• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir değiştirmek için daha düşük maaşlı bir iş seçmek... Yardım lütfen :(

Ankara da yaşadım sevdim. Boşandığım için geleceğe dair evlilik gibi bir ümidim yok. O yüzden büyük bir yere gitmek istiyorum. Akademik hayatın stresinden bıktım tükendim :KK43: bir de bu yaşadıklarım beni canlı ölüye çevirdi :KK43:

E o zaman önünde bir engel yok, aklın ve kalbin de aynı şeyi söylüyorsa sıkıntı yok=)

Merhaba arkadaşlar ben eşimden 1 yıl önce ayrıldım. Akademik personel olarak görev yapmaktayım. Boşanma psikolojimi oldukça olumsuz yönde etkiledi ve bu yüzden yaşadığım şehri değiştirmek istiyorum. Fakat akademik personelde tayin olayı yok özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde kadrolar dolu dolayısıyla daha küçük bir yere gitmek durumundayım. Ayrıca akademik hayat doğası gereği çok yıpratıcı. Bunların üzerine benim özel hayatımda yaşadığım sorunlar da eklenince hayattan bıktım, sürekli ders çalışmam araştırma yapmam gerekirken, çalışamıyorum :KK43: Bu yüzden Ankara da merkezi bir memurluk kadrosuna geçmeyi planlıyorum. Ailem de dahil herkes saçmalama diyor. Çünkü orada ne yükselme şansım olacak, ne de maaşım buradaki kadar iyi olacak. Ben de yaşadığım travmanın etkisiyle yanlış bir karar vermekten çekiniyorum :KK43: sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olur musunuz?

bence kariyerine devam etmelisin, bu depresyon bunalım ayları geçecek normale döndüğünde çok pişman olursun

Merhaba arkadaşlar ben eşimden 1 yıl önce ayrıldım. Akademik personel olarak görev yapmaktayım. Boşanma psikolojimi oldukça olumsuz yönde etkiledi ve bu yüzden yaşadığım şehri değiştirmek istiyorum. Fakat akademik personelde tayin olayı yok özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde kadrolar dolu dolayısıyla daha küçük bir yere gitmek durumundayım. Ayrıca akademik hayat doğası gereği çok yıpratıcı. Bunların üzerine benim özel hayatımda yaşadığım sorunlar da eklenince hayattan bıktım, sürekli ders çalışmam araştırma yapmam gerekirken, çalışamıyorum :KK43: Bu yüzden Ankara da merkezi bir memurluk kadrosuna geçmeyi planlıyorum. Ailem de dahil herkes saçmalama diyor. Çünkü orada ne yükselme şansım olacak, ne de maaşım buradaki kadar iyi olacak. Ben de yaşadığım travmanın etkisiyle yanlış bir karar vermekten çekiniyorum :KK43: sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olur musunuz?
Ailenizle birlikte mi yaşıyorsunuz ?

Bence yaşadığınız muhiti değiştirin madem metropol şehirlerden birinde yaşıyorsunuz bir semt değişikliği sizi fazla zorlamaz nitekim bir ilişkinin başladığı noktaya geri dönmek insanı psikolojik olarak yıpratır ayrıca farz edelim farklı bir şehre gittiniz bırakın kariyeri hayatta hiç bir şey sizden değerli olmamalı . . .

Bence yaşadığınız muhiti değiştirin madem metropol şehirlerden birinde yaşıyorsunuz bir semt değişikliği sizi fazla zorlamaz nitekim bir ilişkinin başladığı noktaya geri dönmek insanı psikolojik olarak yıpratır ayrıca farz edelim farklı bir şehre gittiniz bırakın kariyeri hayatta hiç bir şey sizden değerli olmamalı . . .
Sağolun. Pişman olmak ta istemiyorum açıkçası :( Çok zor ne yapacağım bilmiyorum :( tekrardan KPSS ye hazırlanacağım bir de :(

