Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Ay hanımefendi kötü haberiniz pek bı mantıksız geldi nasıl oy çalıyorda ikinci tura geliyor? Oy çalabilse sizce %50 geçip ilk turda kapatmaz mıydı konuyu????? Hani sizde ki bu akıl onda hiç yok mu sanıyorsunuz.?
İkinci tura bırakması bi strateji.. güya saygı duydu olay cıkarmadı ve ayrıca çalmış hali bu.. yoksa istanbul secmlerinde 2 hfta maltepede oy saydıran yönetim koca ülkede ki oyları ne cabukta saydırdı kabul etti.. onda akıl var mı yok mu tartısamıyorz cünkü cbaskanı kendisi ve yasalar malum.. ama danısanlarının bazılarının cok akıllı oldugu kesin..
Akıllı oldugumuz için değil ancak oylara sahip cıktgımız için kazanabilirz zira artk aklımızla zekamızla savasamıyoruz istikrarlı durarak savasabiliyoruz ona da gücümüz ne kdr yeterse işte.. sürülmeden hapse atılmadan..

O saydiklarin hepsi almanya da da var.
Kontrolsüz göç burda da var.
Bu arada doğma büyüme alman im ben.
Siz insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz sanırım. Eşimin diploma denkliği var Almanya'da ama benimki yok. Elini kolunu sallayarak giremiyorsun bizim ülkemiz gibi? Kedilerimizi bile lank diye almıyorlar onlar için bile prosedürler gerekiyor.

Almanyanın neresi acaba😅 öyle kulagından tuttugu gbi tepikliyolar valla bi sikayete bakar.. burda et bakalım sikayet .. sikayet ettik diye bizi sınır dısı etme ihtimalleri var ama göçmenleri özellijle suriye ve afganları yok.. adamların üniversiteye sınavsz giriş hakkı var denklik olmadan calısıyorlar vs vs

Bu zihniyetlerin yetistirdikleri çocuklarımızla aynı okulda öğrenci ya da velisi.

Arkadaşlar, aldığım dini eğitimin içinde Arapça da vardı, uzun zaman geçti üstünden ama yine de anlıyorum adamın dediklerini .
Ne yazık ki altyazı doğru :(
Bu zihniyeti başımıza bela ediyorlar, bir de meclise girdiler.
Kızımın geleceği için çok korkuyorum. :(

Istanbul secimlerinde;HDP seçmenine Demirtaş’ı değil Apo’yu dinleyin diye azarlayan kişi Bahçeli

Meydanlarda Apo’nun mektubunu okutan, kardeşini TRT’ye çıkaran hatta PKK’lıları davul zurnayla karşılayıp Apo’ya sayın diyen kişi Erdoğan

Ama CHP Apo’yu serbest bırakacak öyle mi?

Evet yaşandı ama bu ülkede mezhebinden dolayı otellerde yakılanlar da oldu. Kimse bunun ekmeğini yıllarca yiyip siyasetini yapmaya kalkmadı. Burası böyle bir ülke, mağduriyet tek taraflı değil.
Ben olayın siyasi tarafından bahsetmedim zaten.
Her durumu siyasete yormayın.
Kimse yaşanmadı diyemez dedim..
Ve evet mezhebi yüzünden bir otelde yakılan insanlarında hakkı teslim edilmelidir.
Rabbim rahmeti ile muamele etsin ama bu gün bu tür bir şey yapılacak olsa (ALLAH KORUSUN) karşısında ilk dikilenlerden olurum!
Bu at gözlüğü o zaman olmasaydı, çoook büyük bir kesim bu şekilde bizzat "DEVLET ELİ" ile "YASALARLA" bu acıları yaşamasaydı, Bu gün her telden sesi çıkanların o günde yapılan haksızlığa sesi çıksaydı, kimse bundan ekmek yiyemezdi.
Bu gün bu iktidar değişmiyorsa bunda en büyük pay o gün o zulümü yapanların ve buna sessiz kalanlarındır!
Hala insanların yaşadıklarına bunlar olmadı, mağdur edebiyatı yapmayın diyenlere benim lafım..

