Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Erdoğan korkaktır. Kılıçdaroğlunun karşısına çıkamaz. Hazır sorulara alışmış biri kendisi. Hiç bir bilgisi yok. Tarih bilgisi sıfır. Doğru dürüst kitap okumamış. Ne sanattan anlar ne kültürel değerlerden. Ahh bir çıksa tv de Kılıçdaroğlunun karşısına o sahte dünya lideri imajı öyle bir çizilir ki, asıl o zaman anlarsınız kim iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyormuş. Bir sorgulayın bu adam bu kadar bağırıp çağırıyor sürekli bay Kemal şöyle bay Kemal böyle diyor ama. Bay Kemal çık karşıma dediğinde cevap bile veremiyor.
🌺♥️

Orası öyle davet edildik zamanında....
Ama almanya da da milyonlarca mülteci var ve hâlâ da gelmeye devam ediyorlar ve edecekler de....
Ama ırkçılık yapmak hiç güzel birsey değil...
Dünya da herkesin güzel ve rahat yasamaya hakkı var....
Hic kimse keyfine ülkesini huzurunu toprağını bırakıp gitmez...
Empati kuralım lütfen...
İslamla ve şeriatla şereflendirilmiş(!) topraklar dururken neden Avrupa’ya sığınıyorlar?

En ayar olduğum tip de, Toprağın altından çıkıp gelse mültecileri almak zorunda olan, ama almayan! bunun anlaşmasını imzalamış Avrupa’nın topraklarında yaşayıp da, bize ırkçı diyenler.
Hadi lan oradan

Halam en az 35 yillik ogretmen basortusu ile okumus gorevine basortusu ile baslamis ..hic bahsetmedi boyle seylerden egitimci olmasina ragmen :) ailemde bir cok kisi basortulu bende dahil .
Halanız Türkiye Cumhuriyetinde yaşamamış o zaman..
Lise 1. sınıfta ikinci dönem başladığı gün okul kapısından içeri girerken başımızdaki örtülere saldırdılar..
Okula örtüyle girmek ne mümkün kapısında beklerken burada bekleyemezsiniz diye coplarla döve döve dağıttılar..
Hele edilen o hakaretler emniyet mensubu bir amirdi, ufacık çocuklarız daha bizi bir köşeye sıkıştırıp siz örümcek beyinli böceklersiniz demişti hiç unutamıyorum..
3 öğrenci bir araya geldik diye tutup kolumuzdan nezarethaneye attılar.
Arkadaşlarımızla yan yana yürümeye korkuyorduk.
Hala bile ne zaman yanımdan bir polis arabası geçse irkiliyorum...
Okul kapılarında öğrenciden çok polis jandarma oluyordu.
Onlardan bazıları bizi yaka paça tutup atarken, hakaretler savururken, bazılarının gözleri doluyordu..
Bunları yaşarken sadece 14 yaşındaydım..
Sonrası daha garabet daha vahim..
Giremediğimiz üniversite sınavları, çok yüksek puan aldığımız halde seçemediğimiz bölümler..
Bizzat yaşadım bunları, bizzat!
36 Yaşındayım 2. üniversitemi okuyorum..
Hayalim doktor olmaktı ve en azından daha doğu tarafındaki tıp fakültelerine girebilecek sayısal ham puanım vardı ama o puanla ancak bilgisayar programcılığına oda ikinci öğretimden girebildim.
Bırakılın okulda okumayı, kamu kurumunda başı kapalı çalışmayı özel sektörler bile işe almıyordu.
Kamu kurumlarına, okullara, askeri hastaneye ziyaretçi olarak bile kapısından sokulmadık..
Ssk karnesi diye bir defter vardı ona bile açık resim koymak zorundaydık..
Ondaki resim kapalı olduğunda hastane bile hizmet vermiyordu.
Hayatımızdan çalınan şey öyle büyük ki, bunu yaşamayana anca masal hikaye gelir..
Çocukluğumuz, gençliğimiz, hayallerimiz, okuma haklarımız çalındı bizim..
Geleceğimiz çalındı..

ALLAH sebep olanlara yaptıklarından pişman olma feraseti ihsan etsin, bizden giden geri gelmez ama dileğim odur ki bu ülkede görüşü, tarafı ne olursa olsun kimse bunları bir daha yaşamasın..
Ama yaşananlara da kimse olmadı demesin...

Yapanı, yaptığından pişman olanı affederim, hakkımı helal ederim de bu gün gelip bunları inkar edeni asla affetmem!

