Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
He kimse devlet kurmak istemiyormuş vazgeçmişler iyimiş o zaman 🤦🏻‍♀️
Şu an devlet kurmaya çalışmaktan daha önemli meseleleri var bu ülkenin, çoğu doğulu da farkında. İster inanın ister inanmayın. Az çok bölge insanını biliyorum ben de

Arkadaşlar kilicdaroglu defalarca erdogani canlı yayina çağırdı.
İstediğin kanala çıkalım yanına da kimi istersen al dedi.
Sizce neden kabul etmiyor.

Konuşamayacak da ondan
Eline sorular cevaplar verilmeli belki o zaman olur

Arkadaşlar kilicdaroglu defalarca erdogani canlı yayina çağırdı.
İstediğin kanala çıkalım yanına da kimi istersen al dedi.
Sizce neden kabul etmiyor.

Karşı karşıya gelirlerse mantıklı cevaplar vermek zorunda kalır hakaret ve iftirada bulunamaz ondan

Herkes bir umutsuz canım ama herkes benim bulunduğum yer CHP nin kalesinden biri etrafına bakıyorum herkes kırgın kızgın artık bana ne neolursa olsun havasında. Aslında böyle olmamalı umut biterse herşey biter Gazi Mustafa Kemal Atatürk vatanı bitikken umutlar bitmisken kazanmış vatani 19 mayısı. Şuan bak herkanalda vurun abaliya yapılıyor sevinç naraları atılıyor. Bunlara inat ayağa kalkmalı insan
Maalesef Miana, ortada kazanacak veya kurtaracak bir sey kalmadi artik. Insanlar kendileri kole olmak, ac olmak, sefil olmak, rezil olmak istiyor, bunun icin sabah aksam dua ediyorlar. Boyle bir toplumu hic kimse veya hic bir sey kurtaramaz. Ortadogu boyle bir yer. Kucagimizda bosu bosuna 6 milyon suriyeli bulunmuyor. Hepsi ayni zihniyetin urunu.

Madem dertleri özerklik devlet kurmak fln değil evlat kaybetmek istemiyorlar çözüm sürecinde onlara birsürü hak tanındı. Taviz üstüne taviz verildi. Ki bence hükümetin en büyük iki hatasi birisi açilim süreci denen saçmalik ikincisi de ülkeye mülteci doldurmasidir neyse. Neden o zaman durmadilar? Belediyeler halka hizmet etmek yerine neden hendek kazmayı tercih ettiler?
Bu konu çok uzun ve burada konuşulacak şey değil. Hükümetin sözde çözüm sürecindeki politikası çok yanlıştı zaten. Barış süreci diye adamların mühimmat yığmasına göz yumdu ondan sonra da vay siz neler yapıyorsunuz deyip saldırıya geçti. Sürecin yönetilişi baştan aşağı yanlıştı.

Terör sevicilikle suçlanmak istemiyorum, taraftarı falan da değilim. Hiç kimse evladı dağa çıkıp devlete karşı gelsin istemez. Canı tehlikeye girer çünkü evladının.

Zaman değişiyor, insanların fikirleri de nesiller de değişiyor. Onlarınki de hep aynı yerde kalmıyor. Bağımsız devlet isteyen varsa da bir avuç kaldılar. Dediğim gibi o bölgenin şu an özerklikten daha büyük sorunları var. Irkdaşları da olsa kimse mülteci istemiyor. Bu da hepimizi aynı yerde birleştirecek bir güç.

Şu an devlet kurmaya çalışmaktan daha önemli meseleleri var bu ülkenin, çoğu doğulu da farkında. İster inanın ister inanmayın. Az çok bölge insanını biliyorum ben de
Hayatım tanıdığın üç beş insanla tüm dünya politikasını görebilmen zaten mümkün değil. Zaten bölgedeki normal Kürt halki demiyordu ki ülke kuralım. Bu devlet kurma meselesi Suriyeli mültecilerle kapanabilecek bir mesele değil gözünüzü seveyim tarih bilinci çok önemli bir şey. Suriyeliler büyük tehdit, ama bu var diye diğer tehdide yokmuş gibi davranmanın bir manası yok. Akp ve chp seçmeni her zaman birbirini yedi bu ülkede ama ben ilk kez iki tarafın da terörü normalleştirmeye çalıştığına şahit oluyorum aklımı kaçıracağım

Yurtdışındaki herkes sizin gibi düşünse gıcık olmuycaz aslında.
Ne gurbetciler var ki, durust ahlakli vicdanli olanlarin adina bile kara dusurduler.

