sedef spondolit

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aslmrc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aslmrc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2025
1
0
1
49
Yaklaşık 10 yıldan beri el ve ayak içlerimde çıkan içleri iltihaplı küçük kabarcıkları olan bir rahatsızlığım var .Bu rahatsızlığa sedef teşhisi konulmuştu. Bu yıl haziran ayından beri de sabah kalktığımda asla eğilip giyinemediğim kalçamdan bacağıma doğru özelikle en çok kalça kısmımda tam neresi olduğunu anlamadığım bir ağrıyla sabahları uyanıyorum ve yarım saat veya daha fazla yürüdüğüm zaman açıldığım ve gün içerisinde o tutukluğun geçtiği bir ağrıyı Haziran ayından beri çekmekteyim.İlk öce kalçamdaki ağrı için FTR doktoruna gittim ağrıyı anlattığımda fıtık veya siyatik olabileceğinden şüphelendi ve MR sonucunda sadece belimde küçük bir fığığın olduğunu ve bunun böyle bir ağrı yapamayacağını söyledi ve çekilen MR doğrultusunda bazı testler istedi ve bu testler sonucunda sedef rahatsızlığımı sorup sedef spondolit olacağımı söyledi .Bu süreçtede cildiye doktoruma durumu anlatıp oda psoriatik artrit olabileceğimi söyleyip aynı zamanda romotolojiye yönlendirdi.OdaSedef spondolit olduğumu söyledi. Şu ana kadar sedef hastalığım ve bu sedef spondolit için metotreksat ve Cimzia tedavisi gördüm ve hala görmekteyim ve sabah tutukluklarım şiddetli bir şekilde hala devam etmekte.Ayrıca buna ilave olarak romotoloji doktorum D vitamini ,mağnesyum ve muscoflex duo ve duloxx verdi.sürecim şu anda bu şekilde devam etmekte ve sabah ağrılarımda azalma henüz olmadı.Sizden ricam bu süreç nasıl geçiyor bu ağrıların geçmesi bukadar uzun mu sürüyor ve bu ağrılarda azalma ne zaman oluyor .Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…