Bunu demeye, ısrarla yapılanı görmemeye, kendinden olmayanı aşağılamaya devam edenler daha çok hezimete uğrarlar..

Yani ???
Bende orada doğdum ve yaşadım halen görüştüğüm insanlar var şartlarını biliyorum yani
Benim anlattığım durum bundan çok farklı bir şey empati sınırını aştık maalesef

Uydurma.

Senin yaşadığın ülkede kaçak, kontrolsüz göç yok. İlticaya gelenleri de kamplarda tutuyorlar. Ablacım sen gel buraya kontrolsüz göç gör.

kendini alman olarak görüyorsan kendi ülkenle ilgilen. Başkasının memleketine laf etme.

Halanız Türkiye Cumhuriyetinde yaşamamış o zaman..
Lise 1. sınıfta ikinci dönem başladığı gün okul kapısından içeri girerken başımızdaki örtülere saldırdılar..
Okula örtüyle girmek ne mümkün kapısında beklerken burada bekleyemezsiniz diye coplarla döve döve dağıttılar..
Hele edilen o hakaretler emniyet mensubu bir amirdi, ufacık çocuklarız daha bizi bir köşeye sıkıştırıp siz örümcek beyinli böceklersiniz demişti hiç unutamıyorum..
3 öğrenci bir araya geldik diye tutup kolumuzdan nezarethaneye attılar.
Arkadaşlarımızla yan yana yürümeye korkuyorduk.
Hala bile ne zaman yanımdan bir polis arabası geçse irkiliyorum...
Okul kapılarında öğrenciden çok polis jandarma oluyordu.
Onlardan bazıları bizi yaka paça tutup atarken, hakaretler savururken, bazılarının gözleri doluyordu..
Bunları yaşarken sadece 14 yaşındaydım..
Sonrası daha garabet daha vahim..
Giremediğimiz üniversite sınavları, çok yüksek puan aldığımız halde seçemediğimiz bölümler..
Bizzat yaşadım bunları, bizzat!
36 Yaşındayım 2. üniversitemi okuyorum..
Hayalim doktor olmaktı ve en azından daha doğu tarafındaki tıp fakültelerine girebilecek sayısal ham puanım vardı ama o puanla ancak bilgisayar programcılığına oda ikinci öğretimden girebildim.
Bırakılın okulda okumayı, kamu kurumunda başı kapalı çalışmayı özel sektörler bile işe almıyordu.
Kamu kurumlarına, okullara, askeri hastaneye ziyaretçi olarak bile kapısından sokulmadık..
Ssk karnesi diye bir defter vardı ona bile açık resim koymak zorundaydık..
Ondaki resim kapalı olduğunda hastane bile hizmet vermiyordu.
Hayatımızdan çalınan şey öyle büyük ki, bunu yaşamayana anca masal hikaye gelir..
Çocukluğumuz, gençliğimiz, hayallerimiz, okuma haklarımız çalındı bizim..
Geleceğimiz çalındı..

ALLAH sebep olanlara yaptıklarından pişman olma feraseti ihsan etsin, bizden giden geri gelmez ama dileğim odur ki bu ülkede görüşü, tarafı ne olursa olsun kimse bunları bir daha yaşamasın..
Ama yaşananlara da kimse olmadı demesin...

Yapanı, yaptığından pişman olanı affederim, hakkımı helal ederim de bu gün gelip bunları inkar edeni asla affetmem!
Kılıçdaroğlunun helalleşeceğiz, helalleşmeliyiz, bizim o insanlara bir özür borcumuz var dediği tam da budur işte.

Ben olayın siyasi tarafından bahsetmedim zaten.
Her durumu siyasete yormayın.
Kimse yaşanmadı diyemez dedim..
Ve evet mezhebi yüzünden bir otelde yakılan insanlarında hakkı teslim edilmelidir.
Rabbim rahmeti ile muamele etsin ama bu gün bu tür bir şey yapılacak olsa (ALLAH KORUSUN) karşısında ilk dikilenlerden olurum!
Bu at gözlüğü o zaman olmasaydı, çoook büyük bir kesim bu şekilde bizzat "DEVLET ELİ" ile "YASALARLA" bu acıları yaşamasaydı, Bu gün her telden sesi çıkanların o günde yapılan haksızlığa sesi çıksaydı, kimse bundan ekmek yiyemezdi.
Bu gün bu iktidar değişmiyorsa bunda en büyük pay o gün o zulümü yapanların ve buna sessiz kalanlarındır!
Hala insanların yaşadıklarına bunlar olmadı, mağdur edebiyatı yapmayın diyenlere benim lafım..

