- Konu Sahibi pambukmelek8788
-
peki bu insülin ve ilaç arasındaki fark ne ? Yani insülin dahamı zararlı hastalığı dahamı hızlandırıyor, daham ı riskli bi durum
allah razı olsun saol canım . 1 2 senedir umursamıodu ben evdeyken dikkat ediyordum ama muuzur çocuk gibi gizlice yiyordu. Ama oda ciddiyetinin farkına daha yeni varmaya basladı. Insülin kullanması için hangi aşamaya gelmesi lazım ? Birde ciğerlerinde yağlanma felanda var. Göz kontrollerinide dün yaptrdı şükür bişe yokmuş. Böbrek kontrol ettirmedik hiç . Anlamıyorum ki hastaneler nede nbunları araştrmıyor . Bizmi araştırıp gidip şu testi istiyoruz dicez
Yok canım genel kanının aksine insilün daha masum çünkü bir ilaç değil sentetik bir hormon. Yani pankreasın üretemediği bir hormonun dışarıdan verilmesi.
İacın haliyle yan etkileri oluyor, bazı tür şeker ilaçları ciddi olarak zayıflatıyor.
Ancak insilünin kullanımı daha bir özen istiyor. İnsilün kalemlerinin iğnesinin her kullanımda değiştirilmesi, kan şekerinin daha sık ölçülmesi gibi. Her hasta hap yutabilir ama her hasta kendine iğne yapıp şekerini ölçemez. İnsilün kullananlarda dikkat etmezlerde hipoglisemi oluşabiliyor (şeker düşüklüğü) ki bu hiperglisemiden (yüksek şeker) daha tehlikeli birşeydir.
Bu birazda hastanın yetenekleriyle ilgili birşey.
Genelde doktorlarımız hap, hap şekeri düzenlemezse insilün şeklinde devam ediyorlar.
Annem insilün kullanıyor doktor hap değince tercihi ben yapmış insilün istemiştim. Doğru bir tercih olduğunu yıllar içerisinde gördüm. Korkulacak birşey yok yani.
Kızlar merhaba annem şeker hastası... Birkaç sene oldu ama son birkaç gündür şekeri 300 400 450 arası oynuo duruo düşmüo doktora gitti diyet verdiler. 2 gündür diyetinede uyuyor. Sabah bası dönüyordu mide bulantısı vardı netten baktım koma belirtisi felan yazıyor. Aradım kardeşimi annemi uyutma uyandır bi acile götürün diye. şeker hastası olan yada tanıdığı olan varsa neler yapıosunuz kızlar nasıl düzene sokuyorsunuz bilgi verirseniz çok sevinirim.
Arkadasim simdi soyle bir sorun var diyelim ki biz bir tup kan verdik ve kolestrolumuza bakilmasini soyledik cikan sonucta sadece kolestorol cikti seker cikmadi yani diger kan tahlillerini bizim istememiz gerek aslinda biz soylemeden bakamazlar cigerlerinde ki yaglanmanin sebebi nedir sakatat turu cok mu tuketiyor.Arkadasim beni yanlis anlama ama birazcik hata annende ilaclarini duzenli kullanmamis ve dikkat etmemis eger evde kim varsa ilaclarini duzenli siz takip edin cunku bu tur ilaclar bir kac aylk degil omur boyu kullanilacak .Annen bir daha doktora giderse ben genel tahlil istiyorum desin hepsni arastirilar sakin sekeri dusurur diye ot ,bitki turleri kullanmasi n.
Merhaba sayfalar ilerlemiş ben sadece ilk mesajı okuyarak cevap veriyorum. Konu benim çok hassas olduğum bir konu babamı şeker hastalığından kaybettim kimsenin başına gelmesini istemem. 400 üzeri kesinlikle koma şekeri. Nasıl ölçüm yaptınız bilmiyorum ama bu düzeydeki şeker sadece diyetle düzene girmez. İnsilün tedavisi gerektirir. Hatta normale dönene kadar hastanın hastanede takip altında olması gerekir. Ne olur imal etmeyin hemen iyi bir endokroloji uzmanı olan bir hastaneye götürün annenizi . Bu düzeyde şeker kalp göz ve uzuvlarda kalıcı hasar bırakabilir. Bu şekeri düzene girdikten sonra düzenli ilaç yada iğne (insilün) tedavisi gerekiyor. Ayrıca diyetine çok dikkat etmesi kendisini uzun süre aç bırakmaması az ve sık yemesi glisemik indeksi yüksek besinleri ( hamur işi karbonitratların hepsi tatlılar taze fasülye gibi sebzeler incir üzüm gibi meyveler ) hayatından çıkarması geri kalan meyve tarzı ürünleride çok dikkatli tüketmesi gerekiyor. Bu kurallar çerçevesinde hastalığına bilinçli bir şekilde yaklaşıp yaşamını düzenlerseniz hiç bir sıkıntı olmaz ama en ufak bir taviz ağır sonuçlar getirir. 3 aylık şeker testi hemoglobin a1c testi ile anlaşılır onuda ihmal etmeyin lütfen.
