Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Bin oyum olsa binini de kılıçdaroğluna veririm. Hergün sürtük, düşük, çürük olmaktan git gide artan barınma krizinden, beslenmenin bile lüks olmasından her gün artan gıda fiyatlarından bıktım usandım. Kız çocuğum yok bir oğlum var kızı olanların da ülkenin geleceğinden tedirgin olmadan hizbullahın peşinden gitmesine anlam veremiyorum. Ha sığınmacı pardon istilacı sürüsünü unutmuşum. Ne idüğü belirsiz, ülkesinde katil mi tecavüzcü mü hırsız mı olduğu belli olmayan tipler ülkemizi istila etmiş. Türkiya cannat cannat diye ortada geziyorlar. Evet eskiden cennetti istilaya uğramadan önce. Üstelik kendi milleti yoksulluk çekerken birileri onları beslemeye devam edeceğiz diyor. Korkunç.

Evden bile dışarı çıkmadan oy verebildiğiniz bir yerde yaşıyorsunuz, bizdeki ise var olma savaşı, dul kadınları sahiplendireceğiz derken şaka yapmıyorlar, aşılar kuyruk yapıyor diyen vekilimiz var ve gerçekten böyle düşünüyor, bana bile KK savundurttu gelinen nokta, cidden kıskandım ben sizi şu an.
Hayir cnm evden cikiyoruz oy vermek icin 😬

Ben 33 yasindayim suan burasi bu durumda ama bundan 60 70 yil oncesi eminim buradada o savaslar veriliyodu. Oturmus bi sistem var artik.

Turkiyedede boyle olmasini umuyorum ama halk cok âsi, asiri uclarda yasiyolar kimsede orta yolu bulalim demiyo oyuzden biraz zor ve gec olacak diye dusunuyorum.

Emekli ogretmen teyzem ve esi buraya ziyarete geliyolar oturmus sistemi begeniyolar ama bazi konularda devlet boyle bi karar almis uyuyoruz mecburuz dedigim zaman buradaki insanlarin koyun surusu oldugunu dusunuyolar. Turkiyede olsa hertarafi kirip dokmuslerdi diretmislerdi diyolar.

Yani agzim acik kaliyorum :KK57: yani onlarin egitimli olup boyle bise desteklemesinimi tuhaf bulayim yoksa hertarafi kirip dokmeyle biyere gelinemedigini anlamayan turk halkinimi bilmiyorum

Ben Azerbaycanliyim ve Kemale ses verenlerin iq.sundan gerçekten şupe duyuyorum. Sizler gerçekten hic mi Erdoganin faaliyetini izlemiyorsunuz? Kemal bir heykel dikmekten başka ne yapmiş size? Onun kimlerle oturup durdugunu gormuyor musunuz? Siyasi haberleri izliyorum da dikkat ediyorum Kemale ses verenler hep sogan patates derdinde. Rahat batiyor. Siyaseti bilen biri asla ve asla ona oy vermez. Biraz instagram dışında da kullanin şu elinizdeki aygitlari. O kadar saçma şeylerle Erdogani kötuluyorsunuz ki? Şaka gibi. Kemal k. Rusyaya kafa tutuyor akliyla. O seçilirse varya ukrayna rusya savaşi sizin ulkede de çikacak. Ilk bir sene verdigi vaatleri yerine yetirecek ama sonra kendinizi pkk.nin koleleri olarak goreceksiniz. Dış borcunu kapatmak için bogazinizdan kesecek. Ssk başkaniyken hangi yardimi dokundu da şimdi cumhurbaşkani olarak vatana millete hayri dokunsun? Tamam şu an gulluk gulustanlik degil ama hangi ulke 4 4luk? Farkli biri seçilir ok ama iki lafi bir araya getirmeyeni seçerseniz yemin ederim Turkiyenin asaleti kalmaz. Rezil olursunuz ele gune karşi. Sizin asgari ucretinizi bizim paraya cevirince 800 azn ediyor. bizim asgarimiz 300 azn. Biz ama vatanimizi asla teroristlere satmayiz. Sizler ama vataninizi satmaya ne merakliymişsiniz. O oylar neydi oyle. 14 mayis sabaha kadar izledim ve ulkenizin yaridan çoğu sadece bogazini duwunen topluluktan ibaretmiş. Erdoganla kimi kiyasliyorsunuz şaka gibi yemin ederim. Rezil etmeyin ulkenizi. 20 yilda yaptiklarini gormezden gelerek bari şehitlerinizin kani hurmetine akilli karar verin. Amerika Fransa hepsi Erdogani devirmek için gozlerini diktiler. O giderse var ya akbaba gibi üşüşürler uzerinize. O 6li masada da onlarla mucadele edecek guç yok. Kole edecek sizi. Satacak vataninizi da sizleri de. Sonra o sogana da muhtaç olacaksiniz. Unutmayin itin derdi et, yigidin vatandir!senin azerbaycanlı olduğun şüpheli