Bugün ki gazete haberlerini gördünüz mü ?
Almanya göç yasasını değiştiriyor, sözcü de detayları var
Nitelikli göçmen yasasını geliştirmeye çalıştırıyorlar, iş gücüne ihtiyaçları var ama demografik yapılarını bozanları daha fazla almak istemiyorlar, bu ırkçılık değil. Dünyanın her yerinde böyle , bizde bilinen rakam 12 milyon, kayıtsız kuyutsuz kaç milyon var kimse bilmiyor. Almanya sınırından elini kolunu sallaya sallaya geçemezsin ama Türkiye sınırından geçiyorlar. Ülkenin demografik yapısını çoktan bozdular, demografik yapıyı geçtim terör tehlikesi çığ gibi büyüyor. 12 milyon 20 milyon göçmen olmamalı bizim büyüklüğümüzde bir ülkede, o yüzden artık empati yapamıyoruz maalesef. Can güvenliğimiz yok, istihdam sorunumuz var, konut sorunumuz var, kaynak sorunumuz var, sokaklarımız güvenli değil. Ülkemizde gençler gelen ucuz iş gücü yüzünden işsiz ve geleceksiz. Türkiye'de halk değişiyor bizim Avrupa ile kıyasımız mümkün değil. Bu sıkıntı sadece Suriyelilerle ilgili de değil Afganlar, Pakistanlılar,Kenyalılar, Özbekler,Azeriler saymakla bitmez dünyanın her yerinden kontrolsüz göç alıyoruz bunun empatisi olmaz artık
O saydiklarin hepsi almanya da da var.
Kontrolsüz göç burda da var.
Bu arada doğma büyüme alman im ben.

Son olarak Chp pkk ile ittiafak oldu diyen arkadaşlar. PKK kendi oyuyla meclise girdi, bu zamana kadar ne yaptıysa kendi tabanıyla yaptı. %10luk bir kürt oyu var.
Şu ayrımı yapmayı öğrenelim lütfen. PKK=HDP değildir. Böyle derseniz %10 luk ve mecliste olan bir kesimi terörist ilan etmiş olursunuz.

Kızlar bu arada yer bulabilirsem mevzularaçıkmikrofon programına gideceğim kk için 😄😄😄 sorularınızı hazırlayın sizin için sorarım
Camileri falan kapatmayacağını hdpile gizli ya da açık bir ortaklığı olmadığını açıkça söylesin başka isteğim yok. Bıktık bunlara cevap vermek zorunda kalmaktan.

Ay hanımefendi size kötü bir haberim var ya, kazanıyo çünkü oy çalıyo. Sizce son seçimde 49 oy almış olsaydı bu seçimi ikinci tura bırakır mıydı? Daha oy verdiğiniz adamın huyunu kavrayamamışsınız. Bir de fakirlik yok diyosunuz, yazık. Size özelden 2 3 adres yazayım da her ay mutfak masraflarını karşılayın lütfen. Belli ki tuzunuz çok kuru, o görmezden geldikleriniz de biraz rahat etsinler bari.
Ay hanımefendi kötü haberiniz pek bı mantıksız geldi nasıl oy çalıyorda ikinci tura geliyor? Oy çalabilse sizce %50 geçip ilk turda kapatmaz mıydı konuyu????? Hani sizde ki bu akıl onda hiç yok mu sanıyorsunuz.?

Esad in babası hatay doğumludur. Hatay üstünde hep planları olmuştur.
2021 yılında Beşer Esad kendi parlamentosunda Hatay'ı geri alacağız bölgede Suriye nüfusu fazla diye açıkça söyledi. Tabi hemen ertesi gün bir yaptırım olmaz. önce bölgede nüfusun iyice yerleşmesi gerekiyor. Her haliyle tehditkar bir mesele. Bir çeşit iskan politikası gibi.
Amaçları farklı!
Bizim gurbetçiler gibi ekmek davasına gitmediler.

Başörtüsü ile ilgili kendi yaşadığım bir olaydan bahsetmek isterim. Yaşım çok yaşlı değil 36 yım. Üniversite’yi açıktan okudum. Aöf sınavlarına başörtülü alınmıyorduk. Bir sınav dönemiydi içeri girmek için dışarda herkes bekliyorken başı açık eğitimci bir ablamız herkesin içinde beni rencide ederek başımı açtırıp öyle sokmuştu binaya. O kadını ve bunlara sebep olanları asla unutmuyorum. Ne gerek vardı o yaşta ki genç bir kızı, kız - erkek Diğerlerinin önünde utandırmaya.

