- 13 Mayıs 2015
- 4.640
- 14.752
- 408
Hoş geldin bacımBi gececik mapusum varmış geldim hemen. Niye nasıl gittim anlamadım bile![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hoş geldin bacımBi gececik mapusum varmış geldim hemen. Niye nasıl gittim anlamadım bile![]()
Hdp neden kiliçdaroğlunu destekliyor sadece onu merak ediyorum
Yine yazıyorum. Demirtaş ın hapiste tutulması için kesinleşmiş bir karar yok. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Demirtaş ın hapiste tutulduğu her saniyenin hukuka aykırı olduğuna karar verdi. Ve biz yani Türkiye Cumhuriyeti olarak ona tazminat ödüyoruz. Haksız yere hapiste olduğu için. Demirtaş Kürtlere dedi ki Erdoğanın karşısında ki en güçlü aday kimse ona oy verin.
Ben bu mesajdan şunu çıkardım. Seçim sonrası iktidar Demirtaşla görüşmüş sanki...Kürtlerin desteğini görünceBunlar ne anlar haktan hukuktan, liderleri çıktı ben Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyorum dedi. Zannediyorlar ki o adalet bir gün onlara lâzım olmayacak. Liderleri ne derse biat, sorgulasana bir, bu adam kim, yargıdan üstün mü?
Demirtaş neden içeride?Yok yine kabul etmeyecekler de biliyorum yine de sormak istedim
Ülkede terörist olmayan mı kaldı, hadi Demirtaş öyle dediler.Hanımefendi troll olmadığınızı bildiğimden ve gerçekten samimi sorduğunuzu düşündüğümden cevap veriyorum.
Pkk kalleş bir terör örgütüdür diyeyim de sonra sen de terörö diye troller gelmesin. Bu şerefsiz pkk yıllardır terör estirdi. Neden? Kürtlerin ezildiğini ve sallanmadığını düşünüyorlarmış. Arkadaşlar her aklı başında ruh hastası olmayan insan bilir ki haksızlığa uğruyorsan siyasal mücadele verirsin. Sonunda pkk nin yok olup sadece ama sadece kürt halkının sorunlarını meclise taşıyan bir partinin olması en iyi ve olması gereken seçenektir.
Bu nedenle pkkyı lanetleyip kürt halkının haklarını dile getiren silahsız bir partiyi hepimiz desteklemeliyiz. He dersiniz ki hdp pkkyı destekliyor, evet çok çok yanlış. Yapılması gereken ne peki? teröre katılanlara ceza vermek ve bu partiyi iyice yasal zemine çekmek değil mi? Yahu defalarca denendi. Kapatıldı kapatıldı tekrar açıldı. Bu parti 7 milyon oy alıyor mu arkadaş? 7 milyon bak 7 milyon. 7 milyon insan teröristse zaten geçmiş olsun. Tabi ki değil. 7 milyon insan terörist değil. DEĞİL. Bu insanların derdi yasal zeminde derdini anlatmak. Bizim görevimiz de yasal alanda kalmalarını ve haklarını savunmak.
Hdp neden millet ittifakını dışarıdan destekliyora gelelim. Akp hdpnin başında "hukuksuz" kayyum ve "hukuksuz" hapis kılıcını sallıyor bir kere. Arkadaşlar "ben biliyorum o terörist, içeride kalmalı" diye bir şey hukukta olamaz. İnsanlar içeride çok uzun süreli tutuksuz yargılanmalarla, neden yargılandığını bilmeden ve hukuksuz şekilde tutuluyor. Bu nedenle insan hakları mahkemesi bize ceza kesiyor. Yani denildiği gibi "teröristleri korudukları" için değil ki öyle de olabilirler. Ama sizin hukuk devleti iddianız varsa kimseyi "keyfime, bana göre" diye hörevden alamaz, yargılayamazsınız. Hukuki açıdan kanıtlarınızı oluşturup öyle yargılar ve gerekirse de hatta (yani hukuki olarak haklıysanız) müebbet de verebilirsiniz ki bunun örneği öcalandır. Çok adil şekilde yargılanmış ve hakettiği cezayı almıştır. İşte hukuk budur. Osman kavala "bence" terörö gibi bir şey olamaz. Kanıt sun derler. Neymiş adamın telinin sinyali bir yabancı ajanın telinin sinyaliyle aynı yerde çıkmışkıçıyla güler bütün dünya sana.