yok cnm nie yanLş anlayım anneminde hatası var tabi ama evde kimse yok herkez çlşıyor. zaten bende 4 ay sonra evlenicem 2 3 günde 1 giderm anneme anca. kendisi dikkat etmek zorunda ki şu sıralar korku belasına ediyor bakaLım umarımda öyle gider. yağlanma var dediler ama pek sebep bulamadılar. kilodan olabilir zayfla gel dediler sadece. aşırı derece de tavuğa düşkün misafirler bile hediye olarak tavuk alıp gelyor o derece yani
geçmiş olsun canım
annemde de var şeker hastalıgı hatta sülalede
strese gırmesın,bol bol limonlu su ve nar tüketsin....
saol cnm sanada gçmiş olsuntansiyonda vaar o yüzden bunlar biras tahlikeli olabilir
anne baba taraflarında şeker oldunu sölemiştim ben gittiğim doktoraa özel bi doktora gtmiştim artık devlete güvenmiyorum. 2,5 saat araştrdı soy ağacımı çıkardı resmen. bu tiplerde yani bizlede de şeker 30dan sonra baş göstermesi % 82 oranıymış. ve bu cinsel isteksizliği,doğumu zorlaştırımış. bana evlenince çok uzatma 1 2 sene içinde hamile kal demişti çok korkmuştm. böyle bişe varmı sen hiç araştrdınmı peki szin sülaledede varmş çünkü:18:
Bizim sulalede var komple bende yaptirdim zamanida tahlil bende cok sukur yok hatta olmasi gereken seviyeden dusuk benimde tansiyonum cok dusuk doktor sen hic tuzlu skerli biseyler tuketmiyorsun demisti tansiyonum buyuk genelde 9 dur kucuk 5 dir .Diyabet genetik bir hastalktir o yuzden dikkatli davranmaliyiz.
evet özellkle baba tarafından varsa daha riskliymiş. benm tansionum 11 6 geenelde. şekerimde 70 80 89 arası çıkıyor.. ama tahlillerde çıkmıyor.
baba tarafimda tek tuk var ama anne tarafimda komple var .diyabet hastalari eger gebe kalirsa bebeklerde de cikma olasaligi yuksek oluyor diyabet hastalarinin bebekleri genelde kilolu dogmaktadir.
Bol bol su içsin kendini kötü hissettiğinde.
İnsülin kullanması gerekir o değerde doktoruna düzenli gidiyor mu?
sürekli yüksek gidiyorsa şekeri insülin vermesi lazım doktorun.Mide bulantısı iyi değil, idrarda asetona bakılması lazım.Diyabet hastanesine götürün annenizi en kısa zamanda .Ben de şeker hastasıyım ve sülalem de yok..ayrıca gebe diyabetli annenin çocugunda diabet çıkıcak diye birşey yok, tam tersi bu oran %1 dir, babada varsa % 6 dır..Bebek doğmadan önce ya da doğduktan sonra diabet hastası olmakta bu oranı değiştirmez.Arkadaşımın bebeğinde 1 yaşında çıktı, ne kızda var diabet ne ailesinde..kontrollü gebelikte bebek iri olmaz, ha1c 6 nın aşağısında tutulmalıdır gebelik süresince..
diyabet hastanesi ne hiç duymadım arkdasım ? mide bulantısıda sadece dün ilkkez oldu. idrar sonucu pazartesi allıcaz neye baktılar bilmiyoruz. .. şekeride 2 gündür 200 den aşağı düşmüo dün acilden bi ilaç daha vermişler o biraz iyi gldi 165 e kadar düştü akşam ama sabah yine 200 küsürdü diyetine ilaçlarına diakkt ettiği halde
Diyabet hastahanesi seker hastalarinin gittigi bir hastahanedir hepsi bu konuda uzmandoktorlardir yasadigin sehirde de vardir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?