Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
İngiltere’de cumartesi ve pazar , pazartesi Salı ve Çarşamba oy kullabilrsiniz dediler. İkinci gün sadece cumartesi ve pazar kullanabileceğimize karar verdiler . En son da gene 20-24 Mayıs değişti hiç anlamadım. Bir de kampanya düzenlenmişti imza verdik 5 güne çıksın diye onuda yaptık, bakalım ne olacak .

Elalem saraylarda gezsin, normalde kenarından, köşesinden geçemeyeceği bir hayat sürsün bu ülkenin imkanlarıyla. Ben soğan ekmek yiyeyim, doğmamış çocuğumun derdine düşeyim. Abi onlar insan da ben patlıcan mıyım? 6363737 kere mi geliyorum da bu hayata hadi birisini feda edeyim diyeyim. Kim olursa olsun bir insan kendisine bunu neden yapar ben anlamıyorum.
Kız soğan olmuş 30 tl ekmek desen olmuş 10 tl asgari ücretin günlüğü zaten ortada

Ya benim çok yakın ablam dediğim kişide dava dava diye tutturdu.
Benim anladığım ve anlattığı şey İslam'ın tek kalesi Türkiye kaldı bizi bölmeye çalışıyorlar dedi.
Tabii Hizbullah'ı kendileri içlerine aldığını kabul etmiyor.
Daha çok şey söyledi dava dava diye de burada söylememek daha hayırlı 🤷
Galiba böyle şeyleri davamız diye savunuyorlar.
Oy oranlarına bakarak, yaşadığımız sıkıntılara zorluklara bakarak, ülkenin gittiği yere bakarak bu düşünceyi anlamak istiyorum umarım net bir bilgi alabiliriz

Kız soğan olmuş 30 tl ekmek desen olmuş 10 tl asgari ücretin günlüğü zaten ortada
Dağdan ot toplayıp yerlermiş arkadaşım ama davalarından vazgeçmezlermiş. Bir hanımefendi 2-3 sayfa önce böyle demiş. Eleştirdiğim vallahi rte ye oy verilmesi değil, herkesin kendi kararı ama körü körüne böyle fanatizm içerisinde oy verilmesi. Araştırmadan, etmeden.

Aynen öyle tabikide 1.5 yil pandemide herkez yatarken o adam gene millete yardimini yapti son 3 4 yilda neden bu kadar maaslariniz yukseldi ya neden ailenizde sulalenizde devletten yardim parasi aliyor komur aliyor o zaman madem adam bi yapmiyor sizlerde yararlanmayin millet itifaki gidip terorirslerle is birligi yapiyor ayakta alkisliyorsunuz iste dusunce özgürlügu bu oluyor onca sehidimizin cocuklari yetim bunlari da düşünün verceginiz adam teroristle is birligi icinde sizler hala bunu anlamıyorsunuz.
Pandemide herkes yattı mı ? Şaka mısınız ya siz? Herkesi kendiniz gibi sanmayın belli ki baya sosyal yardım alıyorsunuz o yüzden bu kadar korumacılık.

Aynen öyle tabikide 1.5 yil pandemide herkez yatarken o adam gene millete yardimini yapti son 3 4 yilda neden bu kadar maaslariniz yukseldi ya neden ailenizde sulalenizde devletten yardim parasi aliyor komur aliyor o zaman madem adam bi yapmiyor sizlerde yararlanmayin millet itifaki gidip terorirslerle is birligi yapiyor ayakta alkisliyorsunuz iste dusunce özgürlügu bu oluyor onca sehidimizin cocuklari yetim bunlari da düşünün verceginiz adam teroristle is birligi icinde sizler hala bunu anlamıyorsunuz.
Pandemide ibanı ben mi istedim acaba? Bu mesajı okuduktan sonra kendimden şüpheye ettim ben istemiş olabilirim o ibanları arkadaşlar.

Dağdan ot toplayıp yerlermiş arkadaşım ama davalarından vazgeçmezlermiş. Bir hanımefendi 2-3 sayfa önce böyle demiş. Eleştirdiğim vallahi rte ye oy verilmesi değil, herkesin kendi kararı ama körü körüne böyle fanatizm içerisinde oy verilmesi. Araştırmadan, etmeden.
Bende onu anlamıyorum. Aç kalmaya razılar yeter ki erduvan olsun diyorlar

İşte bunu anlamak istiyorum, chp liyim kendimi bildim bileli buna rağmen en sert ben eleştiririm chp yi, aylardır yazışıyoruz burada. Bu sorgulamamaya neden olan davayı artık öğrenmek istiyorum

Bunu inananlar daha çok biliyor bilmeli değil mi kugum.
Ama işlerine geliyor bilmemezlikten gelip saldırmak.
Kabe örtüsü yılda bir kez çıkartılır yıkanır ve kesilir parası olan alır duvarında sergiler.
Kalan artık kumaş ya değerlendirilir ya çöpe atılır.
Sonuçta daha kutsal olan örtü için Araplarla kavga edemiyor kimse.
Yahu baş örtüsü eskidiginde değerlendiriliyor ya el bezi olur ya temizlik için bişey yaparlar.
Aynı şekilde seccadeler de eskiyor ve bı yere örtü yapılıyor.
Bunlar gayet normal yada gerçekten sadece bize göre mi normal ben anlamıyorum.
Kime ne anlatıyoruz ki cemos ya amaannnn

İngiltere’de cumartesi ve pazar , pazartesi Salı ve Çarşamba oy kullabilrsiniz dediler. İkinci gün sadece cumartesi ve pazar kullanabileceğimize karar verdiler . En son da gene 20-24 Mayıs değişti hiç anlamadım. Bir de kampanya düzenlenmişti imza verdik 5 güne çıksın diye onuda yaptık, bakalım ne olacak .
Ee ekonomik durumumuz için ne düşünüyorsunuz? İngiltereden nasıl görünüyoruz?