Turkiyenin geldigi durum icler acisi, ozellikle multeci durumuna cok uzuluyor ve kiziyorum.

Lutfen Tr’de yasayanlar gidin oyunuzu verin geleceginizi bunlardan kurtarin. Terbiyesizlikte sinir astilar artik, biz gitmiyoruz siz gideceksiniz diyorlar bir de utanmazlar.

Hayatım tanıdığın üç beş insanla tüm dünya politikasını görebilmen zaten mümkün değil. Zaten bölgedeki normal Kürt halki demiyordu ki ülke kuralım. Bu devlet kurma meselesi Suriyeli mültecilerle kapanabilecek bir mesele değil gözünüzü seveyim tarih bilinci çok önemli bir şey. Suriyeliler büyük tehdit, ama bu var diye diğer tehdide yokmuş gibi davranmanın bir manası yok. Akp ve chp seçmeni her zaman birbirini yedi bu ülkede ama ben ilk kez iki tarafın da terörü normalleştirmeye çalıştığına şahit oluyorum aklımı kaçıracağım
Eee devlet kurmayı halk istemiyorsa kim isteyecek, onların istemesiyle olacak mı. Tabi ki yetecek kadar tarih biliyorum. Şu an birinci önceliğimiz devlet kurup kurmayacakları da değil. Şu an çoğulcu demokrasiye dönmek ve mültecilerden kurtulmak birinci önceliğimiz. Sonrasında özerk olmaya çalışmalarıyla ki çaşılırlarsa ayrı uğraşırız. Tartıştığımız şey çok saçma. Bir tarafta meclise cumhur ortağı olarak girmiş faşist şeriatçı bir grup diğer tarafta ortak bile olmamış bir başka grup var. Bir düşünün bakalım şu anki mecliste hangisinin vereceği teklifler daha riskli.

Ne gurbetciler var ki, durust ahlakli vicdanli olanlarin adina bile kara dusurduler.

Turkiyenin geldigi durum icler acisi, ozellikle multeci durumuna cok uzuluyor ve kiziyorum.

Lutfen Trevwt ’de yasayanlar gidin oyunuzu verin geleceginizi bunlardan kurtarin. Terbiyesizlikte sinir astilar artik, biz gitmiyoruz siz gideceksiniz diyorlar bir de utanmazlar.
Evet kendi derdimiz kendimize yetmiyormuş gibi bide onlar çıktı 😡

Bu konu çok uzun ve burada konuşulacak şey değil. Hükümetin sözde çözüm sürecindeki politikası çok yanlıştı zaten. Barış süreci diye adamların mühimmat yığmasına göz yumdu ondan sonra da vay siz neler yapıyorsunuz deyip saldırıya geçti. Sürecin yönetilişi baştan aşağı yanlıştı.

Terör sevicilikle suçlanmak istemiyorum, taraftarı falan da değilim. Hiç kimse evladı dağa çıkıp devlete karşı gelsin istemez. Canı tehlikeye girer çünkü evladının.

Zaman değişiyor, insanların fikirleri de nesiller de değişiyor. Onlarınki de hep aynı yerde kalmıyor. Bağımsız devlet isteyen varsa da bir avuç kaldılar. Dediğim gibi o bölgenin şu an özerklikten daha büyük sorunları var. Irkdaşları da olsa kimse mülteci istemiyor. Bu da hepimizi aynı yerde birleştirecek bir güç.

Zaten yanlişti orada hemfikiriz. O zaman da aman analar ağlamasın bölge halki savaş istemiyor bir de böyle çözelim diye başlamişlardi. Ama sonucu gördük malesef. Ve o savaş istemeyen halkta çoğunlukla pkk yı desteklemişti. Şimdi tekrar aynı seyleri yaşamak istemiyor kimse. Siz ne kadar resmi bir ortaklık yok desenizde hdp millet ittifakını açik açik destekliyor. Aponun heykelini dikecegini söyleyen adamin kılıçdaroğlu neden hapiste olduğunu sorguluyor. Dilek İmamoğlu çıkıp zafer işareti yapiyor hdp lilere. Anliyorum barişcil yaklaşmaya çalişiyosunuz ama bu halk bir daha bunlari yaşamak asla istemiyor. Bu çizgide devam ettiği müddetçe de millet ittifakının kazanması mümkün değil. Hüdapar diyecekseniz - ki onlarada sonuna kadar karşiyim çok büyük yanliş - Hizbullah ile asla bir bağimiz yok diyor inkar ediyor. Doğru ya da yanliş ben bilemem. Ama selahattin demirtaş açik açik kandili arkamıza aldık diyebiliyor. Aradaki fark burada.