Yani millet ittifakının hdplilere bir şey vaat etmesine gerek yok. Ki zaten açıklandı. Ne bakanlık ne milletvekilliği verilmeyeceği söylendi. Bütün vatandaşlara tek vaadi "adalettir" hepimize (masumuna, suçlusuna) lazım olan adalettir. Bir vatandaş Türkiye Cumhuriyeti'nin izin verdiği bir siyasal partiye oy verdi diye iş bulamaz olamaz. Vaadi budur. O bölgede hakkıyla seçilmiş bir belediye başkanı İç İçleri bakanının ittiraf ettiği gibi "cumhurbaşkanımız rahatsız oldu diye hemen kayyum atadık" şeklinde bir uygulama olmamasıdır vaadi. Suç işliyorsa kanıtlarsın, adilce yargılar öyle ancak elinden alırsın. Başka vaadi ekonominin doğru düzgün yönetilmesiyle kürdü, türkü, herkesi aşırı ilgilendiren yoksulluktur. Bir başka vaadi "o buna vermiş, bu şuna vermiş" diye vatandaşı ayırmadan herkese eşit devlet imkanı götürülmesidir.
Yani hdpli olsam da chpli olsam da, zafer partili, iyi partili, devalı, memleketli, tipli, tkpli, mhpli, yrpli, bbpli farketmez. Hatta akpli olsam da en mantıklısı millet ittifakını desteklemektir. Adalet, hakkaniyet, düzgün ekonomi, eşit eğitim vaat eden taraf belli. Diğer tarafın vaadi ne? Vaay chp pkk fetövaat bile yok. Ekonomi aynen böyle devam edecekmiş (direkt söyledi) hukuktan, eğitimden ve haksızlıktan rahatsız değil zaten. Ben gerçekten bir insan nasıl olur da bunlara oy verir hiç anlamıyorum.
He terörö diye oy veriyorsanız inanılmaz diyorum. Bu ülkede hiçkimsenin teröristlere papuç bırakacağı yok. Chpnin hiç yok.
6yıl bir sınır ilçesinde çalıştım, kızıltepeden batmana kadar gezmediğim çok az yer kaldı. Ne asker yolumu kesti ne terörist. Destekleyicileri var mı evet var ama türkü çığırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Herkes kendi derdinde. Bize karşı da son derece sıcaktılar. Silopide çalışmış arkadaşım vardı, anlatırdı. Kavga bişe ediyor olsalar 'dur lan hoca geçiyor' der sonra devam ederlermiş, çok gülmüştük duyduğumuzdaBenim öğretmenlerim gelirdi evlerimize, köyde gezerlerdi hiçbir zaman da öldürülme korkuları yasamadilar. Diyarbakır'dayim malum.
Gençlik kollarının katılmasına gerek yokmuş. Yeteri kadar akpli gelmişya da yine ikili oynadılar. Programın yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyorum
canlı yayınlanmıyor bu değilmi
Çoğu yer dedim, her birine içimiz yanmıyor mu sanıyorsun. Pkk bitti eylem yok demedim, hiç olmasın tamamen bitsin istemiyor muyuz hepimiz. Ama bütün halk terör yanlısı değil, hatta çok azaldılar diyebilirim rahatlıkla.Aybike öğretmen ne zaman şehit edilmişti?
