şehit olucam :(

hilal1108

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
1.493
10
88
İstanbul
Off kızlar off.
Erkek arkadaşım 21 yaşında askere gitmesi gerekiyordu ama tecil ettirdi.
Tecil ettirmeden önce daha kağıt gelmeden bile ben manisa kırkağaça düşücem
ordan doğuya sonrada şehit olucam diyodu önemsemiyodum. O kadar sehit haberi vardı ki
kesin onlardan etkilendi diyodum. Ve biz tecil ettirmeye gittiğimizde nereye düştüğünede bakmak istedik.
Manisa Kırkağaç yazıyodu tesadüf canım abartma dedim. Dün askerlikten konu açıldı da hala ben şehit olucam
görüceksin. Demişti diceksin seni hiç bırakmak istemiyorum o yuzden uzatıyorum askerliği ama ölümden kaçış yok diyo
Ne yapıcam ben ya akıl verin banaa Nasıl ikna edebilirim onu öyle birşey olmayacağına..

Nereye düşeceğiini Hissetmiş olması ilginç.Ama Allah korusun inşallah sağ salim yapıp gelir askerliğini,siz üstüne düşmeyin,bu konu açılınca konuşmayın.Bir süre sonra kapanır konu belki.

temiz bi fırça çek. dediğin şeye bak. bidaha deme böyle şeyler üzmek için mi diyosun de.

hiç kafana takma tüm askerlerin psikolojileri bu yönde oluyo benimki de hep doğuya düşcem şehit olcam derdi acemi birliği manisa kırkağaçta yaptı mardin kızıltepeye düştü 15 ay boyunca ne çile çektik biz biliriz ama destek olmak sevdiğini hissettirmek cok önemli.1.5 yıl oldu askerden geleli hersey yolunda cok şükür

olup olmayacağına emin olmadığınız birşey konusunda karşınızdakini ikna edemezsiniz.

belkide bunu hissediyor ama alnına yazılmışsa ölüm tarihi(allah geçinden versin) askere gitmesede bulur onu.durumunuz zor gerçekten bol bol dua edin sadaka verin.

Teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için..
Fırçada çektim neler dedim ama yok her konuyu açtığında aynı şeyi söylüyor.
Kafayı yemek üzereyim. Asker piskolojisidir inşallah.

uzun boylu ve yapılıysa manisaya düşmesi tesadüş değil.
komando olabilecek yapıdaki kişileri oralara gönderiyorlar.
zaten öyle 3 ya da 4 yer var denk gelmiştir diyelim:)
sıkma canını Allah bilir neyin ne olacagını.
o sadece bi kul. çook dua et.
benim eşimde diyodu hep ama bak şimdi yanımda.
emin ol her erkeğin gönlünde şehadet şerbeti içmek vardır. o da gönlündekini söylüyor.

Evet uzun boylu komando olarak yapıcaktı zaten herşeyi gördük
Çok sağol canım inşallah o da benim yanımda olucak

Klasik askere gidicek erkek tribi canım psikolojileri çok kötü oluyor askere gitmeden önce hatta askerdeyken bile. Kendi kocamdan biliyorum kısa dönem yaptı 5 ay. O 5 ay boyunca ne triplerle nelerle uğraştım.. Allah tüm askere gidenlere ve bekliyenlerine sabır versin. Hayırlısıyla gidip dönsünler inşallah..

Her erkek gibi oda şehit olmak istiyor ve buna kendini inandırıp olmasını istiyor bence
Kimin ne zaman öleceği belli olmaz
Kimi askerde kimi gece yatağında.
Önemli olan hayırla yaşamak, hayırla gitmek
Dua et, tevekkül et destek ol sevdiğine

hiç takma kafana gerekirse bi güzel kavga et.askeerlik psikolojisi garip bi durum.alla yardımcınız olsun.unutmayın kimin nasıl öleceğini yalnızca allah bilir

öleceğim demekle ölünmüyor canım hiç üzme kendini.. bol bol dua et ve sadaka ver, sayılı gün çabuk geçer.. inşallah sağ-salim gelsin yanına..