Arkadaşlar, A partisi B partisi farketmeksizin konuşuyorum bu kadar tapmayın yüceltmeyin. Karşı tarafı terorist olmakla suçlarken sizin desteklediğiniz kişinin kimlerle işbirliği yaptığını görmüyorsunuz at gözlüğü ile bakmayın.

Bir cbnin yapması zorunlu olan şeyleri de o böyle yaptı şöyle yaptı diyerek savunamazsınız onlar bizim paralarımızla yapıldı.

Bu arada her siyasetçi de iyi değil ama biz artık değişim istiyoruz denemek istiyoruz görmek istiyoruz. Savaşa gider gibi seçime gidiyoruz çünkü abartıyorsunuz alt tarafı seçim kaybedersin güle güle gidersin ömür boyunca bir ülkeyi yönetemezsin.

Siz kendi geleceğinizi, çocuklarınızın geleceğini düşünmüyor olabilirsiniz ama ben düşünüyorum.

İsrarla ''suriyelileri göndermeyeceğim'' diyen bir insanın ülkesinde bulunmak istemiyorum ah keşke imkanım olsa da gitsem. Ben kendi ülkemde mülteci gibiyim rahat rahat giyinip dışarı çıkamıyorum, sahile gidemiyorum. 10 sene sonra bir türk gördüğümüzde artık seviniyor olacağız... Youtubedan ''SESSİZ İSTİLA'' izlemenizi öneririm, çok iyi anlatıyor geleceği.
ayyy bunları okurken acaba almanlar da bizim için aynısını mi diyorlar diye düşünemeden edemedim.
60 yıldır ülkelerine yerleştik kök sardık.
Kızımın kreş e yazdırdım. Çocukların nerdeyse hepsi Türk... Bir kaç tane alman var. Şaka değil bu gerçek.
Kesin onlarda bizi yakmak istiyordur...
yeri geldi yaktılar da....

Her zaman olduğu gibi ülkeyi dardan çıkarıp feraha kavusturdugu için, başörtüyü serbest bıraktığı için, terörle mücadele ettiği için oyum Erdoğan'a 🇹🇷. Vicdanım rahat. Giyinemiyoruz, yiyemiyoruz, içemiyoruz diyenler utanır mı sanmam. Fakirlik kalmadı tek tük kaldı. Maaş bağlanmayan insan kalmadı. Hâla begenmiyorsunuz. Muhalefetten nasıl medet umuyorsunuz ona çok gülesim geliyor:)

Annem arpça bir metin bilmem nerede bulmuş
Yıllardır kuranının içinde saklardı
Birgün arap dili edebiyaytı okuyan kuzenim görüyor
Hala bu nedir diyor niye burda diyor
Kızım günah arapça ne yapayım

Hala bu iş makinasıyla ilgili bir yazı diyor

Bunların seccade mevsuzuda annemin iş makinası kutsalıyla aynı
LA havle vela🤣
Benim annemin kuzeni aşçı ve yıllarca Suudi Arabistan'a gidip geldi,bu Araplar ülke sınırından çıkar çıkmaz uçaklarda viski,şampanya içiyorlardi diye anlatıyor.Yine yaşlı bir hacı teyze vardı,o da kuran-ı koyduğu yere tuvaletini yapıyorlardı diye anlatıyor.Daha neler neler.

Siz ve sülaleniz almış.alan konuşur:)beleş kömürle ısınıp patates yapıp yanında kuru soğan da yemişsiniz, kesin makarnada yapmışsınız:)biz bişey görmedik. eşim işten çıkartıldı belediye yardım etti oda chp belediyesi.

Son düzenleme:
Bende onu anlamıyorum. Aç kalmaya razılar yeter ki erduvan olsun diyorlar
Ya çoğunun karnı tok. Burda böyle konuşup bu denli savunduklarına bir tek yanlışı yokmuş gibi davrandıklarına göre. Bir kısmı umuttan, bir kısmı yemekten bu kadar rahat. Kusura bakmasın kimse. Ben üzülüyorum ya o okuluna aç giden sabilere. Yazık günahtır ya. Hele yok terörist yok seccade yok bilmem ne. Hergün hakaret duymak istemiyorum mesela. Zoruma gidiyor. Neymişte chpliler herkese cahil diyormuş. Ee rte ne diyor? Söylemeyeyim şimdi banlanıyorum sonra.

Kendimize bunları yakıştırıyor olmaktan dolayı çok utanıyorum.

Back
X