• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehit polise Mardin'de Kürtçe ağıt

Sare Lavinya

En az 3 çocuk, Gökay & Aden & Kayra
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
5.987
9.569
198
Şehit olan polis memuru Yakup Mete, Mardin'de düzenlenen cenaze töreninde, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında köyüne uğurlandı.
DHA | 24.08.2015 - 11:53

polismemuru Yakup Mete, dün akşam evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralı olarak kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi'nde, yapılan bütün müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

1_8273.jpg

MARDİN'DE TÖREN DÜZENLENDİ
Şehit polis Mete için Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bugün düzenlenen cenaze törenine Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhurriyet Başsavcı Mehmet Özel, Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, şehid polisin ailesi, emniyet personeli, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2_9072_1.jpg

KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI
Şehit olan polis memuru Yakup Mete, Mardin'de düzenlenen cenaze töreninde, Türkçe bilmediği için tören boyunca Kürtçe ağıtlar yakan şehit polisin annesi Sivi Mete, törene katılan polisleri göstererek şunları söyledi:

"HEPİNİZE KURBAN OLAYIM"
"Hepinize kurban olayım, sizin yerinize ben öleyim ne istiyorlar sizden? Ne hakkınız vardı, oğlumu öldürdünüz? Sizden ne farkı vardı? Daha kendisini evlendirecektim. Çocuk sahibi olacaktı. Söyleyin bana oğlumun ne suçu vardı? Allah hakkımı bırakmasın size?"

Şehit polise Mardin'de Kürtçe ağıt

2_1727.jpg

2_8161_1.jpg

http://www.ensonhaber.com/sehit-polise-mardinde-kurtce-agit-2015-08-24.html

Anne ya tabiki hepsini yavrulari gibi görüyor. Kimse ölsün istemiyoruz. Artik yeter ir dur denilmeli.
Hükümet niye bir sey yapmiyor anlamis degilim :KK43::KK43::KK43::KK43:

Bu medya da satılmış yemin ediyorum.
Başlığa bak, kürtçe ağıt vs.
Bu olaylara sebep kim? denmiyor da!
Şehit aileleri susturulsa bile (konuşana, acısını paylaşana nasıl davranılıyor gördük!) onların ahı tutacaktır elbet birgün.
Edt: Kürt değilim, böyle ayrımlar yapmam asla.
Ama her türlü şerefsizliği yapanları ve bunları savunanları anlayamam!
İşte böylesi hangi ırktan hangi dinden hatta insan mı ondan şüpheliyim!

Düsünüyorumda hayatta en aci sey, evlat acisi galiba, tabiki anne baba hadi yaslaniyor veya bir hastaliktan dolayi ölüyor, ama evladini bir hic ugruna kaybediyorsun ve onu alip götürüp gömüyorlar, sen kaliyorsun öyle bir anne olarak ve tüm bebekligi, cocuklugu daha yapamadiklari geliyor aklina. Ondan sonra zaten sen yasamiyorsunki ? Sadece varsin ama aslinda sende o gün ölmüssün ... Buna sebeb olanlarinda ayni acilari yasamasini diliyorum.

Şehit aileleri susturulsa bile (konuşana, acısını paylaşana nasıl davranılıyor gördük!) onların ahı tutacaktır elbet birgün.
Haayyyyy agzina saglik !!!!:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Bu son zamanlar benide rahatsiz eden bu ya, ayni dün kritize ettigim haber gibi, bütün haberler resmen provokasyon kokuyor. Dahada ayrimlastirlaim, dahada nefret etsinler birbirlerinden, dahada savas ciksin, insanlar ölsün ve bizde diyelimki aman hükümet ne olursun sen devam et, sen olmayainca Türkiye`yi kann götürüyor. Taktik bu ama öyle güzel kaniyorlarki....

bende kürt değilim, asla böyle bi ayrımım yoktur, olamaz.
başlık falan değil annenin feryadı içimi parçaladı. o sebeple paylaştım.

bende kürt değilim, asla böyle bi ayrımım yoktur, olamaz.
başlık falan değil annenin feryadı içimi parçaladı. o sebeple paylaştım.

Yok lafım size değil medyaya.
Haberi kopyalamışsınız ya başlığı da kopyaladınız sandım.
Ve zaten ben haberlerde böyle başlıkları çok görüyorum.
Kürtçe ağıt yaktı, zaten aleviymiş, bilmem nesi pkklıymış zaten vs vs.
Yandaş medya çok ve işlerine gelenleri görüyorlar sadece.

Sare Lavinya Sare Lavinya , canim konu sen degilsin aynisi M matmazeldepresif ile yasadim yani konu o arkadasda degil, konu resmen provokasyon kokan haberler bunlar.
Yani dürüst bir haber böyle yazilmaz, basligi böyle olmaz.
Sehit polisie Mardin`de kürtce agit, ne yani ???? Hadi lazca olsa ne olacak, türkce olsa ne olacak ??? Insan insan degilmi ???? Bu ayrimlastirma neden var ???

bu sabah bu şehidin siren seslerine uyandım içim cız etti o sesler bile yetti bana. Allah ailesine sabır versin. ülkeyi bu hale sokanları da kahretsin. insanlar anlasın artık bu meseleler kürt-türk meselesi değil

Demekki herkes bizim gibi hemen algilayamiyor veya biz dahami detayciyiz ?
Yani haberlerden, daha cok basliklardan hangi partiye daha yakin oldugunu ben sahsen anlayabiliyorum.
Ama dünyada haber böyle yapilmaz. Haber hic bir tarafi kayirmadan, kötülemeden, sadece haber olarak verilir. Yaziklar olsun bunu yapanlara.

haklısın olivia olivia malesef günümüzde en büyük sorun bu, başka tarafa baksan o da bu medyanın laciverti.
herke işine geldiği gibi yani.

Allah'ım bu aileye sabır ver:KK42: Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum ama ben artık rahmet dilemek istemiyorum, düğün bayram yapan evler görmek istiyorum, biz bugün üzüleceğiz ya yarın, ya ertesi gün, ya bayramlar, Anneler, Babalar günü nasıl geçecek bu insanların, başkalarının evlatları düğün dernek evlenirken benim Evladım niye kara toprakta diyerek içi yanmayacak mı bu insanların:KK61:

Geçenlerde facede bir paylaşım vardı bu ülkede taki 13 yıl evvelsine kadar kimse ne türk olduğunu ne de kürt olduğunu söylemiyordu ama erdoğanın başa geçmesi ile kürtte belli oldu türk de
Allah acılı annemize sabırlar versin tüm şehit ailelerine

Sebep olanlar kurban olsun o babanın annenin tırnağına babanın hali bile ciğerimi yakıyor onların şu anki ruh hallerini tahmin bile edemiyorum, boğazım düğüm düğüm... Allah rahmet eylesin, Rabbim ailesine sabır versin...

Back
X