Yaşadıkların için çok üzgünüm.
Ben de 12 yaşında bir çocuk iken kapatıldım. Bana kimse kapanmak istiyor musun diye sormadı! Aynı şeyleri ben de yaşadım. Başörtüsü benim için iç çamaşırı gibiydi ve açtığım zaman sanki çıplak kalmışım gibi psikolojim bozuluyordu.
Geceleri başım açık olduğunu görüp kan ter içinde uyanıyordum. Düşün! Bu benim kabusum olmuştu! Başım açık alt tarafı, anadan üryan değilim ki.

Bu üniversite kapılarında kalmaları filan hiç savunacak değilim, bende benzerlerini yaşadım, hatta aynısını.

Ama daha sonra fikirlerim değişti, zaman geçtikçe, büyüdükçe ve özellikle de büyüdüğüm muhafazakar kesimden ayrılınca ufkum gelişmeye başladı. Bize o zaman o zulmü yaşatanların karşı tarafı da şimdi benzer zulümler yaşatıyorlar.
Memleketi sapık ve bizim kültürümüzle alakası olmayan, kadına mal gözü ile bakan kültürden gelen afgan, paki vs ile doldurdular.
Yedi yaşında kız annesiyim, kızımın geleceğinden endişe duyuyorum.
Meclise kendi listelerinden Hüdaparı soktular. Bu mv olan adamlardan biri cinayet ile yargılanmış, hüküm giymiş hatta içeride bile yatmış. Mv olmak bu kadar kolay işte istenince. Bi khk çıkarırsın bi imza hopp, nasılsa tek adamsın canileri bile meclise alırsın. Kadınları sahiplendireceklermiş! Ben yalnız yaşayan bir kadınım, şimdi ben ev hayvanı gibi bir erkeğin - 2, - 3, eşi ya da açıkça söliyim seks kölesi mi olacağım yani ?

Haydi başörtüsü zulmu yaşandı, peki benim çocukluğumu geleceğimi çalıp, 13 yaşında yatılıya koyan, camdan bakmayı, oyun oynamayı o yaşta yasaklayanların eline, tarikatlara düşüren, ergenlikte anksiyete ve panik hastası olmama sebep olan, herşeyimi elimden alan " gerici" zihniyet kimseyi mağdur etmiyor mu?

İnternette bir site var, yalnız yürümeyeceksin. Orada gir bak, minicik cocuklar anne babaları başörtüsü baskısı yapıyor diye ne biçim sıkıntılar yaşıyorlar. Bazı gençler iktidara oy vermediler diye anne babaları tarafından evden kovulmakla tehdit ediliyor. Ben adalet taraftarıyım, ne oradan ne buradan. Demokrasi, özgürlükte herkes için olmalı, başkasının alanını ihlal etmediğimiz müddetçe hepimiz özgür olmalıyız.

Yetti yani ablacım şu başörtüsü mağduriyeti. Şu anda hiç kimse mağdur değil başörtüsü takan, hatta öncelikli vatandaşlarsınız, artık ağlamayın türban diye, rica ediyorum ya!

Başörtü ile alakalı değil Siyaset kokuyor:)kusura bakmayın ama Türkiyede inancımıza göre kapanan % 20, geri kalan modern tesettür Başörtü altına dar kot pantolon. lütfen Başörtü konusunu açmayın geriliyorum:)

Ben dediğim gibi 12 yaşında kapadım. 26 da açıldım kendi isteğimle. Ailemle verdiğim mücadele burdan köye yol olur. "Bana yollu musun ne açılması" bile dediler. Annem geçen yıl bana kısa kollu giyiyorum saçlarım açık diye "senden utanıyorum" bile dedi.
Neyse biz kapalı idik ama uzun eşarp ve uzun pardesü giyerdik. Asla makyaj yapmazdık. Benim 25 yaşına kadar göz kalemim bile yoktu. Şimdikilerin türbanlarına filan inanmıyorum ben, çoğunun diyelim. Öyle ki eşi akp den ihale alsın diye kapanan bikinili ablalar tanıyorum.

