Seçim yüzünden benimle konuşmayan aile fertleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon bunun için kan kardeşinden vazgeçmeli mi diyorsunuz? Sizin bakış açınız çok yanlış. Bir siyaset yüzünden kardeş kardeşi küsmemeli!
Küsmek isteyeni zorla tutamam ki?

Ben atadan dededen beri bir partinin üyesiyim,karşımda başka bir partiden adam geldiğinde muhatap olmak istemiyorum şahsen,çünkü kavga çıkıyor ne gerek var buna? Herkesin ideolojisi kendine.

Normal değil ben nasılsın diye aradığımda konuşmayı mitinge çevirmesi kardesiyim ben onun derdini paylasmak konuşmak istiyorum siyaset değil
Ama o istemiyorsa zorlayamazsınız ki arkadaşım. Kardeş olmanız bir şey değiştirmez. Mitinge çevirmesi tamamen kendi sorunu. Ben de bazen tahammül edemiyorum karşıt görüşlere ve görüşmemeyi tercih ediyorum mesela. Yapacak bir şey yok. Bunun için üzülmeyin.

Bakin ben bunu yerel seçimlerde yaşadım.
Gözümün içine baka baka yalan söyleyip benim olduğum yere tebrige gelip bana nasılsın demeyen dostumu tek kalemde sildim ona oy soran yoktu ama yalan ve kendi eğlencesi mahvetti
Sonra ne mi oldu gelen gitsin diye duvara çentik atıyorlar. Elim kırılsaydı diyorlar. 4 sene sonra görüştük pespese 2 vefat o beni aramadı ben aradım ağlaya ağlaya açtı. Gittim sarıldık ağladık. Şimdi eskiyi anıp yeniye birlikte sövüyoruz. Gelen de dolu kasayı boşalttı maaşı 2 taksitte veriyor hala doymadı. He birde borç almaya başladı.
Siyasetin küçüğü büyüğü iyisi olmaz. Hiç umursamayin
Ya aynı fikirde bile olmayabiliriz ben buna da razıyım ama kardeş kardeşe bu yüzden küsmemeli sanmiyorum pişman olacağını

Dün kardesim bana annemin haberi olmadan karsi adaya oy attigini anlatti. Kimse bilmiyor dedi. Bende saygi duyuyorum. Kimsenin baskisiyla istemedigin birine oy verme zaten dedim. Türkiyede Siyaset siyaset olmaktan cikti coktan. Cok üzülüyorum ama yapacak birsey yok. Sizde görüsmeyin gerekiyorsa. Deger görmediginiz yerde durmamaniz lazim

Çok kötüyüm dünden beri bu kadar değersiz hissetmemistim
Lütfen siz üzülmeyin. Sizin bir kabahatiniz yok ki. Kimse kimseyi sevmek, görüşlerini beğenmek zorunda değil. Kimse aklını bu kadar kısıtlamamalı. Sorun ablanızda. Düştüğünde elinden tutup kaldıracak olan sizsiniz siyasi partiler değil.
Henüz seçim yeni bitti. Bir süre sonra ablanız da normale döner. Siz de karşınıza alıp konuşursunuz. Hala sizin kalbinizi kırıyorsa araya mesafe koyun. Kimse sizden değerli değil.

Ya aynı fikirde bile olmayabiliriz ben buna da razıyım ama kardeş kardeşe bu yüzden küsmemeli sanmiyorum pişman olacağını

Valla yıllarca kus kalıp cenazeye gitmeyen biliyorum bence de mantikli değil ama ikna edemezsiniiz

Lütfen siz üzülmeyin. Sizin bir kabahatiniz yok ki. Kimse kimseyi sevmek, görüşlerini beğenmek zorunda değil. Kimse aklını bu kadar kısıtlamamalı. Sorun ablanızda. Düştüğünde elinden tutup kaldıracak olan sizsiniz siyasi partiler değil.
Henüz seçim yeni bitti. Bir süre sonra ablanız da normale döner. Siz de karşınıza alıp konuşursunuz. Hala sizin kalbinizi kırıyorsa araya mesafe koyun. Kimse sizden değerli değil.
Bı kere de bunun yüzünden üzerime yürümüştü nerdeyse dövecekti aile yemeğinde babam tuttu halbuki sadece ben seninle aynı fikirde değilim dediğim için ondan sonra fikrimi de belirtemez oldum zaten

Küsmek isteyeni zorla tutamam ki?