Ben Azerbaycanliyim ve Kemale ses verenlerin iq.sundan gerçekten şupe duyuyorum. Sizler gerçekten hic mi Erdoganin faaliyetini izlemiyorsunuz? Kemal bir heykel dikmekten başka ne yapmiş size? Onun kimlerle oturup durdugunu gormuyor musunuz? Siyasi haberleri izliyorum da dikkat ediyorum Kemale ses verenler hep sogan patates derdinde. Rahat batiyor. Siyaseti bilen biri asla ve asla ona oy vermez. Biraz instagram dışında da kullanin şu elinizdeki aygitlari. O kadar saçma şeylerle Erdogani kötuluyorsunuz ki? Şaka gibi. Kemal k. Rusyaya kafa tutuyor akliyla. O seçilirse varya ukrayna rusya savaşi sizin ulkede de çikacak. Ilk bir sene verdigi vaatleri yerine yetirecek ama sonra kendinizi pkk.nin koleleri olarak goreceksiniz. Dış borcunu kapatmak için bogazinizdan kesecek. Ssk başkaniyken hangi yardimi dokundu da şimdi cumhurbaşkani olarak vatana millete hayri dokunsun? Tamam şu an gulluk gulustanlik degil ama hangi ulke 4 4luk? Farkli biri seçilir ok ama iki lafi bir araya getirmeyeni seçerseniz yemin ederim Turkiyenin asaleti kalmaz. Rezil olursunuz ele gune karşi. Sizin asgari ucretinizi bizim paraya cevirince 800 azn ediyor. bizim asgarimiz 300 azn. Biz ama vatanimizi asla teroristlere satmayiz. Sizler ama vataninizi satmaya ne merakliymişsiniz. O oylar neydi oyle. 14 mayis sabaha kadar izledim ve ulkenizin yaridan çoğu sadece bogazini duwunen topluluktan ibaretmiş. Erdoganla kimi kiyasliyorsunuz şaka gibi yemin ederim. Rezil etmeyin ulkenizi. 20 yilda yaptiklarini gormezden gelerek bari şehitlerinizin kani hurmetine akilli karar verin. Amerika Fransa hepsi Erdogani devirmek için gozlerini diktiler. O giderse var ya akbaba gibi üşüşürler uzerinize. O 6li masada da onlarla mucadele edecek guç yok. Kole edecek sizi. Satacak vataninizi da sizleri de. Sonra o sogana da muhtaç olacaksiniz. Unutmayin itin derdi et, yigidin vatandir!
Bir sen eksiktin ülkemiz hakkında yargı dağıtmayan. Şu yazdıklarına bak iq muzdan şüphe ediyormuş itin derdi etmiş yiğidin vatan!! Bak sen.. sonra da gelip muhalif kesimin insanları küçümsediğinden dem vururlar. Senin azerbaycanlı olduğundan şüpheliyim naptın türkiye siyaseti hakkında doktora mı? Bizim vatanımızı bize bırak dış kapının dış mandalı hadi yallah.

