- Konu Sahibi Munevvergul
Ben olsam 1500 km uzak bir şehirde yalnız yaşamaya cesaret edemezdim açıkcası. Ama tabi size kesinlikle iyi geleceğini düşünüyorsanız neden olmasın. Allah gönlünüze göre versin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim.Ben olsam 1500 km uzak bir şehirde yalnız yaşamaya cesaret edemezdim açıkcası. Ama tabi size kesinlikle iyi geleceğini düşünüyorsanız neden olmasın. Allah gönlünüze göre versin.
Benim bi tane yakınımla eşi 3 kez evlendiBen taşınmanızın çok işe yarayacağını düşünmüyorum
Öncelikle içinizdeki savaşa son vermelisiniz
Bakın birde ben gibileri var, akıllanmayıp 1 adamla 2 kez evlenip 2 kez boşanan. Ailenize beni örnek gösterin size şükretsinler
(Yanlış anlaşılmasın hayatımdan çok memnunum. Tabi asla diye diye 2. Kez aynı adamla neden evlendim. Orası muamma. Arada saçmalamak herkesin hakkı)
:))) çok teşekkür ederim. Çocuk olunca insan acaba mı diyor ama bizde çocuk bile neden evlendin ki deyince:)) işler değişti :))Benim bi tane yakınımla eşi 3 kez evlendi15 seneden fazla evlilerdi bi gün sessizce boşanmışlar sonradan duyduk, neyse araya girildi falan tekrar evlendiler (daha doğrusu boşanma kararını mı bozmuşlar öyle bişey) sonra yine ayrıldılar, şu an evliler
bir başka amcamız da şu filmdeki turşu suyu kavgasındaki gibi torunları varken boşandılar, birkaç sene sonra yeniden evlendiler 3 torun daha geldi arkadan :) bu insanlar üni mezunu iyi meslekleri olan 45 yaşın üstünde insanlar.
Saçmalamak demeyin yani, hayat bu oluyor böyle şeyler![]()
boşanmayı travma haline getiren biraz da ailen sanırım.Merhaba; eski üye olduğum için beni tanıyanlar mutlaka olacaktır. Ama hikayemi kısaca özet geçeyim. 29 yaşındayım. 4 yıl önce boşandım. Çocuğum yok çalışıyorum. Allah'a şükürler olsun hiç bir maddi sıkıntı yaşamadım ailem de destek oldu. Zaten onlarla birlikte yaşıyorum. Ama geçen yıllar acımı ve kırgınlığımı biraz azaltsa da şehir değişikliğinin bana iyi geleceğini düşündüm hep. Yaklaşık bir yıl önce Muğla'ya başvurmuştum. Ama dönüş yapmadılar. Bugün haber geldi. Geliyor musunuz diyorlar. Fakat yaşadığım bu boşanma travması beni fazlasıyla özgüvensiz yaptı. Ailem de benimle birlikte bayağı sıkıntı yaşadı artık onların üzülmesini de istemiyorum. Geldim onlara söyledim gitme demiyorlar ama git de demiyorlar. Hiç destek olmuyorlar. Ayrıca moralleri bozuldu bayağı. Gidersem aramızda yaklaşık 1500 km yol var. Onlar gelemeyecek. Ayrıca orada tanıdığım kimse de yok. Gitmezsem ya ömür boyu burada kalıcam ya da en az 10 yıl sonra gidebilirim. Yeni bir hata yapmak istemiyorum. Bana yardım eder misiniz?
Teşekkür ederim yorumunuz için. Fakat sorun ailemin destek çıkmaması. Bugün yine yüzüme vurdular. Sen doğru karar veremiyorsun evlenince de gittin yanlış kişiyi seçtin. O kadar üzüldüm ve ağladımki. Kadere inanıyorum ama yaşadıklarım çok ağır geliyor. En ufak bir girişimimde destek olmuyorlar. Ben de çok korkuyorum ve bu dünyada kendimi yapayalnız hissediyorum
Teşekkür ederim. Ailemin tedirgin olması üzdü beni.Ben olsam 1500 km uzak bir şehirde yalnız yaşamaya cesaret edemezdim açıkcası. Ama tabi size kesinlikle iyi geleceğini düşünüyorsanız neden olmasın. Allah gönlünüze göre versin.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama benim için can sıkıcı bir durum. Burda kurulu bir düzenim var. Orada her şeye sıfırdan başlayacağım. Bilmiyorum.boşanmayı travma haline getiren biraz da ailen sanırım.
