Şehir değişikliği? Lütfen yardım eder misiniz?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Merhaba; eski üye olduğum için beni tanıyanlar mutlaka olacaktır. Ama hikayemi kısaca özet geçeyim. 29 yaşındayım. 4 yıl önce boşandım. Çocuğum yok çalışıyorum. Allah'a şükürler olsun hiç bir maddi sıkıntı yaşamadım ailem de destek oldu. Zaten onlarla birlikte yaşıyorum. Ama geçen yıllar acımı ve kırgınlığımı biraz azaltsa da şehir değişikliğinin bana iyi geleceğini düşündüm hep. Yaklaşık bir yıl önce Muğla'ya başvurmuştum. Ama dönüş yapmadılar. Bugün haber geldi. Geliyor musunuz diyorlar. Fakat yaşadığım bu boşanma travması beni fazlasıyla özgüvensiz yaptı. Ailem de benimle birlikte bayağı sıkıntı yaşadı artık onların üzülmesini de istemiyorum. Geldim onlara söyledim gitme demiyorlar ama git de demiyorlar. Hiç destek olmuyorlar. Ayrıca moralleri bozuldu bayağı. Gidersem aramızda yaklaşık 1500 km yol var. Onlar gelemeyecek. Ayrıca orada tanıdığım kimse de yok. Gitmezsem ya ömür boyu burada kalıcam ya da en az 10 yıl sonra gidebilirim. Yeni bir hata yapmak istemiyorum. Bana yardım eder misiniz?

gitme o zaman. 4 yılda boşanma travması nasıl atlatılamıyor enteresan

Muğla hiç iyi gelmez mi insana?
Memleketim diye demiyorum ama huzuru verecek bir şehirdir.
Keşke ben de yaz kış taşınabilsem.
Düşünme bile git eminim çok iyi gelecektir. Şehir merkezine yakın pek çok tatil beldesi vardır. Yarım saat mesafede cennet var resmen her haftasonu atlar ormanda gezer denizde yüzersin. İnsanı sıcaktır moderndir bir kadın güvenle yaşar. Eminim kısa sürede arkadaşların olacaktır.
Bence düşünme bile sana iyi gelecektir

Ben olsam giderim . :)
Hani ilk başta sıkıntılar olacaktır ama zamanla aşılır geçer .
Şehir değiştirmek kişinin karakteri düzgünse belli bir süre sonra iyi gelir bence ...

Muğla hiç iyi gelmez mi insana?
Memleketim diye demiyorum ama huzuru verecek bir şehirdir.
Keşke ben de yaz kış taşınabilsem.
Düşünme bile git eminim çok iyi gelecektir. Şehir merkezine yakın pek çok tatil beldesi vardır. Yarım saat mesafede cennet var resmen her haftasonu atlar ormanda gezer denizde yüzersin. İnsanı sıcaktır moderndir bir kadın güvenle yaşar. Eminim kısa sürede arkadaşların olacaktır.
Bence düşünme bile sana iyi gelecektir
Teşekkür ederim yorumunuz için. Fakat sorun ailemin destek çıkmaması. Bugün yine yüzüme vurdular. Sen doğru karar veremiyorsun evlenince de gittin yanlış kişiyi seçtin. O kadar üzüldüm ve ağladımki. Kadere inanıyorum ama yaşadıklarım çok ağır geliyor. En ufak bir girişimimde destek olmuyorlar. Ben de çok korkuyorum ve bu dünyada kendimi yapayalnız hissediyorum

Teşekkür ederim yorumunuz için. Fakat sorun ailemin destek çıkmaması. Bugün yine yüzüme vurdular. Sen doğru karar veremiyorsun evlenince de gittin yanlış kişiyi seçtin. O kadar üzüldüm ve ağladımki. Kadere inanıyorum ama yaşadıklarım çok ağır geliyor. En ufak bir girişimimde destek olmuyorlar. Ben de çok korkuyorum ve bu dünyada kendimi yapayalnız hissediyorum

Kendinize ve kararlarınıza şüphe duymayın. Herkes hata yapar, mühim olan hatadan az zararla kurtulabilmek.
Muğla'ya gittiğinizde en fazla kötü ne olabilir ki? Şimdi de yalnız ve mutsuz hissediyorsunuz bu bir süre daha devam eder en kötü. Ana güzel arkadaşlar bulmanız kendinize mutlu bir çevre kurma ihtimaliniz de var. Denemekten zarar gelmez.
Aileniz bile olsa özgüveninizi zedelenmelerine izin vermeyin ve gidin deneyin bence. Belki aileden uzakta Yen'i bir hayat daha iyi gelir size

En kotu geri donersin, hayatta hersey insanlar icin...
Omrumun en guze yillarini 18 yasinda ayak bastigim kimseyi tanimadigim sehirde yasadim. Bir suru guzel ani ve dostlarla döndüm...