Ben atadan dededen beri bir partinin üyesiyim,karşımda başka bir partiden adam geldiğinde muhatap olmak istemiyorum şahsen,çünkü kavga çıkıyor ne gerek var buna? Herkesin ideolojisi kendine.
konuyu çevirme bence. Sen kendi çocuğuna siyasi farklı görüşü diye görüşme diyorsun. Ki hak buldun. Demekki sende görüşmüceksin anlamına gelir bu. Hiç hoş değil. Nerde saygı? bir siyaset için insan kardeşinden vazgeçmemeli sonucta siyasi kalıcı degil gecici olan birsey..

Dün kardesim bana annemin haberi olmadan karsi adaya oy attigini anlatti. Kimse bilmiyor dedi. Bende saygi duyuyorum. Kimsenin baskisiyla istemedigin birine oy verme zaten dedim. Türkiyede Siyaset siyaset olmaktan cikti coktan. Cok üzülüyorum ama yapacak birsey yok. Sizde görüsmeyin gerekiyorsa. Deger görmediginiz yerde durmamaniz lazim
Gerçekten siyaset siyasetten çıktı artık ailemizle bile kötü oluyorsak bu yüzden diyecek hicbirsey yok

Ailemle karşıt görüşlüyüz ama yan yanayken asla konusunu açmam veya konuşurken kendileri bahsederler hep , karşıt görüşlü olduğumu bile bile aynı konuyu açarlar ablamla konuşurken seçimden önce bana sevdiği siyasetçinin şarkısını açtı balkonuna bayrağını falan asmış ben nasılsın diye sormak için aramıştım ama o adeta konuşmayı mitinge çevirdi bu arada çocuklarına bile tek liderinin o kişi oldugunu ondan başka lider olmadığını öğreten birisi sabahlara kadar o adam uğruna dua etmisligi var kazansın diye yine de tek kelime etmedim ben düşüncesine saygı duyuyorum çünkü ama adama taparmis gibi bir hali var yine de siyasi birşey konusmadim oy sonrası beni aradı kime oy attığımı sordu bende bilmiyor musun sanki dedim falancaya attım dedim ciddi olamazsin yazıklar olsun sana dedi gözleri doldu benimle bir daha muhattap olma yazık sana dedi suratıma kapattı telefonu ve konuşmuyor şu an benimle ben hiç birssy demedim savunduğu adama kötü bir kelime hakaret dahi kullanmadim ben napacagim şimdi
Sal ipini gitsin deli mi ne

Bı kere de bunun yüzünden üzerime yürümüştü nerdeyse dövecekti aile yemeğinde babam tuttu halbuki sadece ben seninle aynı fikirde değilim dediğim için ondan sonra fikrimi de belirtemez oldum zaten
Allah ablanıza akıl fikir versin.

Ama o istemiyorsa zorlayamazsınız ki arkadaşım. Kardeş olmanız bir şey değiştirmez. Mitinge çevirmesi tamamen kendi sorunu. Ben de bazen tahammül edemiyorum karşıt görüşlere ve görüşmemeyi tercih ediyorum mesela. Yapacak bir şey yok. Bunun için üzülmeyin.
İlerde kendi çocuğunuz sizinle ayrı fikirlerde olduğunda onunla da görüşmemeyi mi tercih edeceksiniz çok merak ediyorum tahammülünüz nasıl olacak ona karşı .

Siyasi partilere bu kadar fanatiklik beni her zaman korkutur. Konuşmamak en hayırlısı biraz sakinleşince bakarsınız durumuna en kötü bayramda artık

konuyu çevirme bence. Sen kendi çocuğuna siyasi farklı görüşü diye görüşme diyorsun. Ki hak buldun. Demekki sende görüşmüceksin anlamına gelir bu. Hiç hoş değil. Nerde saygı? bir siyaset için insan kardeşinden vazgeçmemeli sonucta siyasi kalıcı degil gecici olan birsey..
Evet görüşmem doğru. Çünkü anlaşamam. Çocuğum da arkadaşlık etsin dahi istemem. Konuyu çevirmiyorum,bakın ne güzel açık açık söyledim. Onlar da benimle görüşmesin. Mis gibi herkes rahat etsin.

