- 12 Nisan 2016
- 2.205
- 9.220
- 158
- 24
Ya şimdi şöyle bir şey var bir ülkeye kalıcı olarak tabi gidebilirsin bu gayet normal ama önemli olan davranış, kültür ve saygı.ayyy bunları okurken acaba almanlar da bizim için aynısını mi diyorlar diye düşünemeden edemedim.
60 yıldır ülkelerine yerleştik kök sardık.
Kızımın kreş e yazdırdım. Çocukların nerdeyse hepsi Türk... Bir kaç tane alman var. Şaka değil bu gerçek.
Kesin onlarda bizi yakmak istiyordur...
yeri geldi yaktılar da....
Siz yurt dışında yaşıyorsunuz diye belki bilmiyorsunuz ama ben sahilde, sokaklarda gezerken kendimi çok rahatsız hissediyorum bakışları normal bir bakış değil yiyecek gibi ve abartmıyorum burada bulunan çoğu kadında söyler bunu.
2 Sene önce başımdan geçen olayı anlatayım; Annem teyzem dayım ve ben taksime gittik istiklal caddesinde bir köşede oturuyoruz sokaktayız. Ben de şort giymişim şortta dizime geliyor tam. 6 tane ya suriyeli ya afgan grup yanımızdan geçerken gözlerini bacaklarımdan ayırmadılar önümüze geçtiği zaman arkasına dönüp bakan biri bile oldu. Herkes herkese bakabilir ama bu bakmak değildi bu göz taciziydi ve ben kendi ülkemde bunları çoğunlukla yaşıyorum.