Ailen eleştirel insanlar mıdır münevver? Yani sık sık böyle şeyler söylüyorlarsa sana yanlış yapıyorlar, bu kadar güvensiz olmanda bunun da etkisi vardır belki.

Yani şimdi sadece şu anlattıklarından git yanda gitme diyemem, nasıl bi şehirden muğlaya gideceksin, şimdiki şartların (maaş, özlük hakkı vs) neler, muğlaya gidince bu şartlar nasıl olacak, hayat kaliten şimdi nasıl gidince nasıl olacak bunları düşünmek lazım. Bunlar iki şehirde de aşağı yukarı aynı ise ben olsam aileme tek başıma yaşayabildiğimi de göstermek için giderdim. Ben bu konularda pek geleneksel düşünmüyorum, bence belli yaşa gelmiş herkes evlenmese bile imkanı elveriyorsa kendine bir düzen kurmalı. Aileden kopmak anlamında değil tabi.

Ailen eleştirel insanlar mıdır münevver? Yani sık sık böyle şeyler söylüyorlarsa sana yanlış yapıyorlar, bu kadar güvensiz olmanda bunun da etkisi vardır belki.

Yani şimdi sadece şu anlattıklarından git yanda gitme diyemem, nasıl bi şehirden muğlaya gideceksin, şimdiki şartların (maaş, özlük hakkı vs) neler, muğlaya gidince bu şartlar nasıl olacak, hayat kaliten şimdi nasıl gidince nasıl olacak bunları düşünmek lazım. Bunlar iki şehirde de aşağı yukarı aynı ise ben olsam aileme tek başıma yaşayabildiğimi de göstermek için giderdim. Ben bu konularda pek geleneksel düşünmüyorum, bence belli yaşa gelmiş herkes evlenmese bile imkanı elveriyorsa kendine bir düzen kurmalı. Aileden kopmak anlamında değil tabi.
Ailem benim yaşadıklarıma çok üzüldü. Beni haketmeyen birinin bana yaptıkları onları derinden yaraladı. Maaşım ve ünvanım değişmeyecek ama orada tabi kira giderim falan olacak. Fakat o kadar korkmuşum ki bugün çok daha iyi anladım. Bir hata olucak başıma bir şey gelicek diye yemeden içmeden kesildim. Şimdi diyeceksiniz seninki de dert mi? Ama özgüvenim yerle bir olmuş bugün çok daha iyi anladım. Bir daha evlilik gibi bir kararı alabileceğimi de sanmıyorum

Vereceğim cevaplar kendi karakterime göre olur , yani burdan bu konuda doğru bir sonuca ulaşabileceğinizi sanmıyorum. Ben biraz başıma buyruk yaşarım, birine eve giriş çıkış saatimi hesap vermek zor gelir , ailemle bekarken 1 sene birlikte kaldım üni bittikten ve çalışmaya başladıktan sonra , yerleşmeden anneme de babama da birlikte yapamazsam ayrı eve çıkacağımı söyleyerek gittim. Kabul etmeseler memleketimi tercih bile etmeyecektim. Sonra ayrı eve çıkarım korkusuna karışmadılar bişeyime :-) sonra da zaten evlendim.

Allah göstermesin yarın bir gün boşanacak olursam ailemle yaşama fikri bana çok çok soğuk geliyor. Herkesten uzağa gitmek isterim gibi. Ailemin yaklaşımını tahmin ediyorum çünkü.

Ama bana zamanında da yanlış kararlar verdin zaten deseler bir dakika kalmam orası kesin.

Ben olsam giderim sonuç olarak. Ailemle çok sıkı ilişkilerim yok çünkü

Back
X