Sağolun. Pişman olmak ta istemiyorum açıkçası :KK43: Çok zor ne yapacağım bilmiyorum :KK43: tekrardan KPSS ye hazırlanacağım bir de :KK43:
Ben de branşımda akademik atama pek olmadığından kpss'ye girmiştim ama KPSS atamasından sonra karşılaştığım boş bakışlar ve meslektaşlar yüzünden hep keşke dedim :( :(

Ama ailem karşı çıkıyor, burada kariyerini yükseltebilirsin diyor, orada memur olarak kalırsan pişman olursun diyor bu da beni tedirgin ediyor :KK43:

Hayat senin hayatın,tercih senin..
Ailen tabiki senin için en iyisini doğrusunu istiyor ama son kararı verecek olan sensin
Ne olursa olsun onlar senin arkanda,destekçin olacak zaten ama burda önemli olan senin sonradan keşke dememen..
Kariyerindeki bu değişiklik ilerki zamanda sende pişmanlık yaratacaksa ya da öyle olacağını hissediyorsan biraz daha düşünmeni tavsiye ederim..
Ama ben kararımı verdim kendimden eminim diyorsan yola devam

Ailenle beraber ve onlar da iyiyse bu bir şans.istanbuldaysan o d iyi.Orada iş değiştersen.küçük bir yere asla gitme..gitsen d geri dönme imkanın olsun.Geri dönme imkanı vqrsa değişiklikler çok güzel olur..Konuşmuştuk daha önce özeldenHer zaman yazabşlirsin.Ben de ailemin yanına geldim.Şehirden memnunum amq ailemle biraz sıkıntılıyım ben.Karşılıksız sevgi olayı yok.Boşanmış ablam ve yetişkin çocukları var evde..

Bu depresyonu nasıl yenecez biz....Yaşın kaç.

İnsan öyle hassaşlalıyor öyle sevgisiz kalıyorki bazen işyerinde bile sevgi ortamı arar oluyor...Bir insanın bir türlü elde edemediği bir kuru sevgi olabilirmi?

Bıkkınlık var şehir değiştirmeden önce bence sıkı bir tatil yap. Bambaşka bir ülkeye git orada yeni yerler insanlar gör kafanı dinle. Şu an belki kendini güçsüz halsiz hissedeceksin ama bi çık yola bazen terapi gibi geliyor. Sonra ver kararını şehir değiştirip değiştirmeme yönünde.

İstersen birlikte yurtdışı tura gidelim..tur şirketiyle...Daha önce gittim çokk iyi geldi..

psikolojk destek al gidipte hayatını daha fazla karartma küçük br yere gidersen alışık oldğn hayatı silip attığın için daha da bunalıma girersin yükselme şansı olmayan yerde de yerinde sayarsın

Ya gideceğiniz Şehirdeki ortamınız daha kötü olursa?? Ankara'da kiralar da yüksek memur maaşıyla geçinmek kolay değil. işinizi seviyorsanız değiştirmeyin. Memuriyette çakılıp kalıyorsunuz, size bu dönemde çalışmak daha iyi gelir bence.

Munevvergul merhaba. Sana daha once de dusunduklerimi soylemistim. Izin verirsen tekrar etnek isterim. Eger Ankara ya da baska bir yere akademik kariyerine kaldigin yerden devam etmek icin gideceksen git hic durma ama doktora yaptiktan sonra duz bir memurluk icin gidersen ilerde psikolojin duzeldiginde pismanlik duyarsin. Anne ve babanin hissettigi maalesef cogu zaman dogru cikar. Eger ailen memurluk konusuna karsi ise onlari dinle bence. Sen benim kizim olsaydin ben de hayir derdim. Sehir degistirmek istiyorsan tamam ama asla akademik hayatindan vazgecme. Ben senin basarabilecegini biliyorum. Bu kadar cok sey basaran bir insan bu kadar cabuk yenilmemeli aksine herseye ragmen daha da ileriye gidebilmeli. Sirf hayata inat. Bu senin icin bir yol ayirimi. Dua et benim icin ne hayirlisi ise o olsun de. Dilerim kisa zamanda duzelirsin ama lutfen acele kararlar alma. Boyle yol ayrima geldigin zamanlarda lutfen once durup bir nefes al ve bekle. Asla acele kararlar alma.
sevgiler....

Back
X