şehit yakını aday memurun tayin sorunu

nehiroxgxuz

OĞUZ'UM&ANIL'IM
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
120
1
96
39
Tekirdağ
merhaba hanımlar hayat bizleri ne kadar sınıyor değil mi?hep istemiştim bir mesleğim olsun ama hiç hayırlısı dememiştim ne kadar yanlış yapmışım...7 senelik evliyken ev hanımıyken 2013 kpss atamaları sonucu öylesine hazırlandığım kpss de tekirdağ namık kemal üniversitesine memur olarak atandım. halbuki ne kadar mutlu olacaktım.yavruma eşime ne kadar faydalı olacaktım ama onlardan ayrı kalabileceğim hiç aklıma gelmemişti.eşim polis memuru ve aynı zamanda şehit oğlu.2010 da çıkan bir yasayla memleketi olan ıspartada ailesinin yanında çalışma hakkı kazandı. şimdi 5 yaşındaki oğlum eşim kayın validem hepsi ısparta da ben burada yavrumdan ayrı yuvamdan eşimden ayrı... çalıştığım bu kurum 2 sene de aday memurluğu kaldırıp tayin öyle veririz dedi ben 2 sene evladımdan eşimden yuvamdan ayrı nasıl durayım eşim gelemiyor ailesini bırakıp çocuğu getirmek istedim hem kreşe vereceğim hem yeni bir ortam babasına da çok düşkün babasından nasıl ayırayım ALLAH ım çıkmazın içindeyim buradaki amirime söyledim durumu torpilin olursa 1 senedede gidersin dedi ama nerede bizde öyle torpil falan?yavrumun özlemiyle kavruluyorum iki kere bavulumu topladım istifa edip gitmek için ama bırakılmıyor da...ne yapacağım kime gideceğim nasıl olacak bilmiyorum dua edin ne olur rabbim herşeye kadirdir o ol derse oluverir.buda dualarla olur hepinize sevgiler....

ben olsam bırakırdım benım cocugumdan dahamı degerlı ıkı kurus

1 sene sıkın dişinizi. Bebeğinizin geleceği icin yapın bunu. Aday memurluğunuz gecince tayin isteyin. Torpilin en cok döndüğü yerlerden biridir tayin ama olmaz olmaz demeyin. Bir arkadaşım sıfır torpille eşinin yanına gitti, üstelik sizin bebeğiniz de var, en kötü dava acarsınız.

Sık sık rapor alın izin kullanın ama sakın istifa etmeyin.

Üzülmeyin Allah büyük , siz bugünlere çocuğunuzun geleceği için katlanıyorsunuz, eşiniz de fedakarlık yapsa da yanınıza gelse ailesinin hoşgörülü olması gerekiyor onlar kocaman bir adamdan evladım yanımda olsun beklentisinde olabiliyorken sizin el kadar bebekten uzak hasret çekmenize nasıl razı geliyorlar? anlayabilmiş değilim,eşiniz ne diyor ne öneriyor? onunda gönlü razı değildir herhalde uzak olmaya torpille olur mu olsa da torpil bulunur mu bilemiyorum ama bence eşiniz yanınıza gelmeli ,sonuçta o da mağdur bebekle orda bundan ötürü ara tayin olabilir belki.Allah yardımcınız olsun ,en olmadı işi bırakacaksınız sanırım

Eşin Isparta'dayken neden Tekirdağ'a tercih yaptın ? Üniversitelerin tayin durumları hakkında hiç bilgin olmadan mı üniversite yazdın ?

Yani arkadaşım sana ne yazayım bilemedim.Kayın pederine Allahtan rahmet diliyorum, nur içinde yatsın, ama senin aday durumunla hiç ama hiç alakası yok, niye başlığını böyle yazdın anlamadım.Arkadaşın yazdığı gibi Tekirdağı yazan sensin.Ne bekliyorsunki; 657 sayılı Devlet memurları kanununda yazan şeyler bunlar.Kaç arkadaşım sürüm sürüm süründü adaylığı bitesiye kadar , haa bittikten sonra da hemen verilmedi.Bunun yanısıra evet çok büyük yerlerde büyük tanıdığı olanlar adayken de gidebiliyormuş, duyuyoruz.Ama ben bizzat gtörmedim hiç.Bildiğim kadarıyla asker ve polis eşlerinde tayin biraz daha kolay.Ama sorun şu ki ,sen atandığında durum mevcutmuş, atandıktan sonra oluşmamış.Mecbur sabredeceksin, edemem diyorsan da ...karar senin değer mi değmez mi iyice düşün...

aylık 2 bin lira için değil, 22 bin lira için bile oğlumdan eşimden ayrı yaşamayı göze almam...
rabbim ayırmasın inşallah birbirimize acılarımızı hasretlerimizi yaşatmasın ama, zaruri veya sağlık ile ilgili bi durumda mecburiyeten ayrı kalınır ama para için memurluk için falan yazık günah....
azcık aşım olsun kocam çocuğum yanımda olsun....kuru ekmeğe kuru soğanı kırar arasına koyar yerim, ama evledımı öyle bırakıp gitmem...rabbim hayırlısını versin ama çocuğunuza sorun bakalım, senin için para kazanmaya gittim dediğinizde size ne cevap verirdi.., ben para değil annemi isterim derdi kesinlikle...
acıdım çocuğunuza....
bir çocuğun yeri, anneciğinin yanıdır...yazık yavrum ne kadar eksik hissediyor kendini sen biliyormusun??
kolu kırılmış kuş gibi....