Son düzenleme:

Burada prompter bozulmamış hani mitinglerde oynattığı montajlı video var ya o yayınlanacakmış. Bakın burada bay Kemal kimlerle diyor ama o sırada video yayına girmiyor. Orhan da bu ekip yeni diyor, Erdoğan da küfrettirmeyin diyor. Yeni ekip Erdoğanı sallamamış yemeğe gitmiş sanırım :KK53: Ya da vicdanlı insanlarmış bilerek montajlı videoyu yayınlamamışlar

Halam en az 35 yillik ogretmen basortusu ile okumus gorevine basortusu ile baslamis ..hic bahsetmedi boyle seylerden egitimci olmasina ragmen :) ailemde bir cok kisi basortulu bende dahil .
Halan nerde yaşıyor minik, ben lisedeyken hepimiz başımızı açıp giriyorduk okula, öğretmenler peruk takiyorlardi wc lerde. Hatta hastanede staj yaptığım dönem bile izin verilmedi başörtü takmama

Esad in babası hatay doğumludur. Hatay üstünde hep planları olmuştur.
2021 yılında Beşer Esad kendi parlamentosunda Hatay'ı geri alacağız bölgede Suriye nüfusu fazla diye açıkça söyledi. Tabi hemen ertesi gün bir yaptırım olmaz. önce bölgede nüfusun iyice yerleşmesi gerekiyor. Her haliyle tehditkar bir mesele. Bir çeşit iskan politikası gibi.
Amaçları farklı!
Bizim gurbetçiler gibi ekmek davasına gitmediler.

Eski eşim hataylı.
Evli iken sık sık giderdim hataya. Agırlıklı olarak arap asıllı türk vatandaşlarından oluşur. Çoğu aslen arap olmasına rağmen Atatürk'e yürekten bağlıdırlar.
Onlar da şehri surilerin sardığını, bundan şikayetçi olduklarını, böyle giderse yakında tüm şehrin baskın olarak suri olacağından şikayetçilerdi. Tabi bunlar depremden önce idi.
Depremden sonra durum daha vahim. Tüm hatay boşaldı, yerlisi gitmek zorunda kaldı. Meydan surilere kaldı. Ben hatay ve hataylılar adına endişeliyim

Halanız Türkiye Cumhuriyetinde yaşamamış o zaman..
Lise 1. sınıfta ikinci dönem başladığı gün okul kapısından içeri girerken başımızdaki örtülere saldırdılar..
Okula örtüyle girmek ne mümkün kapısında beklerken burada bekleyemezsiniz diye coplarla döve döve dağıttılar..
Hele edilen o hakaretler emniyet mensubu bir amirdi, ufacık çocuklarız daha bizi bir köşeye sıkıştırıp siz örümcek beyinli böceklersiniz demişti hiç unutamıyorum..
3 öğrenci bir araya geldik diye tutup kolumuzdan nezarethaneye attılar.
Arkadaşlarımızla yan yana yürümeye korkuyorduk.
Hala bile ne zaman yanımdan bir polis arabası geçse irkiliyorum...
Okul kapılarında öğrenciden çok polis jandarma oluyordu.
Onlardan bazıları bizi yaka paça tutup atarken, hakaretler savururken, bazılarının gözleri doluyordu..
Bunları yaşarken sadece 14 yaşındaydım..
Sonrası daha garabet daha vahim..
Giremediğimiz üniversite sınavları, çok yüksek puan aldığımız halde seçemediğimiz bölümler..
Bizzat yaşadım bunları, bizzat!
36 Yaşındayım 2. üniversitemi okuyorum..
Hayalim doktor olmaktı ve en azından daha doğu tarafındaki tıp fakültelerine girebilecek sayısal ham puanım vardı ama o puanla ancak bilgisayar programcılığına oda ikinci öğretimden girebildim.
Bırakılın okulda okumayı, kamu kurumunda başı kapalı çalışmayı özel sektörler bile işe almıyordu.
Kamu kurumlarına, okullara, askeri hastaneye ziyaretçi olarak bile kapısından sokulmadık..
Ssk karnesi diye bir defter vardı ona bile açık resim koymak zorundaydık..
Ondaki resim kapalı olduğunda hastane bile hizmet vermiyordu.
Hayatımızdan çalınan şey öyle büyük ki, bunu yaşamayana anca masal hikaye gelir..
Çocukluğumuz, gençliğimiz, hayallerimiz, okuma haklarımız çalındı bizim..
Geleceğimiz çalındı..

ALLAH sebep olanlara yaptıklarından pişman olma feraseti ihsan etsin, bizden giden geri gelmez ama dileğim odur ki bu ülkede görüşü, tarafı ne olursa olsun kimse bunları bir daha yaşamasın..
Ama yaşananlara da kimse olmadı demesin...

Yapanı, yaptığından pişman olanı affederim, hakkımı helal ederim de bu gün gelip bunları inkar edeni asla affetmem!
Evet yaşandı ama bu ülkede mezhebinden dolayı otellerde yakılanlar da oldu. Kimse bunun ekmeğini yıllarca yiyip siyasetini yapmaya kalkmadı. Burası böyle bir ülke, mağduriyet tek taraflı değil.

Back
X