Zaten yanlişti orada hemfikiriz. O zaman da aman analar ağlamasın bölge halki savaş istemiyor bir de böyle çözelim diye başlamişlardi. Ama sonucu gördük malesef. Ve o savaş istemeyen halkta çoğunlukla pkk yı desteklemişti. Şimdi tekrar aynı seyleri yaşamak istemiyor kimse. Siz ne kadar resmi bir ortaklık yok desenizde hdp millet ittifakını açik açik destekliyor. Aponun heykelini dikecegini söyleyen adamin kılıçdaroğlu neden hapiste olduğunu sorguluyor. Dilek İmamoğlu çıkıp zafer işareti yapiyor hdp lilere. Anliyorum barişcil yaklaşmaya çalişiyosunuz ama bu halk bir daha bunlari yaşamak asla istemiyor. Bu çizgide devam ettiği müddetçe de millet ittifakının kazanması mümkün değil. Hüdapar diyecekseniz - ki onlarada sonuna kadar karşiyim çok büyük yanliş - Hizbullah ile asla bir bağimiz yok diyor inkar ediyor. Doğru ya da yanliş ben bilemem. Ama selahattin demirtaş açik açik kandili arkamıza aldık diyebiliyor. Aradaki fark burada.
Neyi inkar ediyorlar ya, parti talepleri ortada, türk kelimesine türk bayrağına uyuzlar, şeyh saitin sülalesine özür bekliyorlar, bağımsız kürt devleti kürt kalkının hakkıdır diyorlar, adam hizbullahın eski avukatı, terör örgütü olarak bile görmüyor onları. Siz arasında anlaşma olmadığını ısrarla yineleyen cumhurbaşkanı adayının inkarına inanmayın, hizbullahın üyelerinin sözüne inanın çünkü size göre bütün muhalifler yalancı ve riskli ama iktidar ortağı doğru söylüyor.

Bu zihniyetle mücadele etmeyi düşünmüyorum. Siz ineğin altındaki koca buzağıyı bakmayın ısrarla öküzün altında arayın.

Ararken bunu da dinlemeyi unutmayın, çok keyifli olacaktır eminim

Evet öyle yazmalıydı arkadaşım, haber sayfalarında yazmıyorsa (en azından birinde) pkk terör elebaşı olduğunu nereden bilicem ben? Kezâ YouTube'de aynı şekilde; barzani yazdığım da ilk gördüğüm şey meclisi ziyaret ettiğinin videosuydu.
İşinize gelince netten çarşaf çarşaf alıntılar paylaşırsınız, o zaman nette yazan hiç birşeye güvenmemeli mi?

Ayrıca konunun hükümet ile alakası yok, benim sorduğum şey tamamen farklı birşey.
Barzani hakkındaki bildiklerim yanlış ise; arkadaş düzeltsin, bildiklerini benimle de paylaşsın istedim.
Sanırım siz benim hükümet yanlısı olduğumu düşünerek yorum yaptınız, ondan bu gerginliğiniz.
Hükümet yanlısı oldugunuzu düşünerek cevap vermedim, tam aksine tamda sordugunuz soruya cevap verdim, biraz daha acayım elebasını görüntülerde direk olarak göremezsiniz, demek istedigim bunlar aponun yandasları, bazı yerlerde TC yi bölmek ve özellikle dogu bolgesini istediklerini her yerde söyliyorlar, burdan bile anlasılır yani. Bulursam size atıcam kaynakları

Barzani ırak kürt bölgesinin şu anki yöneticisi ama zamanında pkknın ırak kolunun başıydı. 2003te çıkan ırak savaşından sonra amerika kürtlere özerklik sağlayıp başına da bu adamı getirdi. 20 yıldan önceki kaynaklara bakmak lazım. Vikipedi şu anki duruma uygun bir profil çizmiş bu konuda, sonuçta 20 yıl uzun zaman.
Bunu biliyorum hatta arıyordum sımdı asıl kaynagı.

