Halanız Türkiye Cumhuriyetinde yaşamamış o zaman..
Lise 1. sınıfta ikinci dönem başladığı gün okul kapısından içeri girerken başımızdaki örtülere saldırdılar..
Okula örtüyle girmek ne mümkün kapısında beklerken burada bekleyemezsiniz diye coplarla döve döve dağıttılar..
Hele edilen o hakaretler emniyet mensubu bir amirdi, ufacık çocuklarız daha bizi bir köşeye sıkıştırıp siz örümcek beyinli böceklersiniz demişti hiç unutamıyorum..
3 öğrenci bir araya geldik diye tutup kolumuzdan nezarethaneye attılar.
Arkadaşlarımızla yan yana yürümeye korkuyorduk.
Hala bile ne zaman yanımdan bir polis arabası geçse irkiliyorum...
Okul kapılarında öğrenciden çok polis jandarma oluyordu.
Onlardan bazıları bizi yaka paça tutup atarken, hakaretler savururken, bazılarının gözleri doluyordu..
Bunları yaşarken sadece 14 yaşındaydım..
Sonrası daha garabet daha vahim..
Giremediğimiz üniversite sınavları, çok yüksek puan aldığımız halde seçemediğimiz bölümler..
Bizzat yaşadım bunları, bizzat!
36 Yaşındayım 2. üniversitemi okuyorum..
Hayalim doktor olmaktı ve en azından daha doğu tarafındaki tıp fakültelerine girebilecek sayısal ham puanım vardı ama o puanla ancak bilgisayar programcılığına oda ikinci öğretimden girebildim.
Bırakılın okulda okumayı, kamu kurumunda başı kapalı çalışmayı özel sektörler bile işe almıyordu.
Kamu kurumlarına, okullara, askeri hastaneye ziyaretçi olarak bile kapısından sokulmadık..
Ssk karnesi diye bir defter vardı ona bile açık resim koymak zorundaydık..
Ondaki resim kapalı olduğunda hastane bile hizmet vermiyordu.
Hayatımızdan çalınan şey öyle büyük ki, bunu yaşamayana anca masal hikaye gelir..
Çocukluğumuz, gençliğimiz, hayallerimiz, okuma haklarımız çalındı bizim..
Geleceğimiz çalındı..
ALLAH sebep olanlara yaptıklarından pişman olma feraseti ihsan etsin, bizden giden geri gelmez ama dileğim odur ki bu ülkede görüşü, tarafı ne olursa olsun kimse bunları bir daha yaşamasın..
Ama yaşananlara da kimse olmadı demesin...
Yapanı, yaptığından pişman olanı affederim, hakkımı helal ederim de bu gün gelip bunları inkar edeni asla affetmem!