çok korumacı bir aile olarak sana iyilik yapayım derken kötülük yapmışlar.
psikolojin bozulmuş.
sanırım sen de içten içe ailenin bu baskıcı tavırlarından uzaklaşmak istiyorsun.
aslında kendini bulman açısından iyi olacaktır.
ama mesafe çok uzakmış.
ailen de tepki veriyormuş.
muhtemelen gitmeyeceksindir.
keşke ailene daha yakın bir yerler olsaydı.
bir de sen kendini hazır hissediyormusun ailendne uzaklaşmaya.?
çok böyle kırılgan küskün hayata karşı ürkek bir tavrın var.
bunları aşabileceğini düşünüyormusun?
Yaşadığım şehirle ilgili tek sıkıntım boşandığım kişiyle aynı şehirde olmak. Yoksa burda güzel bir düzenim var.şuan yaşadığınız şehirle alakalı bi sıkıntınız, bi rahatsızlığınız yoksa büyük bir risk sizin için. Tek başınıza bi hayat sıfırdan bir yaşam kurmak zor. negatif düşünen bi insan değilimdir ama gerçekçi olmak lazım. şuan küçük denize kıyısı olan bi şehirde yaşıyorum çevremde bekar arkadaşlarım hepsi bi şekilde ailesinin yanına dönmek için girişimlerde bulunuyor. yani kafa dengi bi arkadaş çevresi edinemezseniz şuan yaşadığınız sıkıntıları ararsınız.
Bir yanım böyle diyor.Muğla yani..Yeni insanlarla tanışır..Bir yanım da tek olarak munevvergul bunalır mı?Ailesi gelebilseydi.Muğla hiç iyi gelmez mi insana?
Memleketim diye demiyorum ama huzuru verecek bir şehirdir.
Keşke ben de yaz kış taşınabilsem.
Düşünme bile git eminim çok iyi gelecektir. Şehir merkezine yakın pek çok tatil beldesi vardır. Yarım saat mesafede cennet var resmen her haftasonu atlar ormanda gezer denizde yüzersin. İnsanı sıcaktır moderndir bir kadın güvenle yaşar. Eminim kısa sürede arkadaşların olacaktır.
Bence düşünme bile sana iyi gelecektir
Ben de ilçeden merkeze ailemim yanına geleceğimde yemeden içmeden kesilmiş.Anksiyeteler yaşamıştım.İşimin zorkuklarınsan dolayı ailemle birlikte yaşamaktan endişelerimden dolayı.Konum da var burda.Zorluklarım oldu ailemle pürüzler yaşadım ama hiç gr pişman olmadım.Orası yetmiş dazla bile gelmiş bana.Küçük bir ilçede nereye kadar bekar başına napacakmışım orda.Evli olsam neyse.Daha erken gelsem bile iyi oluemuş belki 30 yaşlarımın başımda burda işyerinde yeni kişilerle tanışırdım.Şimdi 40 oldum nerdeyse yaşıtım bekar kalmadı.Yada 30 yaşlarında hoş gençler var.Ozaman da olurdu.Resmen kendimi hapsetmişim ilçeye.Ama yalnız başka şehre gitmezdim.30 lu yaşlarda olsam şehir dışında yalnız yaşamaktan bıkmasam düşünürdüm.Ama ben tayinle istesem geri gelebilme şansım mümkün enazındqn becayişle.Ailem benim yaşadıklarıma çok üzüldü. Beni haketmeyen birinin bana yaptıkları onları derinden yaraladı. Maaşım ve ünvanım değişmeyecek ama orada tabi kira giderim falan olacak. Fakat o kadar korkmuşum ki bugün çok daha iyi anladım. Bir hata olucak başıma bir şey gelicek diye yemeden içmeden kesildim. Şimdi diyeceksiniz seninki de dert mi? Ama özgüvenim yerle bir olmuş bugün çok daha iyi anladım. Bir daha evlilik gibi bir kararı alabileceğimi de sanmıyorum