Seçim yüzünden benimle konuşmayan aile fertleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hibbo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2023
191
277
18
Ailemle karşıt görüşlüyüz ama yan yanayken asla konusunu açmam veya konuşurken kendileri bahsederler hep , karşıt görüşlü olduğumu bile bile aynı konuyu açarlar ablamla konuşurken seçimden önce bana sevdiği siyasetçinin şarkısını açtı balkonuna bayrağını falan asmış ben nasılsın diye sormak için aramıştım ama o adeta konuşmayı mitinge çevirdi bu arada çocuklarına bile tek liderinin o kişi oldugunu ondan başka lider olmadığını öğreten birisi sabahlara kadar o adam uğruna dua etmisligi var kazansın diye yine de tek kelime etmedim ben düşüncesine saygı duyuyorum çünkü ama adama taparmis gibi bir hali var yine de siyasi birşey konusmadim oy sonrası beni aradı kime oy attığımı sordu bende bilmiyor musun sanki dedim falancaya attım dedim ciddi olamazsin yazıklar olsun sana dedi gözleri doldu benimle bir daha muhattap olma yazık sana dedi suratıma kapattı telefonu ve konuşmuyor şu an benimle ben hiç birssy demedim savunduğu adama kötü bir kelime hakaret dahi kullanmadim ben napacagim şimdi

Siyasiler keyfinde yemesinde icmesinde oda ona tapsin
Ya sevsin bişey demiyorum kimsenin görüşüne karışmam ama adam kazandı ona rağmen ben başka kişiye oy attığım için benimle iletişimini kesti kardesiyim ben onun nasıl yapar bunu kaldıramıyorum

Hiç bir şey yapmayacaksınız.
Sanki derdinde o siyasetçi koşacak adamların umrunda bile değiliz bu seçim ne oldu anlamıyorum ya.
Aynen böyle söyleyin bundan sonra kardeşlik o yapsın sen bilirsin diyip kapatın
Deli mi ne ayol

Çok normal değil mi?
Herkes kendi doğrusuna inanıyor sonuçta.

Ben de kendi çocuğuma öğretiyorum, karşıt görüşlülerle asla laf dalaşına girmemesini ama arkadaş da olmamasını söylüyorum mesela. O yüzden ablanıza da kızmadım. O kendi doğrusuyla mutlu,kendisi gibi olan insanlarla birlikte olmalı. Siz de kendi doğrunuzla mutlu olmalısınız.

Ben de görüşünden dolayı (RTE) arkadaş çevresinin baskısına maruz kaldım çok saçma insanlar kime oy verirse versin bana ne sana ne biz insanları siyasi görüşünden dolayı değil karakteri den dolayi arkadaşlık yapmamaiz gerektiğini ve siyaset için kalp kırmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum aileniz de keşke böyle dusunseymis ☹️

Hiç bir şey yapmayacaksınız.
Sanki derdinde o siyasetçi koşacak adamların umrunda bile değiliz bu seçim ne oldu anlamıyorum ya.
Aynen böyle söyleyin bundan sonra kardeşlik o yapsın sen bilirsin diyip kapatın
Deli mi ne ayol
Ben zaten bu zamana kadar hiç bişey söylemedim seçimi hakkında ha bire konuyu açan kendisi derdini her şeyini dinleyen her şeyine koşan benim ama kötü yine ben oldum

Çok normal değil mi?

Ben de kendi çocuğuma öğretiyorum, karşıt görüşlülerle asla laf dalaşına girmemesini ama arkadaş da olmamasını söylüyorum mesela. O yüzden ablanıza da kızmadım. O kendi doğrusuyla mutlu,kendisi gibi olan insanlarla birlikte olmalı. Siz de kendi doğrunuzla mutlu olmalısınız.
Normal değil ben nasılsın diye aradığımda konuşmayı mitinge çevirmesi kardesiyim ben onun derdini paylasmak konuşmak istiyorum siyaset değil

Biz farklı fikirde olduğumuz çalışma arkadaşlarımızla da komşularımızla da siyaseti tartışmaya çevirmeyiz yüz yüze bakıyoruz diye. Siyasi partiler gider biz kalırız çünkü. İnsan kardeşine böyle yapar mı ya ne kadar ayıp..
Çok kötüyüm dünden beri bu kadar değersiz hissetmemistim

Ay çok sevdiğim bir söz var bu konu hakkında;
Cenazenize gelmeyecek siyasetçiler için tabutunuzu taşıyacak dostlarınızı üzmeyin diye.
Herkesin görüşü kendini ilgilendirir hala bunun ayrımını yapamıyorsa bence ergenlikte çıkamamış henüz

Çok normal değil mi?

Pardon bunun için kan kardeşinden vazgeçmeli mi diyorsunuz? Sizin bakış açınız çok yanlış. Bir siyaset yüzünden kardeş kardeşi küsmemeli!

Ben de görüşünden dolayı (RTE) arkadaş çevresinin baskısına maruz kaldım çok saçma insanlar kime oy verirse versin bana ne sana ne biz insanları siyasi görüşünden dolayı değil karakteri den dolayi arkadaşlık yapmamaiz gerektiğini ve siyaset için kalp kırmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum aileniz de keşke böyle dusunseymis ☹️
Keşke .. bana bu yüzden yüz çevirmesi gerçekten kanıma dokunuyo

Ben zaten bu zamana kadar hiç bişey söylemedim seçimi hakkında ha bire konuyu açan kendisi derdini her şeyini dinleyen her şeyine koşan benim ama kötü yine ben oldum

Bakin ben bunu yerel seçimlerde yaşadım.
Gözümün içine baka baka yalan söyleyip benim olduğum yere tebrige gelip bana nasılsın demeyen dostumu tek kalemde sildim ona oy soran yoktu ama yalan ve kendi eğlencesi mahvetti
Sonra ne mi oldu gelen gitsin diye duvara çentik atıyorlar. Elim kırılsaydı diyorlar. 4 sene sonra görüştük pespese 2 vefat o beni aramadı ben aradım ağlaya ağlaya açtı. Gittim sarıldık ağladık. Şimdi eskiyi anıp yeniye birlikte sövüyoruz. Gelen de dolu kasayı boşalttı maaşı 2 taksitte veriyor hala doymadı. He birde borç almaya başladı.
Siyasetin küçüğü büyüğü iyisi olmaz. Hiç umursamayin

Ay çok sevdiğim bir söz var bu konu hakkında;
Cenazenize gelmeyecek siyasetçiler için tabutunuzu taşıyacak dostlarınızı üzmeyin diye.
Herkesin görüşü kendini ilgilendirir hala bunun ayrımını yapamıyorsa bence ergenlikte çıkamamış henüz
Bende öyle diyorum herkesin görüşü kendine ama malesef kendi kanından olan birisi bunu anlamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X