Benim bi kaynım var akpli. Çocukları oldu, mama alamadıkları için çocuğa süt içirmişler çocuk acillik oldu. İşe gücede gitmiyor oturuyor evde, bilmiyoruz nasıl geçiniyorlar. Benim çocuğumun her ihtiyacını karşılayacak imkanım var elhamdülillah. Ama bu evde yan gelip yatan, çocuğuna bi takım kıyafet alacak parası olmayan insan bana tuttu sizin çocuğunuza acıyorum bi dini eğitim almadan büyüyecek dedi. 🙂 Bende sen kendi çocuğuna acı karnını zor doyuruyorsun dedim ve muhabbeti kestim. Bu topiktede kimseye bişey anlatmamak lazım çünkü anlamıyorlar. Gidin erduvana oy verin, herşey daha pahalı olsun, suriyeli kardeşleriniz devam etsin burada yaşamaya, hüdapar mecliste kendini savunsun, kadınları köle gören zihniyete gidin paşa paşa oy verin. Kurunun yanında yaşta yanıyor ne yazık ki. Paranızın değeri kalmamış, alım gücünüz kalmamış ne önemi var, sizinki dava meselesi. Allah korusun ya reisiniz yiyemezse o manda yoğurdunu, ya emine hanım o servet değerindeki çantaları takamazsa ne olur sonra. Sizin çocuklar açta gezse olur önemli olan sırça köşk yıkılmasın.

Hayir cnm evden cikiyoruz oy vermek icin 😬

Ben 33 yasindayim suan burasi bu durumda ama bundan 60 70 yil oncesi eminim buradada o savaslar veriliyodu. Oturmus bi sistem var artik.

Turkiyedede boyle olmasini umuyorum ama halk cok âsi, asiri uclarda yasiyolar kimsede orta yolu bulalim demiyo oyuzden biraz zor ve gec olacak diye dusunuyorum.

Emekli ogretmen teyzem ve esi buraya ziyarete geliyolar oturmus sistemi begeniyolar ama bazi konularda devlet boyle bi karar almis uyuyoruz mecburuz dedigim zaman buradaki insanlarin koyun surusu oldugunu dusunuyolar. Turkiyede olsa hertarafi kirip dokmuslerdi diretmislerdi diyolar.

Yani agzim acik kaliyorum :KK57: yani onlarin egitimli olup boyle bise desteklemesinimi tuhaf bulayim yoksa hertarafi kirip dokmeyle biyere gelinemedigini anlamayan turk halkinimi bilmiyorum
Oturmuş bir sistem varsa alınan ekstra karar sizin hayatınızı etkilemez, kazanımlarınız tehlikeye girmez, sosyal ve insani haklarınız genel olarak güvende, o yüzden rahatsınız, Türkiye'deki biri de bunu anlamayabilir. Çünkü oturup sakin sakin bekleyecek bir yerde yaşamıyoruz biz, herkes birbirini didikleme peşinde burda.

Atatürk'ün kurduğu parti mi? Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti mi?

Ben ikinci şıkkı seçiyorum. Çünkü ülkem; iki kelimeyi kağıttan okuyarak dahi bir araya getiremeyen, yıllardır defalarca kaybetmesine rağmen hırsından ve azminden asla bir şey kaybetmemiş ama buna rağmen ne partisini ne kendisini bir adım öne taşımak için hiçbir adım atmamış, değil devlet yönetimi sınıf başkanlığı dahi yapabilecek bilgi, vizyon, duruş ve stratejiye sahip olmayan birine sırf birkaç yanlış politikadan yada nefretimden dolayı oy verip "ateşe bir odunda ben atayım" diye bencilce düşünemeyecek kadar kıymetli...
Erdoğan korkaktır. Kılıçdaroğlunun karşısına çıkamaz. Hazır sorulara alışmış biri kendisi. Hiç bir bilgisi yok. Tarih bilgisi sıfır. Doğru dürüst kitap okumamış. Ne sanattan anlar ne kültürel değerlerden. Ahh bir çıksa tv de Kılıçdaroğlunun karşısına o sahte dünya lideri imajı öyle bir çizilir ki, asıl o zaman anlarsınız kim iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyormuş. Bir sorgulayın bu adam bu kadar bağırıp çağırıyor sürekli bay Kemal şöyle bay Kemal böyle diyor ama. Bay Kemal çık karşıma dediğinde cevap bile veremiyor.

Özentilik. Baksana dava mava diyor kadın iyice havaya girmiş. Kendini bolşevik falan mı sanıyor anlamadım ki. Çarlık Rusya yıkılalı bayağı oldu halbuki. Berlin duvarı desem o da yıkıldı. Kız hakkaten neyin davası bu? Kim bu insanlar? Bi açıklasalar da biz de bilsek :KK70: :KK70:

Cidden saldırgan bir tutumları var, ben bu ülkede %5 alan partiyi bile ciddiye alıyorum. Sebebini anlamak istiyorum, sorgulamak istiyorum ama yıllardır bu partinin taraftarlarından net bir cevap alamadım rahmetli annem dahil.

