• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Kolay gelsin.bebek bakmak zordur.siteyi kullanmayı çok iyi bilmiyorum.iyice karıştırdım yazılanları kusura bakma.bu bilgide ssk mevzunu soran soranlara bilgi olarak kalsın madem.bide siz kültürlüsünüz tamam biz cahiliz diye alınganlık göstermenize gerek yokki.internetten her bilgiye ulaşılıyor.nasıl algılanıyor bilmiyorum ama al sana bilgi diye yüzünüze mi vuruyoruz sanıyorsunuz.

Sanırım iletişim kuramıyoruz.birbirimizi anlayamıyoruz.

Hala öğrenemediniz? Yazınca daha mi havali oluyor peki verdiğiniz bilgi? Yani ordan öyle mi görünüyor. Biz de okuyoruz merak etmeyin ekşi sözlükten çıktım mesela az önce muhalif görüşleri de okuyorum. Zaten Erdoğanı da körü körüne savunmuyorum ama burada o kadar saçma bir saldiri ve kk güzellemesi var ki Erdoğanı savunurken buldum kendimi 😂 benim oy vereceğim adamin neyi eksik değil mi 😂 kimse hata kabul etmiyor kk ne yapsa doğru ne dese doğru var mi böyle birşey?

Hala öğrenemediniz? Yazınca daha mi havali oluyor peki verdiğiniz bilgi? Yani ordan öyle mi görünüyor. Biz de okuyoruz merak etmeyin ekşi sözlükten çıktım mesela az önce muhalif görüşleri de okuyorum. Zaten Erdoğanı da körü körüne savunmuyorum ama burada o kadar saçma bir saldiri ve kk güzellemesi var ki Erdoğanı savunurken buldum kendimi 😂 benim oy vereceğim adamin neyi eksik değil mi 😂 kimse hata kabul etmiyor kk ne yapsa doğru ne dese doğru var mi böyle birşey?
Asıl size sormak lazım Erdoğan ne yapsa doğru ne dese doğru var mı böyle bir şey ya ? 😂

Ya biz de aslında halay değil de horon var ...onda da elimize mendil değil belinize peştemal kuşanıyoruz.... Halay kültürü başkalarında var onlar da sırasını beklesin bir zahmet çünkü sahnede yine horon var... Doların 50 TL olması gibi güzel dileklerini başka bir bahara sakla nitekim dün Mune Mune tane tane anlatmıştı okumadın herhalde...
Yaaa minnoşa bak yine yarım yarım yazmış içindekini....🤭🤭🤭
Mune kısa vadeden bahsetti uzun vadede 50ye çıkmayacağını kimse garantileyemez.

E iyi de ssk müdürüyken onu yapabilmiş. Bu bir taksicinin fazladan kilometre yazdirmasi gibi. Kim ne kadar yapabiliyor. Elinden gelse fazlasini yapacak demekki. Bu arada hadi torundan haberi yoktu (güldüm burada) 14 yaşındaki kendi oğlunu da yaptirmiş ona ne diyeceksiniz?
Bunun ssknın başında olmasıyla ne alakası var, herkes ssknın başına geçip mi sigortalatmış çocuğunu. Hiç boşa zorlama buradan sana ekmek çıkmaz, yasa dışı bir şey yapmış olsa çoktan deliğe tıkarlardı kkyı, bak imamoğlunun ensesinde giotin gibi bekliyor siyasi yasak. Çamur atmak için bahane sadece.

Sebeplerden biri bu diyelim. Doların artışı birazda bilerek ve istenerek yapılıyor
Nebati demişti ya ihracatçılara biraz daha sabredin seçimden sonra dolar artacak diye
Anladım😌 şimdilik politika faizi sabit o yüzden ne olacak bilemiyorum bekleyip göreceğiz, umarım haklı çıkmazsınız fakat şunu söyleyebilirim ekonomi modelimiz teoride doğru olabilir ama uygulamada yanlış zira politika faizi düşürüldüğünde otomatikman kur yükselir, kurun yükselmesi sanayinin ithalat ayağını azaltmaya ihracat ayağını arttırmaya neden olur lakin buraya bir ama koyup sonra o ama’yı istatiklere bağlayacağım:) ekonomi içerikli yorumlarımda bahsettiğim gibi bunlar bizim için sürdürülebilir politikalar değil çünkü faiz indir TL’ye değer kaybettir dövize değer kazandır, ithalat gerilesin ihracat artsın dediğinizde politika faizini enflasyonu hesap etmeden indirirseniz sanayiciyi sevindirirsiniz ama halkın belini bükersiniz.
Ayrıca Merkez Bankaları hükümetle Maliye Bakanlığıyla koordineli gitse de faiz arttırma ve indirmelerde bağımsız olmalı, siyasi irade istiyor diye faizlere erken veya geç müdahalelerin acı reçetesinin sonuçları halkı etkiler çünkü.