Erkek arkadasinin manisaya dusmesi tesaduf degil aslinda komando olarak yapacaksa buyuk ihtimal oraya dusmustur yani benim icimden bu sehir geciyor ben oraya dusecegim olayi degil seni biraz korkutmak istemis benim hislerim kuvvetlidir diye.Askere giden her erkekte ben askere gidince sehit olacagim der sen gonlunu ferah tut yeter.

Kırkağacın şartları zordur, komando eğitimi verilen yerlerden biri eski erkek arkadaşım da oraya düşeceğim derdi, nitekim orada yapmıştı acemiliğini de. manisaya düşeceğini düşünmesi çok da şaşırtıcı değil anlayacağın. Kırkağaçtan zaten doğuya dağıtım oluyor çoğunlukla. herkes benzer düşüncelere sahip oluyor bu süreçte, askerlik psikolojisiyle ilgili. ne kırkağaç anlatıldığı kadar korkunçtu ne de doğuda çok büyük zorluklar yaşadı. umarım siz de hayırlısıyla atlatırsınız askerlik sürecini, içiniz ferah olsun her erkek aynı sözleri söylüyor oraya gittiğinde eminim bu düşüncelerden kurtulacaktır.

şehitlik gibi bir mertebeyi Allah herkese nasip etmez orası ayrı mevzu
askerlik psikolojisi, benim kardeşimde gelip gidip askere gideceğini falan söylüyor

böyle düşüncelere dalması normal
ama insanın korktuğu başına gelir derler ya bence bunu fazla dillendirmesin
bu kadar korkuyorsa..

Son düzenleme:
Günümüzdeki 2 tip şehit kavramı var:

1- resmi
2- ruhani (dini vs)

Motoru bozulup düşen uçaktaki kişi devlet yasa ve yönetmeliklerince şehit sayılır.Ailesi, mirasçıları bir takım haklardan yararlanır.Bir takım haklardan yararlanmak için resmi şehit statüsü tanınır.Resmi şehittir.

Herkes kendi inançları doğrultusunda bi şeye inananır.Kendince vefat eden kimse için bir tanım öngörür.Hakim sunni zihniyet, aleviyi, şiiyi, veya ateisti şehit saymaz.Falan filan derken islam senteziyle ölen asker, islami kaynaklar baz alınarak gönüllerde şehit addedilir.Ruhani şehittir.

Ülkemize gelirsek:

"Askerliğin zorunlu olduğu yerde şehitlikten bahsedilemez." demişti çok da sevmediğim bir politikacı.

Kanı, toprak uğruna savaşmayı ve hatta ölmeyi öldürmeyi yücelten (askerlik kavramıyla anılan) şehitlik kavramı için, Allah yolunda ölmek gibi nitelendirmelerde bulunmak bana garip geliyor.

"Şehitler allah tan şunu istediler, -ya rabbi bizi dünyaya tekrar gönder ve senin uğrunda bir kere daha şehit olalım"
(Hz. Muhammed, hadis i şerif)

Müslüman müslümanı öldürüyor toprak için, müslümanlardan biri şehit diye yüceltilirken, diğeri n'oluyor?

O da mı şehit?
O zaman ne yaman bir çelişki bu?

Hani Allah uğruna ölmek şehitlikti?

Bunlar toprak uğruna öldü?

Ben şehitlik kavramının içinin boşaltılıp, gencecik çocuklar ve onların masum aileleri alet edilerek, ülke çıkarları adına kullanıldığını düşünüyorum.

Bedelli askerlik+zorunlu askerlik olduğu sürece de bu böyle devam edecek.

......

Kimseyle birebir polemiğe girmek istemediğimin altını çizerek, kendi fikirlerimi konu dahilinde belirtip çekiliyorum.

Diğer tüm fikirlere saygım olduğunu da bilmenizi isterim.

Şehitlik çok özel bir mertebe..Buna layıksa ne mutlu..
Askere gidenler devlette şehit olsa da Allah katında ne olduğunu bilemeyiz.. Sevgiline söyle askerde ölmekle şehit olunmuyor... kendine gelsin..bu psikolojiyle ilk çatışmada nasıl olsa öleceğim diye yakmasın kendini de ailesini de asker arkadaşlarını da seni de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…