Parti gözüyle bakmayabilirsiniz ama iktidar partisinden olup bu kadar rahat olmalarının sebebi maalesef yine iktidarın adaleti yok etmiş olması. Hukukun her şeyden üstün olması gerekirken maalesef ülkemizde hukuk üstünlerden yani iktidardan yana işliyor.Bu kişi görevden alınmış bence yetmez direk yargılanmalı... Bu ve bunun gibiler biliyorum çok var ve o kadar nefret ediyorum ki bu tiplerden anlatamam... Parti gözüyle bakmıyorum çünkü dediğim gibi heryerde var malesef bunun adı görevi kötüye kullanmaktır ve çalıştığı kurumda zarar görüyor...
Kendi başımdan geçen bir olay oldu buna benzer, gerçekten durumu çok zor olan bir bayan vardı elimden gelen yardımı yapmaya çalıştım fakat yeterli geldiğini düşünmediğim için buranın yerel belediyesini aradım kendilerine bu bayandan bahsettim kuruma yönlendirdiğimi söyledim yeni doğmuş bebeğiyle sokakta kalmıştı eşi olacak hayırsız ona evde psikolojik baskı uyguluyordu neyse buna ev tuttuk eşyalarını ayarladık devletten de yardım alabilmesi için ben öncelik etmek istedim... Bir başvuru sonucu kurum bunu incelemiş hiçbir yardım çıkmamış telefondan arayıp nedenini sorduğumda bana cevap olarak çalışsın çocuğu baksın dedi memur hanım o gün o kadar sinirlendim her yere şikayet ettim ne demek çalışsın ve çocuğuna baksın sanki cebinden ödüyor dedim mahkemeye verecektim ama elimde bu sözlere dair somut bir kanıt olmadığı için vazgeçmek zorunda kaldım sadece uyarı aldı bunun üzerine o bayana kurum tekrar inceleyerek yardım yapmaya başladı ama ben o cümleyi asla ama asla hazmedemedim sanki bana söylenmiş gibi hissettim....
Evet öyle. Hani bilmiyorum sizin oralarda belki tuhaf karsilaniyordur ama ben yadirgamiyorum sevmelerini alistim çünkü, dün daha biri işte selo çıkacak diye oy verdik dedi. Ne diyeyim ki seviyorlar ve çoğu seviyor, esim dostum arkadaşım seviyor alıştım buna. Hudapara da aynı şekilde alistim gerçi6yıl bir sınır ilçesinde çalıştım, kızıltepeden batmana kadar gezmediğim çok az yer kaldı. Ne asker yolumu kesti ne terörist. Destekleyicileri var mı evet var ama türkü çığırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Herkes kendi derdinde. Bize karşı da son derece sıcaktılar. Silopide çalışmış arkadaşım vardı, anlatırdı. Kavga bişe ediyor olsalar 'dur lan hoca geçiyor' der sonra devam ederlermiş, çok gülmüştük duyduğumuzda
Benim ablam Mardin Kızıltepe de yaptı mecburi hizmetini. Bende yanına gitmiştim. Öğretmeni el üstünde tutuyorlar orada. Annem ve babam öğretmendi onlar da bugüne kadar hep doğu illerinde ne kadar el sütünde tutulduklarını anlatırlardı. Terör ayrı bir durum ve bizim bu durumu Kürt halkından ayırmamız lazım. Her Kürt terörist değildir.Benim öğretmenlerim gelirdi evlerimize, köyde gezerlerdi hiçbir zaman da öldürülme korkuları yasamadilar. Diyarbakır'dayim malum.
Defalarca görüştüler, bir defa değil ki. Seni başkan yaptırmayacağız diye çıktığı günden beri hep tepesindeler. İçeirde de sürekli ikna için çalışıyorlar.Ben bu mesajdan şunu çıkardım. Seçim sonrası iktidar Demirtaşla görüşmüş sanki...Kürtlerin desteğini görünce
Biz de sizi biliyoruz. Sorun yok, oyna devam![]()
İttifak olarak öndeler ama parti olarak seçimin kazananlarından diyemeyiz. Koltuk kaybettiler. Aslında onlar da çok rahat değiller.Millet vekili kayıpları çok galiba, oy ve ötesine de saldırmaya başladıklarına göre. Beter olsunlar inşallah