Sakın ıstıfa etme
elmayra nın dedığı gıbı bol bol rapor al ama sakın ıstıfa etme sık dışını
çocuğun da var tayın çıkar mutlaka sana
mıllet neler yapıyor da bız beceremıyoruz ışte

ben de olsam bırakmazdım.
zaten çocuğun ve kendin için çalışıyorsun.
2-3 sene sonra çocuk okula başlayınca yine ev hanımlığına dönmek isterim dersen bırak gel, ayrı kalmanın bir anlamı yok.
ama 2 sene dayanıp hayatının geri kalanını kalıcı bir meslek sahibi olarak yaşayabilirsin.

ben olsam ne yapardim diye dusundum de zor gercekten. Allah sabir versin. ama ben olsam cocugumu gotururdum galiba.
atanmak isteyen bu kadar kisi varken ne guzel size nasip olmus atanmissiniz. baska hicbir cozumu yok mu? esiniz 2 yilligina gelse yaniniza ya da ne biliyim kayinvalideniz ve anneniz donusumlu olarak gelseler idare edemez misiniz?
ben de tercih yapiyorum ( her ne kadar hala yerlesemesem de ) 3 yasinda kizim var. yerlesirsem onu da gotururum diye dusunuyorum. zaten bulundugumuz yere en fazla 2 saat uzakta olan yerleri yaziyorum onun icin.
aklima gelmisken kac puanla atandiniz?

kaynanan çocuğu getirse biraz yanında kalsa, ara ara görsen senin için daha kolay olur...ama kesinlikle istifa etme..ne güzel senelerdir hayalin olan işe ulaşmışsın, burda bazı arkadaşlar çocuğun için soğan ekmek yerim demiş ama keşke hayat öyle kolay olsa...soğan ekmekle iş bitmiyor malesef...

arada bir sen git, arada kaynanan getirsin çocuğu yanında kalsın, kabul etmez mi? bence kesinlikle sabret, 2 yıl nedir ki gelir geçer..kaldığın zamanlarda da tayin için elinden geleni yaparsın, uğraşırsın..bence çocuğun için dayan, ne güzel işin gücün var...onun geleceğini düşün..2 senede çocuğun boynu bükülmez.sürekli gider sık sık görürsün bebeğini..

eşim gelmek istedi zaten ama ona da dediler ki sen zaten ailene bakma zorunluluğum var diye buraya gelmişsin dediler benim ona tabi olduğumu falan söylemişler yani sürü engel nasıl olsa atanamam diye öylesine yapılmış tercihti burasıda önlisans halkla ilişkiler 85 ile atandım

inşallah allahtan çok küçük değil 5 yaşında ana sınıfına başlayacak bakalım anne anneside yanında zaten annem bakıyor inşallah 1 sene sonunda gidebilirim dua ediyorum bazısı gidersin diyor bazı 2 sene sonra diyor 1 sene dolsun bakalım ne olacak teşekkür ederim destekleriniz için

inşallah vardır bir yolu zaten en kötü ihtimal 2 sene sonra gideceğim ama bir anne olarak çok zorlanıyorum

eşim zaten her şartta gelirim diyor ama onun tayinindede sıkıntı çıkardılar o gelse bir daha memlekete dönmek daha zor yeni ev almıştık daha 1 ay olmuştu oturalı yeni bir düzen kurmaya çalışıyorduk nasıl olacak bilmiyorum allah ıma sığınıyorum

haklısınız inanın nasıl oldu neden yazdık bende bilmiyorum yasal olarak 1 sene sonundada adaylık kaldırılıp tayin verilebiliyor işte ama kurum inisiyatifinde biraz daha çalışacağım görünen baktım olmayacak ona göre bir yol haritası belirleyeceğiz artık

Elhamdülillah çocuğumun acınacak bir hali yok sağlığı yerinde babası anneannesi teyzeleri dedesi babaannesi yanında annem çiçek gibi bakıyor evet annenin yokluğunu hiçbir şey dolduramaz ama bende evladım da en ufak bir üzüntü tepki emaresi görseydim inanın ne memurluk gözümde olurdu ne para.şu anda da zaten bir geçiş aşamasındayız değerlendiriyoruz olmadı bırakırım önemli değil ben evladına da eşine de çılgınlar gibi aşık bir anneyim bir kadınım öyle olmasa 12 saatlik yolu 1 gün evladımı ve kocamı göreyim diye her hafta çekmem herşeyden önce anneyim ben

elbette yapacağız bir şeyler allah ım geçici ayrılıklar versin sabretmeye dayanmaya çalışıyorum ama zor oluyor istifa da var çözümlerim arasında en son çare biraz geçsin duruma bakacağız

madem herşey yolunda, madem çocuğunuza üzülecek acıyacak bir durum söz konusu değil, o halde neden yakınıyorsunuz ki...
öyle bi anlatmışsınız ki, nerdeyse çocuğunuz sizin yanınızdan daha mutlu gibi lanse etmişsiniz....madem sorun yok buraya konu açıp da akıl danışmanız çok garip....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…