Bisküvi - Kurabiye Tarifi şeker hamurlu bayram kurabiyelerim...

layd_pacino

sen olmadan asla..
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
384
9
98
40
İstanbul
....

......

Malzemeler:
125 gr. tereyağı veya margarin (oda ısısında)
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un(yada 2 bardak)
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı ince kıyılmış veya makineden geçirilmiş fındık
şeker hamuru
istanilen renkte gıda boyası

YAPILIŞI:1. Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini bir hamur yoğurma kabına alıp mikserle kabarana kadar çırpın.
2.Yumurtayı ilave edip tekrar çırpıp hamura yedirin.
3.3 su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Fındığı ve koyup hamuru elinizle yoğurun.
4.Çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.
sonra tezgahta silikon silpat üzerinde hamur açılır ve çekil verilir.ben kalpli ve kelebekli yaptım.piştikten sonra şeker hamuru ile resimdeki gibi süsledim yeşil ve sarı gıda boyası kullandım..kelebeklerdeki boncuklar frambuazlı boncuk çkolata kalplilerdekiler ise yenilebilir yeşil boncuklar.
Şeker hamurunu kurabiyelerin üzerine bal sürerek yapıştırdım.ben kayınvalidemlere sadece kalpilerden götürmüştüm.

Eklentiler

• $%C5%9Feker%20hamurlu%20kurabiyeler%20%284%29.webp
    $%C5%9Feker%20hamurlu%20kurabiyeler%20%284%29.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 114
  • $G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC034.webp
    $G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC034.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 106
  • $G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC037.webp
    $G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC037.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 129
  • $G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC038.webp
    $G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC038.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 99
bir sorum olacak şeker hamuru hazır mı yoksa toz halınde gıda boyası alınıp mı yapılıyor. detaylıca cevap verirseniz cok mutlu olurum teşekkürler

ya hep denicem cesaret edemiyorum nasıl bu şeker hamurunun tadı yerken hoşlanarak mı yiyioruz yoksa olmasa daha mı iyi kuruyuyomu yoksa hep hamur gibi mi kalıyor

bir sorum olacak şeker hamuru hazır mı yoksa toz halınde gıda boyası alınıp mı yapılıyor. detaylıca cevap verirseniz cok mutlu olurum teşekkürler

iki seçenek var canım hazırlarıda var.şeker hamurunu kendinde yapabiliyosun.en kolay şeker hamuru tarifi marshmallov lu şeker hamuru dur.internetten aratırsanız çıkar.sanırım pastacı ayşe yaman sık kullanıyo bu tarifi.ama ben genellikle çikolata aromalısını kullanıyorum.

ya hep denicem cesaret edemiyorum nasıl bu şeker hamurunun tadı yerken hoşlanarak mı yiyioruz yoksa olmasa daha mı iyi kuruyuyomu yoksa hep hamur gibi mi kalıyor
canım tavsiye ederim.ben çikolata aromalısını kullandığım için kurabiyeler bi hayli lezzetli oluyo.tabiki açıkta bırakılırsa veya 4- yada 5 günlük bi sürede bekletilirse biraz tazeliğini kaybediyo.tabiki ben kurabiyelerimde çok şeker kullanmıyorum şeker hamuru ile kombinasyonu harika oluyo.severk yiyoruz biz.özellikle eşim:61:

canım tavsiye ederim.ben çikolata aromalısını kullandığım için kurabiyeler bi hayli lezzetli oluyo.tabiki açıkta bırakılırsa veya 4- yada 5 günlük bi sürede bekletilirse biraz tazeliğini kaybediyo.tabiki ben kurabiyelerimde çok şeker kullanmıyorum şeker hamuru ile kombinasyonu harika oluyo.severk yiyoruz biz.özellikle eşim:61:

Ben de merak ettim.
Tarif eder misiniz çikolata aromalı şeker hamurunu?

YAPILIŞI:1. Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini bir hamur yoğurma kabına alıp mikserle kabarana kadar çırpın.
2.Yumurtayı ilave edip tekrar çırpıp hamura yedirin.
3.3 su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Fındığı ve koyup hamuru elinizle yoğurun.
4.Çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.
sonra tezgahta silikon silpat üzerinde hamur açılır ve çekil verilir.ben kalpli ve kelebekli yaptım.piştikten sonra şeker hamuru ile resimdeki gibi süsledim yeşil ve sarı gıda boyası kullandım..kelebeklerdeki boncuklar frambuazlı boncuk çkolata kalplilerdekiler ise yenilebilir yeşil boncuklar.
Şeker hamurunu kurabiyelerin üzerine bal sürerek yapıştırdım.ben kayınvalidemlere sadece kalpilerden götürmüştüm.

çok güzel görünüyorlar eline sağlık

merhaba çikolata aromalısını nasıl yapıyorsunuz ya da nereden alıyorsunuz acaba?
şeker hamurunu yaparken bi kaç damla çikolata aroması eklenir.ben şeker&sugar marka şeker hamurunu kullanıyorum eminönünde nüansta satılıyo.yada istanbulda değilseniz hammadeler com sitesinden sipariş edebilirsiniz.

Back
X