Bizim TCMB başkanlarımız üst üste 3 kere değişti.
İhracat ve İthalatla ilgili bir ama eklemiştim, onunla ilgili istatistikler :
Sonuç olarak kırılgan ekonomiye sahip bir ülke olarak yol kazası, yanlış yaptık, bir de bunu denedik deme lüksümüz yok, 2018-19’a kadar paramız var ki ithal ediyoruz diyorduk, şimdi ithalatı yavaşlatma ihracatı arttırma politikası uyguluyoruz.
İhracatçıyı parlatarak yükselterek büyümeye çalışıp cari denge sağlamaya çalışırken vatandaşın sırtına taşıyabileceğinden fazlasını yüklüyoruz ve sanayiye ehemmiyet verirken tarımı da es geçiyoruz, 2022 verilerine göre tarımda %2,9 oranında küçülme var, yatırımlar beklenenin altında çünkü CDS yüksek.
Sanayileşerek büyüme modeli tarım ayağını yok ederek olmaz, yatırımcıyı teşvik edecek politikalarınız olmadan olmaz, enflasyonu düşürmeden olmaz, hane halkının alım gücünü korumadan olmaz.
Gelir eşitsizliğinde 4. Ülkeyiz maalesef.
Evet kişi başı milli gelir AKP iktidara geldiğinde yükseldi ama 2013 yılına kadar yükseldi, 2013 de 12 bin dolar seviyelerinde olan kişi başı gelirimiz şu an 9,500 dolar seviyelerinde.

Yine uzun yazdım ama siyasete tek yönlü bakmıyorum, ekonomi ayağını da önemsiyorum, siyasilere duygusal yaklaşmam, ülkelerin ekonomisi ne kadar güçlü olursa o kadar söz sahibi olur, bu da yalnızca sanayileşmekten geçmez.

Yazınca havalı olduğunu sanmak ilginçmiş.ya aslında hata bende çok saçma duygularla yazmaya başlamıştım.ne bileyim biri şöyle şöyle olmuş diyince yanlış bilmesin doğrusu böyle diye anlatma misyonu yüklemişim kendime.biraz var bende o sevmesende hani doğruyu bil gene sevme.ben burdan da sordum sizin düşünceleriniz ne diye hani ekonomi mülteciler ülkenin gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz.ama sizden kimse yazmadı.kk yı sürekli eleştirerek kk güzellemesi yapılmasına siz sebep oldunuz.

Boyundan posundan bile girildi yani.hani bu yazdıklarınızı sadece bana yazdığınızı düşünürsem bir kere bile kk müthiş söyle şahane böyle bayılırım diye yazdığım bir tane yazı bulamazsınız.sadece motaj hakkındaki haksızlığı dile getirmişimdir.ben sürekli sizin sorularınıza cevap vermeye çalışmışım onda da hata etmişim.

E iyi de ssk müdürüyken onu yapabilmiş. Bu bir taksicinin fazladan kilometre yazdirmasi gibi. Kim ne kadar yapabiliyor. Elinden gelse fazlasini yapacak demekki. Bu arada hadi torundan haberi yoktu (güldüm burada) 14 yaşındaki kendi oğlunu da yaptirmiş ona ne diyeceksiniz?
Sanırım size birileri sorgulamamaktan, körü körüne inanmaktan, eleştirmemekten bahset tik hikayeler masal lar onlar yazıp yazıp duruyordu ama ta ki Kemal Kılıçdaroğlu sözünü edene kadar....ona laf söz yok... Olamazda...dimi😎😎😎😎🤭🤭

Back
X