Sol = dinsizlik olarak öğrenildiği ve dinsizle sohbet yasak olduğu için direk saldırıya geçiyorlar. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunamamak çok acı, burada anonimiz ama gerçek hayatta da durum böyle. Daha önce dediğim gibi siyaset bir araç, kapı komşumla, arkadaşımla, yolda yürüyen insanla dip dibe yaşıyorum siyaset yüzünden düşman olmak istemiyorum ve gelinen bu duruma çok üzülüyorum.

Hep bir yargı var aynı görüşte olduğum bir arkadaşım nasıl solcusun sen ya namaz kılıyorsun geçen senede kuran kursuna gittin aklımı karıştırıyorsun dedi. Yani bu görüşler genel olarak çoğu bireyde var.
Sağından solundan önce vatandaşım ben, zamanında başörtüsü yasağını herkesten çok eleştirdim, ben istediğimi giyebiliyorsam herkes giymeli dedim bunun lamı cimi yok hatadır, karşı durmak gerekir sol görüşlü olmam bunu geçiştirmemi gerektirmez.

İslam üzerine çok okudum, çok araştırdım özü sosyalizme denk neredeyse aslında herkesin istediği insanca ve saygılı yaşamak. Çevrem beni çok eleştirmiştir hem Peygamberi hem Atatürk'ü sevemezsin bir koltuğa iki karpuz sığmaz diye, neden sevemiyorum arkadaş neden ? Bu kendilerini inançlı beni inançsız tabir eden insanlarla bu konuyu netleştirmeyi hep çok istedim ama maalesef hep sonuçsuz. Seçim sonuçları açıklandığında eşime dedim ki biz bir şeyleri anlamıyoruz demek ki, hala değişim istemiyorlarsa bizim çözemediğimiz anlayamadığımız bir konu var demek bunu çözmeye çalışırken karşıma argüman olarak teröristsiniz, kk konuşamıyor, konya yı ülke sanıyor , pkk ile anlaştınız argümanlarından başka bir şey çıkmıyor.

Bu ülkeyi seviyorum, her insanıyla, her inancıyla seviyorum ama bu ülkenin içinden birileri çıkıp bana teröristsin şöylesin böylesin dediğinde şirazem kayıyor. Ulan ben bu ülkede 30 senedir çalışıp vergi ödüyorum, spor yaptım bayrağını göğsümde taşıdım, her afette her toplumsal olayda ocu bucu demeden insanların yanında oldum. Evlat sahibi değilim ama terör yüzünden vurulup düşen evlatlar için gözyaşı döktüm, sahillerde çöp topladım, sokak hayvanlarını baktım ben yaşadığım yer güzelleşsin diye çabaladım kim bana terörist diyip yaftalayabilir bu nasıl bir akıl tutulmasıdır dehşete düşüyorum. En üzüldüğüm kindar nesil yetiştireceğiz dediler ve yaptılar, insanlar artık kin duyuyor birbirine çok içimi acıtıyor bu durum.

Ya ne terbiyesiz seçmenler var anamın üstünde recep tayip Erdoğan'ı görsem anamdan şüphe duyarım diyor ben onun anadı olsam analıkten Red ederim ,terbiyesiz seçmen herif senin gibi oğlum iyiki yok

Cidden saldırgan bir tutumları var, ben bu ülkede %5 alan partiyi bile ciddiye alıyorum. Sebebini anlamak istiyorum, sorgulamak istiyorum ama yıllardır bu partinin taraftarlarından net bir cevap alamadım rahmetli annem dahil.

Sol = dinsizlik olarak öğrenildiği ve dinsizle sohbet yasak olduğu için direk saldırıya geçiyorlar. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunamamak çok acı, burada anonimiz ama gerçek hayatta da durum böyle. Daha önce dediğim gibi siyaset bir araç, kapı komşumla, arkadaşımla, yolda yürüyen insanla dip dibe yaşıyorum siyaset yüzünden düşman olmak istemiyorum ve gelinen bu duruma çok üzülüyorum.

