Şehit polis Salih Eroğlu memleketine uğurlandı

Nevreste

Bir garip yolcu
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
290.005
595.664
42
31803420.jpg

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun önünde şehit edilen polis memuru Salih Eroğlu, emniyet müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Yusuf, tören boyunca gözyaşları içerisinde babasını istedi. Fenalaşan şehidin annesi Hatice ile eşi Yağmur Eroğlu’na ise sağlık görevlileri müdahale etti.
Diyarbakır-Hani karayolunda dün akşam saatlerinde eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun da içerisinde bulunduğu özel aracıyla seyir halindeyken teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırısına uğrayan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olan polis memuru Salih Eroğlu için cenaze töreni düzenlendi.

31803500.jpg


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene İl Valisi Hüseyin Aksoy, askeri erkan, İl Emniyet Müdürü Adem Taşdan, bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, emniyet mensupları, şehidin annesi Hatice, eşi Yağmur ve 3 yaşındaki oğlu Yusuf ile yakınları katıldı.

31803492.jpg


Tören, şehidin cenazesinin alana getirilmesi ile başladı. Bu sırada, şehidin eşi ve annesi sinir krizleri geçirerek, cenazenin yanına gitmek istedi. Gözyaşları içerisinde feryatlar eden şehidin eşi ve annesine sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Yusuf da ağlayarak, babasını istedi.



Daha sonra şehidin biyografisinin okunduğu törende konuşan İl Emniyet Müdürü Adem Taşdan, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği için gözlerini kırpmadan görev yaptıklarını belirterek, terör örgütünün bir babayı 3 yaşındaki çocuğunun yanında katlederek, ne kadar zavallı olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Bu tür saldırıların emniyet mensuplarının yıldıramayacağına dikkat çeken Taşdan, kararlılıklarının devam edeceğini dile getirdi.

31803487.jpg


Konuşmanın ardından şehit için dua okundu. Bu sırada şehidin yakınlarının gözyaşları ve feryatlar içerisinde ellerini semaya kaldırdığı görüldü. Daha sonra şehidin naaşının cenaze aracına taşınması için tören mangası çağrıldı. Tören mangası yerlerini alırken, şehidin yakınları da cenazenin başına gelerek, son kez tabuta sarıldı. Bu sırada, fenalaşarak, yere yığılan şehidin annesine burada da bir kez daha sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin cenazesi Ankara’nın Çubuk ilçesinde defnedilmek üzere memleketine götürüldü.

31803482.jpg


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30281026.asp
 
Oy yavrum ya kiyama yeminlen 3 yas ne ya , o cocuk baba hasretiyle yanacak :KK42:
Her babasinin fotosunu gordunde babam niye gelmiyor diycek
Eymenim 17 gundur babasindan ayri o bile babasinin fotosunu gordumu nasil seviniyor. Bu cocugum napacak hic gelemiycek babasi offff :KK42::KK42::cry::cry:
 
Akşam haberlerinde seyrettim, çok acı çok:KK43: hamile eşi, 3 yaşındaki bebesinin gözü önünde şehit etmişler:KK43: O teröristler var ya o teröristler:KK62: Allah'ın gazabı üzerlerine olsun:KK62:

Karısının haline bak, acıdan kendini kaybetmiş, doğmamış bebenin, 3 yaşındaki evladın ahı üzerlerine olsun:KK62:

Allah sabır versin:KK43:
 
bu gencecik adama acımıyorlar da şu babasının başında ağlayan sabiye de mi acımıyorlar.
insan ölüyor yahu, insan.
duvarda öldürdüğünüz, yerde ezdiğiniz böcek değil, insan.
o çocuğa anlatırsınız o çok yüce ideallerinizi.
daha kaç can yanacak, daha ne kadar kan akacak, yoruldum. içim kaldırmıyor artık.
 
Akşam izledim bu haberi kahroldum:cry: Tertemiz insanlar ne suçları günahları var?
O küçücük çocuk nasıl ağlıyor babasını istiyor karısı desen perperişan:KK43: bebeğine birşey olmaz inşaAllah.
Rabbim onları korusun. Sebep olanları da ne yapacağını sen bilirsin Rabbim...
 
Akşam haberlerde seyrettim küçücük çocuğun''Anneciğim ne olursun ağlama'' diye sarılıp annesini teselli etmeye çalışması içimi parçaladı.
Buna sebep olanları Allah'a havale ediyorum
 
Allah rahmet eylesin.eşi ve çocuğunun gözü önünde öldürülmüş yazık nasıl yaşarlar o görüntüyle.Allah sabır versin:KK43:
 
Allah belanızı versin ya. Hiç mi eliniz titremedi 3 yaşındaki Bebeğin Gözlerine baktığınızda. Nasıl kıydınız gözlerinin önünde Babasına?Allah hepinizi helak etsin.
 
X