.webp

Bunları kastediyor sanırım. Sn gökçek in Ankara daki sanat harikalari

Arkadaş hayal dünyasında yaşıyor boşver anlatamazsın, anlamazlar anlayamazlar 😊
Yazmamak için zor tuttum kendimi ama olmuyor olmuyor.
Anlamıyorlar görmüyorlar yeter ya.
Keşke benim yaşadığım yerle onların ki ayrı olsa gam yemem, yaşasın müstahak derim ama onun yüzünden ben ve onlardan olmayan herkes maf oluyor sinirden elim ayağım titriyor.

İyi eğitim almış kültürel olarak daha iyi aileler 1 en fazla 2 coxuk sahibi olurken, eğitim seviyesi daha düşük, sanatsal değerleri "eğik bükük" olarak gören:) kültürel olarak hiç gelişememiş aileler 3 4 cocuk sahibi oluyorlar. Sonucta cocuk bakmakta ne var zaten kısmetiyle geliyor.20 yılda bu kabileden hallice ailelerin ortalama 3 cocugu oy verebilir yaşa gelirken eğitimli ailenin kilim gibi dokuduğu 1 yavrusu oy veriyor. Yani Z kuşagı da 1/3 oranında akp zihniyetiyle sandıga gitti.

Back
X