Başörtüsü ile ilgili kendi yaşadığım bir olaydan bahsetmek isterim. Yaşım çok yaşlı değil 36 yım. Üniversite’yi açıktan okudum. Aöf sınavlarına başörtülü alınmıyorduk. Bir sınav dönemiydi içeri girmek için dışarda herkes bekliyorken başı açık eğitimci bir ablamız herkesin içinde beni rencide ederek başımı açtırıp öyle sokmuştu binaya. O kadını ve bunlara sebep olanları asla unutmuyorum. Ne gerek vardı o yaşta ki genç bir kızı, kız - erkek Diğerlerinin önünde utandırmaya.
Yaşadıkların için çok üzgünüm.
Ben de 12 yaşında bir çocuk iken kapatıldım. Bana kimse kapanmak istiyor musun diye sormadı! Aynı şeyleri ben de yaşadım. Başörtüsü benim için iç çamaşırı gibiydi ve açtığım zaman sanki çıplak kalmışım gibi psikolojim bozuluyordu.
Geceleri başım açık olduğunu görüp kan ter içinde uyanıyordum. Düşün! Bu benim kabusum olmuştu! Başım açık alt tarafı, anadan üryan değilim ki.
Bu üniversite kapılarında kalmaları filan hiç savunacak değilim, bende benzerlerini yaşadım, hatta aynısını.
Ama daha sonra fikirlerim değişti, zaman geçtikçe, büyüdükçe ve özellikle de büyüdüğüm muhafazakar kesimden ayrılınca ufkum gelişmeye başladı. Bize o zaman o zulmü yaşatanların karşı tarafı da şimdi benzer zulümler yaşatıyorlar.
Memleketi sapık ve bizim kültürümüzle alakası olmayan, kadına mal gözü ile bakan kültürden gelen afgan, paki vs ile doldurdular.
Yedi yaşında kız annesiyim, kızımın geleceğinden endişe duyuyorum.
Meclise kendi listelerinden Hüdaparı soktular. Bu mv olan adamlardan biri cinayet ile yargılanmış, hüküm giymiş hatta içeride bile yatmış. Mv olmak bu kadar kolay işte istenince. Bi khk çıkarırsın bi imza hopp, nasılsa tek adamsın canileri bile meclise alırsın. Kadınları sahiplendireceklermiş! Ben yalnız yaşayan bir kadınım, şimdi ben ev hayvanı gibi bir erkeğin - 2, - 3, eşi ya da açıkça söliyim seks kölesi mi olacağım yani ?
Haydi başörtüsü zulmu yaşandı, peki benim çocukluğumu geleceğimi çalıp, 13 yaşında yatılıya koyan, camdan bakmayı, oyun oynamayı o yaşta yasaklayanların eline, tarikatlara düşüren, ergenlikte anksiyete ve panik hastası olmama sebep olan, herşeyimi elimden alan " gerici" zihniyet kimseyi mağdur etmiyor mu?
İnternette bir site var, yalnız yürümeyeceksin. Orada gir bak, minicik cocuklar anne babaları başörtüsü baskısı yapıyor diye ne biçim sıkıntılar yaşıyorlar. Bazı gençler iktidara oy vermediler diye anne babaları tarafından evden kovulmakla tehdit ediliyor. Ben adalet taraftarıyım, ne oradan ne buradan. Demokrasi, özgürlükte herkes için olmalı, başkasının alanını ihlal etmediğimiz müddetçe hepimiz özgür olmalıyız.
Yetti yani ablacım şu başörtüsü mağduriyeti. Şu anda hiç kimse mağdur değil başörtüsü takan, hatta öncelikli vatandaşlarsınız, artık ağlamayın türban diye, rica ediyorum ya!
Başörtü ile alakalı değil Siyaset kokuyor:)kusura bakmayın ama Türkiyede inancımıza göre kapanan % 20, geri kalan modern tesettür Başörtü altına dar kot pantolon. lütfen Başörtü konusunu açmayın geriliyorum:)
Ben dediğim gibi 12 yaşında kapadım. 26 da açıldım kendi isteğimle. Ailemle verdiğim mücadele burdan köye yol olur. "Bana yollu musun ne açılması" bile dediler. Annem geçen yıl bana kısa kollu giyiyorum saçlarım açık diye "senden utanıyorum" bile dedi.
Neyse biz kapalı idik ama uzun eşarp ve uzun pardesü giyerdik. Asla makyaj yapmazdık. Benim 25 yaşına kadar göz kalemim bile yoktu. Şimdikilerin türbanlarına filan inanmıyorum ben, çoğunun diyelim. Öyle ki eşi akp den ihale alsın diye kapanan bikinili ablalar tanıyorum.