Hep bir yargı var aynı görüşte olduğum bir arkadaşım nasıl solcusun sen ya namaz kılıyorsun geçen senede kuran kursuna gittin aklımı karıştırıyorsun dedi. Yani bu görüşler genel olarak çoğu bireyde var.
Sağından solundan önce vatandaşım ben, zamanında başörtüsü yasağını herkesten çok eleştirdim, ben istediğimi giyebiliyorsam herkes giymeli dedim bunun lamı cimi yok hatadır, karşı durmak gerekir sol görüşlü olmam bunu geçiştirmemi gerektirmez.

İslam üzerine çok okudum, çok araştırdım özü sosyalizme denk neredeyse aslında herkesin istediği insanca ve saygılı yaşamak. Çevrem beni çok eleştirmiştir hem Peygamberi hem Atatürk'ü sevemezsin bir koltuğa iki karpuz sığmaz diye, neden sevemiyorum arkadaş neden ? Bu kendilerini inançlı beni inançsız tabir eden insanlarla bu konuyu netleştirmeyi hep çok istedim ama maalesef hep sonuçsuz. Seçim sonuçları açıklandığında eşime dedim ki biz bir şeyleri anlamıyoruz demek ki, hala değişim istemiyorlarsa bizim çözemediğimiz anlayamadığımız bir konu var demek bunu çözmeye çalışırken karşıma argüman olarak teröristsiniz, kk konuşamıyor, konya yı ülke sanıyor , pkk ile anlaştınız argümanlarından başka bir şey çıkmıyor.

Bu ülkeyi seviyorum, her insanıyla, her inancıyla seviyorum ama bu ülkenin içinden birileri çıkıp bana teröristsin şöylesin böylesin dediğinde şirazem kayıyor. Ulan ben bu ülkede 30 senedir çalışıp vergi ödüyorum, spor yaptım bayrağını göğsümde taşıdım, her afette her toplumsal olayda ocu bucu demeden insanların yanında oldum. Evlat sahibi değilim ama terör yüzünden vurulup düşen evlatlar için gözyaşı döktüm, sahillerde çöp topladım, sokak hayvanlarını baktım ben yaşadığım yer güzelleşsin diye çabaladım kim bana terörist diyip yaftalayabilir bu nasıl bir akıl tutulmasıdır dehşete düşüyorum. En üzüldüğüm kindar nesil yetiştireceğiz dediler ve yaptılar, insanlar artık kin duyuyor birbirine çok içimi acıtıyor bu durum.
Normalde siyasi konularda cevap yazmayı pek tercih etmem ama bu yorumu görünce size bir tavsiye vermek istedim.

Çevreniz yobazlıkta çağ atlamış.
Siz nasıl duruyorsunuz o çevrede
Acil değiştirin bence

Biri bana gelip “ sen hem Atatürk’ü hem peygamberi aynı anda sevemezsin. “ dese beni son görüşü olur.

Benim bi kaynım var akpli. Çocukları oldu, mama alamadıkları için çocuğa süt içirmişler çocuk acillik oldu. İşe gücede gitmiyor oturuyor evde, bilmiyoruz nasıl geçiniyorlar. Benim çocuğumun her ihtiyacını karşılayacak imkanım var elhamdülillah. Ama bu evde yan gelip yatan, çocuğuna bi takım kıyafet alacak parası olmayan insan bana tuttu sizin çocuğunuza acıyorum bi dini eğitim almadan büyüyecek dedi. 🙂 Bende sen kendi çocuğuna acı karnını zor doyuruyorsun dedim ve muhabbeti kestim. Bu topiktede kimseye bişey anlatmamak lazım çünkü anlamıyorlar. Gidin erduvana oy verin, herşey daha pahalı olsun, suriyeli kardeşleriniz devam etsin burada yaşamaya, hüdapar mecliste kendini savunsun, kadınları köle gören zihniyete gidin paşa paşa oy verin. Kurunun yanında yaşta yanıyor ne yazık ki. Paranızın değeri kalmamış, alım gücünüz kalmamış ne önemi var, sizinki dava meselesi. Allah korusun ya reisiniz yiyemezse o manda yoğurdunu, ya emine hanım o servet değerindeki çantaları takamazsa ne olur sonra. Sizin çocuklar açta gezse olur önemli olan sırça köşk yıkılmasın.
Ekonominin geldiği durumun yanlış ekonomi politikası uygulamalarından kaynaklandığını biliyoruz. Çoğumuz, başta enflasyon olmak üzere ekonomik durumun son derecede bozuk olduğunu ve bunun seçim sonuçlarını etkileyeceğini konuştuk, tartıştık. Görüldüğü üzere bu ekonomi bile hâlâ bu insanlara bu kadar oy aldırıyor.

