- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.205
- 158
- 39
Yardım yaparken hiç birimiz yardım ettiğimiz tarafın dinine ,diline ,partisine vs bakmadan yaptık . Ee seçim geldi çattı sen benimle aynı dusuncede değilsin haram zıkkım olsun sana yardımlarıma döndü olay. vicdanlarimiza ne oldu , yardımı karşılık bekleyerek mi yaptik . Şuan beni düşündüren ilerde bir dara düştüğünmuzde (ki deprem bölgesinde oturuyorum) eğer CHP başa gelirse ben CHP desteklemedigim için ayristirmaya çok müsait bir yapı var ben bunu çok net gördüm . Hangi partiden olursak olalım öncelikli görevimiz insan olabilmek
Siz bence olayı çok yanlış anlamışsınız. Yani tabi dediğiniz gibi düşünen vardır ama şöyle düşünün. Apartmanınızda bir ruh hastası yaşıyor diyelim. Zorba beni bastırıyor. Ne bileyim evimde kedim var geliyor rahatsız ediyor, dıları çıkıyorum sataşıyor. Terör estiriyor. Hatta yolda haraca bağlamış. Sen de aynı apartmanda komşumsun, bunu biliyorsun. Adam seni de haraca bağlamış görüyorsun. Evin yanmış yardıma engel olmuş ben de elimden geldiğince seni korumuşum, bu adamı şikayet etmişim. Polis çağırmışım. Sen de polise "yok benim sorunum, iyiyim, devam" demişsin. Şimdi benim psikolojimi düşün. Yani sen memnunsan ben o zaman neden seninle onun arasına gireyim? Girdiğim için lanet gelsin bana hatta

İnsanlar memnunsa, sorun yoksa ne güzel. Bizce vardı ama demekki başkalarına göre yokmuş. İyi madem. Biz de diyoruz ki rahatsız olan bizim gibi bir komşu var. Onunla yardımlaşalım. Rahatsız olmayan komşu da zorbayla güzel güzel yardımlaşsın yaşasın. Yoksa dediğiniz gibi "vay yardım ettim ama benim istediğim olmadı" olayı değil. Yangın var, yıkım var, ölüm var, adaletsizlik var, liyakatsizlil var, yolsuzluk var, açlık var, böcek gibi yaşamak var. Ama bazılarına göre yoksa biz ne yapabiliriz? Bizim gibi şikayetçilerle dayanışıp yaralarımızı sarıp hayatımızı elimizden geldiğince akıl sağlığımızı kaybetmeden yaşamaya çalışabiliriz.
Bu arada depremzedelere verdiğim her yardım helal olsun. Ben çoğunlukla bebek ve çocuk yardımı yaptım zaten. Yine karanlıktan yana oy kullanana bile gittiyse helal olsun. Belki ilerde akıllanır, belki akıllanmaz. Ama bundan sonraki yardım önceliğim "kötü durumdayım, yardım edin" diyenlere.