Bunu demeye, ısrarla yapılanı görmemeye, kendinden olmayanı aşağılamaya devam edenler daha çok hezimete uğrarlar..

Aslında konu yasak değil biliyor musunuz Minik Duduklu Tencere Minik Duduklu Tencere doğru söylüyor bazılarının bu yasaktan hiç haberi olmadı zamanında çünkü okullarda uygulanmadı, orta öğretimde müdürlerin insiyatifindeydi, üniversitelerde kimse de bu kuralı kovalamıyordu sadece askeriyede sıkı uygulanıyordu. Ne zaman başörtüsünü siyasete alet etmeye karar verdiler, birileri bu uygulanmayan kanunu kaşımaya başladı, ondan sonra da çığrından çıktı her şey. Benim yaşadığım yerde de yoktu bu yasaklar (İstanbul )hatta haberlere konu olunca nasıl ya diye düşündük çünkü ben lisedeyken okulda tesettürlü arkadaşlarımız vardı, yaşım 15-16 idi o zamanlar (94 senesi civarı). Sonra kutuplaşma ayrışma başladı korkunç şeyler yaşandı. Kanunla yasak olması hataydı zaten de uygulama da siyasi kutuplaşma için resmen kullanıldı yoksa kimse inkar edemez yaşananları. Bu sıkı yasak ve karmaşa dönemi 97-2007 yılları arasında yaşandı, kanunda defalarca değişikliklere gidildi ama sonra öyle bir algı oluştu ki tüm Cumhuriyet tarihi boyunca insanlar okula gidemedi diye düşünüyor herkes

Orası öyle davet edildik zamanında....

Evet dünyada herkesin rahat ve güzel yaşamaya hakkı var
Mesela biz sokaklarda rahat rahat gezmek istiyoruz, korkmadan.
Acaba biri bana saldırır m taciz etmeye kalkar mı diye düşünmek istemiyoruz.
Kendi ülkemizin sokaklarını gezemiyoruz rahat rahat.
Ben İstiklale gitmeyeli 2.5 sene oldu neredeyse. Sebebini söylememe gerek yok sanırım.
Ülkeye Pakistandan bir sürü kaçak geliyor şu sıralar. O ülkede kadın mezarlarına demir kafes yapıldığından haberiniz var mı?
Yeni ölmüş genç kızları mezarlarından çıkartıp tecavüz ediyorlar. Kadının ölüsüne bile rahat yok.

Biz bunlarla aynı ülkede yaşamak zorunda değiliz, bunun adı da ırkçılık değil. Bu konuda da hiç kimseyle empati kuramayacağım. Empati kurmak isteyen alsın empatisini de defolsun gitsin.

Siz Almanya’da bir Alman vatandaşının dükkanını yağmalasanız başınıza ne gelir söyleyin bakalım? Ya da buna cesaret edebilir misiniz?
Birde Suriyelilerin kadın demez mi biz paraları avrupadan alıyoruz sizden değil ama her yıl tavşan gibi çocuk doğurduğunda benim SSK ücret ödediğim hastaneyi kullanıyorsun para ödemeden ve ben hastane için randevu alamıyorum doluluktan dolayı benim hakkımı gasp ediyorlar ,para ödeyip özelde muayine oluyorum

Ülke olarak ya ilim yolunda ilerleyeceğiz ya da dini yoldan bakın pakistanın haline, bakın Afganistan'a haline diğer İslam ülkelerinden de mülteciler geliyor ,erkekler aç aslan gibi kadınları taciz etmeye 1 numara bunlar İslam ülkelerin durumu harap iranda eğer ki oğlun yok ise kadının hiç bir hakkı yok mülk dahi üstüne işlenmiyor erkek doğurmak zorunda hangi haklar varsa bizde var

Back
X