Neden Erdoğan diyorlar ve nasıl geçiniyorlar peki sorusuna gelirsek, büyük bir kitle devlet yardımlarıyla geçiniyor ve yardım kesilirse ne yapacağını bilmiyor. Buna sadaka ekonomisi diyorlar. Bahsettiğiniz şahıslar yardımlarla, erzaklarla, seçim rüşveti gibi verilen sadakayla geçiniyorlar. Çoğu, bu yardımların devlet tarafından değil iktidar partisi hatta Cumhurbaşkanı tarafından yapıldığını sanıyor. Durumu en kötü düzeyde olanlar onlar olduğu hâlde bu durumu kaybetmek istemiyorlar ve bunun ancak bu iktidarla sürdürülebileceğini düşünüyorlar.

ayyy bunları okurken acaba almanlar da bizim için aynısını mi diyorlar diye düşünemeden edemedim.
60 yıldır ülkelerine yerleştik kök sardık.
Kızımın kreş e yazdırdım. Çocukların nerdeyse hepsi Türk... Bir kaç tane alman var. Şaka değil bu gerçek.
Kesin onlarda bizi yakmak istiyordur...
yeri geldi yaktılar da....
Sizler mülteci olarak gitmediniz. İşçi ihtiyacı vardı, davet edildiniz, çalışma izinleriniz çıkarıldı işinize başladınız. Yük olmak için gitmediniz. Kültürel doku bozuluyorsa kızıyorlardır mutlaka ama siz mültecilerle aynı kefeye konulamazsınız.

Bir de orada ne konumda yaşadığınız önemli, işsizlik maaşı alabilmek için iş bulmayıp yatan bir grup da var, onları kimse istemez.

Erdoğan korkaktır. Kılıçdaroğlunun karşısına çıkamaz. Hazır sorulara alışmış biri kendisi. Hiç bir bilgisi yok. Tarih bilgisi sıfır. Doğru dürüst kitap okumamış. Ne sanattan anlar ne kültürel değerlerden. Ahh bir çıksa tv de Kılıçdaroğlunun karşısına o sahte dünya lideri imajı öyle bir çizilir ki, asıl o zaman anlarsınız kim iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyormuş. Bir sorgulayın bu adam bu kadar bağırıp çağırıyor sürekli bay Kemal şöyle bay Kemal böyle diyor ama. Bay Kemal çık karşıma dediğinde cevap bile veremiyor.
istediği kanalda canlı yayına davet etti sonuç fos,erdoğan bir kere bile cevap veremedi,meydan geniş atması kolay.

istediği kanalda canlı yayına davet etti sonuç fos,erdoğan bir kere bile cevap veremedi,meydan geniş atması kolay.
Nasıl versin seçmenleri üzerinde çizdiği o dünya lideri imajı anında çizilir :KK53: Türkiye Cumhuriyetinin başına geçmiş en bilgisiz ve kültürsüz bir yönetici. Eskisi gibi liderlerin karşılıklı konuştuğu programlara çıksa rezil olur.

Yine ortalik birbirine girmis

Neden oy verme isi gizliden yapilmiyor?
Surekli avrupa denildigi icin yazicam, avrupanin cogu ulkelerinde kime oy verecegini soylemek ayip gorgu kurallarina uymaz.

Herkesin oy verme ozgurlugu var oyunu verip cik bukadar basit. Milleti birbirine girdirmeye ne gerek var. Sonuclar zaten secim sonrasi gorunecek.
Burası için yazmıyorum. Gizlilik Akp döneminde bozuldu. Bazıları kendisine yapılan yardımlar kesilmesin diye kabinlere girip kime oy verdiğinin fotoğrafını çekmek zorunda bırakıldı.

Back
X