Neden biliyor musunuz? Çünkü ben kavga etmiyorum onlarla ama onlar benim üzerime sıçrıyor bu sefer. O durumla mücadele etmek isteyorum,bu da en doğal hakkım yani.

Hahaha kardeş miyiz?
Geçen ay birkaç hafta tatile gitmiştim, eve bir geldim annem dünyada en sinir olduğum siyasetçinin suratinin olduğu bayrağı aşmış balkona 😤 tabii alıp sakladım, sonra kavga çıkardı. "Benim de evim,istediğimi asarım" dedi. Ben de bayrağı verip tehdit ettim "sen bunu asarsan ben de odamdan Erkan baş'li tip bayrağı asarim" diye, yapacağımı bildiği için cesaret edemedi.
İki haftadır biz de merhaba - merhaba. Konuşmuyoruz bile.
Umrumda mı? Çok da değil açıkçası.
Ne yapayım,kendi bilir. Evde kalmak huzurumu bozuyor diye minik bir tatil yaptım da geldim yine bu hafta. Evde de denk gelmiyoruz,daha çok odamda takılıyorum.ben bu halde takilmiyorsam sen başka yerde yaşıyorsun,hiç takılma.

Siyasi partilere bu kadar fanatiklik beni her zaman korkutur. Konuşmamak en hayırlısı biraz sakinleşince bakarsınız durumuna en kötü bayramda artık
Bayramda da eminim bu konuyu açacak ve beni tahrik etmeye çalışacak nasıl koyduk ama falan diyecek biliyorum Allah bana sabır versin

Evet görüşmem doğru. Çünkü anlaşamam. Çocuğum da arkadaşlık etsin dahi istemem. Konuyu çevirmiyorum,bakın ne güzel açık açık söyledim. Onlar da benimle görüşmesin. Mis gibi herkes rahat etsin.

Neden biliyor musunuz? Çünkü ben kavga etmiyorum onlarla ama onlar benim üzerime sıçrıyor bu sefer. O durumla mücadele etmek isteyorum,bu da en doğal hakkım yani.
Ayni anne baba kanindan kardesten bahsediyoruz bu kadar silmek kolaysa aile kavrami yok demekki.. siyasetle konusmazsiniz bu kadar basit fanatiklige abarti buluyorum, Baska konu mu yok.

İlerde kendi çocuğunuz sizinle ayrı fikirlerde olduğunda onunla da görüşmemeyi mi tercih edeceksiniz çok merak ediyorum tahammülünüz nasıl olacak ona karşı .
Benim çocuğumun benimle farklı fikirlerde olması mümkün değil ki arkadaşım, onu yetiştiren benim çünkü. Hobileri,zevkleri ,beğenileri ve anlayışı her şeyi ona benden geçiyor. Ben de babamla annemle aynı görüşteyim, tüm ailem aynı görüşte. Farklı bir görüş henüz çıkmadı 1900lerin başından beri. Benden sonra da çıkması mümkün değil.

Ha dediniz ki oldu, benimle karşıt görüşte olan bir çocuğum var diyelim, benimle de görüşmek istemezse saygı duyarım,görüşme oğlum der geçerim. Belki de ona içten içe kızarım. Çocuğuma olan tavrımla kardeşime olan tavrım aynı olmaz ,olamaz da. Çünkü koşulsuz şartsız karşılıksız olan sevgi evlat sevgisidir,kardeşle bunu aynı kefeye koymamalısınız nacizane tavsiyem.

Çok normal değil mi?
Herkes kendi doğrusuna inanıyor sonuçta.

Ben de kendi çocuğuma öğretiyorum, karşıt görüşlülerle asla laf dalaşına girmemesini ama arkadaş da olmamasını söylüyorum mesela. O yüzden ablanıza da kızmadım. O kendi doğrusuyla mutlu,kendisi gibi olan insanlarla birlikte olmalı. Siz de kendi doğrunuzla mutlu olmalısınız.

Aa sen cocuguna sana vurana, diger yanagini cevir, ona da bir vursunlar diye poncik poncik ogutler vermiyor musun.

Cok kinadim 👎🏽

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X