Şehir dışına kediyle taşınmak?

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
Merhaba herkese, gelecek yıl için şehirdışına taşınma durumum olabilir. Hâlihazırda beslediğim 4 aylık bir kedim var, onu da yanımda götürmek istiyorum. Çünkü ben gittikten sonra onu büyük ihtimalle başka birine verecek bizimkiler. Ancak sorun şu ki, birkaç internet sitesinde okuduğum kadarıyla taşınan kedilerin evden kaçma hikâyeleri oluyormuş. Onun alışma sürecini olabildiğince stressiz geçirmesi adına, yolculuk kısmında ve sonrasında neler yapabileceğimi şimdiden araştırıyorum. Aranızda evcil hayvanıyla şehirdışı yolculuğuna çıkmış ve bana bu konuda öneri verebilecek olan var mıdır?

Şehir değiştirdik kedimizle bikaç kez. Evden kaçmaya hiç calişmadi.
Yolculukta taşima kutusunda ve kucagimdaydi hep arada sevdim ve sakinleşsin diye konuştum onunla. Yolumuz çoook uzun değildi en fazla 3,5 saat civariydi.

Yeni eve gelince direk evin icine ortaya salmayin kediyi. Önce tek bir odada dursun, kedinin eşyalarinida o odaya koyun mama ayri, tuvalet ayri biyerde olmasin kedi ve esyalari ayni odada olsu . O odaya aliştiktan sonra diger odalari da gezsin yavaş yavaş ama guvenli bölgesi o tek oda olacak bir süre, mumkunse o tek oda sizin de en cok vakit gecirdiginiz alan olsun.

Bizim bu şekilde sorunsuz gecirmiştik.

Canım ben de şehir dışına yolculuk yaptım kedim o zaman 2 yaşındaydı otobüsle gitmiştim 18 saatlik yoldu hem de Uçak mı yoksa otobüs mi kullanacaksın bilmiyorum taşıma kabına koymuştum küçük bir kabada mama koymuştum suyu yanına koyamadım Çünkü dökülebilir kucağıma almıştım taşıma kabı Ne o şekilde yolculuk yaptık çok fazla Mama da vermedim ki tuvalete çıkmasın diye Ara ara ben kendim Su Verdim herhangi bir miyavlaması vesaire de olmadı Çünkü otobüse bindiği için ortamdan dolayi ses cikarmadan uyudu ful.

Baska bir eve tasininca evet biraz stres olabiliyorlar yeni ortam ve adapte olmalari 1 hafta suruyor. Son olarak kedim suan 6 yasinda ve 6 yasina kadar 3 ev degistirdim ben ogrenciyken

Evden çıkarma. Biraz stres oluyor ama yan daireye taşınsan da olacak o. Bol bol sev yeter. Ben yaşadım.

Açıkçası uçakla yolculuk yapmak istemiyorum. Otobüsün ortam sıcaklığı onun için daha iyi olacak ve yanımda tutabilirim onu. Ama sorun şu ki, bizim kedi acayip geveze.

Turkiyenin en batisindan en dogusuna tasindik. Oncesinde 15 saatlik bir sehre seyahate gittik birlikte. Kesinlikle kacma girişimi olmadi. Farkli bie ev oldugu icin basta tuy dokme sorunlari oluyor stresten dolayi o kadar.

Evden çıkarma. Biraz stres oluyor ama yan daireye taşınsan da olacak o. Bol bol sev yeter. Ben yaşadım.
Zaten evde nazı en çok bana geçiyor, birbirimize alıştık artık. Umarım biz bize kalmaya devam ederiz; çünkü aylardır bizimle yaşadığı hâlde bize bile yabani davranabiliyor.

Otobus firmalari son anda yan çizebiliyorlar. Uzak bir sehre gidecekseniz ucak kullanin. Kisa mesafe ise otobus olabilir. Sizin kediyi bilmiyorum tabii benim tekir oglum 18 saatlik yolda 15 saatlik yolda arabada kum olmasina ragmen tuvaletini yapmadi hiç.
Açıkçası uçakla yolculuk yapmak istemiyorum. Otobüsün ortam sıcaklığı onun için daha iyi olacak ve yanımda tutabilirim onu. Ama sorun şu ki, bizim kedi acayip geveze.

Anladım, bizimki de tekir. Bizimki de tuvaletini yapmıyor fazla. O zaman dediğiniz gibi, uçak kullanırım. Ama uçakta da kargo bölümüne koyuyorlarmış hayvanları, oranın da soğuk olduğunu duydum. Siz nasıl seyahat etmiştiniz?

Zaten mama kabı, eşyaları benim odada. Önerinizle gittiğim yerde düzeni aynı şekilde sağlarım o zaman.

Biz kendi aracimizla yaptik. Otobüste kaka çiş yapma durumunda zorluk yasayabilirsiniz. Ucakta box icine sicak kompres jellerden koyarsaniz üşüdüğü zaman onun ustune yatar. Eger ucmaktan korkmuyorsaniz ucakla gidin derim. Otobuste hayvan dusmanlarinin agiz kokusunu cekersiniz. Birinin bebegi aglasa kimse tepki veremez ama kesi miyavlasa ıh tıs etmeye baslarlar. Herkes sabaha kadar horlaya yellene uyur, kedimiz çiş yapsa ıyyy koktu olur. Sinirinizi bozmayin hiç. Uçakla temizce gidin bence.

Otobüs yolcuları çok temiz yahu. Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Yorum yapan diğer kullanıcılar da bu teşekkürü hak ediyorlar tabii ki.

Yol uzunsa kediler için sakinleştirici macunlar var. Veterinerinizle konuşursanız yardımcı olurlar. Eve alıştırma sürecini aşamalı olarak ilerletin. Kendini güvende hissederse kısa sürede adapte olur. Otobüste kedinin sesinden çişinden şikayet edenlere yasal hakkınız olduğunu ve çenelerini kapatmalarını söylersiniz. Sabaha kadar cayır cayır gaz çıkartıp molalarda leş leş sigara kokup içeri girenler kendini bir koklasın önce.

Hangi araçla götüreceksiniz kediyi şehir dışına o önemli? Hangi araçla gidecekseniz size o konuda önerilerde bulunabilirim. Bence en sıkıntısızı kendi aracınız ya da uçak olacaktır.
Yeni evinize vardığınızda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Bence kediyi sokağa salmayın sokak bir sürü tehlike dolu onun için. Ev kedisi olsun. Vakti gelince kısırlaştırmasını yaptırın. Eve alıştıktan sonra evden kaçma girişimi olmaz çünkü o evde siz varsınız, o da orayı kendi evi olarak benimseyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…