Eee devlet kurmayı halk istemiyorsa kim isteyecek, onların istemesiyle olacak mı. Tabi ki yetecek kadar tarih biliyorum. Şu an birinci önceliğimiz devlet kurup kurmayacakları da değil. Şu an çoğulcu demokrasiye dönmek ve mültecilerden kurtulmak birinci önceliğimiz. Sonrasında özerk olmaya çalışmalarıyla ki çaşılırlarsa ayrı uğraşırız. Tartıştığımız şey çok saçma. Bir tarafta meclise cumhur ortağı olarak girmiş faşist şeriatçı bir grup diğer tarafta ortak bile olmamış bir başka grup var. Bir düşünün bakalım şu anki mecliste hangisinin vereceği teklifler daha riskli.
Hdp mecliste ya hanımefendi, içlerinde çok sayıda PKK sempatizanı da var ya hani, apaçık oynuyorlar ya kartlarını, üstüne karşı taraftan 4 tane şeriatçı manyak da eklendi. KK da maşallah ekmeğe yağ sürer gibi İHA siha olmasın yok bize mı saldıracaklar ne gerek var savunma sanayisine tarzında tamamen PKK nın faydasına tavırlar yürüterek bide üstüne apo şundan tutun da kavalasına kadar herkesi çıkaracak ya…. Ya bu kadar şeye ben kaç yıllık CHP Li olarak gözümü kapatamadım. Kusurabakmayın. İki taraf da kendi çıkarları için bu ülkeyi tehdit altına sokuyor. Birinden birini savunabilecek bir ortam bırakmadılar. Yine de tek istediğim illa birine oy vericez ama şu terörü, teröristleri yoklarmış gibi göstermeyin. Devlet kurmayı halk istemiyorsa kim isteyecek demişsiniz bir yandan da tarih bilincim var demişsiniz. Ben diyorum ki sizin çevrenizde tanıdığınız düzgün Kürt arkadaşlara bakarak birileri devlet istemiyor diyemezsiniz bu devletin planı te ne zamandan beri var ve uğruna hem Türklerden hem karşı taraftan tonla can verildi. İç politikada Suriyeli çoğunluğu ne büyük tehditse sınırlardaki PKK tehdidi aynı derece tehdittir. Bunları yok saymadan konuşalım. Normalleştirmeyelim. Atatürk’ün partisi bu değil.

Maalesef Miana, ortada kazanacak veya kurtaracak bir sey kalmadi artik. Insanlar kendileri kole olmak, ac olmak, sefil olmak, rezil olmak istiyor, bunun icin sabah aksam dua ediyorlar. Boyle bir toplumu hic kimse veya hic bir sey kurtaramaz. Ortadogu boyle bir yer. Kucagimizda bosu bosuna 6 milyon suriyeli bulunmuyor. Hepsi ayni zihniyetin urunu.
Doğru söylüyorsun vallahi

Neyi inkar ediyorlar ya, parti talepleri ortada, türk kelimesine türk bayrağına uyuzlar, şeyh saitin sülalesine özür bekliyorlar, bağımsız kürt devleti kürt kalkının hakkıdır diyorlar, adam hizbullahın eski avukatı, terör örgütü olarak bile görmüyor onları. Siz arasında anlaşma olmadığını ısrarla yineleyen cumhurbaşkanı adayının inkarına inanmayın, hizbullahın üyelerinin sözüne inanın çünkü size göre bütün muhalifler yalancı ve riskli ama iktidar ortağı doğru söylüyor.

Bu zihniyetle mücadele etmeyi düşünmüyorum. Siz ineğin altındaki koca buzağıyı bakmayın ısrarla öküzün altında arayın.

Ararken bunu da dinlemeyi unutmayın, çok keyifli olacaktır eminim

Anlaşma yok ama babasının hayrına destekliyor öyle mi hdp millet ittifakını çok ponçiksiniz. Benim için hdp nin Hüdaparin bir farkı yok aynı şeyin farkli renkleri doğru söylüyor yalan söylüyor demedim. Size de kolay gelsin gazlayın durun burda birbirinizi ne diyelim

Neden Suriyeliyi göndersinler ki, bedava amele, patronlar tabii ki Erdoğan’a oy verecek. Ve şimdilik işi olan işçi kardeşim, yarın sen işinden ekmeğinden bir Suriyeli yüzünden olduğunda, çocuğuna istediğini alamadığında, ekmek parasının kuruşunu hesap ettiğinde yine biz üzüleceğiz.

Deprem bölgesi neden mevcut yönetimden çok memnun çıktı o zaman gerçekten aklım almıyor
Bu sıkıntılar yaşanmadı mı yada sadece siz mi yaşadınız
Yönetimden memnun olanlar vardı belki herkesi aynı kefeye koyamayız.
Umarım Türkiyem için hayırla sonuclanır secim 🤲

Back
X