Şehir değişikliği? Lütfen yardım eder misiniz?

Ablamın kızı karabük e ataması çıktı geçenyıl.O da ailesiyle olmaktan mutlu bir kız.Tek çok zorlandı önce.Yemeden içmeden kesildi.Ablam gitti yanında kaldı biraz.sonra alıştı tek kalmaya.Zorlanmıyor artık.Ama karabük yani.Hala memleketimde olsam der .Büyük bir şehirde yaşıyoruz biz .Oyüzden ben ilçelerde daralıyorum mesela.Tek olmayı da sevmiyorum artık.Tek yaşadığım zamanlar oldu.Şimdi zor bana.Alıştım da aileme.

Bence gitmelisin araba kullanmayı biliyor Musun al bi araba haftasonlarını tatil yaparak geçir... ülkenin en güzel yerleri o tarafta gez toz hayatı yasa

ben olsam giderdim hem tebdili mekanda ferahlık vardır hem işin gücün olcak ara sıra gelip izinlerde aileni görürsün hem de muğla güzel yer sık sık civar ilçelere gezmeye gidip kafa dağıtırsın ...kesinlikle git...ailenin yanında olup işsizken bunalıma girceksişn ve kalplerini kırıp tartışcaksın bazı zamanlar o yüzden gitmen mantıklı

Şu anda büyük bir şehirde mi yaşıyorsun münevver? Yani sosyal olanakları, yaşam standardı nasıl?
Metropol değil ama büyük şehir. Olanaklarım iyi bir mahrumiyet yeri değil. Beni korkutan bir aksilik olması. Açıkçası burada düzenim gayet yerinde. Ama Muğla nın bir Ege ili olarak daha açık görüşlü insanların olduğu bir yer olarak düşünüyorum. Ama bu kararı almak beni çok zorladı kaç gündür bir şey yemiyorum.

ben olsam giderdim hem tebdili mekanda ferahlık vardır hem işin gücün olcak ara sıra gelip izinlerde aileni görürsün hem de muğla güzel yer sık sık civar ilçelere gezmeye gidip kafa dağıtırsın ...kesinlikle git...ailenin yanında olup işsizken bunalıma girceksişn ve kalplerini kırıp tartışcaksın bazı zamanlar o yüzden gitmen mantıklı
Burda da çalışıyorum. İşsiz değilim.

Metropol değil ama büyük şehir. Olanaklarım iyi bir mahrumiyet yeri değil. Beni korkutan bir aksilik olması. Açıkçası burada düzenim gayet yerinde. Ama Muğla nın bir Ege ili olarak daha açık görüşlü insanların olduğu bir yer olarak düşünüyorum. Ama bu kararı almak beni çok zorladı kaç gündür bir şey yemiyorum.
sen hep gitmeyi istemiyormuydun?
konularında hep bu vardı.
iş ciddiye binince neden bu kadar tereddüt ettin peki?
bu teklifi reddedersen pişman olmayacakmısın?
açıkcası sende bitiyor herşey.
hayata bakışında.
ailenin baskıcı tavırları yıldırıcı evet.
lakin başedebilirsin gibi geliyor bana biraz daha güçlü durabilsen.
ben gitmeni bu açıdan tavsiye etsem de gitmeyeceğini tahmin ediyorum.
buna cesaret edecek gibi durmuyıorsun malesef.

bence kimseyi umursamadan git ve bu sefer basarılı ol

Muğla hiç iyi gelmez mi insana?
Memleketim diye demiyorum ama huzuru verecek bir şehirdir.
Keşke ben de yaz kış taşınabilsem.
Düşünme bile git eminim çok iyi gelecektir. Şehir merkezine yakın pek çok tatil beldesi vardır. Yarım saat mesafede cennet var resmen her haftasonu atlar ormanda gezer denizde yüzersin. İnsanı sıcaktır moderndir bir kadın güvenle yaşar. Eminim kısa sürede arkadaşların olacaktır.
Bence düşünme bile sana iyi gelecektir

kız benım bile taşınasım geldi ne güzel anlatmısın :halay::halay::halay::halay:

Hep benzer konular açıyorsunuz ama ben gideceğinizi sanmıyorum. O kadar cesur değilsiniz.

muğla her ne kadar sadece tatillerde gördüysem de

benim emeklilik hayallerimi süslüyor

yazın kalabalık ama sakin bir şehir
kış derdi yok

insanları modern

bence git dene şansını hava değişimi bile iyi gelecektr

Bence koşa koşa git..Hiç düşünme git. Ya da kal ailenin yanında evlenmeyi de dusunmuyormussun 50 yaşında hayal et kendini o evde oturuyorsun hala. Anne babadan ayrilmak evet zor da herkes kendi hayatını yaşamalı gelir kalırlar yanında istedikleri zaman gelmeleri sıkıntı olur mu?

Çakılı kadroda çalışıyorum ama bir gitmek şansım olsa Muğla İzmir Antalya olurdu tercihlerim ah yazı cennet kışı cennet ne çok isterdim, bence git hayali bile mükemmel.

Merhaba; eski üye olduğum için beni tanıyanlar mutlaka olacaktır. Ama hikayemi kısaca özet geçeyim. 29 yaşındayım. 4 yıl önce boşandım. Çocuğum yok çalışıyorum. Allah'a şükürler olsun hiç bir maddi sıkıntı yaşamadım ailem de destek oldu. Zaten onlarla birlikte yaşıyorum. Ama geçen yıllar acımı ve kırgınlığımı biraz azaltsa da şehir değişikliğinin bana iyi geleceğini düşündüm hep. Yaklaşık bir yıl önce Muğla'ya başvurmuştum. Ama dönüş yapmadılar. Bugün haber geldi. Geliyor musunuz diyorlar. Fakat yaşadığım bu boşanma travması beni fazlasıyla özgüvensiz yaptı. Ailem de benimle birlikte bayağı sıkıntı yaşadı artık onların üzülmesini de istemiyorum. Geldim onlara söyledim gitme demiyorlar ama git de demiyorlar. Hiç destek olmuyorlar. Ayrıca moralleri bozuldu bayağı. Gidersem aramızda yaklaşık 1500 km yol var. Onlar gelemeyecek. Ayrıca orada tanıdığım kimse de yok. Gitmezsem ya ömür boyu burada kalıcam ya da en az 10 yıl sonra gidebilirim. Yeni bir hata yapmak istemiyorum. Bana yardım eder misiniz?
gitmelisin yeni bir hayat kurarsın

Bence git MUğla güzel memleket hafta sonları bol bol gezer tatil yaparsın. Bırak uzak ol. Ben 13 yasında cıktım evden lıseyı dısarda okudum. O olmayan özgüvenın gıdınce yerıne gelır. Kİmseyı tanımıyosun en onemlısı de kımse senı tanımıyo hersey sıfırdan sil baştan Harika bence !

Back
X